Alkol için kavga etmedik bana yalan söylediği için kavga ettik neden bunu göz ardı ediyorsunuzValla müdahale etmeseniz saklamazdı.
Olay çıkaracağını öngördüğüne göre adama müdahaleniz var. Böyle baskıcı olursanız çocuğunuz da olsa kocanız da olsa yalana sevk edersiniz. Baskının sonu yalandır
Yanlış yoldasınız. Adam sizin olmadığınız bir iş yemeğinde sizin istemediğiniz miktarda alkol aldı diye hakaret edemezsiniz. Daha dört aylık evlisiniz. Evlilik böyle yürümez. Bir susar iki özür diler bir yerde o da yeter der
Adam sustukça alttan aldıkça çoştukça coşmuşsun . Adam biliyor senin neler yapacağını ondan söylemiyor işte sana sizin bu eşiniz çocuğunuz değil , söz vermiş bile olsa ortamda herkes içiyor kırk yılda bir tüketmiş olabilir iki küs iki naz yaparsın bitti gitti sen iyice ipin ucunu kaçırmışsın vala helal olsun size sayenizde yalan söyleyen erkek savundumMerhabalar.
Hemen konuya gireceğim. Ben alkolün çok fazla tüketilmesinden hoşlanmayan biriyim. Tamamen karşı değilim ama dozunda içilmesi gerektiğini, insanların çok fazla alkol etkisi altındayken bilinçli hareket etmediğini düşünüyorum. Kendimi bildim bileli bu böyle sonradan değişmedi. 4 aylık evliyim eşim de bunu bilir ve zaten kendisi de çok alkol tüketen biri değildir. Ayda yılda bir dışarı çıktığımızda arkadaş ortamında birkaç bişey içilir.
Her neyse geçen hafta eşim iş dolayısıyla şehir dışındaydı 5 gün kaldı. Fuar olduğu için büyük şirket yöneticileriyle falan da aynı ortamdalardı. Hep birlikte yemeğe çıkıldı ve benim de bildiğim kadarıyla alkollü bir ortamdı. Bana kendisinin az alkol tüketeceğini zaten araba kullanacağını söyledi ben de tamam dedim. Her neyse eşim pazar günü döndü hiçbir sıkıntımız yoktu. Sonra ben şans eseri telefondan bişeye bakarken onun iş arkadaşına attığı mesajı gördüm (işi dolayısıyla iş arkadaşıyla olan bir konuşmayı bana okutuyordu, kendim karıştırmadım). Aslında o gece alkolün çok tüketildiğini, o yüzden otele taksiyle dönüldüğünü, sabahta taksiyle mekanın olduğu yere gidip arabayı alacağını ve iş arkadaşını da alıp fuar alanına geçeceğini söyleyen bir mesaj. Tabi ki ben çılgına döndüm. Burda sorun alkolün fazla tüketilmesi değil yanlış anlaşılma olmasın. Bana yalan söylemesi ve bunu da benim ona kızacağımı bildiği için kavga etmemek adına yapmış olduğunu dile getirmesi. Yani hem yalan söylüyor, hem de ben anlayış göstermediğim için yaptığını vurguluyor. Yalan söylemesinin suçlusu bir nevi ben oluyorum. Alkolü kesmemesinin ve içmeye devam etmesinin sebebini de masadaki insanlar onu çok övdüğü için onun da hoşuna gitmiş (iş sebebiyle övüyor çok kurumsal şirket yöneticileri), kendisini iyi hissetmiş ve onlara eşlik etmeye devam etmiş. Neyse akşam bir güzel konuştuk. Ona güvenmediğimi, bunun için bile yalan söyleyen bir insanın daha başka şeyler için de yalan söyleyeceğini söyledim. Baya bağrındım hakarette ettim. En sonunda gidip yatak odasına uyudum kapımı da kapattım çünkü kedimiz var ve uyurken benim tepemden inmediği için rahat edemiyorum. Başım ağrıdığı için kedimi odaya almak istemedim. Tabi ben gitmeden önce benden özürler diledi yeminler etti vs ama benim için bir önemi olmadığını söyledim. Sonra kendisi uyumaya gelmedi ve birkaç saat sonra uyandığımda yatakta olmadığını salonda yattığını gördüm. Gidip neden orda uyuduğunu sordum bana kapıyı kapattığımı onu istemediğimi o yüzden orda uyuduğunu söyledi. Ben de tamam bundan sonra hep orda yatarsın diyip ışığı kapattım yastığını da fırlatıp yere attım. Sabahta onu uyandırmadan işe geldim şu an işteyim hiçbir şekilde geldim gittim diye mesaj atmadım. Konuyu annemle konuştuğumda bana abarttığımı salakça hareket ettiğimi bunda ne olduğunu söyledi. Ben de anneme senin kendine saygın yok beni anlayamazsın dedim ve onunla da tartıştım. Şimdi size sorum ben abartmış mıyım? Ve bundan sonra nasıl davranmalıyım? Güvenim sarsıldı.
Bana yalan söylediğinde aşırı tepki verdiğim için özür dilerim beni affet mi demeliyim
Evet haklıyken haksız duruma düşüyorum benim sorunum da bu. Peki nasıl davranmalıyım şu anÇok fazla abarmtosşınzı hem de. Tepkileriniz sizi haklı bile olsanız haksız çıkartacak düzeyde. Kapıyı kapatmak odaya gelme anlamı taşır. Adam da haliyle gitmiş istemiyorsunuz diye salonda yatmış onda bile üste çıkmış bir kavga da o yüzden etmişsiniz. Eşiniz sizin çocuğunuz değil. Be kadar içtiğini kendi belirler. Ortam öyle gelmiş içmiş. Yalan söylememiş zaten az alkol alacakmış sonra plan değişmiş. Hesabını size mi verecek? Kimsenin kocasının çok sarhoş olmasının hoşuna gideceğini sanmam. Bir sefer olmuş bir şeyi belli ki çok büyütecektiniz o da söylememiş. Bu konuda haklı değilsiniz. Şimdi cicim ayları ama bu şekilde devam ederseniz çekmez kocanız sizi haberiniz olsun
Konuşarak çözebileceğiniz bir olayı bağırmak ve hakaret etmek noktasına getirmeniz, tavrınızı devamında da sürdürmeniz. Adam salonda yanlış anlayıp yatmış siz hala yastığı alıp yere atıyorsunuz. O hırsınızı ve sinirinizi aşamayıp devam ettiriyorsunuz.Asabisiniz derken mesela çok fazla sinirlenmemden mi bahsediyorsunuz
Bağırıp çağırıp hakaret edince bir daha yalan söylemeyecek mi sanıyorsunuz? Daha çok söyleyecek bundan sonra, sadece daha dikkatli davranıp yakalanmayacak.Ya valla size sarmadım asla da öyle bişey yapmam her insan farklıdır. Benim sevmediğim şeyi siz seversiniz. Öyle anlaşıldıysa özür dilerim ben farklı pencerelerden fikir almak için burda konu açtım. Ama yalan söylemesi bir nevi normal görülünce anlam veremedim. Bundan sonra ne yapmalıyım diye soruyorum size
Yaaa hahahaha of güldürdünüz beni evet bu şekilde düşünmemiştimSize yalan söylememiş ki beni çıldırtmak mı istiyorsunuz size yalan söylememiş, Müge anlı olduk sonundaeşiniz alkolik değilse ne kadar içtiğinin hesabını size vermek zorunda değil. Planladigindan 3 kadeh fazla icti diye yalan söylemiş olmuyor. Belki size söylemeye bile gerek duymamıştır o kadar anlamsız ki şu tepkiniz.
Peki şu saatten sonra napmalıyımBağırıp çağırıp hakaret edince bir daha yalan söylemeyecek mi sanıyorsunuz? Daha çok söyleyecek bundan sonra, sadece daha dikkatli davranıp yakalanmayacak.
Sakin kalırım kesinlikle, vereceğim tepki yaptığı şeye göre değişir.Siz olsanız nasıl bir tepki verirdiniz?
Yalan söylememiş. Az içerim demiş içmemiş.Alkol için kavga etmedik bana yalan söylediği için kavga ettik neden bunu göz ardı ediyorsunuz
Olabilir bilmiyorum yalan hassas noktam tahammülüm çok düşük bu konuya karşı. Ama güvenim gerçekten sarsıldıKonuşarak çözebileceğiniz bir olayı bağırmak ve hakaret etmek noktasına getirmeniz, tavrınızı devamında da sürdürmeniz. Adam salonda yanlış anlayıp yatmış siz hala yastığı alıp yere atıyorsunuz. O hırsınızı ve sinirinizi aşamayıp devam ettiriyorsunuz.
Bilmiyorum belki o gün başka şeylere de sinirlendiniz, belki işteki stresi de eve taşıdınız. Böyle bir şey yoksa da genel yapınız bu şekilde demek ki. Ama çözüm bulmalısınız, bu insanlarla ilişkinize zarar verir. Mesela burada bile ilk sayfada üyelere sinirlenmişsiniz.
Ohhhhh beeeee bunu sen başardınnnnnn anladı sonundaSize yalan söylememiş ki beni çıldırtmak mı istiyorsunuz size yalan söylememiş, Müge anlı olduk sonundaeşiniz alkolik değilse ne kadar içtiğinin hesabını size vermek zorunda değil. Planladigindan 3 kadeh fazla icti diye yalan söylemiş olmuyor. Belki size söylemeye bile gerek duymamıştır o kadar anlamsız ki şu tepkiniz.
Yaaa hahahaha of güldürdünüz beni evet bu şekilde düşünmemiştim
Evet haklıyken haksız duruma düşüyorum benim sorunum da bu. Peki nasıl davranmalıyım şu an
Hayır mesela tuvalete gitse bile söyleyen bir adam bunu ben talep etmiyorum kendisi böyle. Bu meseleyi özellikle söylemedi. Sabah taksiyle arabayı almaya gittiğini normalde söyler mesela başka bişey olsa ama bunu söylemedi. Ben de buna sinirlendim. O zaman birbirimizin rahatsız olacağı her şeyi yapıp kavga etmemek için yalan söyleyelim dedim. Ama güvenim sarsıldıYalan söylememiş. Az içerim demiş içmemiş.
Karıcım affet ben o gün dediğin miktardan üç kadeh fazla içtim mi diyecek adam?
Kalbimi kırıyorsunOhhhhh beeeee bunu sen başardınnnnnn anladı sonunda
Sinir hastası gibi davranmışsınız. Öfke kontrolünüz yok altı yaşındaki oğlumun tepkisi böyle o da büyüdükçe tepkilerini kontrol edecek. Siz öfkenizi yönetemiyorsunuzOlabilir bilmiyorum yalan hassas noktam tahammülüm çok düşük bu konuya karşı. Ama güvenim gerçekten sarsıldı
Tepkinizi önceden tahmin etmiş demek ki. Haklıymış da adam. Ben olsam ben de size anlatmaz farklı yansıtırdım. Üstelik döner dönmez hesap vermesi gerekmiyor, içmiş bitmiş orada kalmış olay.Müdahale etmiyorum konuyu ya siz yanlış anladınız ya da ben anlatamadım. Normalde bu kadar içen bir insan olmadığı için bana söylese bu kadar sorun olmazdı bana yalan söyledi.
Bir insanın aldığı nefesten, tuvaletine kadar bilmeyi talep ediyorsunuz yani. Size günlük rapor vermezse o yalan size göre.Hayır mesela tuvalete gitse bile söyleyen bir adam bunu ben talep etmiyorum kendisi böyle. Bu meseleyi özellikle söylemedi. Sabah taksiyle arabayı almaya gittiğini normalde söyler mesela başka bişey olsa ama bunu söylemedi. Ben de buna sinirlendim. O zaman birbirimizin rahatsız olacağı her şeyi yapıp kavga etmemek için yalan söyleyelim dedim. Ama güvenim sarsıldı
Evet gözüm döndü. Napmalıydım başka bilmiyorumSinir hastası gibi davranmışsınız. Öfke kontrolünüz yok altı yaşındaki oğlumun tepkisi böyle o da büyüdükçe tepkilerini kontrol edecek. Siz öfkenizi yönetemiyorsunuz