anlatamazsın bazılarına. yasaklar seviyorlar,sindirilmekden haz alıyorlarBen reddediyorum tantanis, korku dolu bir hayat yaşamayı, yaşatılmayı reddediyorum.
Ben sabaha kadar arkadaşlarımla oturur bira içer, dolmuşa biner evime dönerim. Evet arkamı kollaya kollaya yürüyorum, evet tedirginim, evet dolmuşa binerken annemi arar haber verir, inip eve gidene kadar telefonda konuşurum ama gece çıkarım. Sırf kadın olduğum için akşam ezanından sonra dört duvar arasında kalmayı reddediyorum. Çok gerekirse taksiyle dönerim.
Benim annem hangi mekana kimlerle gittiğimi bilir, kaçta kalktığımı bilir. Babam uzak olduğu için güncel olarak bilmez ama facebookta instagramda görür, ona gittiğimde de aynı şekilde kiminle neredeyim, eve kaçta geldim bilir, çantama biber gazı koyar. İkisinden de bir şey gizlemem.
26 yaşında bir kadınım ve "kız başına sokakta ne işin var" dayatmasına karşı çıkıyorum. Bunun içselleştirilmesine de. Benimle beraber 10 kadın daha çıksa o sokaklar dolacak.
Biz korktukça onlar azıtacak, onlar üstümüze gelecek. Korkuyor muyum, itiraf edeyim evet bazen eve dönerken korkuyorum. Ama korkuma teslim olmak istemiyorum.
üniversitede çocuk kızı hırpalıyordu ne yapıyorsun sen falan dedim.çocuktan çok kız tepki verdi kendi işinize bakın diye. ki zaten ben işimi yapıyordumbizimkiler anında müdahele ederdi bu şaka avrupada denendi hemde tam göbeğinde hani buraya gelip atıp tutuyorlar yaa avrupaaaa medeniyetin babası diye o övdükleri avrupada neler yaşanıyor haberleri yok 4 dakikada bir tecavüz şiddet ölüm,kadın pazarlama beyaz kadın ticareti ve o kadar özgürlerki yakalandıkları hastalıkları saymıyorum bilee.. bilmesek yutturacaklar..
Avrupa tü kaka da doğu süper sanki. Yok birbirimizden farkımız. Tecavüz Avrupa'da da var Orta Doğu'da da Asya'da da Afrika'da da.bizimkiler anında müdahele ederdi bu şaka avrupada denendi hemde tam göbeğinde hani buraya gelip atıp tutuyorlar yaa avrupaaaa medeniyetin babası diye o övdükleri avrupada neler yaşanıyor haberleri yok 4 dakikada bir tecavüz şiddet ölüm,kadın pazarlama beyaz kadın ticareti ve o kadar özgürlerki yakalandıkları hastalıkları saymıyorum bilee.. bilmesek yutturacaklar..
Çok haklısın.Neden biliyor musunuz? Allah korusun kendi başına gelse aynı soruyu önce ailesi soracak bu tipte yazanların çoğunun. "Senin o saatte ne işin vardı sokakta" diyecek babaları, dayıları, amcaları.
Bir olay olduğunda saati, yeri, kızın kıyafetini, kızın ana babasını sorgulamadan olayı eleştirebiliriz bir gün umarım.
Başlığın başlarında örnek verdim kendi yaşadığım olayı. Saat 03:00 civarıydı, arkadaşımla bira içmekten geliyordum ve üstümde etek vardı. Evimin önünde adam bana saldırsaydı benim annem, babam, dayım dedem "o saatte..." diye başlayan cümleyi aklına bile getirmezdi ama şu forumda benim ve ailemin hakkında yazılmayan şey kalmazdı.
Sırf gece dışarı çıkmaya cesaret edebilen bir kadın olduğum için.
eğer avrupayı övdüysen sende üstüne alın cicim.. birileri sabah,sabah türkiyeyi kötüleyip bu tarz konularda avrupayı övmüşte ona dedim atayım şu videoyuda bir gerçekleri görsün.Avrupa tü kaka da doğu süper sanki. Yok birbirimizden farkımız. Tecavüz Avrupa'da da var Orta Doğu'da da Asya'da da Afrika'da da.
Tek farkı o 'medeniyetin babası' Avrupa'da takım elbise giydi diye indirim vermiyorlar.
Şu konuyu da Avrupa vs. Türkiye'ye nasıl getirdiniz valla bravo.
Yoo Avrupa'yı övmedim.eğer avrupayı övdüysen sende üstüne alın cicim.. birileri sabah,sabah türkiyeyi kötüleyip bu tarz konularda avrupayı övmüşte ona dedim atayım şu videoyuda bir gerçekleri görsün.
Bu konuda arkadaşın yorumlarında tecavüze öfke dışında ne ararsan var. Ben anladım ne ima ettiğini ama konuyla alakasını hala cözebilmiş değilim.Avrupa tü kaka da doğu süper sanki. Yok birbirimizden farkımız. Tecavüz Avrupa'da da var Orta Doğu'da da Asya'da da Afrika'da da.
Tek farkı o 'medeniyetin babası' Avrupa'da takım elbise giydi diye indirim vermiyorlar.
Şu konuyu da Avrupa vs. Türkiye'ye nasıl getirdiniz valla bravo.
gerçekten saraylıma katılıyorum. bazı demeçler ve politikalar kadını ve dışarı hayatını yok etme arzularıdır bunların ve artmasının sebebiÇok haklısın.
Bende gece dışarı ćıkardım,ailemin tek şartı vardı"saat kaçta geleceğini ve nerede olduğunu bilelim,geç saatse taksiyle dön" ve çıktımda gezdimde ama inan zerre korkmuyordum eskiden. Allah korusun başıma birşey gelse bir kadinın çıkıpta bunları mı sorgulaması gerekiyor. Neden ne değişiyor? Tecavüz normal mi oluyor anlayamıyorum.
Ama son 7-8 senedir aklım cıkıyor sokakta,birde ıssısza,arkamda biri varsa. Ki çocuklu kadınım,çocuğumla yürürken dahi korkuyorum. Bu memleketi bu hale getiren zihniyet utansın ne diyim.
Bıktım artık her olayda bir suçlama,sıtkım sıyrıldı artık ya böyle muhabbetlerden. Vicdan,merhamette yok bu insanlarda. Zaten onlara dokunmayan yılanda bin yıl yaşasın, böyle bir boşvermişlikte var öte yandan.
Yazık.
Öyle oky ama ne değişiyor ki. İnsanın aklı var,duygusu var,inancı var,her duyduğuna inanmasın,az sorgulasın çok mu zor.?ca
gerçekten saraylıma katılıyorum. bazı demeçler ve politikalar kadını ve dışarı hayatını yok etme arzularıdır bunların ve artmasının sebebi
ha
beyinsizde olmuşuz. kiblemekten hal oldum bazı mesajları
Neden biliyor musunuz? Allah korusun kendi başına gelse aynı soruyu önce ailesi soracak bu tipte yazanların çoğunun. "Senin o saatte ne işin vardı sokakta" diyecek babaları, dayıları, amcaları.
Bir olay olduğunda saati, yeri, kızın kıyafetini, kızın ana babasını sorgulamadan olayı eleştirebiliriz bir gün umarım.
Başlığın başlarında örnek verdim kendi yaşadığım olayı. Saat 03:00 civarıydı, arkadaşımla bira içmekten geliyordum ve üstümde etek vardı. Evimin önünde adam bana saldırsaydı benim annem, babam, dayım dedem "o saatte..." diye başlayan cümleyi aklına bile getirmezdi ama şu forumda benim ve ailemin hakkında yazılmayan şey kalmazdı.
Sırf gece dışarı çıkmaya cesaret edebilen bir kadın olduğum için.
övmediysen mesele yok avrupada uygun ceza veriliyor diyorsun ee o zaman neden 4 dakikada bir tecavüz , neden beyaz kadın ticareti,vede uyuşturucu cinayetleri kabarık uygun verilen o cezalar yetersizmi kalıyor acaba..Yoo Avrupa'yı övmedim.
İnsanın olduğu yerde suç olur. Önemli olan o suça nasıl yaklaşıldığı. Avrupa uygun cezayı verirken Türkiye'de "kız bağırmadı" diye cezada indirim yapıyorlarsa bu konuda Avrupa benim için daha iyidir evet.
Ayrıca ben sizin nereden ciciniz oluyorum onu hiç anlamadım.
ölseydide su testisi su yolunda kırıldı gece işi neydi dışarda denecekti.kız ölmediği için suçlu bence.
ölseydi arkasından herkes üzülürdü.
keşke ölseydim dedirtecek yorumlar duyuyordur eminim.
İnsanın olduğu yerde suç olur. Bunu kaç kere daha tekrarlamam lazım acaba?övmediysen mesele yok avrupada uygun ceza veriliyor diyorsun ee o zaman neden 4 dakikada bir tecavüz , neden beyaz kadın ticareti,vede uyuşturucu cinayetleri kabarık uygun verilen o cezalar yetersizmi kalıyor acaba..
Kakao nun ve senin anlattığınız şu hikayelerin odak noktasını dünden beri çözemedim. Ee diyesim geldi artık.üniversitede çocuk kızı hırpalıyordu ne yapıyorsun sen falan dedim.çocuktan çok kız tepki verdi kendi işinize bakın diye. ki zaten ben işimi yapıyordum
şu canım.Kakao nun ve senin anlattığınız şu hikayelerin odak noktasını dünden beri çözemedim. Ee diyesim geldi artık.
başımdan geçen olayı anlattım sadece.ortada bi ikna yada dayatma yok.kakao anlattı bende aklıma geldi yazdım.bu damı suç oldu.Kakao nun ve senin anlattığınız şu hikayelerin odak noktasını dünden beri çözemedim. Ee diyesim geldi artık.
şu canım. kkızda kuyruk sallamıştır.
yada kızlar azdırıyor adamı aslında.
yada şu,
kız tecavüz olsyını istiyor aslında
neyin kafasını yaşıyorsun çok merak ediyorum.ne içtinse banada söyle diyecemde yok senin dünyan beni aşarşu canım.
kızda kuyruk sallamıştır.
yada kızlar azdırıyor adamı aslında.
yada şu,
kız tecavüz olayını istiyor aslında
bakın ne örnekler var gördüğümüz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?