• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En büyük derdimiz yemek :) Ev hanımları ve öğrenciler yardım lütfen

archangela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
26
0
86
32
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Ben şehir dışında üniversitede okumaktayım. 3 arkadaşımızla birlikte evde kalıyoruz. Fakat üçümüzün dersi de birbirinden ağır, ben aynı zamanda açıköğretimden 4 yıllık işletme okuyorum aynı anda örgün olarak gıda mühendisliğini okuyorum ve üstten ders alıyorum. Haliyle çok yorucu ve uzun süre çalışma gerektiren bir durumdayız. Diğer ev arkadaşım da benle aynı durumda ve bir diğerinin bölümü hepimizden ağır... Akşam okuldan eve gelip yemek pişirmek kimi zaman bize dert olabiliyor. Çok pratik olamıyoruz. Yemek yapalım diyoruz bir bakıyoruz ki 3 saat geçmiş biz yapana yiyene ve bulaşığını yıkayana kadar :)))) :9:
Taktiğimiz şöyle, özellikle sınav döneminde bunu uyguladık. Haftasonu evimizde ne kadar baklagil varsa çıkarttık, yeşil mercimek, nohut, kuru fasülye, barbunya, karnıkara(börülce) gibi... Sonra üşenmeden düdüklü tencerede bunları ardarda pişirip üçümüze yetecek kadar dondurma kaplarına koyup, kapların üstüne ne yemeği olduklarını yazıp buzluğa atmak.
Sabahleyin birini aşağı indirip akşam geldiğimizde çözünmüş olduğundan yanına pilav, makarna veya hazır çorba ekleyip yiyoruz :)
Fakat böyle olunca haliyle içimiz dışımız baklagil oldu.
Onun haricinde köfte yapıp küçük kaplarda onları da dondurucuya atıyoruz.
Şimdi size soruyorum, hazır olması veya kolay yapılması bakımından, bana hangi yemekleri tavsiye edersiniz?
Okumakta olan, okulu bitmiş olan, çalışmakta olan, çocuğu olan, çocuğu olmayan, yemek yapmaya üşenen, üşenmeyen:)) ? Hepinizden yardım bekliyorum bayanlar...
Şimdiden teşekkür ederim. :)
(Bu da dert mi diyeceksiniz ama öyle bir dert kiiii )

ahh ahh ne derttir iyi bilirim..benimde senelerim dışarıda okumakla geçti,evlendim de duruldum:)))
hemen anlatayım,biz genelde dışarıda yerdik ama evdede mutlaka haftada 3-4 gün yenirdi..ev arkadaşım vardı biz iki kişiydik aynı bölümden..
annelerinize sarma sardırabilirsiniz dipfrize...
sigara böreği,ciğer kavurma,tavuş haşlama,patatesli peynirli börekler...ama börekler pişmiş olmalı..sadece yiyeceğiniz zaman teflon tavada ısıtırsınız...
kurabiyeler mesela hiç bozulmaz...
kek yapabilirsiniz cevizli,fındıklı üzümlü kekler,meyveli kekler...ve onları dilimleyip dolapta saklayabilirsiniz...
mantılar olabilir..hazırda alabilirsiniz paket paket..
Tavuk göğüs ya da budunu marketten alır almaz yıkayıp biraz dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve çeşitli baharatlar ile terbiye ediyor ve fırın poşeti ile derin dondurucuya atıyorum. Böylece fırında tavuk pişirmem gerektiğinde derin dondurucudan çıkararak zaten fırın poşetinin içinde her türlü baharatı ve terbiyesi ile hazır olan tavuğu başka hiçbir işlem yapmadan direkt fırına atıyorum. (Ancak bu durumda normalde fırın poşeti ile ortalama 45 dakika olan pişirme süresi, çözülme sürecinin de eklenmesi ile 75 dakikaya çıkıyor.)
aklıma ilk bunlar geldi...geldikçe yazarım ben:)

Son düzenleme:
ahh ahh ne derttir iyi bilirim..benimde senelerim dışarıda okumakla geçti,evlendim de duruldum:)))
hemen anlatayım,biz genelde dışarıda yerdik ama evdede mutlaka haftada 3-4 gün yenirdi..ev arkadaşım vardı biz iki kişiydik aynı bölümden..
annelerinize sarma sardırabilirsiniz dipfrize...
sigara böreği,ciğer kavurma,tavuş haşlama,patatesli peynirli börekler...ama börekler pişmiş olmalı..sadece yiyeceğiniz zaman teflon tavada ısıtırsınız...
kurabiyeler mesela hiç bozulmaz...
kek yapabilirsiniz cevizli,fındıklı üzümlü kekler,meyveli kekler...ve onları dilimleyip dolapta saklayabilirsiniz...
mantılar olabilir..hazırda alabilirsiniz paket paket..
Tavuk göğüs ya da budunu marketten alır almaz yıkayıp biraz dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve çeşitli baharatlar ile terbiye ediyor ve fırın poşeti ile derin dondurucuya atıyorum. Böylece fırında tavuk pişirmem gerektiğinde derin dondurucudan çıkararak zaten fırın poşetinin içinde her türlü baharatı ve terbiyesi ile hazır olan tavuğu başka hiçbir işlem yapmadan direkt fırına atıyorum. (Ancak bu durumda normalde fırın poşeti ile ortalama 45 dakika olan pişirme süresi, çözülme sürecinin de eklenmesi ile 75 dakikaya çıkıyor.)
aklıma ilk bunlar geldi...geldikçe yazarım ben:)

Çok teşekkür ederim canım... Bunları yazdım bir yere Isparta'ya döner dönmez uygulamaya geçiyoruz kızlarla... Özellikle şu fırın poşeti işi çok mantıklı... :))

ben sigara boregi,kofte,pirasa-karnibahar-lahana yikayip dograyip biraz pisiriyorum,balik,simit,kusbasi et,sarma,dolma bunlari hazirlayip atiyorum dipfrize hemen yemek oluyor:))elimin altinda da sogan,patates,makarna,bulgur,pirinc herzaman bulunur..
mesela patatesleri dograyip dipfrizden cikardigim kofteleri de tepsiye koayrim uzerine salcali sos atarim firina 40 dakika da hazir..tatli istersem de biskuvi mutlaka saklarim arada mozaik pasta oldu bitti:))))

aynı problemi ben de yaşıyorum canım :1:
çok yemek yapıp yiyen biri değilim genelde basit şeyler yapıyorum. zaten bi akşam yemeği yapıyorum ona da menemen patates makarna köfte tavuk çorba vs.. bazen de sebze yemekleri ki onlar çabuk pişiyor. tek çeşit yediğim için çok zaman almıyor. öyle bi yemek yapayımm da yanına pilavv falan üşenirim :8:
ama buzluğa börek vs arada atarım haftasonları için güzel oluyor.

ben sigara boregi,kofte,pirasa-karnibahar-lahana yikayip dograyip biraz pisiriyorum,balik,simit,kusbasi et,sarma,dolma bunlari hazirlayip atiyorum dipfrize hemen yemek oluyor:))elimin altinda da sogan,patates,makarna,bulgur,pirinc herzaman bulunur..
mesela patatesleri dograyip dipfrizden cikardigim kofteleri de tepsiye koayrim uzerine salcali sos atarim firina 40 dakika da hazir..tatli istersem de biskuvi mutlaka saklarim arada mozaik pasta oldu bitti:))))

Biraz pişiriyorum derken biraz daha açar mısın? Kavuruyor musun nasıl? Dondurucuya attıklarını yemeğe dönüştürürken onların çözülmesini mi bekliyorsun?

aynı problemi ben de yaşıyorum canım :1:
çok yemek yapıp yiyen biri değilim genelde basit şeyler yapıyorum. zaten bi akşam yemeği yapıyorum ona da menemen patates makarna köfte tavuk çorba vs.. bazen de sebze yemekleri ki onlar çabuk pişiyor. tek çeşit yediğim için çok zaman almıyor. öyle bi yemek yapayımm da yanına pilavv falan üşenirim :8:
ama buzluğa börek vs arada atarım haftasonları için güzel oluyor.

Teşekkürler cevabın için canım:) Yalnız değilim süper:) böreği donducuya atmayı hiç düşünmemiştim :)

Superfresh veya benzeri markalarda da dondurulmuş börekler var ama tabi evde yapılmışı gibi olmaz.. Ama çalışan kadınlar veya yalnız yaşayan erkekler için vazgeçilmez de oluyor.. Dondurulmuş ürünlerin fiyatları biraz fazla ama kampanyalar iyi takip edilirse mantıklı bir alış veriş de yapmış oluruz..

Teşekkürler cevabın için canım:) Yalnız değilim süper:) böreği donducuya atmayı hiç düşünmemiştim :)

iyi oluyo ya. annemden görmüştüm :1: mesela canım sıkılınca alıyorum 3-4 yufka. içine peynir hoop 15-20 sigara böreği. atıyorum buzluğa :32: hala var hatta yaptım ama sonrdan hiç yiyesim gelmedi bi arkadaşım falan gelirse hemen çıkarır kızartırım :1:

canım bir tıp öğrencisi olarak aynı dertten muzdaribim ki sadece sınav dönemleri de değil hemen hemen her zaman bu durumdayım o yüzden 5 yıllık tecrübelerimle yardımına koşuyorum hemen
öncelikle evinde her zaman konserveler bulunsun mesela taze fasulye bezelye seviyorsan bamya
konserveyi hazırlamak çok pratiktir biraz yağda soğan ve salçayı kavurur üzerine konserveyi atıverirsin yanına da bir pilav bir salata yeter gider
ikinci olarak sigara böreği ya da diğer börekler can kurtaranım olmuştur hep annem hazırlar dondurucuya atar benim için çıkarıp şöyle bir sudan geçiriyorum çözülmesine bile gerek yok buzlu haliyle atıyorum fırına 140 derecede 20 dakikada hazır börek
üçüncü olarak çorbalar ben hazır çorba hayatta yiyemem dokunuyor bana ama çorbasız da olmuyor o yüzden sadece pratik çorbaları pişiriyorum hemen hemen mesela zamanın kısıtlıysa sakın yoğurt çorbasına girşmeye kalkma seni başına kilitler boşa zaman kaybı oysa bir domates çorbası ya da şehriye çorbası yapabilirsin
dördüncü tüyom tavuk evinde her zaman tavuk göğüs ya da but bulundur pişirmesi çok kolaydır artık hazır soslar var osa bulayıp fırına ya da yağa atıveriyorsun yanına canın isterse pilav ya da makarna hatta renklendirmek istersen mantar sote yapabilirsin ama tavuk sotelemek pek akıllıca olmaz
beş; hazır makarna sosları inanılmaz kullanışlıdır 15 dakikada kendine mükemmel bir makarna ziyafeti hazırlayabilirsin mesela benim favorim domates soslu spagetti üzerine parmesan ve konserve mısır hazırlamam en fazla 20 dakikamı alıyor ama çok zevk alarak yiyorum
bunların dışında buzlukta hazır bulundurabileceğin başka şeyler mesela köfte içli köfte ya da bulgur köftesi olabilir tavaya ya da kaynar suya atıp hızlıca pişirebilirsin hatta benim tavsiyem her şartta buzluğunda 1-2 paket hazır pizza bulundurman
son bir ekleme ve bence en önemlisi eve gelir gelmez yemeği hazırlamaya başlaman hiç oturmadan başla çünkü oturunca insanın kalkıp yemek hazırlamak içinden gelmiyor hem yemeği ocağa koyduktan sonra içeri gidip soyunup dökünüp ders için hazırlanacak zamanın olur şimdilik aklıma gelenler bu kadar bir şeyler hatırladıkça yazarım başarılar bu arada :34:

Yufka satın alıp yapmak en mantıklısı ve uygun fiyatlısı.. Ama vakti olmayanlar illaki hazır dondurulmuş gıda almak durumunda kalıyorlar.. Benim gibi :(.. Geçen bir internet sitesi kaşfettim. http://www.markettenekadar.com Mutfak alışverişine çıkmadan önce muhakkak bu siteye bakar oldum. Tanınmış süpermarketlerdeki ürünlerin fiyatlarının olduğu bir site.. Hangi markette hangi ürün en uygun fiyatlı buradan takip edip öyle alışverişe çıkıyorum. Devir ekonomi devri..

güzel bir başlık olmuş, tam benlik. birkaç notu aklıma yazdım bile.

bu arada belki denemeyen vardır diye yazmak istedim; biz poşetlerde buzluktan çıkardığımız yemeği-beklemek için vaktimiz yoksa- poşetiyle birlikte soğuk su dolu bir kaba koyuyoruz, bu şekilde gıda bozulmadan, sanki buzdolabının alt bölümüne indirmiş gibi çözülüyor. soğuk su ama sakın sıcak suya koymayın:))) taş gibi tavuklar bile çabuk çözülüyor.

ayrıca superfresh doğranmış soğan vazgeçilmezimiz, fiyatı çöpü, kabuğu derken pazardan alınanla aynı fiyata geliyor, ama evde doğrayıp dondurunca çok karlanma oluyor, bu şekilde çok pratik oluyor. bir diğeri de yıkanmış, doğranmış maydanozu da buzdolabı poşetine koyup, ağzını da hani şu hava aldırmayan mandallarla kapatıp ihtiyacınız oldukça içinden almak çok rahat oluyor. peynirli omlet maydanozla harika oluyor da:34:

bir de her yerde bulunmayan tat marka menemen harcı var, 2 dakika ısıtıp yumurtayı kırıyorsunuz, harika bir şey:27:

Merhaba arkadaşlar. Ben şehir dışında üniversitede okumaktayım. 3 arkadaşımızla birlikte evde kalıyoruz. Fakat üçümüzün dersi de birbirinden ağır, ben aynı zamanda açıköğretimden 4 yıllık işletme okuyorum aynı anda örgün olarak gıda mühendisliğini okuyorum ve üstten ders alıyorum. Haliyle çok yorucu ve uzun süre çalışma gerektiren bir durumdayız. Diğer ev arkadaşım da benle aynı durumda ve bir diğerinin bölümü hepimizden ağır... Akşam okuldan eve gelip yemek pişirmek kimi zaman bize dert olabiliyor. Çok pratik olamıyoruz. Yemek yapalım diyoruz bir bakıyoruz ki 3 saat geçmiş biz yapana yiyene ve bulaşığını yıkayana kadar :)))) :9:
Taktiğimiz şöyle, özellikle sınav döneminde bunu uyguladık. Haftasonu evimizde ne kadar baklagil varsa çıkarttık, yeşil mercimek, nohut, kuru fasülye, barbunya, karnıkara(börülce) gibi... Sonra üşenmeden düdüklü tencerede bunları ardarda pişirip üçümüze yetecek kadar dondurma kaplarına koyup, kapların üstüne ne yemeği olduklarını yazıp buzluğa atmak.
Sabahleyin birini aşağı indirip akşam geldiğimizde çözünmüş olduğundan yanına pilav, makarna veya hazır çorba ekleyip yiyoruz :)
Fakat böyle olunca haliyle içimiz dışımız baklagil oldu.
Onun haricinde köfte yapıp küçük kaplarda onları da dondurucuya atıyoruz.
Şimdi size soruyorum, hazır olması veya kolay yapılması bakımından, bana hangi yemekleri tavsiye edersiniz?
Okumakta olan, okulu bitmiş olan, çalışmakta olan, çocuğu olan, çocuğu olmayan, yemek yapmaya üşenen, üşenmeyen:)) ? Hepinizden yardım bekliyorum bayanlar...
Şimdiden teşekkür ederim. :)
(Bu da dert mi diyeceksiniz ama öyle bir dert kiiii )

okuyunca eskı gunlerım geldı aklıma bu arada ıspartada mı okuyosunuz evınız ne tarfta acaba ben bu derdınıze daha kolay bı cozum getırmek ıstıyorum bıraz farklı ....okul cıkıs saatlerınıze gore benım annem sıze yemek yapabılır ne bılıyım 3 kısılk o gun kendıne ne yapıyosa sıze de yapar sızde ıs bolumu yapıp sırayla alırsınız ordan.ayrıca annem dıye demıyorum ama okadar lezzetlıdır kı elı ah ah evlenınce kıymetını anladım valla:)hıc usenmez baklava acardı biz isteyince yanı...fazla da malıyetlı olmaz sanırım uygun bıseyler yapar ne dersınız

Back
X