Selam kizlar ben cok vakit bulamiyorum girmeye ama buraya idda listesinden alnimin akiyla ciktgmi gostermeye geldim:) sporuma tam gaz yuklendim artik iyi gidiyorum sukur:) umarim hepiniz iyisinizdir hepinize iyi haftasonlari diliyorumm
Tebrikler ananeecim..
Tam gaza devam..
1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı sirke, 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı sirke. Oran yaklaşık aynı olmuyor mu?
Aynı olmuyor.. Çünkü; 1 çay bardağı suyu gönderdiğin mideyle, 1 su bardağı suyu gönderdiğin mide hacim olarak aynı..
Yani aynı hacimli kaba daha fazla miktarda karışım göndermiş oluyorsun. Dolayısı ile olumsuz etki hissetme olasılığın yükseliyor.
Hani adam 1 duble rakı içer tık demez.. Ama 3.dublede kafa gider o misal..
Kizlar benim boyle garip huylarim var iste simdi aklima soru takildi yatagimdan kalktim soruyorum:) simdi bu diyetisyenler sebze yemegi diyince yagsiz tuzsuzmu oluyo patates baklagil veya et konuyomu yada ne biliyim yumurta salca pirinc falan ?
Bana hiç garip gelmedi bu huyun nedense..
Hayatımda birebir diyetisyen tecrübem olmadı. Ama diyet mantığıyla cevap vereyim.
Yağ ve tuz kullanıyorsun tabii ki bocalamadan. Tencerenin büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı z.yağı kullanabiliyorsun.
Saydıkların zaten rejimde mümkünse tüketilmemesi gereken ürünler. Hepsinin kalorisi çok fazla. Bakliyatın kendine göre faydaları var o nedenle tüketmene gerekiyor nadir de olsa.. Ancak sebze yemeğinde ilave olarak değil.
Patates bildiğin nişaşta. Adını bile anma.. Pirinç belki eczacının da dediği gibi pırasa gibi ayrılmaz ikili yemeklerinde eser miktarda düşünülebilir, hepsi bu.
Salça mecbursan kullanırsın ama yine de domates tercih edersen daha sağlıklı olur. Salça neticede işlenmiş ürün.
Et konusuna gelince. Sağlıklı öğünü oluşturmak için sebze yemeğine et konualbilir diye düşünüyorum. Bazı diyetisyen listelerinde belirtiliyor bu konu. Etli-etsiz diye belirtiyorlar. Mantı yürütüyorum bu noktada. Etin yanında salata veriyor diyet öğünü oluyor da sebze yemeğinin içinde neden olmasın.
Bugün 'Ne uğraşıyorsun ki' dedim kendime. 'Senin kilon 69 işte, bunu böyle kabul et, daha fazla almamaya çalış, güzel güzel yaşa git. Ne zorlatıyorsun ki. Beceremiyorsun işte diyet yapmayı.'
Sonra farkettim ki bir yandan bunları derken diğer yandan elimi uzatmışım 7 otlu çaya, sepete koyuyorum.
Anladım ki henüz vazgeçmeye de hazır değilim.
28 Aralık hedefi 63 kg olmadı da 65,5 kg oldu. Olsun. Ben 65,5 kg olduğumda da gaayet mutlu bir insan olucam inş.
(Gerçi 63 kg olaydı iyiydi ya neyse, takmamazlıktan geliyoruz şimdilik.
)
Kabul etme böyle birşey bence ki zaten beynin de kabul etmemiş..
Sana kısaca şunu hatırlatmak istiyorum.
Ekim 2011 de 78 kiloyla başladığın bu yarışmada şu anda 69 kilosun. Bu farkı başaran biri olarak, o güne göre kendini nasıl hissediyorsun? Bunun cevabını ver, bu cevap bir sonraki kilo kaybında kendini nasıl hissedeceğinin de anahtarıdır.
Bu arada bu depresyonun asıl sebebini söylemeyi unuttum. Buraya ölçü vereli çok oldu. (Tabii ben o zaman da 69 kg dım.
) Bugün yeniden ölçüldüm. Çünkü aynada kendimi incelmiş görmeye başlamıştım.
Ama sonuç; göğüs, göbek, kalça, basen. Hepsinde 2'şer cm artış var.
Toplam 8 cm.
2 gün sonra regl olucam inş. Hadi göğüs ve göbek onun şişliğidir diyelim de kalça ve basen ne iş?!
Hepsi birden bu kadar artmaz ki.
Yoksa artar mı?
İlk kez bu dönemde ölçülüyorum. Bilmiyorum ki. Hiç karşılaştırmadım. Hatta önceki ölçüyü aldığım sırada regl olup olmadığımı bile bilmiyorum. Hiç dikkat etmemiştim. :44:
Eskiden sık sık ölçüldüğüm bir dönem vardı. Sonra bıraktım. Ama o zamanlar dediğin olayı ben de yaşamıştım. Menstruasyon dönemi neticede vücudun ödem yaptığı bir dönem. E ödemi adam sadece burnumuzda mı topluyo? Vücudun her yerine dağılıyor o 1-2 kiloluk fazlalık.. E bu dağılım da ölçülerin değişmesi demek.. Dönem geçsin, gitsin sonra göreceksin normale dönecek.
Bu arada... herkese günaydın ve iyi hafta sonları..