Çalışan anne olmak

Herşey dert işte. Ama birbirimize destek vermek çok iyi bişey.
Anne olmak zor,çalışan anne olmak çok daha Zor. Herşey zor olacak zaten ama alışacaksın zamanla.burnumun direği sızlıyordu ilk işe başladığım günlerde ama artık alıştım galiba. Dert etmeyin hiçbirşeyi zaman alıştıracak hepsine sizdeki tek sorun bağımlı bebek olması bence.

Çok şükür kızım bağımlı değil ben topluma kattiriyorum alistiriyorum anneanne babaanne zaten 2018 2.ayında ise basliycam düşünuyorum da acaba zor olucak mı ne olacak bilmiyorum bu konuyu bende takipteyim desteğe ihtiyacımız var. Aklım hep bebegimde kalicak çok şükür bakacak birileri var zaten babannesi halası bakacak birazda anneanne bakacak ücretsiz izine çıkmam nedeni dinlenmek istedigimdir böle bı fırsat bı daha bulamam:)

Bizde toplumun içindeyiz, evde kapalı kalan bir çocuk değil ama bakıcıya alışamadı. Ben varsam sıkıntı yaratmıyor ama ben evde değilsem çok ağlıyor kameradan görüyorum.

12 saat gormucek beni.Iznim bitti artık

Canım 8. Aydan sonra ayrılma kaygısı başlıyor 10 ay bence daha iyi ayrılmak için hem ek gıda sürecine geçiş tamamlanıyor hem de sana olan bağımlılığı biraz daha hafifliyor. Ben 10 aylıkken bıraktım anneme. Bu Arada bakıcı ile değil de anne veya kv müsaitse onlarla başla istersen.

Ben olsam ucretsiz izine cikardim, atlatir diyenler olmus..
Bebek o duyguyla basedemez.
Her cocugun dogasi farkli, oglum asla beni aramazdi ama kizim beni gormeyince cildiriyor.
Bence ucretsize cikin

8 aylıkken işbaşı yaptim.
Kayinvaldem ve annem dönüşümlü bakıyorlar
Ancak sofumdan itibaren belli araliklarla baktiklari icin onlara alıştı zamanla, bıraktığımda sorun yaşamadım. Sabah uyurken gidiyorum ise.
Simdi 2 yasini geride birakti. Iyi ki calisiyorum. Çalışan kadin cok yorgun ve uykusuz oluyor kabul ama oylr gucluyum ki. Dusunsenize ona gelecek vermek icin baska birine ihtiyacım yok. Bir anne olarak ona alacağım seyleri kendi paramla alabiliyorum. Çalıştığım sure itibariyle kendime bakmal zorunda olduğumdan cabuk toparladim. Sendrom yasamadim. Hala cok yoruluyorum ama is donusu kapida sarilislarimizi gorsen, hersey geciyor. Evde o uyuyana kadar her ani ona ayırıyorum. Ben mutluyum sahsen

Ben 3,5 aylıkken işe başladım. Doğum iznindeyken kızım annemde katiyen durmuyordu, hep ağlıyordu. Ama ben işe başlayınca 2-3 gün içinde alıştı. Her şey yoluna girer merak etme

her anne gibi bende bu durumdan çok sıkıntılıyım
çalısıyorum kızım 7 yasında okula gidiyor 2. sınıfa gecti
karsı komsum okula getirip götürüyor o bakıyor ögleye kadar
herseyini anlatabildiği içn rahatız çok sükür o bile annesini özlüyor
şimdi yasım geciyor ikinci bebek düşünüyoruz allahın izniyle
ama nasıl yapacagm bilmiyorm babanne yasıyor ama öldü benim için asal bakmaz anneanne hasta hiç yanasmaz gönülsüz
çalısmamıda istemiyor zaten çıksam diye gözüme bakıyor
çalısmakta istiyorm ne yapacagım sastım kaldım
çalısmayada maddi olarak ihtiyacım herkesten cok var
ama amalar var ne yapacagımı bende sastım kaldım
keske annelere 2 ysaına kadar izin verilse
buna neden care bulmuyorlar
neden memur bayanlar annede biz özeldekiler anne degiliz bu ayrımcılık niye

canım merhaba, kızın kaç aylık? ben 2,5 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım 3,5 aydan sonra bakıcı bakmaya başladı çok ufaktı kolay alıştı ama şuan arkamdan ağlıyor. öpüyorum annecim mama alıcam işe gidiyorum deyip vedalaşıp çıkıyorum. bu konuda güzel bir kitap var ama burdan bahsetmek reklama girer sanırım özelden konuşabiliriz dilersen. sevgiler.

Belli ki zor geçecek ilk zamanlar. Bilmiyorum nasil planladin ama. Bakıcıyla yalnız kalmasın alisana kadar annen falanda olsun yanlarında bence. Sürekli ağlayan bebeğe yabanci birinin sabır göstermesi daha zor. Korkutmak değil niyetim ama temkinli olmakda fayda var

Ben 4,5 aylıkken bıraktım babannesine. Ben başlayana kadar öyle çok sık bakmadı ara ara bırakırdım. Biraz biliyordu yani oğlum onu. Ama alışma dönemi rahat oldu. Her bebek bir değil. Kızınız size baya düşkün. Ama önünde sonunda alışacaktır.
Her gün bırakıp çıkın. Öyle öyle alışır korkmayın.

Bebeğiniz aylık gelişimine uygun hareket ediyor
Şuan herşeyi bakıcınız yapmasın onu sevsin siz kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edin
Bakıcıya gülmeye başladığında yavaş yavaş ona kişisel bakımını yüklemeye başlayın ama hala eliniz üstünde olsun

Memurların da doğum izni 16 hafta.

Sizi 16 haftadan önce işe çağıran bir işyeriniz varsa uygun yerlere şikayet edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Benimde 4,5 ve 5,5 yaşında iki oğlum var. Okul vakitleri geldi artık bende çalışıyorum.
Sabah 7:30 gibi bırakıp akşam 18:15 gibi alıcam.
Yalnız küçük oğlum bana çok bağlı gece bile hep dokunarak uyumak istiyor.
Büyük oğlumla bir hastane sürecimiz oldu ondan olduğunu düşünüyorum.
Şimdi kreşte durmaz ise ne yapıcam bilmiyorum. Etrafımdan da sesler geliyor, cocuklar için saatlerin çok uzun olduğuna dair. Konu sahibinin endişesini anlıyorum. Şuan düşünüyorum da belki küçükten bıraksaydım bu kadar sıkıntı olmazdı

Benimde cocugum var 2.5 aylikken calismaya basladim. Dediginiz gibi ic ice yasanmamali . Annelik iznimde bazen babaanne de kaliyor eve gelip esimle dinleniyoruz sabah kalkip tekrar babaanneye gidiyorum. Yanyana yatmiyorum cocukla surekli ic ice olmak cok kotu...

Memurların da doğum izni 16 hafta.

Sizi 16 haftadan önce işe çağıran bir işyeriniz varsa uygun yerlere şikayet edebilirsiniz diye düşünüyorum.
allah aşkına aynıda neden memurlar ücretsiz izin yıllarca kullanıp cocuguna bakıyor
bizim öyle bir sansımz yok her türlü ayrımcılık fazlasıyla var
memur annelerin cocugu cocukta bzizimki degil sanki böyle sistemin adaletin

Sunu unutmayin. Siz yaninda olmadiginizda aglayan bir bebek zamanla, size ihtiyaci olsada olmasada, aglasa da aglamasa da gelmeyeceginizi bildigi icin susacak. Yani sizden umidini kesecek. Bu cok aci bir durum bence. Aranizda ki bagida zedeliyorsunuz bu sekilde.

Calismak zorundaysaniz, durumunuz elverisli degilse tabi ki calisin. Calistiginiz yere belki ziyaret ettirerek, yavas yavas alistirabilirsiniz. Ama mecbur degilseniz, mesele sadece emekse, cocugunuza vereceginiz emegin ve alacaginiz karsiligin yerini hicbir sey tutmayacak. Bosuna bunu yasatmayin.

Kv ve annem bakamadığı için bakıcıya vermek durumunda kaldım. Bebeğim 8 ayın içinde su anda.
Ben olsam ucretsiz izine cikardim, atlatir diyenler olmus..
Bebek o duyguyla basedemez.
Her cocugun dogasi farkli, oglum asla beni aramazdi ama kizim beni gormeyince cildiriyor.
Bence ucretsize cikin
Ücretsiz izin sürelerim bitti.Kızım çok bağlı bir bebek," bagimli" değil.
8 ayın içinde.
Bakıcimiz ben bu bebeğe bu şekilde bakamam dedi ve gitti.Çok ağlıyor epey bir süre geçmesine rağmen hala alışamadı bu duruma yeni bir bakıcı bulmamız için çok az bir vakit kaldı. Bakıcı gittiğinden beri kızım eski nesesine döndü, bu kadar zor olcagini düşünmemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…