Buzluğa yemek atanlar bakabilir mi 😆

Çok süper, hayat kurtaran bilgiler bunlar, teşekkürler
Taze fasulyeyi nasıl koyuyorsunuz, ayıklayıp çiğden mi, taze fasulye, bezelye çiğden koymak en iyisi sanırım.

Mikrodalganız varsa, hazır yemek de atabilirsiniz.
Küp doğranmış soğanı olduğu gibi atabilirsiniz.
Kek, poğaça, kurabiye, börek, ekmek her türlü hamur işi dondurulup çözdürülebilir.(ama kapaklı kap ya da buzdolabı poşeti şart kokar yoksa)
Nohut, kuru fasülye, mercimek vs gibi bakliyatlar haşlanıp dondurulabilir.
Kabak vs gibi sulu sebzeler dışında her türlü sebze dondurulabilir. Doğranıp dondurulursa hızlı yemek yapmada büyük kolaylık olur.
Kuşbaşı etleri, kıymaları de yemeklik porsiyonlar şeklinde bölüp dondurursanız, çözdürmesi de kolay olur.
Sarma, dolma, içli köfte, köfte vs de pişmeden dondurulabilir.
Et, kemik ve tavuk sularını buz torbalarına ya da kağıt bardaklara koyup üstünü streçleyip dondurabilirsiniz.

Aklıma gelenler bu kadar.

Son düzenleme:
Ben de doğum öncesi hazırlamıştım
Konserveler
Erik suyu ve marmelatlari
Dut marmelati
Menemenler
Kahvaltılık soslar
Çeşitli reçeller
Dondurucuya
köfte
Mantı
Börek
Kurabiye
Poğaça
Haşlanmış nohut
Haşlanmış kuru fasulye
Yeşil fasulye
Bamya
Balık
Ispanak
Pazı

Buz dolabının içinde muhafaza edilmek koşuluyla konserve kelle paça yaptım.
Salata ve lahana turşuları yaptım

Şu anlık kendi yaptığım aklıma gelenler bunlar. Kesinlikle çok faydasını gördüm . Doğumdan sonra yanıma kv ve annem geldi o kar hiç kullanmamislar ben yalnızken kullanayım diye. Öyle de yaptık çok rahat bir süre süreç oldu. Bu yaz malum korona yüzünden çıkıp biseyler alamicam . Normalde de her yaz biseyler yapar koyarım.

Nohut, fasülye, yeşil mercimek, kuru bamya tarzı şeyleri haşlayıp porsıuonluk koyuyorum. Ve kasaptan köfte alıyorum. Acil durumlarda hemen çıkarıp kızartıyorum. Ayruca sigara böreği sarıp atın. Ya da pizza, pide gb şeyleri pişirip koyuyorum. Yiyeceğimiz zaöan mikrodalgada ısıtıyorum

Peki fazlaca pisirip kaynarkenmi kavanoza alıyorum bnde hic yapmadım o yüzden soruyorum :) kavanoza alinca ters cevirecegim sonrada sogutup dolaba atacagm degil mi . Ne kadar omru var acaba buzdolabnda

Taze fasulyeyi nasıl koyuyorsunuz, ayıklayıp çiğden mi, taze fasulye, bezelye çiğden koymak en iyisi sanırım.
bana sormamissiniz ama cevap vereyim; ben sadece taze fasulyeyi cigden koymuyorum. pisince tuhaf lastik gibi oluyor. domatesle azcik pisirip koyuyorum ya da boool domatesle kaynatip konserve. o da cok iyi oluyor.

Peki fazlaca pisirip kaynarkenmi kavanoza alıyorum bnde hic yapmadım o yüzden soruyorum :) kavanoza alinca ters cevirecegim sonrada sogutup dolaba atacagm degil mi . Ne kadar omru var acaba buzdolabnda
Bu sekilde yemek saklamadım ben acıkcası ama saklasam 1 2 haftada tüketmeye calısırım. Yöntemi dogru anlattınız evet ama ürün neydi =)

Teşekkürler bilgiler icin

Harikasınız.
Peki ne kadar önceden koydunuz.
Sebzeler özellikle, ne kadar dayanıyor.
Ben 30lu haftalarda koymaya başladım çünkü erken doğum riskim vardı ki zaten 36bittigi gün kızım doğdu bu yazdıklarımın çok olduğuna bakmayın, emzirince insan acikiyo birde çocuk kucaktan inmeyince hayat kurtarıyor bunlar. Kaç ay dondurucudan beslendik biz evde sebzeler uzun süre duruyor, diğer besinleri de eğer benimki gibi bir riskiniz olmazsa inşallah doğum yaklaşmadan yaparsınız yavaş yavas

patlicanharic butun sebzeleri ayiklayip yikayip suyunu suzdukten sonra tek yemeklik porsiyonlar halinde atiyorum. bana sadece posetten cikartip tencereye doldurmak kaliyor.

kiymalari mesela buzdolabi posetine doldurup merdaneyle aciyorum ince bir tabaka halinde oluyor posetin icinde. sonra onu posetin uzerinden 4 esit parca olacak sekilde posetiyirtmadan cizikler atiyorum oyle kaldiriyorum dolaba. gecenlerde hatta videocekip atmistim akrabagrubuna yemek yapacagim zaman da ordandirekt kac parca istiyorsam cikariyorum hempratik oluyor hem cok kolaycozuluyor buzu.

posetlerin de agzini baglamakyerine fazlasini uzerine katlayarak baglarim. difrizde hepsiniust uste dizerim hem istif kolay oluyor hem cok az yer turuyor hemde her aradigimi kolayca buluyorum

fotograf alintidir

Eklentiler

• 0435F533-B84E-43D9-8A16-D9C66BB93F59.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 93
Merhabalar, kışlık bezelye saklamayı yöntemini çok güzel bir dille tatlı bir arkadaşımız anlatmış. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Hatta kanalında da biz ev hanımları için çok güzel pratik bilgiler de var. İncelemekte fayda görüyorum. Sağlıklı günler dilerim
....

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben soğangillerin hiçbirini elleyemiyorum ayrı evde otururken (evlenince)kendi annem soğanları küçük küçük doğrayıp yemeklik ayırıp buzluğa atıyordum rahat oluyordu suyunu sıkmana gerek yok
Sonra nohut barbunya haşlayıp yemeklik poşetlere koyup tek tek yapardım
Taze fasulyeyi çok severim ama tek şoklayıp atınca güzel olmuyor onu domates sosla azcık pişirip poşetlere koyup dondurucuya atarsan çok güzel oluyor
Sonra börek sarıp atıyorum çok rahat hemen çıkarıp pişir

merhaba , ben dün etli sarma yapmıştım fazla geldi eşim yemediği için . Saklamakabına dizip buzluga attım. Daha önce de yapmıştım çıkarıp yediğimde hiçbir sorun yaşamadım . çorbalarıda saklamakablarına alıp buzluga atabilirsin yerin var ise . borek leri çig poğacaları pişmiş şekilde atıyorum . Hatta pizza yapmıştım kalanları yıne posetleyip koydum . nohut barbunya haslayıp atıyorum. cıkarıp direk yemek yapıyorum . bi ara ıspanagı cok almıstım ucuz donemde hepsini temızleyip posetleyıp vakumlayıp buzluga attım çıkarıp kulandığımda sonuc olumluydu. İnanmicaksın ama ekmegi fırından tazece alıp dilimleyip koyuyorum bi iki hafta sonra cıkarıp kendiliğnden çözdürdügmde aynı fırından almısımgibi taze oluyor. Biraz buzluk olayını abartmış olabilirm ama biryerlerde hazır birseylerımın oldugunu bilmek rahatltıyo. hastalık acil gidiş durumlarında kurtarıcı ..
hatırlayamadgm çok şey var bunu gibi .. tavuk köfte marıne edip buzluga atabrsin . ben sogan lı hıcbişey koymam soganın kendisinide koymayın bence okadarına gerekvarmı .
bu şekilde benim buzluk serüvnim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…