- 28 Kasım 2010
- 41.700
- 138.209
- 798
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Kasit var demek ki, ya her yerde var kendini bilmez insanlar. Saglik ocagi deyince tuylerim diken diken olur benimİyileşirim sanarak özelden randevu almadım. Sabah kalktığımda daha kötüydüm. Sağlık ocağındakiler asla inisiyatif almıyor. Devlette zaten 98. Randevuyu veriyor, 20. Hasta içerde. O günü geçirdim bir şekilde okulda. Ertesi güne randevu bulamadım özelde. Sabah erkenden gidip doktoru gördüm de hallettim. Ama aynı sağlık ocağı işçilerle öğrencilere yaldır yaldır yazıyor. Okulda müdür yardımcının masasında sınav haftası bir tomar eften püften raporu görünce şok oldum.
şey tuzum kuru banane elalemden.Özel sektörü ne zannediyorsunuz siz? Eleştirdiğiniz şey sadece okul öncesi eğitimde özel okul öğretmenleri çalışıyor. Özel sektörün çoğu bir şekilde hayatına devam ediyor. Biz kendi işi olan insanlar da çalışıyoruz gayet. Zira ben ya da eşim çalışmadığında taş mı yiyeceğiz? Ben kendi adıma eş zamanlı çocuğumla yeterince ilgilenebildiğim için desteğe ihtiyaç duymuyorum diye herkesin şartları böyle değil ki?
Tam olarak ne beklediğinizi bilmiyorum, mesela doktor kreşe göndermesin, hemşire göndermesin, market çalışanı göndermesin, tekstil çalışanı göndermesin. Her aileden bir ebeveyn bir şekilde evde kalsın. İş gücü, alım gücü düşsün. Eee o zaman ne olacak? Sürdürülebilir bir sistem mi sizce bu? Bu çark sadece para ile de dönmüyor. Fırıncınız evde çocuğu ile ilgilenirse paranız olsa da ekmek yiyemezsiniz çünkü ekmek yoktur.
Mesela fırıncılar niye ağlamıyor marketler 8de kapatıyor ben hala 12de kapatıyorum diye? Adamlar her sokağa çıkma yasağında bile açık tutuyorlar malum.
Ortada yazık'lık bir durum yok kısaca. Varsa da bana da yazık hem çalışıyorum hem çocuğumu ihmal etmeyeceğim diye gecemi gündüzüme katıyorum, fırıncıya yazık adam hep çalışıyor diye, restoran sahibine yazık paket servise mahkum kaldı diye, küçük işletmeciye yazık destek almadan çalışıyor diye. Ahlanıp vahlanmanın alemi yok, herkes ucundan kıyısından fedakarlık ediyor bu dönem ama bazılarımızın fedakarlığı işine devam etmekken vay efendim çalışıyorum olmamalı konu.
Sevgili Hocam öncelikle yapıcı tartışma tarzınız için teşekkür ederim.İlk defa sizinle ters düştüğümüz bir konu oldu. Gerekirse çocuğun sümüğünü de sileriz, altını da değiştiririz. Hiçbir öğretmenin özbakımdan gocunduğunu sanmıyorum. Orada asıl mesela Milli Eğitim Bakanına tepkiydi. Yani eğitim sisteminin başındaki adamın okul öncesine bakıcı muamelesi yapmasıydı. Toplumda zaten okul öncesi öğretmeni eşittir bakıcı algısı yaygın bir görüş (bizzat kendi yaptığım akademik çalışmalara dayanarak söylüyorum, özellikle sosyoekonomik durumu düşük ailelerden gelen algıyı bu şekilde bulduk)
Bir bu algıyı düzeltmeye çalışırken bakanımız sağolsun söylemleriyle, ifade ediş şekliyle tüy dikti.
Buna benzer bir şey yazmaya gelmiştim.Özelleri bu kadar yeğe göre sığdıramayışınız hiç mantıklı değil. Devlete atanabilseler hiçbiri özelde durmaz. Burada ted, bahçeşehir, doğa hepsi var. devamlı öğretmen sirkülasyonu yaşanıyor. Geçen sene gelen bu sene yok, dama oynar gibi bu okullar arasında devamlı yer değiştiriyor öğretmenler. Ya da şehir dışından geliyor.. ya da yeni mezun olup buralara işe giriyor. Anaokulu mevcudunun yarısı kendi öğrrtmenlerinin çocuklarıdışarıdan veren çok az.
Yasiniz kac? Bundan 20 yil onceki ogretmenlerle simdikiler asla bir degil yalniz. Egitimin kalitesi de bir degil. Benim cocuklugumda herkes devlet okuluna giderdi. Hepimizin can guvenligi vardi, kendi basimiza cantayi sirtimiza asar giderdik. Simdi insanlar ozele mecburen gonderiyor cocuklarini cunku can guvenligi var en basta.Özel okulda çalışan herkesin mutsuz olduğu görüşüne katılmıyorum, doğru düzgün çalışan kurumlarda personel sirkülasyonu da aslında çok fazla olmuyor, kızımın özel okulda üçüncü yılı bütün öğretmenleri aynı branşlarda dahil değişmedi, hatta tanıdığım bi sınıf öğretmenini de bizim okula yönlendirdim okulun müdürüyle ilişkimiz çok iyi, beni referans aldı,o da orada çalışmaya başladı ve çok memnun.
Ben okuduysam/okuyabildiysem de devletteki öğretmenlerimin sayesindedir bir talebim olduğunda daha reddedildiğimi görmedim öğrenciyken hepsi de gözlerimin içine baka baka ders anlatırdı ki şehrin en varoş bölgesindeydik, çamur içinde kalırlardı okula gelene kadar, bilmiyorum burada bu kadar ağır laflar işitince içim acıyor onların hatırasına karşı. Çocuklarımızda o ışık varsa çok az öğretmen onu görmezden gelebilir lütfen öğretmenlere laf söylediğimiz kadar herkes dönüp kendi yetiştirme tarzına da baksın.
Bilmiyorum.Özel okulda çalışan herkesin mutsuz olduğu görüşüne katılmıyorum, doğru düzgün çalışan kurumlarda personel sirkülasyonu da aslında çok fazla olmuyor, kızımın özel okulda üçüncü yılı bütün öğretmenleri aynı branşlarda dahil değişmedi, hatta tanıdığım bi sınıf öğretmenini de bizim okula yönlendirdim okulun müdürüyle ilişkimiz çok iyi, beni referans aldı,o da orada çalışmaya başladı ve çok memnun.
Ben okuduysam/okuyabildiysem de devletteki öğretmenlerimin sayesindedir bir talebim olduğunda daha reddedildiğimi görmedim öğrenciyken hepsi de gözlerimin içine baka baka ders anlatırdı ki şehrin en varoş bölgesindeydik, çamur içinde kalırlardı okula gelene kadar, bilmiyorum burada bu kadar ağır laflar işitince içim acıyor onların hatırasına karşı. Çocuklarımızda o ışık varsa çok az öğretmen onu görmezden gelebilir lütfen öğretmenlere laf söylediğimiz kadar herkes dönüp kendi yetiştirme tarzına da baksın.
Dün akşam veli gruplarımıza milli eğitim bakanlığının açıklama yaptığına dair mesaj geldi yani kreşler de kapanacakmış. Ne olacak şimdi? Ben ve eşim çalışıyoruz ve kızımıza bakabilecek kimsemiz yok. Eşim evden çalıştığı için eve bakıcı da alamayız. Siz nasıl çözeceksiniz bu sorunu?
Kızım henüz 3 yaşında ilgi bekliyor, tüm gün çizgi film açamayız ki. Dünden beri uyku bile uyuyamadım, ne olacak bu çocuk diye. Geçen pandemi sürecinde işi bırakıp kızıma baktım ama yine bırakamam, evde tadilat yaptırdık, aracımız kaza yaptı borcumuz var kısacası.
Zaten özellerin sınavda şu kadar puan aldı diye vitrine çıkardıkları genelde devletten devşirdiği burslu öğrenciler. Kendilerinde yetişmiş çocuklar o başarıyı maalesef gösteremiyor.Buna benzer bir şey yazmaya gelmiştim.
Sürekli öğretmen değiştirme sebepleri performansı yüksek olanı seçmeleri değil çoğu öğretmenin o şartlara dayanamayıp istifa etmesi.
Burada özel okullarda nasıl çalışılıyor hepsi idealist hepsi çalışkan gibi yorumlar görüyorum.
Ama özelde ana sınıfı öğretmenliği yapıp meslek lisesinden giden stajyer öğrencineye her şeyi emanet edip sınıftan çıkanlar biliyorum.
Temaslı olan öğretmeni okula gelmeye zorlayanları, bulaşıcı hastalığı olanın bir hafta raporunu kabul etmeyenleri, her öğrenciden ayda 3000 liraya yakın para alıp öğretmene ayda 3000 lira toplam maaş vermeyenleri biliyorum.
Yanlış anlıyorsunuz bence burda bütün öğretmenlerden bahsedilmiyor. Eleştirdiğimiz, yaptığı işin hassasiyetini önemsemeyen, sadece kendi menfaatini düşünen ve hem karnım doysun hem pastam dursun derdinde olanlar. Yoksa bir meslek grubunun tamamı iyi ya da tamamı kötü olabilir mi?Bilmiyorum.
Buradaki hanımların hepsine sanırım anne babaları eğitim verdi.
Hiç bir öğretmenden bir harf bile öğrenmeden bitirdiler okulları
Bu kadar öfke normal değil
Dün akşam veli gruplarımıza milli eğitim bakanlığının açıklama yaptığına dair mesaj geldi yani kreşler de kapanacakmış. Ne olacak şimdi? Ben ve eşim çalışıyoruz ve kızımıza bakabilecek kimsemiz yok. Eşim evden çalıştığı için eve bakıcı da alamayız. Siz nasıl çözeceksiniz bu sorunu?
Kızım henüz 3 yaşında ilgi bekliyor, tüm gün çizgi film açamayız ki. Dünden beri uyku bile uyuyamadım, ne olacak bu çocuk diye. Geçen pandemi sürecinde işi bırakıp kızıma baktım ama yine bırakamam, evde tadilat yaptırdık, aracımız kaza yaptı borcumuz var kısacası.
sizin okul mebe bagğlı özel miydi?Evet şükürler olsun kapanmayacağı hakkında bizim okuldan da bir yazı geldi resmi yazı bugün çıkacakmış. Yine kalpten gitmedik şu 2 günde hamdu senalar olsun yaRabimmmm
tabiki veririmmm aynen bizimki özel ama mebe bağlı tabi denetleniyor galibasizin okul mebe bagğlı özel miydi?
ayy yazı çıkarsa elinize geçerse haber verir misiniz? :)
bende hop oturup hop kalktım
bizim müdür ısrarla biz özeliz bize geçerli değil diyordu zatentabiki veririmmm aynen bizimki özel ama mebe bağlı tabi denetleniyor galiba
Buna benzer bir şey yazmaya gelmiştim.
Sürekli öğretmen değiştirme sebepleri performansı yüksek olanı seçmeleri değil çoğu öğretmenin o şartlara dayanamayıp istifa etmesi.
Burada özel okullarda nasıl çalışılıyor hepsi idealist hepsi çalışkan gibi yorumlar görüyorum.
Ama özelde ana sınıfı öğretmenliği yapıp meslek lisesinden giden stajyer öğrenciye her şeyi emanet edip sınıftan çıkanlar biliyorum.
Temaslı olan öğretmeni okula gelmeye zorlayanları, bulaşıcı hastalığı olanın bir hafta raporunu kabul etmeyenleri, her öğrenciden ayda 3000 liraya yakın para alıp öğretmene ayda 3000 lira toplam maaş vermeyenleri biliyorum.
Şimdi bu öğretmenin yaptığına destek olan hiçbir meslektaşım olamaz ne demek tatilde, o keyif yapsın diye kapanmıyor okullar, ayrıca görev yaptığı okulun idaresi nasıl bir idare buna nasıl müsade ediyor, şu an okullar kapalı ancak her öğretmen haftada bir gün okula gitmek zorunda, bir haftalık yapılan canlı derslerin raporlarını veriyoruz, ders defterlerini de yaptığımız canlı derse göre dolduruyoruz, okula girişte ve çıkışta imza atıyoruz. Yaptığımız canlı dersleri idare kontrol ediyor, derse saat kaçta girdik kaçta çıktık hepsi kayıt altında, hani öyle girip beş dakikada çıkayım girdi görülsün de olmuyor ne kadar derste kaldığımız belli oluyor. Benim çevremdeki öğretmenler yapılan canlı dersten evde çocuğuyla ilgilenecek vakti bulamıyor. Nasıl öyle gezebiliyor ki anlamadım, şikayet edilse hakkında soruşturma açılır, hem ona hem de idaresineBenim arkadasim eylulde cok guvenli sayilacak bir bolgede ogretmendi ( surekli hes yogunluk paylasiyordu en son orta risk olmustu )
Okula gitmeyi asla istemedi tum yaz avsada tatildeydi
Ki bir sekilde okullarin acilmasi gerekiyordu denenmeliydi
Orta okul ogretmeni
Su an cocuklariyla dagda bayirdi kuzu besliyor
Taze sut fln iciyor yogurt yapiyor
Esinin ailesinin koyune gitmisler oturdugu yere 5 saat fln
Insallah benim kalbim kotudur orada net kesintisiz vardir
Yok yok oyledir canli dersler aksamiyodur ben fesatim
Boyle ornekleri gorunce midem bulaniyor bu kdr bedavaci olamayiz ya
Ben esnek calisma ilk ciktiginda eve is gotureyim demistim ne gerek var demislerdi
Sonra diger isler iptal olunca ben vazgectim ise gidince yapacak bsy kalmiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?