Haklısınızkötü bir evlilik gördüm benimki de böyle olsun istemiyorum diyorsanız saygı sınırını aşmayın. Bahsettiğiniz kavga kötü bir evliliğe giden yolu açıyor
Peki adamın yemesine içmesine kadar müdahil olacak kadar hadsiz olup, eşinizin yalan söylemesine sebep olan siz çok mu saygılısınız?Peki yalan söyleyen adam çok mu saygılı ve haklı oluyor?
Nerde yemesine içmesine müdahil olmuşum? Asla içmiceksin mi demişim?Peki adamın yemesine içmesine kadar müdahil olacak kadar hadsiz olup, eşinizin yalan söylemesine sebep olan siz çok mu saygılısınız?
Bak evlilik demek tahakküm kurmak değildir: iki yetişkinin bir hayatı paylaşmasıdır. En ufak şeyde ağır konuşur odadan atarsan saygı kalmaz arada. Hem yalanın önünü açarsın. Hem de kavgalarda o da sana ağır konuşur. Saygıyı koruyarak tartışmayı öğrenmen lazım.Haklısınız
+1Bu kadar müdahale edemezsiniz.
Kaç cl içeceğini de yazıp verin oldu olacak. Fazla içerse cetvelle eline vurun .
Yetişkin bir insana, alkolik değilse bu kadar karışamazsınız.
Sınırınızı aşmışsınız. Çocuğunuza bile bu kadar karışamazsınız. İnsanların özgür iradesi var hani insanların
Yahu onu diyemezsiniz zaten. Kimse kimsenin sahibi değil. Ama miktar beklemek de müdahaledir önce bi kabul edin bunu.Nerde yemesine içmesine müdahil olmuşum? Asla içmiceksin mi demişim?
Bakın hanımefendi size cevabınızı vermiş burdaBu kadar müdahale edemezsiniz.
Kaç cl içeceğini de yazıp verin oldu olacak. Fazla içerse cetvelle eline vurun .
Yetişkin bir insana, alkolik değilse bu kadar karışamazsınız.
Sınırınızı aşmışsınız. Çocuğunuza bile bu kadar karışamazsınız. İnsanların özgür iradesi var hani insanların
E ama biz de büyütmüşsün dedik boşan demesiyle Meşhur bdv kullanıcıları olarak. Şuncacık şeyden kimse sana hemen boşan demez. Ki annenin kafa yapısı az çok belli büyük ihtimal aldatılsan bile affet diyecek çünkü kendi öyle yapmış. O yüzden eşinle problemlerini fikirlerine güvendiğin saygı duyduğun birine anlatman daha doğru olur. Hakaret edince bir şey değiştiremezsin.Hayır annemi seviyorum tabi ki her zaman da maddi manevi yanında olacağım. Bana sus ses çıkarma demesine bozuldum benim yanımda olmuyor aman evliliğin bozulmasın boşanma diye ne olursa olsun susmamı bekliyor tamam anne diyip geçmeli miyim? Evet sinirle kötü konuştum ama tamam demeyeceğim
Haklısınız kötü konuştuysam özür dilerimE ama biz de büyütmüşsün dedik boşan demesiyle Meşhur bdv kullanıcıları olarak. Şuncacık şeyden kimse sana hemen boşan demez. Ki annenin kafa yapısı az çok belli büyük ihtimal aldatılsan bile affet diyecek çünkü kendi öyle yapmış. O yüzden eşinle problemlerini fikirlerine güvendiğin saygı duyduğun birine anlatman daha doğru olur. Hakaret edince bir şey değiştiremezsin.
Aldatıldınız demiyorum,annem çekti ben çekmeyeceğim diyorsunuz ya,okey çekmeyin boşanın madem diyorum. Bana kalsa sizde bir olay yok. Annenizin yaşadıklarını yaşamadığınız halde kendinizi onunla kıyaslayarak ayıp etmişsiniz. Onun sınandığı şeylerle sınanmadan saygısızlık etmeniz hoş olmamış.Tamam da ben aldatılıp affetmedim ki benim bahsettiğim bana yaptığı şeyi gizleyip yalan söyledi susup oturmak istemiyorum. En azından tepkimi gösterdim boşanmaktan bahsetmiyorum. Büyük konuşmadım. Bana sus sesini çıkarma erkek diyor bunu yapmayacağım.
Peki benim şu an karşıma alıp büyütmüşüm diye konuşmam bak o kadar şey oldu ben kötü bişey yaptım kavga ettik ama sonunda tıpış tıpış geldi izlenimi yaratmayacak mı?Yahu onu diyemezsiniz zaten. Kimse kimsenin sahibi değil. Ama miktar beklemek de müdahaledir önce bi kabul edin bunu.
Nasıl burda kapan, içme, namaz kıl gibi direkt değiştirmeye çalışan adamlara kızıyor ayrıl bından diyorsak burda da deriz. Onu zaten diyemezsiniz.
Ama size göre makul miktar da belirleyemezsiniz.
Adam alkolik değilse diyemezsiniz. Alkolikse de çekmeyin ayrılın zaten.
Ben de biraz sert yazdım tabi annene kızgınlıklarını bilmediğim için.Haklısınız kötü konuştuysam özür dilerim
Sizi severim yorumlarınızı da hep mantıklı buluyorum ama dediğim gibi kendisi gibi sürekli alttan almamı beklediği için sinirlendim doğru değil tabi haklı çıkarmaz hakaret etmemeliydim.Aldatıldınız demiyorum,annem çekti ben çekmeyeceğim diyorsunuz ya,okey çekmeyin boşanın madem diyorum. Bana kalsa sizde bir olay yok. Annenizin yaşadıklarını yaşamadığınız halde kendinizi onunla kıyaslayarak ayıp etmişsiniz. Onun sınandığı şeylerle sınanmadan saygısızlık etmeniz hoş olmamış.
Kendimi de geçtim ben kör topal kendimi çıkardım ordan da kendisine yaşattıkları için kızgınım. Herkesin kendi hayatı tabi yargılamakta bana düşmez neticedeBen de biraz sert yazdım tabi annene kızgınlıklarını bilmediğim için.
Şurda bile tanımadığınız insanlara öfkelendiniz sert konuştunuz. Öfkenizi ciddi anlamda yönetemiyorsunuz. Sonra özür dilemek yerine kendi iyiliğiniz için bunj çözmeye çalışın bence.Haklısınız kötü konuştuysam özür dilerim
Odaya gidip yastık fırlatmadım onun yastığını yatak odasında yere attım sabahta almadım17 senelik evlilik sürecinde bu kadar gerilmemişimdir. Ben siz olsaydım o mesajı gördüğümde eşim içkili araba kullanmadığı için sevinirdim. Hayatım içkiyi fazla kaçırman hoşuma gitmedi ama en azından o halde araba sürmemişsin ve lütfen sana göre önemsiz görünen şeyleri benden gizleme derim geçerim. 4 aylık evlilikte yaptığınız çok yanlış. Hem yatak odasının kapısını sertçe kapatmışsınız hem salona gidip yastık fırlatmışsınız. Adam odaya gelse kovmayacak mıydınız?
İş arkadaşlarıyla müdürleriyle yemeğe giden adamın kaç kadeh içtiğini de saymayın lütfen. 2 kadeh içerim deyip 3 kadeh içtiyse yalan söyledin deyip kavga çıkaracağınızı bildiği için söylememiş. Tamamen hatalı olan sizsiniz.
Ne yapmalıyım peki öfkelendiğimdeŞurda bile tanımadığınız insanlara öfkelendiniz sert konuştunuz. Öfkenizi ciddi anlamda yönetemiyorsunuz. Sonra özür dilemek yerine kendi iyiliğiniz için bunj çözmeye çalışın bence.
Anneniz gibi olmamak, çeken bir kadın olmamak bu değil. Bağımsız bir kadın olmak kavgacı yada agresif olmak değildir. Bu şekilde olmaz, böyle ancak yüzgöz olursunuz çevrenizle
Mühim olan bu mu? Hatalarınızı kabul etmek mi yoksa adamı terbiye etmek mi önemli sizin için. Siz evliliği annenizle babanızla gördüğünüz şey sanmışsınız. Bir güç savaşı olarak görüyorsunuz, yuları siz tutma gayretindesiniz. Ama böyle güç savaşında kazanan olmaz. Kimse sürekli haklı olan, her şey için izin isteyeceği birini hayat arkadaşı olarak yanında tutmak istemez.Peki benim şu an karşıma alıp büyütmüşüm diye konuşmam bak o kadar şey oldu ben kötü bişey yaptım kavga ettik ama sonunda tıpış tıpış geldi izlenimi yaratmayacak mı?