- 6 Temmuz 2010
- 4.605
- 55
- Konu Sahibi BitterCikolatam
allahtan tvle pek aram yok.. bunları okuduktan sonra kendıme hak verdım :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
işte size bir gerçek daha
Marlboranın 1975 yılında satışlarını düşmesi üzerine yeni bir reklâm kapmayası üzerinde fikir birliğinde bulunan reklâmcılar, hedef kitlelerini değiştirerek geleceğin içicilerine yönelik bir kampanya hazırlamışlar. Reklâm o yılların on iki, on üç ve on dörtlü yaşlarda bulunan gençlere hitaben yapılmış.
Çocukların o yıllardaki kişilik özellikleri kimseye minnet duymama, bağımsız yaşama ve hesap vermeme psikolojisine yönelik. akıllıca düşünen reklâmcılar reklâm filmini hazırlarken bu stratejiyi göz önünde bulundurmuşlar ve gençlere ulaşmada uygun ikonu aramaya koyulmuşlar. doğru ikonu bulduklarında ise ortaya şöyle bir reklâm filmi çıkmıştır. reklâm filmi güneşin batışına doğru giden yalnız bir kovboydur.
Bu reklâm o zamanın ünlü çizgi filmi red kidi hatırlatıyor. Red kidde minnet edileceği zaman ortadan kaybolan ve gün batımına doğru giden yalnız bir kovboy. Gençlerin bilinçaltına gönderilen bu mesaj ile Marlboranın satışları ciddi oranda artmış daha sonra da zaten kampanya da kullanılan kovboy, marlboranın simgesi haline gelmiştir.
İlluminatiyi ilk duyduğumda oturup ağlamıştım.
Ne yani biz kandrıldıkmı?
Üç kuruş para şöhret için çocuklarımızı çalıyolar
Ya öbür dünya bunu hiç düşündülermi
Tarkan ajda vs biz hayvanlarımızı koruyoruz..
Biz türkiyeyi geliştircez yardım edicez. Böyle kandırarak ülkemizi değil dünyayı mahvediyorlar
Bunu duyupta bilenler duygusuzlar, aman diyip geçebiliyorlar ama geçmeyen insanlarda var
Geçmeyelim...
Dinini satan yarın ülkesinide satar
Sertap erener için gurulandık Türkiyeyi 1. olarak gösterdiği için mutlu olmuştuk
Ama altında ne çıktı Şeytan ve hokkabazları
GÖRMEZDEN GELMEYELİM..