Buzluğa yemek atanlar bakabilir mi 😆

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.993
448
İstanbul
Herkese merhaba, şu karantina günlerini fırsata cevireyim dedim, hazır hepimiz evdeyken.
Doğumdan sonrası için buzluğa atayım diyorum arkadaşlar, ama daha önce hiç yapmadım, ve nasıl olmalı püf noktası nasıldır, yapan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Pişmiş yemek atıp ısıtmayı sevmiyorum bu arada, isitinca tadı kaçıyor.
Ama fasülye, barbunya, nohut haşlayıp atabilirim dimi.

Yada soğan rendeleyip atsam suyunu sikmam mi gerekir buzluğa atmadan.

Yada puaca börek koysam mesela, donuk olarak mı pisirecegim, cozdurdukten sonra mi.

Evet daha erken olabilir ama hazır eşim evdeyken, hazır da ben henuz agirlasmamisken aradan çıksın diyorum.

Her türlü önerinize açığım, simdiden akıl verecek arkadaşlarima teşekkür ederim

Bu arada dert neresinde demeyin, oğlumda ciddi açlık yaşayıp, konserve gıda ve dışarıdan yemekle beslenmistim, bu sefer bir çocuk bir bebekle aynısı olsun istemiyorum ☺

Fasulye, barbunya, nohut,türlü bunları konserve yapabilirsiniz cam kavonozlara(buz dolabinda 3ay kullanıyorum). buzluk için pisirmeden manti sarma içli köfte,börek yapabilirsiniz .buzu çözülmeden pisiriyorum hepsini.pogaca, açma pişirip atın tuketeceginiz kadarini isitirsiniz yumuşacık oluyor.pismis kurabiye de buzlukta saklanabilir

Buzluk değilde ben buzdolabının normal kısmına kuru fasülye mercimek çorbası gibi şeyleri çok çok yapıp kaynarken kavanozlayıp ters çeviriyorum (aynı domates mantığı) soğuyunca da dolaba koyuyorum bir kaç ay duruyor hazır yemek çok iyi çalışanlar içinde çok pratik

Fasulye gibi kuru gıdaları suya koyupp haşlamadan doldura bilirsin
Ama fazla beklemesin
Hamur işleride öyle
Dondurulmuş Kuru sebze dolması hazır yemek olarak güzel oluyor
Çok sevmiyorum ben dondurulmıuş gıdaları
Doğumdan sonra daha sağlıklı beslenirsin hem doğum yaza denk geliyor sebze meyvenin bol olduğu zamanlar

Önemli olan piştikten sonra iyi soğutup, saklamak burada. Soğanı rendelemeyin, doğrayın öle atın. Buzluk böreği yapıyorum ben maden sodalı bir iç harcı (İnternete yazın cıkar) cıkarınca direkt fırına atıyorum, cok pratik oluyor. Mantı, içli köfte zaten söylenmiş.Baska ne olabilir diye düşündüm aslında cok fazla ürün var. Kayınvalidem yaptıgı yaprak sarmaları bile dondurucuya koyuyor, hiç de kokmuyor. Koku olması derin dondurucunun özelliği ile ilgili. Refikanın buzluğa atılacak seyler videosu var. Ona da bakabilirsiniz.

Çiğden sarma koyabilirsiniz, börek, dolmalık biber temizleyip koyablrsnz, menemenlik, ıslanmış nohut ve fasülye, doğramış maydanoz, köfte, mantar gibi şeyleri koyablrsnz
Poğaça, kek , kurabiye , ekmek bunları pişirp koyabilirsiniz, yemeden en az 2,3 saat önce çıkarın oda sıcaklığına geldiğinde taptaze gibi oluyo , fırında da ısıtabilirsiniz

Kuru baklagiller çok iyi oluyor. Ayrıca ben fazladan yaptığım yemekleri de atiyorum. Ayrıca sulu köfte harcı hazırlayıp yuvarlayip atabilirsiniz buzluğa. Çok el oyalayıcı bir yemek, hazır da olunca güzel oluyor. Biraz patates ve havuçla pisirebilirsiniz. Köfte hazirlayip koymak da iyi oluyor. Poğaçayi pismis olarak atarsınız. Börek olarak buzluk böreği olabilir tadi güzel oluyor. Onun dışında kurabiye atabilirsiniz.

Nohut, fasülye gibi bakliyatlaeu su da bekletip koyabilirsin. Puaça, kurabiye pişirip koyabilirsin. Patlıcan karnıyarıklık kızartıp koyabilirsin. Başka da mevsimi olan birşey yok. Yeşil fasülye, kabak yarı pişirip soğuyunca poşete koyuyorum ben. Kabağı çözdürmeden pişiriyorum.

Fasülye nohut haşlayıp porsiyonlayıp dondurabilirsiniz, hepsini birden dondurmayın. Soğanın suyunu sıkmaya gerek yok yemeklik miktarda ayırıp poşetleyin. Poğaçaları ben tepside dondurup donunca poşetliyorum, çözdürmeden pişiriyorum. Ya da pişirip donduruyorum genelde.

Ek olarak köfte de atabilirsiniz. Benim en büyük kurtarıcım köfte.

Ben nohut ve fasülyeyi ıslatıp haşlayıp direk atıyorum epey rahat oluyor pişirmesi bir soğan biraz salça şipşak. Yine börekleri sarıp atıyorum yiyeceğimiz zaman buz haliyle fırına atıyorum mis gibi. Bazlamayı pişirip koyuyorum bi. Annem de kızartma yapınca artarsa koyardı hemen tavada ısınıyor o da.

Ben denemedim ama arkadaşlarım çorbalar, yemekleri çok kaynarken konserveliyorlar. Tazecik çıkıyor. Yine poğaçaları da fırından çıkıp serinledikten sonra kaldırabilirsiniz.

Öğrencilik zamanında bütün yemekleri pisip soğuduktan sonra donduruyorum. Yeşil fasulyeden haslamaya , borekten gözlemeye... Yemekleri daha çok tencere ve saklama kaplarinda, borek turevlerini de seffaf mutfak posetlerinde. Tadlarinin bozulduğunu görmedim ya da bana öyle geliyordu:)

Patatesli yemekleri dondururken iki kere düşünün derim:)

Bu konuda tecrubeliyim.birincisi pogaca borek kurabiye pisirip koyarsaniz dolap kokusu gibi bi koku oluyor.paketlemeyle alakasi yok tadi degisiyor pisirmeden koyun.
Fasulye nihut tarzi seyleri suya koyun sonra pisirmeden buzluga atin.
Sogan biber gibi sebzeleri dograyip koyabilirsiniz rendelemeyin.
Manti icli kofte konulabilir ama sarma kiymayin tadi degisiyor.
Mesela karniyarik yaapbilirsiniz.

Kıymayı unutmuşum. Bence tadı bozulmuyor, yine kurtarıcılarımdan. 1 kilo kıymayı kavurup 100’er gramlık 10 parçaya bölüyorum ben. İki kişilik yemeğe ya da yemek yoksa tek kişilik kıymalı yumurtaya falan yetiyor 100 gram. Kavurmadan dondurmadım hiç, öyle tadı bozulabilir.

İçli köfte, köfte, mantı, sarma, nohut, fasulye, karnıyarık(içi olmadan). Aklıma gelenler bunlar. Özellikle içli köfte çok doyurucu oluyor ondan bol bol yapabilirsiniz

Ben attıklarımı yazayım

. Bütün bakliyatları, çorbalık buğdayı haşlayıp koyuyorum
. Sarma sarıp koyuyorum
. Börek sarıp çiğ koyuyorum (kalem börek olarak, çok pratik oluyor biri geleceği zaman)
. Poğaça, kek, kurabiye , çörek, ekmek pişirip koyuyorum
. Mantı, sulu köfte, içli köfte pişirmeden koyuyorum
. Sivri biber yemeklik doğrayıp koyuyorum
. Domates yemeklik doğrayıp porsiyonluk poşetleyip koyuyorum
. Taze fasulye, karnıyarıklık koyuyorum
. Köfte hazırlayıp koyulabilir (doğum sonrası pratik olsun diye)
. Yemekleri, çorbaları kaynar kaynar kavanozlayıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
. Pide (etli, peynirli vs) yaptırıp dilimleyip dondurucuya koyabilirsiniz

Dondurucuya koyarken çift poşet kullanırsanız koku sinmez.
Bir de pipetle poşetin içinde ki havayı vakumluyorum daha az yer kaplıyor ve düzgün duruyor.

evet o pipet işini ben de yapıyorum incecik oluyo poşetlerim

Bende elime geçen her şeyi buzluğa koyarım. Hem çok pratik oluyor hemde acil durumlarda kurtarıcım.

Sarmayı buzluğa pişirip, koyun. Çiğ koyunca tadı değişiyor.

Birde poğaçayı pişirip koyun, istediğiniz zaman çıkarıp, oda ısısına gelince ısıtırsanız tadı ilk günki gibi oluyor.

Ben domateside bütün şekilde koyuyorum buzluğa. Kullanacağım zaman suyun altında kabuklarını soyup yemeklere katıyorum.

Ispanağı yıkayıp, yemeklik doğrayıp koyabilirsiniz. Donu çözülmeden pişirin.

Artan sulu yemekleride konserve yapıp, buzdolabına koyuyorum.

Evet onu yazmamışım meyve de koyuyorum hoşaf için, özellikle vişne erik.
Dediğiniz gibi güzel poşetlenip, dondurucu temizliği de ihmal edilmezse koku olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…