Büyük Yalan vs Küçük Yalan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okurken bunaldım.
Eşiniz başta az içmeyi düşünmüş olabilir ama ortam gereği fazla kaçmış, taksiyle dönülmüş otele. Sonrasında ben bu kadar içtim diye açıklama yapmasına gerek var mı?
Alkol al ama şu kadarda fazla olmasın.
Bu kadarına karışımazsiniz, karşınızdakine yalan da söyletirsiniz ki eşiniz yalan söylememiş anladığım kadarıyla ayrıntı vermemiş geceyle ilgili.
Salonda yatma kısmı falan da sizin tepkinizi sonucu.
Annenize anlatmaniz ,ona verdiğiniz tepki.
Hepsi gereksiz, sınır aşan şeyler.
Annenizin yerinde olsam çok ciddi tepki gösterirdim.

Öncelikle yatak odasının kapısını eminim sert kapatmışsındır. Adam da olay daha da büyümesin diye girmemiş. Akşam düzgün bir şekilde konuş. Ne için kırıldığını anlat. Bir de doz olayı çok farklı. Mesela 3 tek rakı içtiğimde bana göre çok içmiş oluyorum ama arkadaşım 5 duble içebiliyor.

Yazdıklarınızdaki çelişkileri abartma derecelerini koyu renkle yaptım gayet net

Öncelikle annenize anlatmakla hata yapmışsınız. Anneniz gidip hesap sormaz eşinize tabiki yaşananlardan dolayı ama içinde birikir, birikir bir yerde hiç beklemediğin zamanda patlar. Siz eşiniz ile iyi olursunuz ama anneniz bir kere bilendi mi zor...
Konuya gelecek olursak, evet abartmışsınız hemde çok. Yalan söylemesi tabiki doğru değil ama buna da siz sebep olmuşsunuz. Demek ki ne kadar bu konuyu gündeme getirip bunalttınız ki adam sırf sizle tartışmamak için yalan söyledi. Burada lütfen kendinizi de sorgulayın. Yatak odası olayını da adam muhtemelen yanlış anladı ve gelmedi, sakinleşmenizi beklemek istedi. Ayrıca çok asabisiniz. Başka bir sebebi varsa onu çözümleyin. Çünkü ilişkinize sadece zarar verir. Adam bu yeni evlilik zamanlarında tamam der, siner ama ilerleyen zamanlarda soğur, sizden uzaklaşır. Anlattıklarınızı okurken ben bile gerilip bunaldım. Bu kadar hakaret edip, bağıracak bir olay yok. Böyle ilişki de sağlıklı şekilde yürümez. Açık söyleyeyim bana eşim sizin yaptıklarınızı yapsa eşiniz kadar sakin ve anlayışlı kalmazdım.

Peki şu an ne yapmalıyım? Evet fazla tepki göstemişim şu an sizi dinleyince anlıyorum ama yalan söylediğini görünce kendimi tutamadım.

Peki yalan söyleyen adam çok mu saygılı ve haklı oluyor?
Adam yalan söylememiş içeceğim demiş fazla kaçınca da taksiyle dönmüş ..siz mesajları okuyup kavga çıkarınca özürler dilemiş yalvarmış siz kapıyı kapatmışsınız .O sinirle sizin abarttığınızı söyleyen annenize sarmışsınız adam niye köpek yavrusu gibi sürünerek kapıyı açıp yanıma gelmedi diye tekrar celalleniyorsunuz burada bize sarıyorsunuz

Asabisiniz derken mesela çok fazla sinirlenmemden mi bahsediyorsunuz

Ya valla size sarmadım asla da öyle bişey yapmam her insan farklıdır. Benim sevmediğim şeyi siz seversiniz. Öyle anlaşıldıysa özür dilerim ben farklı pencerelerden fikir almak için burda konu açtım. Ama yalan söylemesi bir nevi normal görülünce anlam veremedim. Bundan sonra ne yapmalıyım diye soruyorum size

Valla müdahale etmeseniz saklamazdı.
Olay çıkaracağını öngördüğüne göre adama müdahaleniz var. Böyle baskıcı olursanız çocuğunuz da olsa kocanız da olsa yalana sevk edersiniz. Baskının sonu yalandır
Yanlış yoldasınız. Adam sizin olmadığınız bir iş yemeğinde sizin istemediğiniz miktarda alkol aldı diye hakaret edemezsiniz. Daha dört aylık evlisiniz. Evlilik böyle yürümez. Bir susar iki özür diler bir yerde o da yeter der

Siz olsanız nasıl bir tepki verirdiniz?

Çok fazla abartmışsınız hem de. Tepkileriniz sizi haklı bile olsanız haksız çıkartacak düzeyde. Kapıyı kapatmak odaya gelme anlamı taşır. Adam da haliyle gitmiş istemiyorsunuz diye salonda yatmış onda bile üste çıkmış bir kavga da o yüzden etmişsiniz. Eşiniz sizin çocuğunuz değil. Be kadar içtiğini kendi belirler. Ortam öyle gelmiş içmiş. Yalan söylememiş zaten az alkol alacakmış sonra plan değişmiş. Hesabını size mi verecek? Kimsenin kocasının çok sarhoş olmasının hoşuna gideceğini sanmam. Bir sefer olmuş bir şeyi belli ki çok büyütecektiniz o da söylememiş. Bu konuda haklı değilsiniz. Şimdi cicim ayları ama bu şekilde devam ederseniz çekmez kocanız sizi haberiniz olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…