- 11 Şubat 2009
- 193
- 198
- 43
-
- Konu Sahibi Pink_panjur
Evet zaman zaman istiyorum yalan değil. İmza: iki cocuklu yardımcı almayan tam zamanlı çalışan kadınçalışan kadınların çoğu da senin yerinde olmak istiyor emin olseni gayet iyi anlıyorum insanın maddi açıdan özgürlüğü kadar güzel birşey yok büyük konuşmuyorum ama ben çalışmasam kafayı yerdim herhalde çünkü hep çalıştım şimdiye kadar evde hiç durmadım. ama çalışan evli bir kadın için hayat iki katı daha zor çocuk olunca 3 katı. çünkü evin bütün işini gene sen yapıyorsun
Orası öyle bazı çalışmayan kadınlar daha rahat yaşıyor mesele eşinin bol maaşı olması tabiKocan seni çok mu çalıştırıyor derken
Sizi anliyorum. Oncelikle bu psikolojiyi bir atin uzerinizden. Bunun calismadan ziyade insanlarin yapisiyla alakasi var. Siz ev isleri dongusunde kalip bunalmissiniz. Gununuzu planlayin. Ev islerini hallettiginizde kendinizi iyi hissedeceginiz aktivitelere yonelin. Bu kimisinde kursa gitmektir,bazisinda sosyal bir projede gonullu olmaktir bir digerinde yasadigi sehrin tarihi mekanlarini gezmektir. Bu yerlere gitmeden once yazilmis kitaplari okumaktir. Bir arkadasim bana ebru sanatindan, sanat muziginden veya x sadirvaninin tarihinden bahsetse zevkle onu dinlerim. Aldim,yedim,ictim,gittim,odedim,borclandim bunun otesinde koca bir dunya var. Merak eder,arastirirsaniz mesgale de cok aktivite de. Esten para istenir. En guzeli makul limitli bir kart veya aylik harclik almaniz. Her ihtiyacta para istemek erkeklerde ego tatmini yapabiliyor maalesef.Evet hâlâ çabalıyorum işe yerleşmek için. Ama maalesef artık insanlar harcamalarindan yediği içtiği gezdiği yerlerden överek anlatmayı marifet zanneder olmuş. Bulunmak zorunda olduğum ortamlarda bunlar konusuluyo ve sessiz kalmak canımı sıkıyo
Kocan seni çok mu çalıştırıyor derken
Pek maasla olmuyor o kadar bolluk ama kocası ticaretle ugrasıp kendi evde oturanların havası kimsede yokOrası öyle bazı çalışmayan kadınlar daha rahat yaşıyor mesele eşinin bol maaşı olması tabi
Bende bu yönlerde insanın kendisini yetiştirmesi taraftariyim ama eşimin ailesi için bu konular sıradan para onlar için daha önemli o yüzden bu konular çok açılmıyorSizi anliyorum. Oncelikle bu psikolojiyi bir atin uzerinizden. Bunun calismadan ziyade insanlarin yapisiyla alakasi var. Siz ev isleri dongusunde kalip bunalmissiniz. Gununuzu planlayin. Ev islerini hallettiginizde kendinizi iyi hissedeceginiz aktivitelere yonelin. Bu kimisinde kursa gitmektir,bazisinda sosyal bir projede gonullu olmaktir bir digerinde yasadigi sehrin tarihi mekanlarini gezmektir. Bu yerlere gitmeden once yazilmis kitaplari okumaktir. Bir arkadasim bana ebru sanatindan, sanat muziginden veya x sadirvaninin tarihinden bahsetse zevkle onu dinlerim. Aldim,yedim,ictim,gittim,odedim,borclandim bunun otesinde koca bir dunya var. Merak eder,arastirirsaniz mesgale de cok aktivite de. Esten para istenir. En guzeli makul limitli bir kart veya aylik harclik almaniz. Her ihtiyacta para istemek erkeklerde ego tatmini yapabiliyor maalesef.
Pek maasla olmuyor o kadar bolluk ama kocası ticaretle ugrasıp kendi evde oturanların havası kimsede yok
Aynen öyle en azından çalışan kadın imaji var bıraksa bileçalışanların da hayatları mükemmel değil belki ama o zaman çalışanların işi bırakma şansı var hiç mutlu değilse bırakılabilir sonuçta bizimle aynı duruma gelmek için. bizim elimizde seçenek yok arıyoruz bulamıyoruz belki maddi manevi sıkıntımız var ama çıkış yolu yok. bu psikoloji çok farklı.
Esnaf hanımı havası versin Allah herkesePek maasla olmuyor o kadar bolluk ama kocası ticaretle ugrasıp kendi evde oturanların havası kimsede yok
Orası öyle bazı çalışmayan kadınlar daha rahat yaşıyor mesele eşinin bol maaşı olması tabi
Dikkate alman hata.evet bu cümleyi kurdu. çünkü ona gore calısıp calışmamak kocaların tekelindedir ancak.
kendimi ışıklarda cam sildirilen çocuklar gibi hissetmistim o lafından sonra.
Dört elle iş arayın, imkanınız varsa kpss ye hazırlanın Allah bir kapı açar yeter ki gayret edin.
Evet çalışmak, kendi ayaklarının üstünde durmak paha biçilemez ama yıllardır çalışan bir kadın olarak bildiriyorum hayatım çok güzel değil.
Anliyorum. Siz ne istiyorsunuz onemli olan o. Onlarla bir araya gelince geride kalmamak adina belki de hazetmediginiz muhabbetin icinde kalacaksiniz. Yok benim icin sorun yok derseniz her persembe,cuma gunu aktuel urunlerden fiyatindan giris yapar evin perdesinden cikarsiniz. Carsiya cikinca daha dikkatli urunlere,markalara bakarsiniz. Ama oncelikle esinizden aylik alma konusunu halledin. Iyi gun var,kotu gun var. Bu kadar para konusulan ailelerde kadini zaptirapt altinda tutmanin en onemli yolu harclik vermemektir. Erkek bitti dediginde kadinin cuzdaninda pazardan kalan bozukluklar olur genelde.Bende bu yönlerde insanın kendisini yetiştirmesi taraftariyim ama eşimin ailesi için bu konular sıradan para onlar için daha önemli o yüzden bu konular çok açılmıyor
Anlarım.cok iyi anlarım.umudunuzu kaybetmeyin sürekli takipte olun iş ilanlarını ve kpss calisin...Ayamama kadar bırakmayın.8 yıllık bankacılık hayatımdan sonra 5 yıl ara verdim çalışmaya mecbur kaldım.cok şükür bayram sonrası yine bir bankaya başlıyorum .darısı basinizaMerhaba üniveriste okuyup ev hanımı olanlar anlar beni. O kadar hayaller planlar iş bulamayınca uçup gitti. Evliyim ve eşimden para istemek bana zor geliyo. Hayallerimi yaşayamadığım için mutsuzum etrafımda hep çalışan kadınlarvar ve hayatları çok güzel onlara özeniyorum. Dertliyim. Çalışmayan kadınlar anlar beni tavsiyeniz var mı mutlu olmak için ben bi çaresini bulamadım
O özgüvendenbana da lazımbana kocan seni cok mu calistiriyor diyen ablanın esi asgari ücretliydi ama yani esi bol maas felan almıyordu. laf olsun diye konusuyor bazı insanlar.