Çalışamayan bir bayan olarak kendimi toplumdan dışlanmış hissediyorum 🙁

Beni anlatmışsınız. Benim eşimin durumu da pek iyi değil, garanti bir işi yok. Böylesi daha kötü. Bir iki yıla ne olur bilinmez. Çok üzülüyorum.

Çalışmak ya da çalışmamak hayatı güzelleştiren veya kötüleştirem şeyler değil. Bizim yüklediğimiz anlam bizi mutlu-mutsuz ediyor. Bir şeyden çok abartılı bahsedenler de bir şeyleri kamufle etmeye çalışıyor olabilirler. Mezun olduğunuz işi yapamıyorsanız farklı iş kollarını denemeye çalışın.

Ben kendimi geliştirmeye iş aramaya devam ediyorum, tavsiye ederim. Bana çok iyi geldi o kadar yol aldım ki bir yılda eşim şimdi iş bulsan benden daha yüksek maaş alırsın diyor. Bu beni motive ediyor. Piyasa çok kötü, kendinizi geliştirin. Kitap okuyun, dil öğrenin, yüksek lisans yapın. Dizileri, filmleri yabancı dilde izleyin.

niçin çalışmıyorsunuz ? çalışmanıza engel durum nedir bilmiyorum bende çalışmaktan bıktım , kendimi bildim bileli hem okudum hem çalıştım ama artık beynen ve bedenen çok yoruldum , benim için tek güzel tarafı maddi özgürlüğümün olması ki buda zaten çok geçerli bir sebep

Oncelikle sizi ayakta alkisliyorum.koca eline bakmamak icin gunde 50 lira pazar parasiyla gecinmemek icin kendi ayaklarimin ustunde kenidmi bildigim yastan beridir calistigim icin karsimda bir kerede tuttirdugu pilavi saatlerce anlatan kadinlardan olmadigin icin seni kutluyorum.lutfen calisma azmini istegini hic birakma.zira bende pilavi bir kerede tutturup ayni zamanda parami kazanip esimin eline bakmiyorum.bunda anlatmak istedgim tek sey lutfen kimseye muhtac olmayin. Benim icin yer silende bir doktorda bir. Ben alinterine bakarim.

Bence konuşacak bir şey bulamıyorum diyen çalışsa da bulamaz. Çalışmıyorum konuşmaya başlarsam kimse susturamaz ama kafa dengi biri olmalı çalışan kadınlar çok etrafimda ne konuştuğumu bile anlamayacaklari için onlarla konuşmuyorum.(Hepsi değil tabi ki) yani bu konu çalışıp çalismamayla alakalı değil. Yıllarca çalıştım (öğretmen)ve çalışmamak harika.

Kocanız sizden yemek isterken, çocuğa bakmanızı isterken, evle ilgilenmenizi isterken utana sıkıla istemiyorsa siz de ondan para isterken utanıp sıkılmayın

Ha siz onun istemesine fırsat bırakmadan bunları yapıyorsanız, o da sizi para istemek durumunda bırakmayacak şekilde davransın.

Çok doğru

Ayni durumdayiz. Evliyim esim öğretmen ben de atanamamis ogretmenim. Cevremizdekilerin esleri atanmis genelde :) onlarin yaninda kendimi cok tuhaf hissediyorum. Bugun onlardan biri gelebilir bize. Yani bu kotu duygulari hissettigim zamanlardan tanidigim o duygular cok tazeyken hep görüştüğüm biri...

Yine aynı şeyleri düşüneceğim... doğru düzgün üniversite yüzü görmemiş insanlar atandı. Adaletini sevdiğim ülkem..

ben de böyleyim bekarım ama ailemin yanında kendimi sığıntı olarak görüyorum. para istememek için hiç dışarı çıkmıyorum çıkarsam da sadece bir çay. sosyal aktivitem yok kalmadı tüm arkadaşlarım çalışıyor arasam da yorgunuz sonuçta çalışıyoruz diyip daha da üzüyorlar farkında olmadan... tek burası var benim için. iş desen o da yok önü kapalı bi meslek seçmişim çok pişmanım. şimdi yeniden okumayı düşünüyorum ama önce aldığım kredinin taksitlerini ödeyebilirsem tabi

8,5 yıl bi fill çalıştım şuan bebeğim var evdeyim çalışırken hiçbir ortamda işimden bahsetmedim işi iş arkadaşlarıyla konuşursun şimdi komşularımla otursam kadın işinden konuşsa çok sıkılırım çünkü beni ilgilendirmez bunu statü haline getiren biriyse de zaten görüşmem o yüzden kendinizi kötü hissetmeyin

Merhaba
Ben 9 aylık evliyim bende bugüne kadar çalışan bir bayandım. Işim oldukça iyi maaşa sahip ve oldukçada zordu emniyet mensubuydum eşim subay 2 yıl önce tanıştık ve ben bugüne kadar evlenmeyi hiç düşünmedim. Param vardı aileme bakıyordum kıyafetler tatiller yani herşey çok güzeldi tabi dışardan bakanlar için tüm arkadaşlarım imrenoyirdu ama ben mutlu değildim birşeyler eksikti ama ne bilmiyordum taki eşimi tanıyana kadar evlendim istifa ettim herkez tepki gösterdi en başta ailem annemle 9 aydır görüşmüyorum. Beni red etti çünkü ben onun atm siydim her iatediginde parası hazırdı. Bana evlenmiyceksin ben seni doğurdum büyüttüm sende ölene kadar bana bakicaksin dedi hayır dedim evlendim kocamdan para istemek ilk zamanlar zordu ama şimdi bakınca güzel aslında evimle ilgilenmek çiçek yetiştirmek yemek yapmayı ogerenmek bu arada eşim bir iki sefer mide spazmı geçirdi ama önemli olan ne biliyormusun hayati olduğu gibi kabullenmek mutlu olmak bu iste inan çalışmak elbette güzel para kazanmak ta ama evde olup kocan için çalışmak ta güzel

Aynen öyle dereceyle okul bitirsende işsiz evde oturuyo insanalr gelde adalet de buna

Dimi🖒esas olan anlayışlı bir eş istemeden para bırakacak olması

Evliyseniz kocanızdan para almak niye zorunuza gidiyor ki? Eşiniz bakmak zorunda zaten size.

Ben bekarım çalışmıyorum da çok uzun zamandır iş arıyorum, neredeyse aklıma gelen her kapıyı çaldım, olmayınca olmuyor, gerçekten nasip değilse olmuyor. İş ararken bile o kadar kötü deneyimler yaşadım ki şaşarsınız. Arayıp düşük pozisyon teklif edenler, işe alıp sonra vazgeçtik diyenler, siğortasız kaçak çalıştıranlar, temizlikçiyle aynı maaşı önerenler,( bu arada öğretmenim özel sektörde iş ararken geliyor bunlar başıma) küçük görenler, neler neler.

Baya bozuldu psikolojim, kimseyle konuşmaz oldum, dişari da çıkmıyorum. Yaşadığım her güne lanet ediyorum.
Hevesinizi kırmayayım siz yine iş aryın, bu eğitim sektörüne özgü bir durum, Allah büyüktür bize kapı açmıyor size açar belki. Allah yardımcınız olsun.

Bana da soğuk ,karlı bir sabah titreyerek ışe gitmek için otobüs beklerken, yol kenarlarini süpüren belediye işçisi bir abi şöyle demişti; "istemeye gelsek çöpçü diye sizi bize vermezler ama benim hanım evde fosur fosur uyuyor şimdi"

Merhaba bende uni mezunu ev hanimiyim. Cok az calistim. Evlendim , sonra çocuklar falan calismadim . He calisabilirdim . Ama ihtiyacim cok yoktu. Cocuklarimi buyutuyorum.

Esim iyi saolsun .

Yine calismak istiyorum. Ama ozel zor benim icin . Memurlugu deniyecegim . O da zor ama imkansiz degil .

He bu arada calisan arkadaslarim icin , calisan anne olmak cok zor . İsine gore de degisiyor aslinda . İsi rahat olana , saatleri uygun olana zevkli.

İnan bana bazen o kadar özeniyorum ki ev hanımlarına
Sabah daha güneş bile ortaya çıkmadan yollara dökülmek acayip ağır geliyor
Bir kış bir gram uykuya hasret yaşadım
Kendim için tek bir şey yapacak enerjim kalmıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…