Buzluğa yemek atanlar bakabilir mi 😆

Kurabiye, poğaça, açma gibi şeyleri pişiririm.
Soğuduktan sonra çift poşetler, buzluğa atarım.
Kullanmak istediğimde direk ısıtıyorum sanki yeni yapmış gibi oluyor.
Koku falan da olmuyor kesinlikle. Belki buzdolabımdan belki de çift poşetlediğimdendir.

Bunun dışında kuru ya da sulu köftelik olarak köftelerimi hazırlarım.
Pişireceğim zaman çözülmeden kullanırım.

Annem sarmayı sarar, kapta buzluğa atar.
Onları pişireceğim zaman bir gece önceden alt bölüme alırım.
Çözülür, tencereye alır pişiririm.
Yeni yapmış gibi de güzel olur. Ben yapsam o kadar güzel olmaz bence anne elinden o

Nohut, fasülye haşlayıp buzlukta saklarım, pişireceğim zaman çözülmesini beklemem.
Ama daha güzeli yemeği fazla yaptığımda kaynar halde kavanozlarda konserve yapmak.
1 kavanoz bile yapsam bir hastalık, yorgunluk gününde bir öğünü kurtarıyor.

Soğan doğramak zor gelmediği için taze tüketmeyi tercih ederim :)
Ama doğrayıp buzluğa atanlar var biliyorum.

Benim liste:
1) Soğan çok güzel donuyor, porsiyonluk hazırlayın, rendelemeyin yemeklik doğrayın
2) Erik, vişne, kiraz dondurup sabah yulaf ezmesine katın veya hoşaf yapın
3) Donmuş ıspanakla geçiniyoruz, omlete yakışıyor. Bamya, patlıcan da iyi donar
4) İnternette dondurucu tarif diye aratırsanız pek çok tarif var. Izgara tavuğu bile marine ederek çiğ atıp direkt pişirebilirsiniz

Porsiyonluk kıyma, bezelye, barbunya koyarım mutlaka, sigara böreğini sarar atarım, sarmayı da öyle sarıp atarım. Taze fasülyeyi de haşlar soğutur poşetlerim. Mantarı da dilimler çiğ koyarım baya uzun süre duruyor, çiğ enginar mevsimi geliyor atabilirsiniz yirmi dk da pişiyor ne de olsa. Köfte olabilir yine aynı şekilde

Konserveyi ben bir kere denedim acinca taze gibi olmasi hosuma gitti ama yerken dediginiz de aklima gelmedi degil.dikkatli olmak lazim evet.

Bu durumda yemek yapan şevkatli bir anne eli olsa ne güzel olur :)
Pek bilmem dondurucuda gıda saklamayı
Mutfak politikam taze mevsimine göre al hazırla
Salçalar kurutulmuş gıdalar hariç

Soğanın suyunu sıkmaya gerek yok. Sadece doğradıklarınızı birer yemeklik olacak şekilde bölün buzdolabı poşetlerine direk çıkarıp ekleyin o kadar. Aslında tasarruf için yapmıyorsanız bunu yapmanızı bile gerek yok. Marketlerde derin dondurucu kısmında böyle doğranmış soğan satılıyor.

Fasülyeyi, nohutu, taze fasülye, bakla gibi sebzeleri filan haşlayıp şoklayıp böyle buzluğa atabilirsiniz yine.

Hamur işlerinde pişirilmiş şeylerde dondurucu tadını bende alıyorum. Börek sarıp pişirmeden atmak mantıklı oluyor sadece. Kullanacağınız zaman fırına verirsiniz bitti gitti. Köfte hazırlayıp şekillendirip araya yağlı kağıt koyarak onu da dondurabilirsiniz. Bir de kendim denemedim hiç ama yazarken düşününce kurabiye hamurunu şekillendirip buzluğa atmak da işe yarar gibi geldi şuan.

harika dusunmussunuz. aynen bunu yaptim hamileligimde. dogumdan sonra ilk aylarda ilac gibi geldi. hic yemeksiz kalmadim. ben yazin bol domates konservesi ve menemen harci konservesi yapmistim. sonra buzluga barbunya bezelye (bunlari cigden ve havucunu da dograyarak attim), kofte, borek, sulu kofte kofteleri gibi seyler attim. pismis yemek istememissiniz ama yine de ornek vereyim, krep icine besamalli tavuklu harc koyup sarip attim. bunlari cikarip uzerine kasar rendeleyip firinliyordum. aa bi de kozlenmis biber patlican attim bol bol. coook rahat ettim mutlaka yapin.

bu konu benim uzmanlık alanım

nohut- fasulye- barbunya- bezelye ıslatop da saklayabilirsin ya da pişmesine ramak kala haşlayıp atabilirsin ama tam piştiğinde yemek yaparken dağılabiliyor dikkat etmek lazım.

sebzeleri bir tavada hemen çevirip dondurabilirsin. ama doğrudan çiğ atınca çoğu sebzenin tadı kaçıyor.

yemek yapıp direkt dondurabilirsin guzel hava almayan saklama kaplarında iyi oluyor çıkarıp ısıt ye kokmuyorda.

konserve mantığı sutten tut çorbalara yemeklere kadar yapabilrisin ben en çok çorbalardan fayda gördum.

doğumdan sonra oluşan tatlı ihtiyacı için ise tatlı yapıp atabilirsin. özellikle şerbetli tatlıları şerbetlemeden atınca çıkartıp şerbetlediğinde tamamen taze oluyor.

poğaça sigara böreği ve diğer börekleri de pişirmeden atıp çıkarıp pişirebilirsin tamamen taze oluyor.

kek de öyle pişirip atılabilir. mantı çok iyi oluyor. köfte atabilirsin. hatta doğranmış patates koyup çıkarıp direkt kızartabilirsin.

komposto candır bu zaten konserve olabiliyor yani hoşaf yapabilirsin

tarhanan yoksa eğer edinmeye, yaptırmaya ya da yapmaya çalış hem çok faydalı hem de en sağlıklı hazır çorba.

yoğurdu bile dondurucuya atabilirsin özellikle mayasız kalmamak için.

balık, marine edilmiş tavuk ve marine edilmiş et.

porsiyonluk olarak iyi oluyor.

doğranmış maydonoz nane (doğumdan sonra çok tuketilmesi önerilmez)

ekmek atmanı tavsiye ederim.

doğranmış domates.

karnıyarıklık patlıcan

aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme:
simdi hatirladim, barbunya ve bezelyeye domates de rendeliyorum posetin icine. geriye sadece sogan kaliyor. denemedim ama aslinda o da eklenir bence karisima. geriye sadece pisirme kalir.

Bu durumda yemek yapan şevkatli bir anne eli olsa ne güzel olur :)
Pek bilmem dondurucuda gıda saklamayı
Mutfak politikam taze mevsimine göre al hazırla
Salçalar kurutulmuş gıdalar hariç
Ah canım annem iyidir hoştur ama o tarz bir analigi yoktur, yani sadece eşim var, ama o da çalışmaya başlamış olacak o zamana.
Elbette yardım eder ama ben ne yapsam kar diye düşünüyorum.
Olsa öyle bir anam çareler arar miyim

benim en cok kullandigim yer:)

difrizin bas malzemeleri dogranmis domates ve dogranmis sogandir. cok pratik, cok lezzetli.

onun disinda, pismis attigim da oluyor ama cogunlukla cig atiyorum.

sebzeler (rendelenmis kabak havuc tarator yapmak icin cok pratik oluyor) tazefasulye, bakla, karnibahar, ozellikle ispanak, enginar, bezelye... ama en pratik patlican oluyor. patlicani soyup dilimleyip hafif yaglayarak firinda biraz kizartiyorum, cok yaglamayin. sonra sogutup difrize atiyorum, cikarinca uzerine kiyma sogan kavurup besamel sos da ekleyebilirsiniz firina atiyorum efsane oluyor.

arpacik sogan ve sarimsaklari da soyup atiyorum cok pratik oluyor

haslanmis mercimek nohut kurufasulye

kofte, manti, biber dolmasi (doldurup atiyorum sadece tencereye dizip pisirmesi kaliyor) hatta hamsi kemiklerini ayiklayip misir ununa bulayip attigim da oldu fena degil...

onun disinda pacanga boregi, sigara boregi sarip atiyorum bazen.

cocukla ve calisan anne olunca yemek baya iskence oluyor. esimin isinin duzensiz saatlerinden dolayi evde herzaman her malzeme olmuyor. difriz benim kurtaricim o yuzden. bana sadece malzemeleri tencere atip pisirmek kaliyor:)

Bende birsey sormak istiyorum.Buzluktan kıymayı çıkarıp kofte haline getirip tekrardan buzluga atamayız değil mi?sonucta çözülüyor

Ben biraz manti yaptim attim, biraz sulu koftelik kofte, biraz normal kofte. Nohut,yesil mercimek hasladim koydum. Asurelik bugday haslayip koyacagim hemen corba yapmak icin. Borek de pismeden dondurulabilir. Su tupper kaplar iyi oluyor koku falan yapmiyor

İlk çocuğunda bende çok aç kaldım sadece köy tarhana sını çok sevdiğim için yapmsıda kolay çorba olduğu için midemede iyi geldi bol bol yapıp içtim. Hatta içine kıymada katıyordum.Allah razı olsun yapandan gerçekten oğlumda 6 ay aç gezdim. Ama kızımda yapıp yapop içtim. Sadece tavsiye

O zaman hemen sorayım size ☺
Bugün ıspanak ve semiz otu attım yıkayıp kurutup, ömrü ne kadardır onların.
Bir de cozdurmeden pişiriliyor dimi bunlar.
O kadar yapıyorum bir de pişirirken çöp olmasınlar

Kuru fasulye de haşlayıp aticam birazdan, bunlar hep cozdurulmeden yemeğe katılıyor anladığım kadarıyla.

Bakliyatları haşlamanıza gerek yok. Suda bekletin sonra süzüp pişireceğiniz kadar poşetleyin.
Köfte yoğurup şekil verip atabilirsiniz.
Lahana ve yaprak sarması çiğ olarak koyabilirsiniz. Pişmişte olabilir.
Ben poğaça, kek, kurabiyede koyuyorum dondurucuya. Çıkarınca mikrodalga kullanmayın ama kendi halinde çözülsün.
Buzluk böreği yapın yufkadan oda pratik oluyor.
İki farklı harçtan sigara böreği mutlaka sarıp atarım ben.
Sulu köfte köftesi yapıp koyabilirsiniz.
Ben denemedim ama bolca soğan doğrayıp yağda kavurup koyanlarda varmış.

omru ne kadardir bisey diyemiyecem:) ben pek tarih tutmuyorum o konuda:) ama uzun sure dayandigini biliyorum. hicbisey olmuyor. semizotu biraz daha kisadir omru 2 ay icinde tuketmeniz mantikli olur ama ispanak 6 aya kadar dursa da bisey olmuyor.

difrizden cikarttiginiz herseyi buzlu buzlu atin tencereye. etleri cozdurebilirsiniz ama sebzeleri mutlaka buzlu pisirin. ben sadece rendelenmis kabak havuc filan mucver yapacaksam cozuyorum buzunu onlarda da bozulma olmuyor pek ama yemek yaparken mantikli degildir muhtemelen.

taze fasulyeyi mesela yapmak icin tencereyi cikariyorum fasulyeleri koyuyorum hemen uzerine dondurulmus domates hemen uzerine dondurulmus sogan dokuyorum seker tuz yag kapatiyorum kapagini su eklemeyip kisik ateste uzun sure pisiriyorum cok cok lezzetli oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…