ben ilk çıktıgında denemiştim .sanrım 15 gün kadar kualndım ama sallamasını deyil karışık olarak almıştım ..
bir zamanlarda 5 1 yerde vardı . genelde aynı şeyler oluyor . şu kadar zamanda şu kilo verdim diyemem . ama mutlaka etkisi oluyordur
maşalah fadime
bilgim oldugu kadar yazayım püskütüm .
ilk şunu yazayım pilates topu muhabbetine hiççç girmeyin pilates tıpuyla olan egzersizlerin %90 nı topsuzda yapıyorur
o yüzden büyük top almadım almayıda düşünmüyorum i,lates yapıyorsanız olmazsa olmazınız küçük top lastikdir kol çalıştırmak istiyorsanızda pilates çemberi ..
püskütüm verdigin linkdeki hareketler göbek ve besen için etkilidir . topsuzda yapılabilir ..
ananecim aşagıda vedigin linkdeki hareketler güzel ama tam hareketleri görmek için EBRU ŞALLI'NIN pilates programlarından birinin tamamını izlerseniz .bu linkdeki hareketlerin daha ayrıntısını görebilirsiniz .
üylülcüm sanırım hareketleri sen sormuştun ilk basta . ben basen ve kalçalar için pilatesde 3 hareketi tek geçerim . birisi pubigi (iç kalçayı yere yapıştırarak yüz üstü yapılan ayakları tersden yukarı kaldırılan bir hareket var .(yazsarak ne kadar anlatabilirim ) biliyorsundur büyük ihtimal pilates yapıyorsan .
2 .si yan yatarak yapılan bir hareket bacagın birini çevirerek yapılıyor . eger kasları tam hissederek yaparsdan bütün kalça kaslarını hissedebilirsin . 3. de yarı şınav şeklinde durup tersden bacakları yukarı dogru kaldırmak bunun adına kaçka kaldırma operasyonu
verdiginiz linklerdede var .
3 dedim ama bir hareket daha var bana güzel gelen köprü kurarka kalçayı sıkmak .
bu hareketlerde ve diger kalça ve basen hareketlerinde önemli olan kasları sıkarak hissedip hereketleri öyle yapmak . yoksa bu hareketleri yapsanda bir etkisi olmaz . tıpkı karnı içine çekmeden yapılan mekik gibi bir etkisi olmaz ..
bir önerimde bilmem duydunmu call diye bir spor var amerikalı teyzelerın yaptıgı pilatesin anası gibi bişi . daha zor ve etkili callaletics diye yazarsan sanırım çıkar videoları .
ilk yaptıgımda agrımadık yerim kalmamıştı
vermen gereken 4 kiloydu ve 3 den fazlasından kurtuldun demek püskütüm maşallah . yeni hedefin yokmu ?
pilates sati geldi efem ben kaçar ...
bu arada regl olmuşum
bu hafta tartıya nesıl yansır ecep .:44: