Büyük Yalan vs Küçük Yalan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Vignette

Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
3.687
7.880
Merhabalar.
Hemen konuya gireceğim. Ben alkolün çok fazla tüketilmesinden hoşlanmayan biriyim. Tamamen karşı değilim ama dozunda içilmesi gerektiğini, insanların çok fazla alkol etkisi altındayken bilinçli hareket etmediğini düşünüyorum. Kendimi bildim bileli bu böyle sonradan değişmedi. 4 aylık evliyim eşim de bunu bilir ve zaten kendisi de çok alkol tüketen biri değildir. Ayda yılda bir dışarı çıktığımızda arkadaş ortamında birkaç bişey içilir.
Her neyse geçen hafta eşim iş dolayısıyla şehir dışındaydı 5 gün kaldı. Fuar olduğu için büyük şirket yöneticileriyle falan da aynı ortamdalardı. Hep birlikte yemeğe çıkıldı ve benim de bildiğim kadarıyla alkollü bir ortamdı. Bana kendisinin az alkol tüketeceğini zaten araba kullanacağını söyledi ben de tamam dedim. Her neyse eşim pazar günü döndü hiçbir sıkıntımız yoktu. Sonra ben şans eseri telefondan bişeye bakarken onun iş arkadaşına attığı mesajı gördüm (işi dolayısıyla iş arkadaşıyla olan bir konuşmayı bana okutuyordu, kendim karıştırmadım). Aslında o gece alkolün çok tüketildiğini, o yüzden otele taksiyle dönüldüğünü, sabahta taksiyle mekanın olduğu yere gidip arabayı alacağını ve iş arkadaşını da alıp fuar alanına geçeceğini söyleyen bir mesaj. Tabi ki ben çılgına döndüm. Burda sorun alkolün fazla tüketilmesi değil yanlış anlaşılma olmasın. Bana yalan söylemesi ve bunu da benim ona kızacağımı bildiği için kavga etmemek adına yapmış olduğunu dile getirmesi. Yani hem yalan söylüyor, hem de ben anlayış göstermediğim için yaptığını vurguluyor. Yalan söylemesinin suçlusu bir nevi ben oluyorum. Alkolü kesmemesinin ve içmeye devam etmesinin sebebini de masadaki insanlar onu çok övdüğü için onun da hoşuna gitmiş (iş sebebiyle övüyor çok kurumsal şirket yöneticileri), kendisini iyi hissetmiş ve onlara eşlik etmeye devam etmiş. Neyse akşam bir güzel konuştuk. Ona güvenmediğimi, bunun için bile yalan söyleyen bir insanın daha başka şeyler için de yalan söyleyeceğini söyledim. Baya bağrındım hakarette ettim. En sonunda gidip yatak odasına uyudum kapımı da kapattım çünkü kedimiz var ve uyurken benim tepemden inmediği için rahat edemiyorum. Başım ağrıdığı için kedimi odaya almak istemedim. Tabi ben gitmeden önce benden özürler diledi yeminler etti vs ama benim için bir önemi olmadığını söyledim. Sonra kendisi uyumaya gelmedi ve birkaç saat sonra uyandığımda yatakta olmadığını salonda yattığını gördüm. Gidip neden orda uyuduğunu sordum bana kapıyı kapattığımı onu istemediğimi o yüzden orda uyuduğunu söyledi. Ben de tamam bundan sonra hep orda yatarsın diyip ışığı kapattım yastığını da fırlatıp yere attım. Sabahta onu uyandırmadan işe geldim şu an işteyim hiçbir şekilde geldim gittim diye mesaj atmadım. Konuyu annemle konuştuğumda bana abarttığımı salakça hareket ettiğimi bunda ne olduğunu söyledi. Ben de anneme senin kendine saygın yok beni anlayamazsın dedim ve onunla da tartıştım. Şimdi size sorum ben abartmış mıyım? Ve bundan sonra nasıl davranmalıyım? Güvenim sarsıldı.

Ben de anneme senin kendine saygın yok beni anlayamazsın dedim ve onunla da tartıştım

Yakıp yıkmışsınız ortalığı

Siz kapıyı kapatınca adam y.odasına giremeyeceğini düşünmüştür bir de onun için kavga etmişsiniz

Az alkol tüketeceğini söylemiş zaten masada demek muhabbetten limit kaçtı adam da taksiyle gelmiş ne güzel...
Ufak şeyler için büyük kavga ederseniz adam duymaz artık sizin bağırmalarınızı

Tamam da bana yalan söylemesi ufak şey mi sizce? O zaman birbirimizin hoşlanmadığı şeyleri yapıp yalan söyleyelim kavga çıkmasın diye?

Bu kadar abartılı tepki veren birisine ben de yalan söylerdim.
Annene neden anlatıyorsun koşa koşa? Böyle her şey aileye yetiştirilmez.
O ortamda promil limiti (ki düşük) kaçmış ve ne güzel sorumlu davranıp taksiyle gidip gelmiş.
Bu kadar müdahaleci olamazsınız.

Müdahale etmiyorum konuyu ya siz yanlış anladınız ya da ben anlatamadım. Normalde bu kadar içen bir insan olmadığı için bana söylese bu kadar sorun olmazdı bana yalan söyledi.
Her seyi geçtim de konuyu niye annene anlatıyorsun ya?
Al evliliğin altına dinamit koy , aynı şey
Evdeki sorunu ben kapıdan çıktığım gibi ele / anasına / bacisina anlatan bir kocam olsun istemezdim
Annemle arkadaş gibiyim ben o da bana her şeyini anlatır. Gidip eşimle konuşmaz ya da eşime karşı düşüncesi değişmez. Sonsuza kadar aramızda kalıcak bişey. Bana yalan söyledi adam suçlu ben mi oldum

Tamam da bana yalan söylemesi ufak şey mi sizce? O zaman birbirimizin hoşlanmadığı şeyleri yapıp yalan söyleyelim kavga çıkmasın diye?
Bana kendisinin az alkol tüketeceğini zaten araba kullanacağını söyledi ben de tamam dedim. Her neyse eşim pazar günü döndü hiçbir sıkıntımız yoktu. Sonra ben şans eseri telefondan bişeye bakarken onun iş arkadaşına attığı mesajı gördüm (işi dolayısıyla iş arkadaşıyla olan bir konuşmayı bana okutuyordu, kendim karıştırmadım). Aslında o gece alkolün çok tüketildiğini, o yüzden otele taksiyle dönüldüğünü, sabahta taksiyle mekanın olduğu yere gidip arabayı alacağını ve iş arkadaşını da alıp fuar alanına geçeceğini söyleyen bir mesaj. Tabi ki ben çılgına döndüm. Burda sorun alkolün fazla tüketilmesi değil yanlış anlaşılma olmasın. Bana yalan söylemesi ve bunu da benim ona kızacağımı bildiği için kavga etmemek adına yapmış olduğunu dile getirmesi. Yani hem yalan söylüyor, hem de ben anlayış göstermediğim için yaptığını vurguluyor. Yalan söylemesinin suçlusu bir nevi ben oluyorum. Alkolü kesmemesinin ve içmeye devam etmesinin sebebini de masadaki insanlar onu çok övdüğü için onun da hoşuna gitmiş (iş sebebiyle övüyor çok kurumsal şirket yöneticileri), kendisini iyi hissetmiş ve onlara eşlik etmeye devam etmiş. Neyse akşam bir güzel konuştuk. Ona güvenmediğimi, bunun için bile yalan söyleyen bir insanın daha başka şeyler için de yalan söyleyeceğini söyledim. Baya bağrındım hakarette ettim.

Arkadaşım daha 4 aylık evli olduğun için adam kaprisini çekmiş. Bir kaç sene sonra aynı hareketle iş ayrılmaya gider. Abarttıkça abartmışsın. İş yemeği samimi ortam oluşmuşsa elbette doz artar. Bir de ister 1 kadeh ister 10 kadeh araba kullanılmamalı. Araba kullanmaması çok içtiği anlamına gelmez

Yani neyi anlatmaya çalıştınız tam olarak. Adam bana yalan söylemiş bişey olmamış gibi tamam kocacım diyip oturmalı mıydım? Tartışmaya çalışmıyorum yanlış anlamayın akıl almak için açtım konuyu zaten. Ne yapmalıydım

Arkadaşına ' senin kendine saygın yok beni anlayamazsın dedim ve onunla da tartıştım. '' dersen seni hayatından siler

Haklısın ama yalan söylediğini görünce çılgına döndüm çünkü hiç tahammül edemediğim bir konu. Sonra bir de gidip salonda uyudu. Ne yapmalıydım yani görüp bişey olmamış gibi mi davranmalıydım ya da şu an ne yapmalıyım çok üzgünüm

Arkadaşına ' senin kendine saygın yok beni anlayamazsın dedim ve onunla da tartıştım. '' dersen seni hayatından siler
Annem hayatındaki adam ne yaparsa kabul eden bi insan. Babamı da farklı farklı kadınlarla aldattığı halde kabul etti defalarca. Bu konu da da bana akıl vermesini beklemem hataydı ama çok kötüydüm birileriyle konuşmam gerekiyordu arkadaşıma anlatmaktansa annem yakınım geldi

Salona uyumasının nedeni sizin kapıyı kapatmanız bunu bile anlayamıyorsanız size fikir veremeyiz

Annenle arkadaş gibi olman evde olan biteni annene anlatmanin yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor ki.
"Eşime karşı düşüncesi değişmez" diye düşünme. Kavgaları anlatip durursan pekala da değişir. Sonuçta sen iki güzel söz duyuyorsun, bir tatlı bakis, bir kavga sonrasi sevisme.. bir sekilde barışiyorsun, unutuyorsun mesele neyse.
Ama annen barisma kısmını değil, kavga kısmını duyuyor hep.
Neden duysun ki?
Bugüne kadar evde olanı dışarıya anlatıp da mutlu olan bir insan gormedim. Daha dördüncü aydan insanlar (yani evin dışında kalanlar,anenn de bu kategoride) senin evinin içinde ne oluyor bitiyor,neye kavga ediyorsun vs biliyor. Bu hoş bir şey mi? Benim de çevremde çok var sizin gibi insanlar. İlk zamanlar destek için anlatiyorlar tabii ki ama bir süre sonra tüm kavgaları ağızlarda, lacka bir iliskileri oluyor.
Ev içinde olan ev içinde kalır
Bence huzurun temeli budur. Bugün adam suçlu, siz annenize kocanizi kötülediniz. Yarın sizin bir sucunuz olsun o da kendi annesine sizi kötülesin.
Normal mi yani?
'evet ben sucluysam da eşim bunu kaynanama anlatabilir , zaten kaynanamla görümcemle arkadaş gibidir,onlar da beni severler. Hiç alinmam, ne var bunda' diyorsan tamam

Ben de cok icince kariya kiza sardi sandim. 3 bardak icmemistir 6 bardak icmistir bu kadarina da karismayin ya. Nerde sınırlarınız? Annenize kendine saygin yok deyip kiziyosunuz. Ama sizin bi tek kendinize var sayginiz. Bazi insanlar eslerini gercekten yalana itiyo. Siz o gruptasiniz malesef

Eşiniz size yalan söylememiş ki, az alkol almayı planlamış ama vazgeçip fazla içmiş. Yalan bunun neresinde ben anlayamadım sanırım döner dönmez "ben az içeceğim demiştim ama fazla içtim, taksiyle döndüm" diye özür dileyerek ağlamasını mı bekliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…