- 29 Mayıs 2021
- 13.140
- 85.199
- 36
Öncelikle yatak odasının kapısını eminim sert kapatmışsındır. Adam da olay daha da büyümesin diye girmemiş. Akşam düzgün bir şekilde konuş. Ne için kırıldığını anlat. Bir de doz olayı çok farklı. Mesela 3 tek rakı içtiğimde bana göre çok içmiş oluyorum ama arkadaşım 5 duble içebiliyor.Haklısın ama yalan söylediğini görünce çılgına döndüm çünkü hiç tahammül edemediğim bir konu. Sonra bir de gidip salonda uyudu. Ne yapmalıydım yani görüp bişey olmamış gibi mi davranmalıydım ya da şu an ne yapmalıyım çok üzgünüm
Yazdıklarınızdaki çelişkileri abartma derecelerini koyu renkle yaptım gayet netYani neyi anlatmaya çalıştınız tam olarak. Adam bana yalan söylemiş bişey olmamış gibi tamam kocacım diyip oturmalı mıydım? Tartışmaya çalışmıyorum yanlış anlamayın akıl almak için açtım konuyu zaten. Ne yapmalıydım
Hoşgeldin KudraAllah bazı adamlara peygamber sabrı veriyor…
Annenle arkadaş gibi olman evde olan biteni annene anlatmanin yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor ki.
"Eşime karşı düşüncesi değişmez" diye düşünme. Kavgaları anlatip durursan pekala da değişir. Sonuçta sen iki güzel söz duyuyorsun, bir tatlı bakis, bir kavga sonrasi sevisme.. bir sekilde barışiyorsun, unutuyorsun mesele neyse.
Ama annen barisma kısmını değil, kavga kısmını duyuyor hep.
Neden duysun ki?
Bugüne kadar evde olanı dışarıya anlatıp da mutlu olan bir insan gormedim. Daha dördüncü aydan insanlar (yani evin dışında kalanlar,anenn de bu kategoride) senin evinin içinde ne oluyor bitiyor,neye kavga ediyorsun vs biliyor. Bu hoş bir şey mi? Benim de çevremde çok var sizin gibi insanlar. İlk zamanlar destek için anlatiyorlar tabii ki ama bir süre sonra tüm kavgaları ağızlarda, lacka bir iliskileri oluyor.
Ev içinde olan ev içinde kalır
Bence huzurun temeli budur. Bugün adam suçlu, siz annenize kocanizi kötülediniz. Yarın sizin bir sucunuz olsun o da kendi annesine sizi kötülesin.
Normal mi yani?
'evet ben sucluysam da eşim bunu kaynanama anlatabilir , zaten kaynanamla görümcemle arkadaş gibidir,onlar da beni severler. Hiç alinmam, ne var bunda' diyorsan tamam
Ben de cok icince kariya kiza sardi sandim. 3 bardak icmemistir 6 bardak icmistir bu kadarina da karismayin ya. Nerde sınırlarınız? Annenize kendine saygin yok deyip kiziyosunuz. Ama sizin bi tek kendinize var sayginiz. Bazi insanlar eslerini gercekten yalana itiyo. Siz o gruptasiniz malesef
Eşiniz size yalan söylememiş ki, az alkol almayı planlamış ama vazgeçip fazla içmiş. Yalan bunun neresinde ben anlayamadım sanırımdöner dönmez "ben az içeceğim demiştim ama fazla içtim, taksiyle döndüm" diye özür dileyerek ağlamasını mı bekliyorsunuz?
Okurken bunaldım.
Eşiniz başta az içmeyi düşünmüş olabilir ama ortam gereği fazla kaçmış, taksiyle dönülmüş otele. Sonrasında ben bu kadar içtim diye açıklama yapmasına gerek var mı?
Alkol al ama şu kadarda fazla olmasın.
Bu kadarına karışımazsiniz, karşınızdakine yalan da söyletirsiniz ki eşiniz yalan söylememiş anladığım kadarıyla ayrıntı vermemiş geceyle ilgili.
Salonda yatma kısmı falan da sizin tepkinizi sonucu.
Annenize anlatmaniz ,ona verdiğiniz tepki.
Hepsi gereksiz, sınır aşan şeyler.
Annenizin yerinde olsam çok ciddi tepki gösterirdim.
Peki şu an ne yapmalıyım? Evet fazla tepki göstemişim şu an sizi dinleyince anlıyorum ama yalan söylediğini görünce kendimi tutamadım.Öncelikle yatak odasının kapısını eminim sert kapatmışsındır. Adam da olay daha da büyümesin diye girmemiş. Akşam düzgün bir şekilde konuş. Ne için kırıldığını anlat. Bir de doz olayı çok farklı. Mesela 3 tek rakı içtiğimde bana göre çok içmiş oluyorum ama arkadaşım 5 duble içebiliyor.
Adam yalan söylememiş içeceğim demiş fazla kaçınca da taksiyle dönmüş ..siz mesajları okuyup kavga çıkarınca özürler dilemiş yalvarmış siz kapıyı kapatmışsınız .O sinirle sizin abarttığınızı söyleyen annenize sarmışsınız adam niye köpek yavrusu gibi sürünerek kapıyı açıp yanıma gelmedi diye tekrar celalleniyorsunuz burada bize sarıyorsunuzPeki yalan söyleyen adam çok mu saygılı ve haklı oluyor?
Asabisiniz derken mesela çok fazla sinirlenmemden mi bahsediyorsunuzÖncelikle annenize anlatmakla hata yapmışsınız. Anneniz gidip hesap sormaz eşinize tabiki yaşananlardan dolayı ama içinde birikir, birikir bir yerde hiç beklemediğin zamanda patlar. Siz eşiniz ile iyi olursunuz ama anneniz bir kere bilendi mi zor...
Konuya gelecek olursak, evet abartmışsınız hemde çok. Yalan söylemesi tabiki doğru değil ama buna da siz sebep olmuşsunuz. Demek ki ne kadar bu konuyu gündeme getirip bunalttınız ki adam sırf sizle tartışmamak için yalan söyledi. Burada lütfen kendinizi de sorgulayın. Yatak odası olayını da adam muhtemelen yanlış anladı ve gelmedi, sakinleşmenizi beklemek istedi. Ayrıca çok asabisiniz. Başka bir sebebi varsa onu çözümleyin. Çünkü ilişkinize sadece zarar verir. Adam bu yeni evlilik zamanlarında tamam der, siner ama ilerleyen zamanlarda soğur, sizden uzaklaşır. Anlattıklarınızı okurken ben bile gerilip bunaldım. Bu kadar hakaret edip, bağıracak bir olay yok. Böyle ilişki de sağlıklı şekilde yürümez. Açık söyleyeyim bana eşim sizin yaptıklarınızı yapsa eşiniz kadar sakin ve anlayışlı kalmazdım.
Peki şu an ne yapmalıyım? Evet fazla tepki göstemişim şu an sizi dinleyince anlıyorum ama yalan söylediğini görünce kendimi tutamadım.
Ya valla size sarmadım asla da öyle bişey yapmam her insan farklıdır. Benim sevmediğim şeyi siz seversiniz. Öyle anlaşıldıysa özür dilerim ben farklı pencerelerden fikir almak için burda konu açtım. Ama yalan söylemesi bir nevi normal görülünce anlam veremedim. Bundan sonra ne yapmalıyım diye soruyorum sizeAdam yalan söylememiş içeceğim demiş fazla kaçınca da taksiyle dönmüş ..siz mesajları okuyup kavga çıkarınca özürler dilemiş yalvarmış siz kapıyı kapatmışsınız .O sinirle sizin abarttığınızı söyleyen annenize sarmışsınız adam niye köpek yavrusu gibi sürünerek kapıyı açıp yanıma gelmedi diye tekrar celalleniyorsunuz burada bize sarıyorsunuz
Çok tatlısın ya asabi ergen :) kimse beni anlamıyor diye düşünüyorsun değil mi canım yaaaaaAsabisiniz derken mesela çok fazla sinirlenmemden mi bahsediyorsunuz
Bana yalan söylediğinde aşırı tepki verdiğim için özür dilerim beni affet mi demeliyimGönül almayı bilmiyor musunuz? Özür dileyip sizi affetmesini istemeli ve aynı şeyi tekrarlamamalısınız.
Ne diyorsun?Çok tatlısın ya asabi ergen :) kimse beni anlamıyor diye düşünüyorsun değil mi canım yaaaaa
Valla müdahale etmeseniz saklamazdı.Müdahale etmiyorum konuyu ya siz yanlış anladınız ya da ben anlatamadım. Normalde bu kadar içen bir insan olmadığı için bana söylese bu kadar sorun olmazdı bana yalan söyledi.
Annemle arkadaş gibiyim ben o da bana her şeyini anlatır. Gidip eşimle konuşmaz ya da eşime karşı düşüncesi değişmez. Sonsuza kadar aramızda kalıcak bişey. Bana yalan söyledi adam suçlu ben mi oldum
Siz olsanız nasıl bir tepki verirdiniz?Bazen bu erkek kısmı ile ilgili empati yapıyorum da, böyle bağırıp çağıran, yataktan kovan, yastık fırlatan bir kadını asla çekemezdim herhalde.Daha yeni evlisiniz sanırım, bu huylarınıza bir çare bulmanız lazım.
şu anki ruh halini yazdım gülerek..kavga etme yeter herşeyi yanlış anlamaNe diyorsun?