• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Caillou izleyen cocuklar

benim kızımda hastası başka bişeye bakmaz ama kayu dedikmi coşar..ben bile o kadar alışmışım ki izlemeye geçemlerde kızı uyuttuktan sonra zap yaparken çıktı kendimi kayu izlerken buldum..hemde nasıl dikkatli..anne baba için de eğitici çocuğa nasıl davranılır nasıl idare edilir güzel yansıtıyor.

Hangi kanalda? Merak ettim. Bende izlemek isterim..

kızım 3 yaşında ve kayu hastası.kayu yu yaklaşık 1 aydır düzenli izliyoruz.diğer çizgifilmlere çok meraklı deil.yumurcak gün içersinde çok defa yayınlıyor ama ben sadece öğlen ve akşam izlemesine izin veriyorum.kayu izlediğinden beri konuşması baya düzeldi.tek kötü bi huy kazandı kayudan sinirlendiği zaman kendini yere atıp ayaklarını vuruyor:((

benimki 21 aylık hala çizgifilm izlemiyor.kayyu yu açıyorum ona dönüp de bakmıyor bile tv.ye bu nedir diye..sadece belli bir iki reklam var,onlar çıkınca biraz bakıyor,dikkatini veriyor.onun dışında ne kayyu ne bir çizgi film izlemiyor :44:

benimki de 1,5 yaşından beri takip ediyor, şimdi 2 yaşında acayip seviyor nerde görse resmini tanır, kayyı kayyıı der ve gösterir::)))

evet 29 aylık kızım caillou hastası o başladığında ben çok rahatım hiç benle oynamak sitemiyor kızım çokta uzun sürmediği için işlerimi acele acele yapıyorum...eğitici güzel anne ve babalara örnek olucak bi çizgi filim var evet bazı davranışları var caillou bende kızıyorum ama çokta takıalcak şeyler değil

gelin görünki kendi açımdan bazı soru işaretlerim var

1-caillou nun anne ve babası ne zaman işe gidiyor anlamıyorum arada bakıcı geliyor eğitici oyunları eşliğinde onlar toplantıya gidiyor ama ayyydddaaaa yılda birrrr... bizim evde anne baba çalışıyor kızıma halası bakıyor anne baba akşam eve gidiyoruz
2-caillou nun babası evi süpürüyor yemek yapıyor bahçeyi temizliyor çocuklarıyla oynuyor...vsss bizim babamız akşam yorgune ve gelip yemek yiyip kendini koltuğa atıyor anne tüm ev işini yapıyor.
3-caillou devamlı geziyor karda yağmurda denizde bahçede piknik etrafında hayvanlar itfaiyeci ve şöför amcalar .. vsss biz apartmanda oturuyoruz onun dışarda yaptıklarını tv den seyrediyoruz.
4-caillou nun anne ve tüm cemaati ,ressam eğitimli .. biz kızımızı cahillikten korumaya çalışıyoruz bide çevremizdekileri eğitiyoruz

neyse ben bu caillou yu seyrettikçe psikolojim bozuluyr

evet 29 aylık kızım caillou hastası o başladığında ben çok rahatım hiç benle oynamak sitemiyor kızım çokta uzun sürmediği için işlerimi acele acele yapıyorum...eğitici güzel anne ve babalara örnek olucak bi çizgi filim var evet bazı davranışları var caillou bende kızıyorum ama çokta takıalcak şeyler değil

1-caillou nun anne ve babası ne zaman işe gidiyor anlamıyorum arada bakıcı geliyor eğitici oyunları eşliğinde onlar toplantıya gidiyor ama ayyydddaaaa yılda birrrr... bizim evde anne baba çalışıyor kızıma halası bakıyor anne baba akşam eve gidiyoruz
2-caillou nun babası evi süpürüyor yemek yapıyor bahçeyi temizliyor çocuklarıyla oynuyor...vsss bizim babamız akşam yorgune ve gelip yemek yiyip kendini koltuğa atıyor anne tüm ev işini yapıyor.
3-caillou devamlı geziyor karda yağmurda denizde bahçede piknik etrafında hayvanlar itfaiyeci ve şöför amcalar .. vsss biz apartmanda oturuyoruz onun dışarda yaptıklarını tv den seyrediyoruz.
4-caillou nun anne ve tüm cemaati ,ressam eğitimli .. biz kızımızı cahillikten korumaya çalışıyoruz bide çevremizdekileri eğitiyoruz

Hiç bozulmasın psikolojiniz, aynı soru işaretleri bende de var.. Polis amcaları onun için siren çalıştırır, servisçi amcası patrondan özel izin alıp onu gezdirir, dedesi onunla bahçede kamp yapar, evlerinin arkasındaki tahminen 600 metrekarelik bahçelerinde buz pateni yaparlar falan.. Bir bölüm Caillou'nun annesinin bir arkadaşına misafirliğe gitmişlerdi, zavallı kadın bir apartman dairesinde oturuyordu.. Çok afallamıştı Caillou..:1::1:
Güya çalışan anne mesajı var, ama ne zaman çalışıyor bu bayan? Evde sürekli bir bakıcı yok. Baba desen ya evin camlarını siliyor, ya çocuklara sirk gösterisi yapıyor..
Neyse merak etmeyin, normali bizimki bence..

Hiç bozulmasın psikolojiniz, aynı soru işaretleri bende de var.. Polis amcaları onun için siren çalıştırır, servisçi amcası patrondan özel izin alıp onu gezdirir, dedesi onunla bahçede kamp yapar, evlerinin arkasındaki tahminen 600 metrekarelik bahçelerinde buz pateni yaparlar falan.. Bir bölüm Caillou'nun annesinin bir arkadaşına misafirliğe gitmişlerdi, zavallı kadın bir apartman dairesinde oturuyordu.. Çok afallamıştı Caillou..:1::1:
Güya çalışan anne mesajı var, ama ne zaman çalışıyor bu bayan? Evde sürekli bir bakıcı yok. Baba desen ya evin camlarını siliyor, ya çocuklara sirk gösterisi yapıyor..
Neyse merak etmeyin, normali bizimki bence..

:60: evet evet bu işte bi gariplik var ...

Kayu yu ben de çok seviyorum
bence çocuklarınız bunu izliyorsa çok iyi
eğitici öğretici
bir de çocuklar kayu daki anneye babaya da hasta oluyorlardır bence
devamlı yeni oyunlar yaratan çocuklarıyla her zaman oyun oynayabilen anne babalar
baba da alıyor eline bezi cam siliyor evi temizliyor yemek yapıyor
anne de öyle
anne de baba da çalışıyor ama yine de çocuga vakit ayırabiliyorlar
anne babalarımızın da oturup izlemesi gerekiyor
ben çocugumdan önce bunu izlediğim için çocuklarım çok şanslı olacak

çocuğu yuvaya bırakırken yolda, yemek yaparken temizlik yaparken hep oyunlarla çocuk yalnız bırakılmıyor
ve çocugun yaratıcılığını geliştirmeyi hedefliyor, çocuk yardım et demeden anne baba yardım etmiyor, çocuk yönlendirilmiyor, oyun oynarken resim yaparken etrafı dağıtacak aman kirlenecek diye bağırılmıyor, en önemlisi de çocuğa asla vurulmuyor, bizde anne babalar genelde çocuga vurarak eğitmek isterler hayvan terbiyecisi gibi, halbuki çocuk daha da arsızlaşır dayak yedikçe insanlığından çıkar, hep o tokatlar yer eder içinde, tokat değil bir itme kakma kötü söz bile, çocuklar bu kayunun yerinde olmak isterler izlerken.

yazıları okuyamasa da çocugun odasında yere yakın bir kitaplık var, çocuk oyuncaklarını asla kırmıyor, annesine babasına yardım ediyor eğlenerek anne baba yeri gelince kedi köpek taklidi bile yapabiliyor, çocuk gibi oynuyorlar

bizim çoooook öğrenecek şeyimiz var çoooook

1- tıpkı sizin gibi onun da anne ve babası hafta içi işe gidiyor. kayu çizgi filminde hafta sonları, akşamları işten geldiklerinde, ve çok az da anne baba işe gittiğinde gösteriliyor. anne baba işe gittiği zaman yani hafta içleri kayu kreşe bırakılıyor küçük kızları ise babaannesi büyükbabası sarı saçlı bakıcılarına bırakılıyor.

burda anlatılmak istenen hafta sonu işten gelince sabah işe giderken çocuğu kreşe götürürken oyun vakitleri yaratabilmek, anne baba istese çocuga yeterli vakit ayırabilir teması

2. evet çok haklısın bizdeki baba tipine uygun değil bizde bunları yaparsa kılıbık olur kadını döver vay sen beni karı mı sandın hizmetçimi sandın der teklif edersen, bizim erkeklerin erkekliklerine yetecek seviyede değil bu işler, bizimkiler yerlerde sürünüyor maalesef, hatta kızarlar çocuk cayırtı yapmasın gürültü yapmasın diye, vah vah

3. aslında kayunun yaptıkları gördükleri çok da büyük işler değil, çocuk dünyasında onlar çok önemli çok büyükmüş gibi görünüyor, mesela bir itfaiyeci geçse yoldan çocuk koşar cama yapışır vaaaayy der sevinir heyecanlanır, kayuda anne baba bu gibi durumlarda heyecanının üzerine gidiyor, hemen kayu hadi beraber kocaman bir itfaiye arabası çizelim hadi kartondan itfaiye arabası yapalım hadi itfaiyecilik oynayalım hadi gidip itfaiye binasına bakalım içeri girelim itfaiyeci amcalarla konuşalım.... gibi uğraşmak lazım azcık ama işte :34:

4. gerektiği zaman oturup çocukla öğrenmesini bilmek lazım, beş karışlık veletten öğrenecek o kadar çok şeyimiz olabilir ki, tabi bizim büyüklerimizin bir lafı vardır, len benden çıktın bana akıl mı veriyosun, sen kimsin , bacak kadar velete vak gibi.... :52::52:

çok katılıyorum sana ama hiç olmazsa bilinçliyiz yine de görebiliyoruz, hiç yoktan iyidir, ve kayunun sitesine girmeni tavsiye ederim ingilizce ama anne babalar ve eğitimciler için bölümünü tıklarsan çok dedli manyak çok yararlı şeyler anlatıyorlar ben bütün siteyi hatmettim de, dolu hatamı öğrendim yanlışlarımı gördüm okuduktan sonra :31:

1- tıpkı sizin gibi onun da anne ve babası hafta içi işe gidiyor. kayu çizgi filminde hafta sonları, akşamları işten geldiklerinde, ve çok az da anne baba işe gittiğinde gösteriliyor. anne baba işe gittiği zaman yani hafta içleri kayu kreşe bırakılıyor küçük kızları ise babaannesi büyükbabası sarı saçlı bakıcılarına bırakılıyor.

burda anlatılmak istenen hafta sonu işten gelince sabah işe giderken çocuğu kreşe götürürken oyun vakitleri yaratabilmek, anne baba istese çocuga yeterli vakit ayırabilir teması

2. evet çok haklısın bizdeki baba tipine uygun değil bizde bunları yaparsa kılıbık olur kadını döver vay sen beni karı mı sandın hizmetçimi sandın der teklif edersen, bizim erkeklerin erkekliklerine yetecek seviyede değil bu işler, bizimkiler yerlerde sürünüyor maalesef, hatta kızarlar çocuk cayırtı yapmasın gürültü yapmasın diye, vah vah

3. aslında kayunun yaptıkları gördükleri çok da büyük işler değil, çocuk dünyasında onlar çok önemli çok büyükmüş gibi görünüyor, mesela bir itfaiyeci geçse yoldan çocuk koşar cama yapışır vaaaayy der sevinir heyecanlanır, kayuda anne baba bu gibi durumlarda heyecanının üzerine gidiyor, hemen kayu hadi beraber kocaman bir itfaiye arabası çizelim hadi kartondan itfaiye arabası yapalım hadi itfaiyecilik oynayalım hadi gidip itfaiye binasına bakalım içeri girelim itfaiyeci amcalarla konuşalım.... gibi uğraşmak lazım azcık ama işte :34:

4. gerektiği zaman oturup çocukla öğrenmesini bilmek lazım, beş karışlık veletten öğrenecek o kadar çok şeyimiz olabilir ki, tabi bizim büyüklerimizin bir lafı vardır, len benden çıktın bana akıl mı veriyosun, sen kimsin , bacak kadar velete vak gibi.... :52::52:

çok katılıyorum sana ama hiç olmazsa bilinçliyiz yine de görebiliyoruz, hiç yoktan iyidir, ve kayunun sitesine girmeni tavsiye ederim ingilizce ama anne babalar ve eğitimciler için bölümünü tıklarsan çok dedli manyak çok yararlı şeyler anlatıyorlar ben bütün siteyi hatmettim de, dolu hatamı öğrendim yanlışlarımı gördüm okuduktan sonra :31:

siteyi incelemek isterim nette bulamadım yazarsan sevinirim

slm hanımlar
benimde 3yaşında kızım var tam caillou hastası caillou'nun bebeğini pijamasını aldık ve her nerde karşılaşırsa resimlerine sarılıyor öpüyor
çok seviyor diye bebeğini aldık aldığımızdan beri elinden biran düşürmüyor dışarı çıksak yanımıza almasak caillou diye tutturuyor şimdi uyurken görseniz caillou nun bebeği caillou pijamasını ve caillou nun resimleriyle yatıyor caillou olmadan asla uyumaz tam bağımlı oldu anlayacağınız eskisi kadar çizgi filmini seyrertirmiyorum ama çok endişeliyim sizce bu bağımlılık masum bir bağımlılık mı bir fikri olan var mı :59:

slm hanımlar
benimde 3yaşında kızım var tam caillou hastası caillou'nun bebeğini pijamasını aldık ve her nerde karşılaşırsa resimlerine sarılıyor öpüyor
çok seviyor diye bebeğini aldık aldığımızdan beri elinden biran düşürmüyor dışarı çıksak yanımıza almasak caillou diye tutturuyor şimdi uyurken görseniz caillou nun bebeği caillou pijamasını ve caillou nun resimleriyle yatıyor caillou olmadan asla uyumaz tam bağımlı oldu anlayacağınız eskisi kadar çizgi filmini seyrertirmiyorum ama çok endişeliyim sizce bu bağımlılık masum bir bağımlılık mı bir fikri olan var mı :59:

ben de küçükken Terry e bağımlıydım hani Candy ninkisi.
ama yasaklamayın, onun hayal dünyasını yıkmayın, dua edinki o saçma çizgi filmlere kapılmamış, ne bileyim pokemon gibi hiç bir eğitici öğretici yanı olmayan şiddet içerikli çizgi filmlere benzemiyor Kayu, çocuğum olsun ben de izleteceğim, şimdiden arşive ekledim, gelecek bebekleri bekliyor :34:

Son düzenleme:
ben de küçükken Terry e bağımlıydım hani Candy ninkisi.
ama yasaklamayın, onun hayal dünyasını yıkmayın, dua edinki o saçma çizgi filmlere kapılmamış, ne bileyim pokemon gibi hiç bir eğitici öğretici yanı olmayan şiddet içerikli çizgi filmlere benzemiyor Kayu, çocuğum olsun ben de izleteceğim, şimdiden arşive ekledim, gelecek bebekleri bekliyor :34:

yok zaten şiddet içeren çizgi film asla seyrettirmem ama sanki buda biraz fazla tutuldu gibi insan istert istemez endişeleniyor işte :61:

Benim kızımda malumunuz Gayyu hastası.Deme şeklide aynen böyle.
Birliktede izliyoruz onunla,ben beğeniyorum eğitici bir program çocuklar üzerine yayınlanan.Tv bağımlısı değil ancak gayu başladı mı saatler duruyor.Kreş sahibimiz psikolog ona sordum bunu asla yıkmayın hayal dünyasını dedi,o onun şu an kahrmanı dedi.Siz gayu ile ilgili olumsuz bir şey beyan ederseniz bu beynine yazılır ve size karşı daha gizli saklı hareket etmesinin alt yapısı oluşturur dedi.

benim oğlum 3.5 yaşında kayyu mübtelası oyunlarımaz biledeğişti.ablamız rozi oluyor kedimiz gilbırt kendisi kayyu.önceden motor isterdi şimdi itfaiye aracı istiyor.iyi hoş çok güzel çizgi filim fakat hiç dikkatinizi çektimi kayyu yemekden veya birşey içdikden sonra ağzını koluna siliyor oğlum hiç böyle yapmazdı nerden nerden derken birgün onla izlerken gördüm kayyu ve babası öyle yapıyorlar.böyle bir çizgifilimde olması beni çok üzdü.daha düzeltemedimgamyoncuiremsu

ben de diyorum benim kız niye bu aralar ağzını koluna sürüyor dün tesadüfen "anne kayu da böyle siliyor" dedi . demek ki sebebi buymuş . ama bunun dışında örneğin oto koltuğuna oturma konusunda faydasını da gördüm.

benim oğlum 7 aylık kayyu nun müziğiyle durdurabiliyorum.kayyu çıktı mı oturup izliyoruz.yiğenimde hastası kayyu bittimi kızıp ağlıyordu.çocuklar neden seviyor bukadar acaba.ama eğitici güzel bir çizgifilm.keşke kaynanalar ve gelinler içinde eğitici bi flm yapsalar :)

Son düzenleme:
Ben daha bu kadar fenomen olmuş bir çizgi film karakteri görmedim. Nasıl olurda tüm çocuklar Kayyu ya aynı oranda büyük bir sevgi besler. Bizim ki bir gün izlemesin bunalım takılıyor hemen. Bu kadar bağımlılık yapması beni de endişelendirmekle beraber Kayyu nun başladığı saatlerde kafamı dinleyebildiğim içinde huzurluyum :27:

benim oğlum 1.5 yaşında tam bir kayu hastası gözünü kıpmadan izliyo resmen çoğu cocuk kayuyu çok seviyo heralde sizce çocukları neden bukadar çekiyo.Benimki mesela diğer çizgi filmleri onunkadar izlemiyo.Biyönden demekki oğlum seçici diyorum Bütün çocuklar mı böyle acaba herçocuğun özellikle sevdiği çizgi fim varmıdır yani bu dönemde yoksa bazı çocukalarda mı vardır seçicilik

bENİM KIZIM Kayu ile büyüdü. Çok güzel bir çizgi film gayet güzel ve faydalı şeyler öğrendi ondan. Benim eşim öğretmen yaz tatilinde o baktı kızımıza. Sabahları giderken yumurcağı açıp gidiyodum işe. Kızım tam Kayunun başlama saatinde uyanıyodu. Ben onu Kayu izlerken bırakıp gidiyodum. Kayu bitene kadar bakıp sonra gidip babasını uyandırıyodu. Kızım 2 yaşındaydı o zaman. o çizgi filmini izlerken ben bütün işimi yapıyodum. Ve şuan 6 aylık bebeğim de pür dikkat Kayu izliyo.

Back