Çalgısız, mevlütsüz sadece dansın olduğu düğün olur mu?

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
Müzikten ziyade masa gezme olayını bilemedim. Yani öyle alışmışız takı töreninde kabul eder buralarda gelinle damat tebrikleri. Müzik olayı bence de tercihiniz neden garip olsun? Kuzenim yapmıştı böyle kendi babası bile ‘oyunsuz entel düğünü’ demişti bitiminde 😁 ama olmadı mı oldu tabi.

Müzikten ziyade masa gezme olayını bilemedim. Yani öyle alışmışız takı töreninde kabul eder buralarda gelinle damat tebrikleri. Müzik olayı bence de tercihiniz neden garip olsun? Kuzenim yapmıştı böyle kendi babası bile ‘oyunsuz entel düğünü’ demişti bitiminde 😁 ama olmadı mı oldu tabi.

Masa gezmek oldukça yaygın bir uygulama aslında. Bana da herkesi sıraya dizmekten daha mantıklı geliyor 😁

Garip olur bence. Yani insanlara illa bu dansı yapacaksınız demek resmen. Çalgı olmayacak ama zeybek olacak ne alaka? Mevlüt diyorsunuz yine zeybek ne alaka? Ben şahsi olarak mevlütlü düğün olayını zaten desteklemiyorum. Mevlütün yeri ayrı düğünün yeri ayrı. Şunu da anlamadım size takı takılıp fotoğraf çekilirken insanlar boş boş birbirine mi bakacaklar? İnsanları eğlendirmek gibi bir vazifem yok demişsiniz ama eğlenmeyecekleri ortamda insanların işi ne? Niye gelsinler? Takısını gönderir yeterli o kadar saat masada put gibi oturmaktansa

Daha geçenlerde iş arkadaşımın nişanına gittim damatla gelin dans ettiler takı göreni yapıldı. Oynama falan olmadı. Masada kuru pasta meyve suyu vardı onca zaman masada oturup durduk patladım sıkıntıdan, sırf takı gelsin diye dışarıda nişan yapmışlar gibi bir ortam

Son düzenleme:
Tabii ki de nasıl isterseniz öyle yapın. Ama ilk dans olacak, sonra zeybek oynanacaksa insanlar oyun havası yok mu oynanmayacak mı diye sorup durabilir çünkü ben olsam bana da farklı gelirdi bu durum

yemekli olacaksa ben de gelebilir miyim en kuytu masa da olur

Ben hayatımda hiç mevlutlu düğüne gitmedim . Yani nasıl geçiyor hiçbir fikrim yok . Ankaralı olduğum için de oynamasiz bir düğün hayal edemedim 🤣 ama sadece dansın olduğu düğünü siz istiyorsaniz tabi olur. Biraz kısa tutmak mantıklı olur gibi. Burda mesela üç saat falan sürüyor siz bir buçuk iki saat yaparsınız

Kızlar çalgı kesinlikle istemiyorum kişisel tercih diyelim. Mevlütlü kısmında da çok net değilim. Sadece dansın ve nikahın olduğu bir düğün olur mu? İlk danstan sonra nikah, sonra bir zeybek, sonra altta hep hafif müzikler çalacak. Ara ara dansa kalkılacak. Ben babamla bir dans edeceğim özel olarak. Sonra yine topluca danslar olabilir zaman zaman. Sonra masa masa gezip hoş geldiniz muhabbeti yapılsa çok mu abes olur? Sonra zaten takı merasimi, fotoğraf çekimi derken bir şekilde tamamlanır sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Ya bu şekilde olacak ya da kuran tilaveti, dualı bir organizasyon şeklinde. Bana bi el atın. Herkes çok sade buldu sadece danslı olmasını ama diyorum ki herkes kendi düğününde eğlensin önemli olan bizim için orada bulunmaları sonuçta kimseyi eğlendirmek gibi bir vazifem yok. Yine de objektif fikir ve önerilerinize açığım. Çalgısız olacak şekilde.
çalgısız nasıl dans edeceksiniz. e tabi o zaman komik olur

Yani buralarda olmayınca cidden garip geldi 🙃 elbette kendi çevresi, kültürü elveriyordur yoksa sormazdı zaten. Eh köylülüque bizimkisi 🥲😁

Yani ben kendi katıldıklarımdan gördüğüm kadarıyla konuşabiliyorum sadece. Takı töreninin nasıl yapılacağı belirlenirken köy-şehir ayrımı olduğunu sanmıyorum. Sıraya girmeli takı törenleri de gördüm tabii. Ama benim tecrübemde masaların gezildiği düğünler daha yaygındı. Hatta son 5-10 yıldır bazı düğünlerde getirilen altının doğrudan girişte bulunan bir kutuya atıldığını gördüm. O bana daha güzel gelmişti açıkçası.

Düğünde dua vs okumak bence saçma. Zaten o tarz bir düğün isteniyorsa mekan düğün salonu olmamalı.
Diğer tarzda bir düğüne de gitmedim, gittiğim tüm düğünler istisnasız çalgılıydı. Şahsen oynamadığım düğünden keyif almıyorum, gitmem ya da takımı takar çıkarım.

Çalgı istemiyorsanız zeybek ve sonrasında dansa kalkma arkasından yemek eşliğinde arkadan çalan hafif müzikler hoş olur. Mevlüt vs gerek yok bence konseptle alakasız kaçar. Tabii arkadan klasik müzikler açıp yemek olarak bamya çorbası etli pilav verecekseniz o da komik olur.

Düğünde dua vs okumak bence saçma. Zaten o tarz bir düğün isteniyorsa mekan düğün salonu olmamalı.
Diğer tarzda bir düğüne de gitmedim, gittiğim tüm düğünler istisnasız çalgılıydı. Şahsen oynamadığım düğünden keyif almıyorum, gitmem ya da takımı takar çıkarım.
Düğün salonunda dua işi bana da çok abes geliyor allah affetsin:KK70:

Yemekliyse olur da dugun salonunda yemeksiz insanlar iki saat siritir .benim gittigim yemekliydi yemek yendi iki dans taki bitti
Aa yemek yok muymuş. O zaman çalgı çengi şart valla millet ne yapacak o kadar zaman. Bu şekilde olacaksa nikah kıyıp geçmek daha mantıklı yani.

Siz masa masa gezerken insanlar ne yapıyor olacak? Yani yemekli bir düğünse belki biraz yemek yerken zaman geçer. Ama diğer türlü büyük bir boşluk var sanki ortada. Elbette kimseyi eğlendirme zorunluluğunuz yok. Ancak böyle bir boşlukta olayın erik dalına evrilmesi annenizin büyük dayısının veya damadın küçük eniştesinin play tuşuna basmasına bakar.
Haklısın ya işte tam da bu yüzden arada kalıyorum. Yemekli düğün mümkün değil maalesef

X