- 17 Nisan 2010
- 8
- 1
-
- Konu Sahibi Pink_panjur
Merhaba üniveriste okuyup ev hanımı olanlar anlar beni. O kadar hayaller planlar iş bulamayınca uçup gitti. Evliyim ve eşimden para istemek bana zor geliyo. Hayallerimi yaşayamadığım için mutsuzum etrafımda hep çalışan kadınlarvar ve hayatları çok güzel onlara özeniyorum. Dertliyim. Çalışmayan kadınlar anlar beni tavsiyeniz var mı mutlu olmak için ben bi çaresini bulamadım
Merhaba üniveriste okuyup ev hanımı olanlar anlar beni. O kadar hayaller planlar iş bulamayınca uçup gitti. Evliyim ve eşimden para istemek bana zor geliyo. Hayallerimi yaşayamadığım için mutsuzum etrafımda hep çalışan kadınlarvar ve hayatları çok güzel onlara özeniyorum. Dertliyim. Çalışmayan kadınlar anlar beni tavsiyeniz var mı mutlu olmak için ben bi çaresini bulamadım
çalışan kadınlar hele de evli üstelik bir de çocuklularsa hiçte öyle hunharca gezemiyorlar. çoğu arkadaşım evli ve çocuklu, çalışıyorlar. hiçbiri de sürekli kazanıyorum, geziyorum,tozuyorum modunda değil.Evet hâlâ çabalıyorum işe yerleşmek için. Ama maalesef artık insanlar harcamalarindan yediği içtiği gezdiği yerlerden överek anlatmayı marifet zanneder olmuş. Bulunmak zorunda olduğum ortamlarda bunlar konusuluyo ve sessiz kalmak canımı sıkıyo
Evet haklısınız soylediklerinizde. Birçoğunu her kadın yaşıyor ama dürüstce konuşanı bulmak çok zor çalışmanın en karlı yani kimseden para istemeden heraygelirinizin olması kafanız rahat oluyoOnceden calisma hayatinda olan ben cocuklarimdan dolayi evdeyim. Ev hanimligini sevdim.
Neden mi? Evet calismak guzel gibi geliyor. Fakat calisma hayatinda kisir donguye girildigini ve de surekli birseyleri yetistirmeye calisma yetmeye calisma cabalarimin beni nasil yiprattigini farkettim. Ayrica ne kadar yalniz oldugumu. Calisirken insana ihtiyacim yok zannederdim. Fakat oyle olmuyormus. Cevremdeki ev hanimlarina baktim emin olun benden mutlulardi. Cunku hayatlarini kendileri programliyorlardi. İse gec kalacagim stresi, eve yetisme kaygiysi, ogluma yetememe suclulugu...
Ben ise 15 dakika daha fazla uyumak icin kahvalti yapmayi erteliyordum. Sagligim bozuldu.
Simdi 3 cocugum var. Yogunum. Ama daha iyiyim. Cunku zamanimi ben yonetiyorum.
Ayrica emekli olan arkadaslarim var. Cogu calistigina cok pisman. Keske en guzel zamanlarimi cocuklarimla ve sevdiklerimle gecirseydim diyorlar. Ayrica is ortamindaki arkadasliklar bittigi icin cok da yalnizlar. Belli bir yastan sonra arkadas edinmek de zor haliyle. İnsana eninde sonunda ihtiyac duyuluyormus diyorlar. Hep genc kalacagiz zannettik diyorlar. Calistiklari icin maalesef cocuklari ile de guvenli baglanmayi kuramamislar. Kopuk bir hayat icindeler. Cogu suan ilac kullaniyor. Acikcasi bende korkuyorum. Yalnizligin ve calisma hayatinin kadinlari bu kadar mahvettigini bilmiyordum. Suanda ben de ikilemdeyim bu yuzden. Ne hayirli ise hakkimda o olsun diye dua ediyorum. Bakici da bulunmuyor.
Konu sahibi size gelince cocuklariniz sansli. Neden mi? Cunku egitimli bir anneleri var.
ev hanımları çalışmak ister, çalışanlar çalışmaktan bıkmış ev hanımı olmak ister. bende sıkıldım çalışmaktan evimde ayaklarımı uzatıp tv izlemek istiyorum arkadaşlarımla buluşmak istiyorum. herkes sahip olamadığına özeniyor emin olunMerhaba üniveriste okuyup ev hanımı olanlar anlar beni. O kadar hayaller planlar iş bulamayınca uçup gitti. Evliyim ve eşimden para istemek bana zor geliyo. Hayallerimi yaşayamadığım için mutsuzum etrafımda hep çalışan kadınlarvar ve hayatları çok güzel onlara özeniyorum. Dertliyim. Çalışmayan kadınlar anlar beni tavsiyeniz var mı mutlu olmak için ben bi çaresini bulamadım
aynen canım, her bayan ayakları üzerinde durmalı, hayat bu düz yol değil ki... aile her zaman yanında olacak diye bir şey yok, nihayetinde ölümlü dünya, dediğin gibi evliliklere de güven yok, bilmiyorum eskinin insanları daha mı kaliteliydi, bayanın ekonomik özgürlüğü olmadığı için yada arkasında aile durmadığı için mi çekmiş o kadar çileyi anlamıyorumAmin inşallah...ama çalışmanın uzun vadede maddi manevi maliyeti daha fazla.calisma hayatı zor ama bence kadın ayakları üzerinde durmali.zaman kötü artık evliliklere güven yok
off seninki duble nın dublesi bir de eşin yardım etmiyorsaEvet zaman zaman istiyorum yalan değil. İmza: iki cocuklu yardımcı almayan tam zamanlı çalışan kadın
O kendi ezikliğini sizin üzerinizden tatmin etmeye çalışmış belli ki kendi kocası izin vermiyor. Ben olsam ‘ah canım sen kocanın eline mi bakıyosun’ der bozardım. Yanlış anlaşılmasın lütfen tabiki bi kadın kocasından para alıcak çünkü erkekler kadın ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kadın çalışmıyorsa bunu asla eline bakmak olarak nitelendirmiyorum fakat böyle başkası üzerinden kendi egosunu tatmin etmeye çalışan kişiliği oturmamış insanları da hiç acımam bozarım net.evet bu cümleyi kurdu. çünkü ona gore calısıp calışmamak kocaların tekelindedir ancak.
kendimi ışıklarda cam sildirilen çocuklar gibi hissetmistim o lafından sonra.
Boşverin övünecek hiçbir meziyeti olmayan kadınlar kocalarının meziyetleriyle övünür ancak. Konunun içinde konu gibi olcak ama bi akraba beni istemeye gelmişti çocuğun ablasının kocası polis. Allah’ım kocam aşağı kocam yukarı bi an ‘dünyadaki tek polis karısı bu galiba’ diye düşünmeye başlamıştımPek maasla olmuyor o kadar bolluk ama kocası ticaretle ugrasıp kendi evde oturanların havası kimsede yok
Ay gülmekten kırıldım son cümlede Allah daha büyük dert vermesin deseydinizKonuyu dağıtmak istemezdim ama dayanamadımlaf olsun diye konuşanlara bir örnek de benden . İlk çocuğuma ücretsiz izindeydim.Alt komşum da ücretsiz izindeydi...karşı komsumla 3 kişi sürekli birbirimize gider -gelir altinsiz gün kıvamında zamanimizi gecirirdik.Apartmana yeni gelen bir komşu vardı yabancılık cekmesin diye onu da davet ettik. Yeni gelen komşu, arkadasin devlet memuru ve 2. çocuğunu doğurduğunu duyunca "ben de devlet memuru olsaydım ben de 2. çocuğu yapardım...ücretsiz izin hakkı,hafta sonu tatiliniz var...ama özel sektör oylemi!!" dedi. Kadinin işinin çok yoğun olduğunu düşünüp üzüldüm..."ne iş yapiyorsunuz özel sektörde?" diye sordum...Calismiyormus ,ev hanimiymis
yok onu da calıştırıyorum yapar eli mahkum. Yoksa benim çökeceğimi bilir çünküoff seninki duble nın dublesi bir de eşin yardım etmiyorsa