Çok süper, hayat kurtaran bilgiler bunlar, teşekkürleromru ne kadardir bisey diyemiyecem:) ben pek tarih tutmuyorum o konuda:) ama uzun sure dayandigini biliyorum. hicbisey olmuyor. semizotu biraz daha kisadir omru 2 ay icinde tuketmeniz mantikli olur ama ispanak 6 aya kadar dursa da bisey olmuyor.
difrizden cikarttiginiz herseyi buzlu buzlu atin tencereye. etleri cozdurebilirsiniz ama sebzeleri mutlaka buzlu pisirin. ben sadece rendelenmis kabak havuc filan mucver yapacaksam cozuyorum buzunu onlarda da bozulma olmuyor pek ama yemek yaparken mantikli degildir muhtemelen.
taze fasulyeyi mesela yapmak icin tencereyi cikariyorum fasulyeleri koyuyorum hemen uzerine dondurulmus domates hemen uzerine dondurulmus sogan dokuyorum seker tuz yag kapatiyorum kapagini su eklemeyip kisik ateste uzun sure pisiriyorum cok cok lezzetli oluyor
Herkese merhaba, şu karantina günlerini fırsata cevireyim dedim, hazır hepimiz evdeyken.
Doğumdan sonrası için buzluğa atayım diyorum arkadaşlar, ama daha önce hiç yapmadım, ve nasıl olmalı püf noktası nasıldır, yapan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Pişmiş yemek atıp ısıtmayı sevmiyorum bu arada, isitinca tadı kaçıyor.
Ama fasülye, barbunya, nohut haşlayıp atabilirim dimi.
Yada soğan rendeleyip atsam suyunu sikmam mi gerekir buzluğa atmadan.
Yada puaca börek koysam mesela, donuk olarak mı pisirecegim, cozdurdukten sonra mi.
Evet daha erken olabilir ama hazır eşim evdeyken, hazır da ben henuz agirlasmamisken aradan çıksın diyorum.
Her türlü önerinize açığım, simdiden akıl verecek arkadaşlarima teşekkür ederim
Bu arada dert neresinde demeyin, oğlumda ciddi açlık yaşayıp, konserve gıda ve dışarıdan yemekle beslenmistim, bu sefer bir çocuk bir bebekle aynısı olsun istemiyorum ☺
Peki fazlaca pisirip kaynarkenmi kavanoza alıyorum bnde hic yapmadım o yüzden soruyorum :) kavanoza alinca ters cevirecegim sonrada sogutup dolaba atacagm degil mi . Ne kadar omru var acaba buzdolabndaEvet yapmayın.
bana sormamissiniz ama cevap vereyim; ben sadece taze fasulyeyi cigden koymuyorum. pisince tuhaf lastik gibi oluyor. domatesle azcik pisirip koyuyorum ya da boool domatesle kaynatip konserve. o da cok iyi oluyor.Çok süper, hayat kurtaran bilgiler bunlar, teşekkürler
Taze fasulyeyi nasıl koyuyorsunuz, ayıklayıp çiğden mi, taze fasulye, bezelye çiğden koymak en iyisi sanırım.
Bu sekilde yemek saklamadım ben acıkcası ama saklasam 1 2 haftada tüketmeye calısırım. Yöntemi dogru anlattınız evet ama ürün neydi =)Peki fazlaca pisirip kaynarkenmi kavanoza alıyorum bnde hic yapmadım o yüzden soruyorum :) kavanoza alinca ters cevirecegim sonrada sogutup dolaba atacagm degil mi . Ne kadar omru var acaba buzdolabnda
Kiymali yemek, sulu yemek faln :)Bu sekilde yemek saklamadım ben acıkcası ama saklasam 1 2 haftada tüketmeye calısırım. Yöntemi dogru anlattınız evet ama ürün neydi =)
Tamam konserve mantığına göre dogru anlattınız ama yine de corbaları falan yapın siz bu yöntemle. Eti konserve de olsa bekletmek cok dogru gelmiyor bana. İlla kullanıcam derseniz çiğ ya da pişirip (kıymayı kavurun) porsiyonlayın buzluga kaldırın.Kiymali yemek, sulu yemek faln :)
Teşekkürler bilgiler icinTamam konserve mantığına göre dogru anlattınız ama yine de corbaları falan yapın siz bu yöntemle. Eti konserve de olsa bekletmek cok dogru gelmiyor bana. İlla kullanıcam derseniz çiğ ya da pişirip (kıymayı kavurun) porsiyonlayın buzluga kaldırın.
Rica ederim, umarım işinize yarar.Teşekkürler bilgiler icin
Ben 30lu haftalarda koymaya başladım çünkü erken doğum riskim vardı ki zaten 36bittigi gün kızım doğduHarikasınız.
Peki ne kadar önceden koydunuz.
Sebzeler özellikle, ne kadar dayanıyor.
patlicanharic butun sebzeleri ayiklayip yikayip suyunu suzdukten sonra tek yemeklik porsiyonlar halinde atiyorum. bana sadece posetten cikartip tencereye doldurmak kaliyor.Çok süper, hayat kurtaran bilgiler bunlar, teşekkürler
Taze fasulyeyi nasıl koyuyorsunuz, ayıklayıp çiğden mi, taze fasulye, bezelye çiğden koymak en iyisi sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?