Anket Büyüklerinizin yaninda esinizle konusur musunuz?

Büyüklerinizin yaninda esiniz ile konusur musunuz?

• Ankete Katılan
    88

kisacaeinstein:)

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
82
0
611
37
Diğer
Yani her yerde öyle mi bilmiyoru, bu adet artik var midir bilmiyorum. Ama annem ve babamda görüyorum, dedemin yanida asla konusmazlar. Sadece onlar degil, dayimin cocuklari da annemlerden bayagi bi genc olmalarina ragmen konusmazlar babalarinin yaninda. Siz de de öylemi?

"Böyle bir sey'i ilk defa duyuyorum."u işaretledim... ama şööle bi durum var... ben konuşmak istedikten sonra heryerde ve her kesin yanında konuşurum.. ama özellikle büyüklerimin (annelerimiz ve babalarımızın) yanında özel konulara girmeyiz.. maddi manevi mesela yani bu tarz konuşar asla konuşmayız ama onun dışında herşekilde konuşuruz.. a.s.

bazı insanlar için geçerli olan büyüklerinin yanında konuşmama adetleri valla benim için geçerli degil ben konuşurum hakkımı da sonuna kadar savunurum

aynı sekılde bende konusurum tabıkı haklı oldugum yerde bıle kızarım ne demek...

aynı sekılde bende konusurum tabıkı haklı oldugum yerde bıle kızarım ne demek...konusmamak..

tabi konuşurum aynen bende haklı olduğum yerde kızarım bileklava: kaldıki konuşmamak ama bende duymuştum hala öle eşleriyle büyüklerinin yanında konuşamayan arkadaşlarım varr malesefki öle bu bi gerçek:uhm:

Nasıl yani?:uhm:
Neden konuşmuycak mışız eşimle?kafamçokkarıştı

saygidan dolayi.. yani eskiden hep böyleydi en azindan bizim oralarda.. büyüklerin yaninda esler birbirleri ile konusmaz.. tabi simdi cogu yerde degismis fakat annem ve babam hala konusmazlar..

yani herkesin sogan dogramasi farklidir ..

yerimseniben

hem bence o kadar tuhaf bir sey de degil ki.. eskiden cok dogal bir seydi.. tabi simdi kalkipta 70 80 yaslarinda dede ve nineye anlatmaya kalksak normal birsey eslerin konusmasi diye anlamazlar bence.. hele ki dogu tarafinda ninelerimiz ve dedelerimizin bir cogu egitim görmedigi icin bir cok seye daha kisitli bakiyor.. sasirmamak gerekir.. benim ablamlar esleri ile konusurlar mesela.. ama anneme sira gelince ki kendisi 60ina dayanmis konusmaz babam ile dedemlerin yaninda..

yani birazda büyüklerimizi anlamaya calisalim bence.. (=

Konuşurum sadece büyüklerimin yanında polemiğe girmem eşimle.
Ama eskiden benim akrabalarımda varmış.Hatta hatırlıyorum küçük amcalarım evlendiklerinde yengelerim babamın ve diğer abilerinin,dedemin yanında konuşmazlardı.Gelenekti bir bakıma.Babam hediye altın,küpe vs aldıktan sonra konuşmaya başlarlardı.Yüz görümlüğünün değişik versiyonu çene görümlüğü gibi bişey.:roflol:Ahh ahh aslında saçma gibi gelsede bazı geleneklerimiz yaşamaya devam etseydi diye düşünürüm bazen.Büyük büyüklüğünü,küçük küçüklüğünü biliyormuş.
:1shok:

Son düzenleme:
bende konusuyorum, (kizlar biliyorsunuz zaten)
ama eskilerde öyleymis , bence bu cogunlukla köylerde olan birsey yani bunun sadece dogusu batisi degil türkiyenin herbir yerinde olan bir durum bence.......yani eskilerde yasanmis bir durum ....belkide simdide vardir ama biz bilmiyoruz......::))

Ben pek konusmam sanki gibime geliyor.
Yani ben evlenene kadar oooo.. yani kim bilir neler degisecek.
Ama ben utanirim konusamam

eskiden öyleymiş büyüklerin yanında çocuk sevilmezmiş
doğurduğumuz çocuğu sevemiyoruz yani
ne saçma bişey
kocamızla konuşmak ayıpmmış
allahtan eskide kaldı böyle şeyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…