Tesekkur ederim:) benimde aklima ispanak gelmisti nasil pisirilebilir diye pirincsiz kiymasiz veya yumurtasiz diye:)
:) sende icten ice biliyosun inan dikkat ettikce gitmeyen bisey yok bak 78den 69a gelmissin bende oyleyim bunu dusundukce olmicak diye bisey gormuyorum ben 5leri gorceksindir ben eminim:)
:) ben 5leri gorsem keske ama cok imkansiz benim icin ve hep ikdem olcak sanirim ..dedigim gibi istedigin surece yapamicagin bisey degil siddetle spor oneriyorum ama:)
Iste ben sirf bu yuzden diyetisyen listesi yapamam sunun yerine su olsun derken o bi kagit liste karmakarisik bisey oluyo bende ve bana duzen lazim
İnşaallah cnm. İnşaallah görebilirim.
Ben de hiç görmedim 5 li kiloları. O dönem ortaokuldaydım sanırım ve hiç tartılmadım. (Şimdi düşününce bile ilginç geliyor, senelerce hiç tartılmamak. Yaş kaç olursa olsun, ilginç yani.
) Liseden 60 küsurları hatırlıyorum bir kaç. Sonra L-2 nin 2. dönemi almaya başladım. (1,5-2 haftada 7 kg almıştım.
) O seneler ramazanlarda fix 5 kg verirdim. Üni ye geldiğim sene diyetsiz 8 kg vermiştim falan ama aldıklarım galip çıktı tabii.
Genel kilom 73-75 arası seyretti hep. Öss sonrası da dahil 76 dan fazlasını görmedim hiç. Sonra kilo verdim, 70,8 i gördüm. Yazın eve gittim, 3 ay boyunca hiç tartılmadım
Ve dönüp de tartıya çıktığımda 78,8 i gördüm.
Hayatımda ilk kez 'Şu andan itibaren diyetteyim' demiştim.
Sonra buraya geldim vs vs.
Niye anlattım bilmiyorum.
Arada anlatıyorum ben bunu. Sanırım yine zamanı gelmiş.
Ama bu kadar olduysa bir bu kadar daha olabilir, doğrudur. :112:
kk benim için o noktada o kadar büyük önem arzatmişti ki. Olay sadece devamlılık falan değil. Bunun yapılabileceğini göstermişti bana kk. Hani kilo çizelgeleri var ya. İşte onlarla. Ben bir insanın 20 kg verebileceğine inanmazdım. Ancak çoğu kişinin çizelgesinde 20 kg verdi, 15 kg verdi, 30 kg verdi 'leri görünce demek ki dedim bu durum sadece haberlerde senede bir izlediğimiz kadar istisna değil. Bu yapılabilir.
Hala da inanıyorum, yapılabilir.
Ben de bu yüzden seviyorum diyetisyen diyetlerini. :112: İstediğini yiyebiliyorsun, sadece ufak bir miktar değişimiyle yansıtıyorsun listene ve diyetini bozmamış oluyorsun.
Bana da sıkı duvarlar iyi gelmiyor. :112:
Buradan bakınca ben de yakıştıramadım kendime.. Hedefime ulaşınca şımardım mı ne?
Eczacım senin hedef kilona bakınca BMI değerinin iyice düştüğünü görüyorum. 19 un altı zayıf grubuna giriyor.. Yanlış anlaşılmasın eleştirmek için değil, meraktan soruyorum. Sen böyle kemikleri görünür zayıflardan mı olmak mı istiyorsun?
Eleştire de bilirsin cnm. Her türlü yorum serbest.
Cevabıma gelince;
Öncelikle Dünya Sağlık Örgütüne(WHO) göre normal BMI değeri 18.50-24.99 aralığı. Yani olmak istediğim kilo zaten sağlıksız kategorisine girmiyor. :112: Tabloyu yapıştırmak istedim ama beceremedim. Linki;
WHO :: Global Database on Body Mass Index Diğer taraftan, benim o kemikleri görünür zayıflardan olabilmem için 50 kg a düşmem gerekiyor Püsküütcm.
Etim sıkı değildir benim. Özellikle yanaklarım ve gıdığımın maşaallahı vardır. Aldığım ilk bir kilo önce yüzüme sonra göbeğime sonra diğer kısımlara gider, öyle söyleyeyim.
Biraz da genetik yanaklarımız. Nice zafiyet geçirmek üzere olan(Tabii benm yanımda öyle kalıyorlar, aslında fıstık gibi tipleri var maş
) kuzenimin yanakları benimle yarışır.
Bu birinci kısım.
İkinci kısım ise, en büyük örneğim ablam. Aramızda yaklaşık 2 cm var. O 56 kg olduğunda çok hoşuma gidiyor benim. Yani bu da benim 57-58 kg olmama denk oluyor. :112:
Yani Püsküütcm, planım şu (Tabii becerebilirsem
) 62-60 kg dan sonra sıkılaşma egzersizlerine de başlicam. İdeal kilomun dediğim gibi 57-58 kg olduğunu düşünüyorum ve daha önce de konuştuğumuz o 1-2 kg lık barajı da koyarak 56 kg a kadar inmek istiyorum. :112: Ve bunu yaptığımda az önce söylediklerimden dolayı ne yüzüm çökecek ne de vücudumdaki kemikler görünecek inş. :112: Zaten öngörülemeyen bir şekilde bu olmaya başlarsa benim diyet biter.
Amaç madem bu yola girdim bir kere. Madem bunun için uğraşıyorum. Neden 36 beden olmayayım ki.
Yalnız benim bunları hatırlamaya ihtiyacım varmış. Teşekkürler.
Umarım başınızı ağrıtmıyorumdur.