- 8 Ağustos 2008
- 34.645
- 39.012
GünaydınHerkese günaydın..
Ya, ben zıplama işini oturtamadım. Baldırımda rahatsız edici bir basınç hissediyorum ve belki varise falan yol açar bu durum diye tedirgin oldum açıkçası.. Zıplamayı bıraktım pilatese daldım, bakalım nasıl gidecek.:44:
Tatlım, yukarıda Nora ya yazdığım mesaj senin için de geçerli.
Kaçamak da olsa sıkma canını.. O zamana kadar hiç kaçamak yapmazsan o gece bir nevi ödül gibi olur. Zaten bir günlük ara verirsek sadece, sonrasında en fazla en zor bünyede bile maksimum bir hafta sürüyor son alınan kiloyu atmak.
Alkolü sınırlı tüketiyorum ben de.. Bizim evdeki ortamda sosyal içiciliktir..
Şimdi düşünüyorum.. en son kardeşimle yaptığım romantik tatilde içmiştim. Eylül müydü, Ekim miydi öyle bi'şey.. Sonra da zaten biliyorsun kilo konusunda başıma gelenleri.
Hakikaten yahu! Aeben nereye kayboldu.. Galiba en son Pazartesi girdi.. Bu 2 gündür ortada yok demektir.. İnşallah iştir, güçtür..
Bak hiç duymamışım böyle dışarıdan müdahalelerin sorunlu bölgede işe yaradığını.
Mekik çekerken üç önemli faktörün altını da çizelim yeri gelmişken:
1- Mekik sırasında karın çekilebildiği kadar içine çekilecek. Hatta bu içe çekip bırakma işlemi gün boyu akla geldikçe yapılsa tadından yenmez.
2- Mekik yavaş çekilecek.
3- Yatarken nefes alınacak, kalkarken verilecek. (diyafram nefesi alınacak)
Ben unutmadığım sürece devam ediyorum zıplamaya..Her menü sonrası 100 defa..İnan karnım şekillendi özellikle alt karnım iyice küçüldü..Baldırlardaki sancı bende de vardı ilk 4 gün sonra geçti hissetmiyorum artık..
Haklısın kaçamak hakkımız olsun hedef kilomuzu görünce ama süper olucak yaa 60 lı kiloya indğimde belki sevinçten yiyemem
Bugün mekiğe başladım, sabah 50 mekik çektim..Aklıma geldikçe de nefes al ver karnımı çekmekte süper işe yarıyor o da başladı bugün..Hafiften başlayıp devamını getirerekten hedef kilomda şeklen de güzel olmak istiyorum bu beni daha çok motive edicektir
Aebenin modem arızalıydı sanırım ondan gelemiyor..
Rutinde Cumadan Cumaya tartılıyorum.. Ekstra durumlar hariç.
Geçen Cuma 1.hedefime ulaşmanın sarhoşluğu ile o günü homini gırtlak günü ilan etmiştim. Ve tabii kilo almıştım.
Bu hafta arada tartılıp durumuma bakıyorum bu nedenle de..
Ve bu sabah tartıldığımda Cuma sabahı gördüğüm kiloya geri döndüğümü gördüm.
Yeniden 66.8 olmuşum!
İki şeye çok dikkkat ediyorum son zamanlarda.. İşe yarıyor demek için erken belki bilemiyorum ama yine de kulağınızda bulunsun..
İsterseniz kulağınızdan aklınıza çekiverirsiniz.
1- Her gün 2 kupa yeşil çay (yaşasın hayat tarifi ile)
2- Mutlaka zencefil. Ya çayı ya şekeri.
Cuma kilona geri dönmene sevindim
Bugünden de ne giderse yarınki tartı için kar olsun..
Çayın gerçekten çok faydası var..Senin çaylar hoşuma gidiyor ancak elimdeki çayları bitirmek istiyorum önce..Sonra bu çayları da denicem..Bende karışık aktardan karıştırttığım bitkiler var..Onalrı demleyip içiyorum.Kupada yaparsam 1 çaydanlıkda demlersem 3 kupa içiyorum günde