Çalışamayan bir bayan olarak kendimi toplumdan dışlanmış hissediyorum 🙁

Ben de üni mezunuyum birkaç defa kpss ye hazırlandım atanamadım. çalışmıyorum. Asla da dışlanmış hissetmiyorum. Sorun toplumda değil zihninizde. Her kadın çalışacak diye bir kaide yok
Etrafınızdaki çalışa
Atanmayı bekliyorum bende o süreç zaten yıpratıyor insanı ama anlayışsız insanalr daha
Evet hâlâ uğraşıyorum ama toplum içindede bulunmak zorundayiz bu tarz insanlar ailenizdeyse daha zorlaşıyor hayat

Çalışan kadin olmak bazen o kadar da iyi olmuyor ya . Elalem ile tek konuşacak konu iş mi?Valla ev hanimi bi abla var hiç çalismamis biraraya gelince agzimiz acik onu dinliyoruz o derece.
Parası varsa konuşacak konusuda oluyor insanın bende oda yok

Tatlım ben de üniversite mezunu evde ama kendimi çalışmıyor diye tasvir etmeyen bir ev hanımıyım. Ben de çalışıyorum. Evde dünyanın işini yapıyorum.. O yüzden kimse bana çalışmıyor diyemez,
Iki kızım var elhamdülillah onları büyütüyorum.
Ben olayı eşimden harçlık almak olarak değil de eşimle iş bölümü yapmak gibi düşünüyorum. Ben kızlarımı sevgi ve şefkatle büyütürken, evde yapılması gereken işleri yaparken eşim de rızık temini için dışarıda çalışıyor. Olay bu yani.

Yıldız kenter ve neşe karaböcek 'in " anneler ve kizlari" filmini hatırlıyor musun? Neşe karaböcek dışarıda para kazanırken yıldız kenter kızlarla ve ev isleri ile ilgileniyordu. Şimdi yıldız kenter çalışmıyor muydu?

Yazmayı unuttum. Özelde çalışmak zor olduğu için tercih etmiyorum. Atanirsam çalışabilirim. Ama küçük kızım biraz büyüsün o zaman iş yeri açmayı düşünüyorum..

Ev hanımıyım daha önce çok işde çalıştım evlenince bi süre evde kalayım evime alışayım iş bulur çalışırım dedim ama hergün sil baştan oldu evde bezemedim halbuki 1 hafta duramam diyordum işe girersem düşünemiyorum ev işi yap adamın derdini çek sabah işe git yemek ütü vs yapan var tabi ki o ablalarıma helal olsun .. arkadaşm sen işsizsin die sanırım zoruna gidiyor inş bulursun iyi bir iş eşin para istme olayı kötü anlıyorum bn eşin para direk bana veriri bn harcarım ordan sende eve nakit her zman bulundurursan sorun biraz kalkar sanırım

Bebeğim var gurbette olduğum için onu kimseye de bırakamıyorum. Is için uğraşıyorum devlet işi için

Galiba nakit konusunda bende bu şekilde bir yıl bulunca biraz rahatlayacagım ama ortam konusuna çözüm bulamadım

Tabiki haklısnız ben bebeğimi büyütüyorum eşim çalışıyor. Ama benim anlatmak istediğim kendi ailem ve eşimin ailesindeki tüm bayanlar çalışıyorhâliyle biraraya gelince onların oluşturduğu muhabbete karışamıyorum

Bnde bi misafir liğe gittim kadın çalışyr ilk işi bn yönetiiclk bile yapmışım bana dedi ki tv de izledin dizi vardır senin filmlerin falan evde tv izleyen çekirdek çıtlayan ev hanımı muamele görmüştüm aman salla ya girme sende öle ortama ev hanımı arkn olsun bn 6 aydır tekim hiiç arkm yok olanlar canımı sıkdı muhabbet leri bnde evime oturdm kafam rahat
Galiba nakit konusunda bende bu şekilde bir yıl bulunca biraz rahatlayacagım ama ortam konusuna çözüm bulamadım

çalışan kadınların çoğu da senin yerinde olmak istiyor emin ol seni gayet iyi anlıyorum insanın maddi açıdan özgürlüğü kadar güzel birşey yok büyük konuşmuyorum ama ben çalışmasam kafayı yerdim herhalde çünkü hep çalıştım şimdiye kadar evde hiç durmadım. ama çalışan evli bir kadın için hayat iki katı daha zor çocuk olunca 3 katı. çünkü evin bütün işini gene sen yapıyorsun

Kocan seni çok mu çalıştırıyor derken

Çalışmanın parasal yönden rahatlık getirdiği tartışılmaz ama öyle zamanlar oluyor ki keşke tek derdim akşam ne pişireceğim olsa diyorsun. Yani her davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Çalışanların da mükemmel hayatları yok ev hanımlarının da. Seçimlerimiz ışığında savrulup duruyoruz ömür geçiyor.

Öylede insandertlesecek sohbet edecek kimseyi bulamaz yalnizlasirsa yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…