Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kocaman tebrik benden sana..rabbim zihin açıklığı versin canım.bende açıktan 2. üniv.bitirmek istiyorum ilerde.okumanın yaşı yoktur...
günaydınn..
ne güzel bi mesaj bu böyle
Günaydın kızlar,
Deguacım dün kuzenin kocasından aldığım bilgiye göre bu tarifi kırmızı turp, ayva ve avakado için de ugulayabiliyormuşsun. O gece mezeye uygun olsun diye siyah turp seçmişler. Onların favorisi kırmızı turpla yapılanmış.
Dün gece ben yine siyah turpla yaptım. Sana söz verdiğim fotoları da nihayet çekebildim.
Malzemeler:
Eki Görüntüle 678603
Turpları bu incelikte doğrayıp yayvan bir kaba koyuyoruz:
Eki Görüntüle 678604
Hazırlanan marinatın içinde yarım saat, 45 dakika bekletiyoruz. Ben arada kaşıkla alttan üste harmanlıyorum.
Eki Görüntüle 678605
Bir dahakine de kırmızı turpla deneyeceğim.
Not: Bu sefer fazla yaptım biraz. Sirkeden dolayı turşu havası var.. Dolapta bir gün bekleyince ne olacağını merak ettim. Bu akşam anlarız...
Bakliyat biraz tehlikeli ama faydası açısından da haftada 1-2 kere tüketmek gerekiyor..haydi bir atistirmalikta benden
nohutu hasliyoruz yada haslanmis nohuttan yapiliyor
istediginiz baharatlari ekleyin ben genelde karabiber, biraz kimyon, kirmizi biber ve az tuzla harmanliyoruz ve firinla bulusturuyoruz.bu bulusmanin sonunda bir su bardagi leblebiden daha lezzetli ve yanliz 60 kalorilik bir guzellik cikiyor.aksam film seyrederken elim azim bos durmasin diyenlere tavsiye edilir.
Deguacım çok sevindim beğenmene..canım benim zahmetlerin için çok teşekurlerr canımsın sen
ctesi bende yaptım ama beyaz turp bozulmak üzereydi onu elden çıkarmak için beyaz turba anlattığın gibi uyguladım
30 dak beklettim ama dediğin gibi arada karıştırsaymışşım daha çok içine nufus ederdi
sirkeden dolayı turşu tadında ben çokk sevdiğim içinde turşuyu bayıldım
ayrıca annemin gece atıştırmalarının önune geçsin diye daha çok yapasım vardı sonuç biz çok beyendık
normalde soya sosu nu sevmem ama buna ayrı bi lezzet katmış sağlıklı ve kolorisi düşük bi atıştırmalık oldu hellede tv başında bişeyler atıştırmak istediğimde bire bir
paylaşımın için çikolatalı püskütüm benim
Kendimle hesaplaşma yaptım bugün biraz.. "Cuma" ya endeksli yaşıyorum.. Hedef tutunca bir gevşeme geliyor ve kaçamağa meyilli hale geliyorum..
Ya da zaten kaçamağın adı belli oluyor ve ben bir hafta boyunca o kaçamağı yemek için bekliyorum..
Oysa geçenlerde deguacım güzel bir şey demişti. Kaçamak yapıyor ama tolere edilebilsin diye kaçamağını sabah/öğle saatlerinde yapıyor.
Bu sözü okuduğumdan beri düşünüyorum.. Çok doğru bir yaklaşım.
Şu anda kilo vermeye çalışıyoruz ama asıl olay verdiğimizi korumakta yatıyor ki bunu da konuştuk.
Deguanın yaptığı gibi kaçamağı güne sıkıştırmak aslında bir yerde bizi bundan sonraki yeme disiplinimize de alıştıracak..
Uzun lafın kısası...
Bugün itibariyle kaçamak endeksli yaşamıyorum.. Canım o gün bir şey isterse yiyip, diğer öğünlerimde azaltmaya giderek veya sporumu arttırarak o kaçamağın etkisini nötr yapmaya çalışacağım.. Elbette bu, her gün kaçamak yapılacak anlamına gelmiyor..
Hafta sonu odaklı yaşamanın bu kilo verme işine bir faydası yok.. Al ver hemen geri al sonra aldığını ver..vs.. biliyoruz işte.
Degua yöntemi işbaşında!
püskütcüm ;kaçamaklarımızı sabah öğle arasında yaptığımızda hepimizin en hareketli olduğu saatler aslında,herkes bi uğraş halınde kimimiz işyerinde çalışıyor,kimimiz ev işi yapıyor, yemek temizlik çarşı işleri v.s yani aslında aldığımızı hemen yakma şansımız varken canımızın istediğini bu saatlerde yediğimizde yağ olarak depolanmıyor hemde aklımızda kalmıyor buda uzun dönem bu şekilde beslenmemıze devam açısından önemlı itici bir güç
dün mesala sabah kahvaltıdan 3 saat sonra 1 dilimpeynirli ince börek ve yanında 1 adet kurabiye yedim çayımı içip dışarda işlerimi halletmeye gittim 1.5 saat yürüyerek hem işleri halletım hemde aldığım bu fazla kalori depolanmadan yakma şansı oldu
sabah tarıda 71.8 e inmış buldum kendimi yani 200 gr vermişim bile
ne olmuş oldu rejımdeyim psikolojıısınde olmadan canımın istediğini yedim ama doğru zamanda ve hareket ederek tolere edebildim
umarım sende de bu yöntem işe yarar canım
gelişmeleri hevesle beklıyor olucağım
Tamam deguacım akşam çeker eklerim..
Yorumun için de teşekkürler.. Hayatımın merkezi; bulut paşanın keyfi..
Çok geçmiş olsun eminecim..
Toparlarsın kısa süre içinde inşallah..
İyi haberlerini bekliyoruz.. Önce sağlık..
kadiscim geçmiş olsun, bilirim bel ağrısını zordur..Merhaba kizlar.cuma aksam 50 dk yurudum ctesi sabah da hazirlandim cikacam birde egildim oglumu kucakladim ve olan oldu birden belime bi agri girdi 20 dk yuruyup dondum eve.agrili olmama ragmen buyuk oglumu tiyatroya goturdum geldim eve kucuk oglumun dogum gununu kutladik gece de acile gittim.yine artan bi agrim var.yetmedi oglen bi daha tiyatroya gittim.agrim var ama olsun.tiyatro iyi geldi.cuma aksamda regli oldum.neyseki cumaya sisligim inerde istahima ne olur bilmem.gorunen o ki yuruyuslerde bu hafta yatacak gibi.yarin gorusmek uzere.
Günaydın kızlar,
Deguacım dün kuzenin kocasından aldığım bilgiye göre bu tarifi kırmızı turp, ayva ve avakado için de ugulayabiliyormuşsun. O gece mezeye uygun olsun diye siyah turp seçmişler. Onların favorisi kırmızı turpla yapılanmış.
Dün gece ben yine siyah turpla yaptım. Sana söz verdiğim fotoları da nihayet çekebildim.
Malzemeler:
Eki Görüntüle 678603
Turpları bu incelikte doğrayıp yayvan bir kaba koyuyoruz:
Eki Görüntüle 678604
Hazırlanan marinatın içinde yarım saat, 45 dakika bekletiyoruz. Ben arada kaşıkla alttan üste harmanlıyorum.
Eki Görüntüle 678605
Bir dahakine de kırmızı turpla deneyeceğim.
Not: Bu sefer fazla yaptım biraz. Sirkeden dolayı turşu havası var.. Dolapta bir gün bekleyince ne olacağını merak ettim. Bu akşam anlarız...
Eki Görüntüle 678609 Eki Görüntüle 678610 Eki Görüntüle 678611 Eki Görüntüle 678612
yenmelik bir iki resim daha
elif hanim snoopiye boyle yalvariyor.bu surat ifadesune oluyorum.
gunaydin cafe halkii
Merhaba kizlar.cuma aksam 50 dk yurudum ctesi sabah da hazirlandim cikacam birde egildim oglumu kucakladim ve olan oldu birden belime bi agri girdi 20 dk yuruyup dondum eve.agrili olmama ragmen buyuk oglumu tiyatroya goturdum geldim eve kucuk oglumun dogum gununu kutladik gece de acile gittim.yine artan bi agrim var.yetmedi oglen bi daha tiyatroya gittim.agrim var ama olsun.tiyatro iyi geldi.cuma aksamda regli oldum.neyseki cumaya sisligim inerde istahima ne olur bilmem.gorunen o ki yuruyuslerde bu hafta yatacak gibi.yarin gorusmek uzere.
bunlardan daha güzel bii varmı ya ?Eki Görüntüle 678609 Eki Görüntüle 678610 Eki Görüntüle 678611 Eki Görüntüle 678612
yenmelik bir iki resim daha
elif hanim snoopiye boyle yalvariyor.bu surat ifadesune oluyorum.
gunaydin cafe halkii
yine güzel bir tespit olmuş püskütüm . daha ayrıntıya girersek dr. verdigi liste vardı hafta sonu ona göz attım . hani yiyecek degişimleri varya . yedigin şeyleri gün boyu yiyecegın gıdalarla yer degiştiriyorsun .Kendimle hesaplaşma yaptım bugün biraz.. "Cuma" ya endeksli yaşıyorum.. Hedef tutunca bir gevşeme geliyor ve kaçamağa meyilli hale geliyorum..
Ya da zaten kaçamağın adı belli oluyor ve ben bir hafta boyunca o kaçamağı yemek için bekliyorum..
Oysa geçenlerde deguacım güzel bir şey demişti. Kaçamak yapıyor ama tolere edilebilsin diye kaçamağını sabah/öğle saatlerinde yapıyor.
Bu sözü okuduğumdan beri düşünüyorum.. Çok doğru bir yaklaşım.
Şu anda kilo vermeye çalışıyoruz ama asıl olay verdiğimizi korumakta yatıyor ki bunu da konuştuk.
Deguanın yaptığı gibi kaçamağı güne sıkıştırmak aslında bir yerde bizi bundan sonraki yeme disiplinimize de alıştıracak..
Uzun lafın kısası...
Bugün itibariyle kaçamak endeksli yaşamıyorum.. Canım o gün bir şey isterse yiyip, diğer öğünlerimde azaltmaya giderek veya sporumu arttırarak o kaçamağın etkisini nötr yapmaya çalışacağım.. Elbette bu, her gün kaçamak yapılacak anlamına gelmiyor..
Hafta sonu odaklı yaşamanın bu kilo verme işine bir faydası yok.. Al ver hemen geri al sonra aldığını ver..vs.. biliyoruz işte.
Degua yöntemi işbaşında!
eminem hala iyileşmedinmi . sen nerdesin ailenin yanındamı döndünmü . diyete devammı . malum ben biraz koptum topikden çok takip edemedim .çok teşekkür ederim canım..inşallah en kısa zamanda kurtulacağım daha iyiyim çok şükür
bu arada sizinle hayatimdaki güzel degisikleri paylasayim :)
anadolu üniversitesi acik ögretim fakültesinin bati avrupa kolu var,yurt disindaki vatandaslar bu üniversite ile birlikte bulunduklari yerden acik ögretim okuyabiliyolar,ben lise imam hatip mezunuyum ve bu sene üniversitenin ilahiyat 2 sene ön lisans programina kayit yaptirdim :) cok heycanliyim Rabbim utandirmasin ins ,bana dua edin :) aslinda buraya geldigimden beri biliyorum bu ünivesiteyi ama basörtü sorunundan dolayi gidemiyodum cünkü burda olsak bile sinavlara türkiye yönetmeligine göre girmemeiz gerekiyodu ama simdi sorun kalkti cok sükür ,ben unutmustum ama karsima cikan bir brösürle degisti hersey,bir dersane brösürüydü üni sinavina hazirlik icin ,gittim derse katildim sonra orda bi bayan bana sinavsiz gecis yapabilecegimi hatirlatti derken bugün ön kayidimi yaptirmis bulunuyorum :)
ay ne mutlu etti beni mesajın deguşim . canım sen ankaradamıydın? ne hoş olur dimi karşılaşmak . bir gün inşallah . resimlerimi istemiştin ama bir türlü fırsat olmadı .inşallah yakında fırsatım olurcuman mubare olsun aebenim aebenim
bugun kermese gittimm sen aklıma geldın acaba kermessdemidir diye sankı bakınca seni görcekmişim gibi nasıl bi zihnime yer ettiysen
nedemek mıış o laf kalabalığı varlığınla neşelendiriyorsun ıhmal etme
dün bu mesajımı okuyunca içim burkuldu dedim bak arkadaşımı bile umutsuzlaştırmışım kilolarım konusunda üzüldüm açıkçası . bazan dank ediyor işteŞimdiden Allah kavuştursun diyeyim aebenim..
Haklısın arkadaşım.. Çok uzun bir duraklama dönemi oldu seninkisi..
Bugün senden de güzel bir haber almak istedi gönlüm ama olmadı.. Haftaya artık..
ne güzel bir haber hayırlı olur inşallah mevcanımkızlarrrrrrrrrrrr
banka kredimizi onayladı.hemde talep ettiğimiz miktarında üstünde çıktı kredi..
pazartesi eve exper gidiyor eğer bi kıllık yapıp evi aldığımızdan düşük göstermesse benimde 11 yıl sonra bir evim oluyor (tabi 10 yıllık krediyle)