Buzluğa yemek atanlar bakabilir mi 😆

Teşekkür ederim
Sanırım dondurulan hersey cozdurulmeden direk pişiriliyor dimi.

Çok teşekkürler cevabınız için
Bugüne kadar hiç ihtiyaç duymadım ama şu dönem yatırım yapalım bari dedim.

Açıkçası bende dondurulmuş gıda tercih etmiyorum ama, doğumdan sonra çok işime yarayacak diye düşünüyorum.
Bir de nerden baksak en erken eylüle kadar bekleyecek..
Daha sonrasında yapmaya ne halim ne baktım kalmaz çünkü benim.
Şimdi yaptım yaptım, sonra zor.

Hamur işlerini pişirmeden koyabilirsiniz ben erişte atarken araştırdım ve pişirdim lezzetli de oldu

Soğan buzlukta saklanmamalı diye biliyorum. Dikkat et olur mu? Gerisi arkadaşların önerileri gayet güzel

Çok teşekkür ederim
Çok açıklayıcı yazmışsınız
Arkadaşım ıspanağı koyduğunu söylemişti, ayni mantıkla semiz otu da konur dimi.
Bir de köfteyi de cozdurmeden pisiriyorsunuz dimi.

Teşekkür ederim.
Patates koymam zaten.
Besleyici yemekler ağırlıklı olur,.direk şeker ve karbonhidrat tercih etmem ☺

Eylül'de tüketecekseniz bence stok yapmak için erken.
Pişmiş aşa su katmış gibi olmak istemem ama Web'de dondurulmuş gıdaların ne kadar süreyle saklanabildiğini araştırmanızı tavsiye ederim.
Ben de çalışan bir kadın olarak buzluğu çok kullanıyorum.
Buzluğa attığım her paketin üstüne cd kalemiyle tarih yazarım.
Buzdolabına da buzluktaki malzemelerin listesini asarım.
Sebze, et, hamur işi vb gruplayarak ve adetli-miktarlı olarak yazarım buzluğa attıklarımı ve kullandıkça listedeki o malzemenin üzerini çizerim.

Bir de bu anlatılanları özel bir uğraştan ziyade yaparken bir tık daha fazla yapa yapa atabilirsiniz. Börek içini genelde aynı yaparım öyle olunca her seferin beş on fazla yapa yapa bir ara buzluğumdan börek fışkırıyordu misafire bile çıkardım kahvaltıya kendimize de çok iyi oluyordu

Çok teşekkür ederim
Çok açıklayıcı yazmışsınız
Arkadaşım ıspanağı koyduğunu söylemişti, ayni mantıkla semiz otu da konur dimi.
Bir de köfteyi de cozdurmeden pisiriyorsunuz dimi.
Konur bence semizotu da. Ama ben ıspanağı hazır dondurulmuş alıyorum, yıkaması falan eziyet geliyor.
köfteler donuk halde fırına ya da tavaya. Ama ocağın altını kısık, fırının ısısını düşük tut ki dışı yanıp içi donuk kalmasın. Yavaş yavaş pişsin.

Ben de sürekli pişirme gaz masrafı olmasın diye bakliyatı bir kilo olarak haşlayıp buzdolabı poşetleriyle bölüp buzluğa atıyorum. Yufka böreklerini pişmeden alüminyum folyolayıp atıyorum. Ama hamur börekleri pişmiş olarak da atıyorum sonra fırında ısıtınca güzel oluyor. Pişmiş yemek ben hiç atmadım bilemiyorum ama bakliyatı başladıktan sonra yemek yapmak zaten vakit almıyor.

Barbunya çiğden koyarım direk çıkarır çözdürmeden pişiririm. Börek poğaça pişirip koyuyorum çıkarıp ısıtıyorum. Nohutu haşlayıp koyarsınız. Taze fasulye de çiğden koyulabilir. Kek kurabiye de pişik şekilde koyun mis gibi çıkıyor. Köfteyi çözdürüp kızartıyorum. Bunun dışında sarma koyanlar da var ama ben denemedim

Aslında çok haklısınız, ama öyle bir durum ki..
Benim hamileliklerim zaten zor geciyor, şuan bile nefes nefese yapiyorum, açıkçası eşim evdeyken aradan azar azar çıksın istedim..
İki ay sonra yapayım desem eşim işe başlamış olacak ve ben artık yapamayacak durumda olacağım
Acelem bundan.
Yoksa gönül ister ki 2 3 ay sonra yapayım, yardıma gelecek biri olsa, o da yok..
Ama yine de şunları en son aylara bırak diyeceğiniz birşey varsa çok iyi olur, dikkate alirim.

Ben dondurucudan cikan pismis gidalari sevmiyorum asla tazeye benzemiyor kokusundan hemen anliyorum.ne kadar guzel paketlense de kokuyor bana ya yiyemiyorum.
Ben sadece manti sarilmis borek ve kofteyi hazirlayip koyuyorum.
Pizza yapip tepside dondurup sonra guzelce paketleyebilirsiniz direk firina atip pisirirsiniz rahat olur.
Bakliyatlari haslayip koyabilirsiniz.
konserve olayini da sevdim ben fazladan yapip sicakken kavanozlayinca da yeni pismis gibi oluyor.
Dondurucuya koymaktansa o daha mantikli bence.

Konserve işine de çok dikkat etmek lazım.
Kavanoz sterilize edilmiş olmalı, kapak sıfır ve yine sterilize olmalı.
Tarih atma-süreyi aşmadan tüketme konusu önemli.
Gıda güvenliği açısından dondurma konservelemeye göre daha güvenli ama koku konusunda size katılıyorum.
Kek, poğaça, dolma gibi ürünler daha çok kokuyor bence.

iki kat buzdolabi posetine koyarsaniz kokmaz. ancak erken oldugunu dusunuyorum. dolaba atilan cogu sey 3 hatta bazilari 2 ay icinde tuketilmeli. bence bayramdan sonra yapin..

pismis pogaca kurabiye atabilirsiniz. cozdurup isitip yenir. nohut fasulye haslanip atilabilir dolaba. kofte yapip atabilirsiniz buzu cozmeden cikarip hemen tavaya alabilirsiniz cok az yagda.. et kiyma birer yemeklik atarsaniz kullanimi kolay olur. manti cigden atilabilir. veya yari firinlanmis halde buzlukta degil normal yerde saklayabilirsiniz. sogan rendelemeyi bilmiyorum ama yemeklik dogranip atilabiliyor.

Doğuma gitmeden bende hazırlık yapmistim ama normalde de hep bu şekil yapıyorum aç gözlü sanmayın lütfen hep dolabına düzenli olarak koyduğum şeyler:
Kurubakliyati haşlayıp soğuyunca buz dolabı poşetine bir tencere çıkacak kadar ayırdım.
Patlıcanlı börek sevdiğim için hazır yufkadan onları sardım ama pişirmeden koydum buzluğa,harç arttiysa onu da poşete koyup kaldırdım.
Pide içi hazırlayıp yaptırdım fırında, pişmiş haliyle gayet güzel durdu.
Lahana ve yaprak sardım hem etli hem zeytinyağlı, pişirmeden koydum
Kek pişirip dilim halinde koydum.pogacayoda pişirdim.
Köfte hazırladım, çıkınca pişecek şekilde.
Biberlerin içini oydum. Yeşil fasulye doğrayıp attım.domates alıp rendeleyip karton bardaklara koydum.
Bütün tavuk haşlayıp didiklerim çıkınca ısıtıp yemeğine katarim.
Birçok sebze zaten çiğden doğranıp konuluyo buzluğa.
Ben hep bu şekilde yaptığım için çalışırken ya da doğum yaptıktan sonra çok rahat etmistim

Harikasınız.
Peki ne kadar önceden koydunuz.
Sebzeler özellikle, ne kadar dayanıyor.

Yeşil fasülyeyi soğanla domates biberle şöyle bir yağda çevirip atıyorum. Bazen de sadece kırıp atıyorum çözdürmeden pişiriyorum. Nohut haşlayıp atarım yemeğini çok yapmam ama pilava, ayran çorbasına atarım. Bezelye zamanı şimdi onu atabilirsin. Kuru fasülye, yeşil mercimek bolca haşlayıp atarım çünkü erişteli çorbasını ve mercimekli bulgur pilavını severim. Sarmayı, kuru patlıcan biber dolmasını, sarmayı atarım, bolca dolma içi yapıp atarım çünkü benim için en uğraştırıcı kısmı iç hazırlamak. Sigara böreği sarıp atarım, poğaçayı pişirip atarım. İki üç kilo koıma alıp bir kısmını misket köfte, bir kısmını hamburger köfte, bir kısmını normal kuru köfte yapabilirsin. Çorbaya ekmek arasına fırın yemeğine pratik olur. Kavanozlara çorba koyanlar var ama açıkçası ben onu bir ay bekletemem maksimum bir haftada tüketirim korkarım zehirlenmekten filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…