• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Büyüklerinizin yaninda esinizle konusur musunuz?

Büyüklerinizin yaninda esiniz ile konusur musunuz?

• Ankete Katılan
    88
bi çoğunuz şaşırmışsınız
nasıl yani diye
ama ben bizzat yaşadım.
eşimin ailesinde hiyerarşi düzeni içinde müthiş bi protokol vardı
hepsini sıralasam ağzınız açık alır
bunlardan bi tanesi de büyüklerin yanında eşinle konuşmamaktı
hadi bi iki örnek vereyim
eşine adıyla hitap edemezsin (gıyabında bile )
çay servisi yapamazsın sıra ona geldiğinde çayını alıp sehpaya koyarsın
yani o senin tututuğun tepsiden çay alamaz
daha neler neler
alaca karanlık kuşağında gibiydim

Eskiden eşler anne baba v.s yanlarında konusmazlarmış , bebeklerini sevemezlermiş. Bunu duydum.
Ama eskide kalmıs onlar.
Herkesin yanında konusurum. Eşim o benim onunla konusmayacagımda kiminle konuscam :dance:

çok enteresan ilk defa duydum nie konuşulmasınki ayrıca eslerin muhabbetlerinden anne babalar haz duymalı tabi seviyeyi zaten eşler koyar bazı anne babalar öle aşklı meşkli konuşmalardan hoşlanmazlar saygısızlık olarak görülür ama ben aydınlı olarak diyebilirimki bizde eşlerin muhabbetlenmesi kadar aileye haz veren bişey yoktur tabiki konuşmalılar

Yani her yerde öyle mi bilmiyoru, bu adet artik var midir bilmiyorum. Ama annem ve babamda görüyorum, dedemin yanida asla konusmazlar. Sadece onlar degil, dayimin cocuklari da annemlerden bayagi bi genc olmalarina ragmen konusmazlar babalarinin yaninda. Siz de de öylemi?

Evet eskiden birçok yerde bu gelenek vardı,hatta yanılmıyorsam çerkezlerde gelin asla büyüklerin yanında oturmaz,ayakta bekler,hamileyse hamileliği söylenmezdi,tekrarlıyorum yanılıyorsam çerkez dostlarımızdan birisi söylediklerimi düzeltsina.s.
Bildiğim kadarıyla doğuda bazı yörelerde de böyle birşey var.
Yani bazı yörelere ve kültürlere göre böyle bir uygulama vardı,hala var mı bilmiyorum:uhm:
Bizim ailemizde de eşler büyüklerin yanında pek yanyana oturmazlar,karı koca fazla konuşmazlardı ama bu annemlerin zamanındaydı,bizler evlendikten sonra aynı şeyler yaşanmadı,ben eşimle konuşurum,gerekirse canına bile okurum:roflol:

Tabı kı konusuruz canım dumanla anlasacak degılız ya :)
Hatta tatlım hayatım vs dıye hıtab ederım ama sırnasmadan.. bazıları oyle yapıyor gıcık oluyorum.. :bbo:
Ama benım babam ve onun babası gıbı buyuklerımızın yanında el ele tutusmam..
Aa nıye tutustun demezler ama ben rahat etmem..

Back