Çalışamayan bir bayan olarak kendimi toplumdan dışlanmış hissediyorum 🙁

Calismak ayri dert calismamak ayri dert, 6 yildir calisiyorum, okadar doluyumki doktora gitmem lazim randevularimi is saatlerime gore aliyorum, kizimin okulunda bircok aktiviteyi sirf isim yuzunden kacirdim, suanda kizim hasta birakicak kimse yok izin aldim evdeyim cok guzel bir his evde olmak ama ayni zamanda evde olmamin vermis oldugu sucluluk duygusu var evde olmamin sebebi belli kizimla ilgilenmem lazim, kizim hasta ama delirmek uzereyim, yeteerrr diye bagirasim var, bu nasil bir ikilem, ama sebebide calismalisin kendi ayaklari ustunde durmalisin baskisi insallah istediginiz isi bulursunuz ama lutfen bugunlerinizin keyfini cikarin, ahh az cesaretim olsa isten cikmayi okadar cok isterdimki

Çalışmayan unu mezunu biri olarak yazıyorum 2 senedir çalışmıyorum.daha doğrusu iş bulamadm.bana evde oturmak hiç iyi gelmedi.hem psikolijk hem bedenen saglik sorunları yaşadım.beni aşırı tembelliğe alistirdi.

Ben mezun olur olmaz iş buldum ama bu konuda ki fikrim şu ; Eğer evliyseniz , maddi durumunuz yeterliyse ve çocuk sahibiyseniz çalışmak zorunda değilsiniz ve bu sizin yetersiz olduğunuzu asla göstermez.Çünkü o çocukla ilgilenmek , eve bakmak bile başlı başına bi meslek zaten lütfen toplumun sizi bu konuda yönlendirmesine izin vermeyin.Öyle bi hale geldik ki toplum olarak çalışmayan kadın başarısız , evlenemeyen kadın başarısız.Benim annemde çalışan bi bayan ama hem iş hem ev hemde bizimle ilgilenmekten mahvoldu, doğru düzgün kazandığı paranın zevkini bile süremedi maalesef.Yani çalışan her zaman mutludır diye birşey yok kendi çocuğunu kendin büyütmek bile çok güzel bi olay bence.

Benimde zoruma giden branş farkından dolayı benden düşük puanla atananların vaaaoov öğretmen denilip benim defalarca 80 üstü puan almana rağmen atanamadığım için önemsenmemem . Üstüne üstlük bunu akrabalarımın yapıyor olmasının iğrençliği. Ne mi yapıyorum hala uğraşıyorum 9 aylık çocuguma rağmen.

Sosyal sorumluluk projelerinde görev alabilirsin.Ben çalıştığım halde akşamlarımı ve hafta sonlarımı ayırdım .Çok verimli geçti . Bir çok insanı mutlu ettik hayır dualarını aldık. Bulunduğun yerde kent konseyi kadın meclisi ya da gönüllü çalışabileceğin vakıflar var mı araştır. Bir çok yeni insanla tanışırsın ve belki iş fırsatı bile çıkar.En önemlisi insanlara faydalı şeyler yapmanın verdiği tatmin duygusu paha biçilemez.

çalışan kadınların hayatları güzel öyle mi. hicté değil...hem ev hem is öylede güzel yipratiyorki kadını...hele çocuk olunca...kaca bölüneceğini bilemiyor insan.. evin işi ayrı işin stresi ayrı çocuğun özlemi apayrı...maddi durumunuz iyiyse hiç dert etmeyin. eşinizden de cekinmeyin

Çalışıyorum ama feci yoruluyorum, temizlik çocuklar ev işi her şey yarım yamalak kalıyor. Sağlığım da bozuk, evime taşınır taşınmaz işten çıkacağım valla dört gözle bekliyorum:) insanların hayatlarını örnek almayınız, dört duvar arasında kim bilir ne yaşıyorlar. Kabuktan ibaret gördüklerimiz...

çalışan kadınlar hele de evli üstelik bir de çocuklularsa hiçte öyle hunharca gezemiyorlar. çoğu arkadaşım evli ve çocuklu, çalışıyorlar. hiçbiri de sürekli kazanıyorum, geziyorum,tozuyorum modunda değil.
çıktıklarında da çzaten çocuklarına uygun yerlere gidiyorlar ki bunu da ev hanımları da böyle planlıyor.
bekar ve çalışan kadınlar için de e olsun o kadar. ev, eş, çocuk gibi sorumlulukları yok. hadi evini temizleme vs aynı da, koca ve çocuk yok. o kısım atıyor kendini dışarı, evet. e buna da kimse laf etmemeli anlatıyor diye. ne anlatcak zaten, gezdiğini anlatcak, olmayan çocuğunu mu ?
anlamadım bu yeme içme kısmından neden içerlediğinizi ?

Evet haklısınız soylediklerinizde. Birçoğunu her kadın yaşıyor ama dürüstce konuşanı bulmak çok zor çalışmanın en karlı yani kimseden para istemeden heraygelirinizin olması kafanız rahat oluyo

ev hanımları çalışmak ister, çalışanlar çalışmaktan bıkmış ev hanımı olmak ister. bende sıkıldım çalışmaktan evimde ayaklarımı uzatıp tv izlemek istiyorum arkadaşlarımla buluşmak istiyorum. herkes sahip olamadığına özeniyor emin olun

Amin inşallah...ama çalışmanın uzun vadede maddi manevi maliyeti daha fazla.calisma hayatı zor ama bence kadın ayakları üzerinde durmali.zaman kötü artık evliliklere güven yok
aynen canım, her bayan ayakları üzerinde durmalı, hayat bu düz yol değil ki... aile her zaman yanında olacak diye bir şey yok, nihayetinde ölümlü dünya, dediğin gibi evliliklere de güven yok, bilmiyorum eskinin insanları daha mı kaliteliydi, bayanın ekonomik özgürlüğü olmadığı için yada arkasında aile durmadığı için mi çekmiş o kadar çileyi anlamıyorum

evet bu cümleyi kurdu. çünkü ona gore calısıp calışmamak kocaların tekelindedir ancak.

kendimi ışıklarda cam sildirilen çocuklar gibi hissetmistim o lafından sonra.
O kendi ezikliğini sizin üzerinizden tatmin etmeye çalışmış belli ki kendi kocası izin vermiyor. Ben olsam ‘ah canım sen kocanın eline mi bakıyosun’ der bozardım. Yanlış anlaşılmasın lütfen tabiki bi kadın kocasından para alıcak çünkü erkekler kadın ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kadın çalışmıyorsa bunu asla eline bakmak olarak nitelendirmiyorum fakat böyle başkası üzerinden kendi egosunu tatmin etmeye çalışan kişiliği oturmamış insanları da hiç acımam bozarım net.

Pek maasla olmuyor o kadar bolluk ama kocası ticaretle ugrasıp kendi evde oturanların havası kimsede yok
Boşverin övünecek hiçbir meziyeti olmayan kadınlar kocalarının meziyetleriyle övünür ancak. Konunun içinde konu gibi olcak ama bi akraba beni istemeye gelmişti çocuğun ablasının kocası polis. Allah’ım kocam aşağı kocam yukarı bi an ‘dünyadaki tek polis karısı bu galiba’ diye düşünmeye başlamıştım

Ay gülmekten kırıldım son cümlede Allah daha büyük dert vermesin deseydiniz

hangi bölum okudunuz. .
niye dışlanmış gibi hissediyorsunuz ki anlamadım . Alışmamışınız sadece hepsi bu?
zamanla alışırsınız duzelir merak etmeyın eşinizinde maddi acıdan bi sıkıntısı yoksa keyfinize bakın.

Ya boşver keyfini çıkart bence sanki çalışıyorlarda napıyorlar sinir stres ya sahibiyiz paranız varsa size yetiyorsa sanki bizler çalışıpta güllük gülüstanlık değiliz evin keyfini çıkar bence mis gibi kendine sosyal projelere ver şirketim var huzurum yok bence huzur herşey çocuk sahibi olmaya çalışıyorum belkide stresten olamıyorum 3 yıldır o sana hava atanlarada bakma Allah bilir ne baskıları vardır da kendilerini başka gösteriyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…