- 3 Eylül 2012
- 21.848
- 57.489
- 798
Konserveyi ben bir kere denedim acinca taze gibi olmasi hosuma gitti ama yerken dediginiz de aklima gelmedi degil.dikkatli olmak lazim evet.Konserve işine de çok dikkat etmek lazım.
Kavanoz sterilize edilmiş olmalı, kapak sıfır ve yine sterilize olmalı.
Tarih atma-süreyi aşmadan tüketme konusu önemli.
Gıda güvenliği açısından dondurma konservelemeye göre daha güvenli ama koku konusunda size katılıyorum.
Kek, poğaça, dolma gibi ürünler daha çok kokuyor bence.
Bu durumda yemek yapan şevkatli bir anne eli olsa ne güzel olur :)Açıkçası bende dondurulmuş gıda tercih etmiyorum ama, doğumdan sonra çok işime yarayacak diye düşünüyorum.
Bir de nerden baksak en erken eylüle kadar bekleyecek..
Daha sonrasında yapmaya ne halim ne baktım kalmaz çünkü benim.
Şimdi yaptım yaptım, sonra zor.
Ah canım annem iyidir hoştur ama o tarz bir analigi yoktur, yani sadece eşim var, ama o da çalışmaya başlamış olacak o zamana.Bu durumda yemek yapan şevkatli bir anne eli olsa ne güzel olur :)
Pek bilmem dondurucuda gıda saklamayı
Mutfak politikam taze mevsimine göre al hazırla
Salçalar kurutulmuş gıdalar hariç
Evet o sekilde olmaz. Kiymayi alinca hemen kofte yapip atmaliBende birsey sormak istiyorum.Buzluktan kıymayı çıkarıp kofte haline getirip tekrardan buzluga atamayız değil mi?sonucta çözülüyor
İlk çocuğunda bende çok aç kaldım sadece köy tarhana sını çok sevdiğim için yapmsıda kolay çorba olduğu için midemede iyi geldi bol bol yapıp içtim. Hatta içine kıymada katıyordum.Allah razı olsun yapandan gerçekten oğlumda 6 ay aç gezdim. Ama kızımda yapıp yapop içtim. Sadece tavsiyeHerkese merhaba, şu karantina günlerini fırsata cevireyim dedim, hazır hepimiz evdeyken.
Doğumdan sonrası için buzluğa atayım diyorum arkadaşlar, ama daha önce hiç yapmadım, ve nasıl olmalı püf noktası nasıldır, yapan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Pişmiş yemek atıp ısıtmayı sevmiyorum bu arada, isitinca tadı kaçıyor.
Ama fasülye, barbunya, nohut haşlayıp atabilirim dimi.
Yada soğan rendeleyip atsam suyunu sikmam mi gerekir buzluğa atmadan.
Yada puaca börek koysam mesela, donuk olarak mı pisirecegim, cozdurdukten sonra mi.
Evet daha erken olabilir ama hazır eşim evdeyken, hazır da ben henuz agirlasmamisken aradan çıksın diyorum.
Her türlü önerinize açığım, simdiden akıl verecek arkadaşlarima teşekkür ederim
Bu arada dert neresinde demeyin, oğlumda ciddi açlık yaşayıp, konserve gıda ve dışarıdan yemekle beslenmistim, bu sefer bir çocuk bir bebekle aynısı olsun istemiyorum ☺
Evet yapmayın.Bende birsey sormak istiyorum.Buzluktan kıymayı çıkarıp kofte haline getirip tekrardan buzluga atamayız değil mi?sonucta çözülüyor
O zaman hemen sorayım size ☺benim en cok kullandigim yer:)
difrizin bas malzemeleri dogranmis domates ve dogranmis sogandir. cok pratik, cok lezzetli.
onun disinda, pismis attigim da oluyor ama cogunlukla cig atiyorum.
sebzeler (rendelenmis kabak havuc tarator yapmak icin cok pratik oluyor) tazefasulye, bakla, karnibahar, ozellikle ispanak, enginar, bezelye... ama en pratik patlican oluyor. patlicani soyup dilimleyip hafif yaglayarak firinda biraz kizartiyorum, cok yaglamayin. sonra sogutup difrize atiyorum, cikarinca uzerine kiyma sogan kavurup besamel sos da ekleyebilirsiniz firina atiyorum efsane oluyor.
arpacik sogan ve sarimsaklari da soyup atiyorum cok pratik oluyor
haslanmis mercimek nohut kurufasulye
kofte, manti, biber dolmasi (doldurup atiyorum sadece tencereye dizip pisirmesi kaliyor) hatta hamsi kemiklerini ayiklayip misir ununa bulayip attigim da oldu fena degil...
onun disinda pacanga boregi, sigara boregi sarip atiyorum bazen.
cocukla ve calisan anne olunca yemek baya iskence oluyor. esimin isinin duzensiz saatlerinden dolayi evde herzaman her malzeme olmuyor. difriz benim kurtaricim o yuzden. bana sadece malzemeleri tencere atip pisirmek kaliyor:)
Ne kadar hamaratsınız utandım valla
omru ne kadardir bisey diyemiyecem:) ben pek tarih tutmuyorum o konuda:) ama uzun sure dayandigini biliyorum. hicbisey olmuyor. semizotu biraz daha kisadir omru 2 ay icinde tuketmeniz mantikli olur ama ispanak 6 aya kadar dursa da bisey olmuyor.O zaman hemen sorayım size ☺
Bugün ıspanak ve semiz otu attım yıkayıp kurutup, ömrü ne kadardır onların.
Bir de cozdurmeden pişiriliyor dimi bunlar.
O kadar yapıyorum bir de pişirirken çöp olmasınlar
Kuru fasulye de haşlayıp aticam birazdan, bunlar hep cozdurulmeden yemeğe katılıyor anladığım kadarıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?