- 23 Temmuz 2010
- 5.518
- 3.922
Lütfen söyleyeceklerime kızma.. İyiniyetine inanıyor ve en az senin kadar iyiniyetle yazıyorum..
Diyorsun ya "hayatı boyunca yarışmaya katılamayacak"
Belki de hatalı olduğun nokta sadece bu bakış açın..
Şöyle ki; öncelikle dramatize ediyorsun.. Birey burada yarışamazsa, sadece KK da bile bi'dünya başlık var zayıflamak istiyorsa eğer.. Cuma yarışması tek değil, hiçbir zaman da olmadı.. olamaz da zaten.
Bu bakış açını onarabilirsen eğer 2.adımın şu soru olmalı:
"Ben, neden buradayım?"
Öncelikli cevap: Zayıflamak için.
İkincil cevap: Takım kaptanıyım, takımımı motive etmeliyim. Yarışma ruhuna sahip olmamızı sağlamalıyım.
İkincil cevap aynı zamanda bir amaç.
Öncelikle kendin için buradasın, ikinci olarak da takım sorumluluğun var.
Takıma deneme süresi için bile alırken, al bak bunlar kurallarımız demek yerine, kesin üye yapacağın zamana kadar en çok paylaşımın ve paylaşımın içeriğinin önemli olduğunu aktarmalısın.
Sen öncelikle kendini ve arkasında durduğun üyeleri düşün. Mesajların sayısına değil, içeriğine bak.
Mesaj sayısını 10'a yükseltelim mi oylaması yerine, gidişattan memnun olmadığını, kimler memnun değilse, nedenlerini ve çözümlerini yazmalarını iste..
..ve dikkat et. Hiç ama hiç kimseye, seni yolundan edecek rütbeyi verme. Sen işine bak.. Bak daha kilo vereceksin güzelim burada..
Canım söyleyeceğin hiçbir şeye kızmam tabi ki... :)
Bu yarışma beni o kadar raya soktu ki o yüzden gerek bu sitedeki başka başlıklarda gerekse sanal olmayan hayatındaki diyetisyen vs. girişimlerinde başarı elde etmek imkansıza yakın geliyor bana... Oysaki benim için böyle demek diye başkası için de böyle olacak demek değil. :) Bir de senin katılanlar-mezun olanlar rakamlarını hatırlayınca çok zorlamamaya karar verdim. Herkes kendi kaderini çizsin. Benim yapacağım tek şey %100 emin olmadan bundan sonra kimseyi üye yapmak için hafifletici bahaneler bulmayacağım. :) Çünkü genelde onlardan çekiyoruz. Görünürde kurallar çiğnenmiyor ama onlar düzeni bozuyorlar.
Mesajların sayısı ve içeriği genelde doğru orantılı oluyor; ya da sadece bizim takımda mı böyle bilmiyorum. :)
Bir çözüm bulduğumu düşünüyorum şu an ama umarım düzelir. Çünkü içeriği kaliteli olan mesaj demek, takımla kaynaşmış bir üye demek. Ama günde 5 mesajla o kaynaşma sağlanamıyor ne yazık ki...
Teşekkür ederim fikirlerin için. :)