- 15 Aralık 2016
- 4.036
- 10.485
-
- Konu Sahibi Amazing family
İlaç hiç vermiyorum. Nezle olursa nane limon,ıhlamur,meyve ile geçiriyoruz genelde. Geçen sene kreşe gitti sürekli gripti. Doğduğundan beridir tekrarlayan laranjit öykümüz oldu 4 yaşına kadar. Bu sene de malum virüs kol geziyor,hasta olmasından korkuyorumDaha ne yiyecek konu sahibi gayet güzel yiyor çocuğunuz hiç sıkıntı etmeyin lütfen..yedikleri sağlıklı olsun bu çok önemli.birde çocuğunuz neden sık hastalanıyor ona kafam takıldı? Yani hastalanabilir aslında ama acaba çok ilacmi veriyorsunuz? Nezle tarzı hastaliklarmi?
Kendi haline bırakırsam zaten aç geziyor ama maksimum 1 öğün sonra dayanamayıp yine yemesi için ısrar ederken buluyorum kendimiAç bırakın
Ben diretmesem boş boş sofraya bakıp kalkıyor :/Cocuk daha ne yesin allah askina. Sadece sutu cikarin brnce kahvaltidan. Demir eksikligi yapabilir.
2,5 yaşındaki oğlum salataya bayılır. Oturur 1 tam domates 2 salatalık yerdaha ne yesin maşallahhh , yemesi gereken heryi yiyormuş çocuk
salata diyorsun 7 yaşında daha çocuk benım kızım 11 yaşında kendisi yeni başladı salata yemeye
Canım ac bırakın derken sabahtan akşama kadar ac bırakın dedimKendi haline bırakırsam zaten aç geziyor ama maksimum 1 öğün sonra dayanamayıp yine yemesi için ısrar ederken buluyorum kendimi
Anladim ilaç vermemeniz gayet guzel.larenjit öykünüz var madem demekki boğazları hassas yavrunuzun.araliklarla ıhlamur,nane limon verin birde paketli ürünlerden uzak durun.bu arada Instagram'da dogalsaglik ile alakalı gruplar var.birde çocuklarına propolis bal arı polen verip hiç hasta olmadı bu karışımı kullandığım yıl diyen anneler var.ben kullanmadım ama isterseniz size özelden atabilirim takip ettiğim yerleri.guveniyorsaniz alırsınız.çocugunuza yemeği siz sakin yedirmeyin kendi yesin bu arada.oninla yemek konusunu iktidar savaşı haline getirmeyin rahat olun.İlaç hiç vermiyorum. Nezle olursa nane limon,ıhlamur,meyve ile geçiriyoruz genelde. Geçen sene kreşe gitti sürekli gripti. Doğduğundan beridir tekrarlayan laranjit öykümüz oldu 4 yaşına kadar. Bu sene de malum virüs kol geziyor,hasta olmasından korkuyorum
Ne güzel ilgileniyorsunuz oğlunuza.. Allah bağışlasın evladınızı.. Ama bence yarım porsiyon bile yese gayet makul gibi geliyor.. Küçükken çok diretip can sıkıcı olmamak gerektiğini düşünüyorum Allahın izniyle bir şekilde büyüyor çocuklar ama sizi tam anlamıyla anlamıyor da olabilirim çünkü ben şuan hamileyim daha bebeğimi doğurmadım ne hissediyorsunuz bilmiyorum ben de böyle yapacak mıyım acabaBu saydıklarımı benim diretmemle yarımşar porsiyon yiyor. Ben diretmesem aç kalkıyor sofradan kıyamıyorum. Balık haftada en az 1 kez yeriz kış aylarında.
Ciddi misiniz? Kendi haline bırakayım kuş kadar da olsa yesin direk aç kalmasından yine iyiCanım ac bırakın derken sabahtan akşama kadar ac bırakın dedim
Gercekten acıkınca yemenin tadını hazzını alır. Sizinki sürekli acımadan yiyor bence. Bu hissi hissetmesine fırsat verilmeli. Hem ne sevdiğini anlama imkanı olur.Ciddi misiniz? Kendi haline bırakayım kuş kadar da olsa yesin direk aç kalmasından yine iyi
Ben yemiyorum bu kadar şey düşün 75 kilodayım. Daha ne yesinİyi geceler hanımlar.
7 yaşındaki oğlumun hiç iştahı yok ve yemek yemeyi sevmiyorHiç acıktım demez. Ben söylemesem aklına bile gelmiyor. Bizim zorlamalarımızla kilosu ideal bağışıklığı iyi gibi ama ben kendi isteğiyle yesin istiyorum.
Bir de yemekten ziyade iştahını artıracak veya besin değeri yüksek,faydalı,bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bir karışım veya vitamin var mı önerebileceğiniz,kullandım faydasını gördüm dediğiniz?
Yapabileceğim her şeyi yapmak istiyorum bu konuda. Yemek çok yemese bile bir macun olur yapıp vereyim alamadığı vitaminleri alsın.
Gece gece bu dert oldu. Cevaplarınız doğrultusunda yarın bir şeyler yapacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi geceler
Düzenleme: 1gün içinde yediği şeyleri de yazayım
Sabah kahvaltı: Yumurta mutlaka olur ( Haşlama,rafadan,yağda,omlet)
Peynir,zeytin,bal,reçel,tam buğday ekmeği,süt) Bunları yediriyorum genelde. Arada yanına tost veya pankek yapıyorum. Patates kızartması nadir yaparım.
Ara öğün:Evde yaptığım kek varsa veya 1 elma yedirmeye çalışırım.
Öğle yemeği: Genelde sadece 1 kase çorba içer. Yemek yemek istemez. Arada çorba veya sadece yemek yediririm.
Akşam:Çorba,sebze veya et yemeği,pilavı salatası olur mutlaka ama az yer. Yoğurt olmazsa olmaz yediririm.
Çay saatinde ceviz,fındık,badem,kuru üzüm yer. Yanına ıhlamur veya nane limon kaynatıp içiriyorum.
Yatmadan 1 saat önce de meyve yeriz.
Bu yazdıklarım bizim rutinimiz oldu. Tabi ben demesem veya hazırlayıp çağırmasam asla aklına yemek gelmiyor.
Zaten aç bırakın derken bunu kastettim.Ciddi misiniz? Kendi haline bırakayım kuş kadar da olsa yesin direk aç kalmasından yine iyi
Benim kizim sizinkinden de kotu maalesef. 13 aya kadar zaten kati gida agzina bile sokmadi. Sonra yavas yavas kati gidalara basladik ama 4 yasina kadar emmekte diretti. Hazir formulde asla kabul etmedi. 5 farkli marka denedim. 4 sene boyunca kendimi inek gibi hissettim. Her gun saatlerce sut pompaladim.İyi geceler hanımlar.
7 yaşındaki oğlumun hiç iştahı yok ve yemek yemeyi sevmiyorHiç acıktım demez. Ben söylemesem aklına bile gelmiyor. Bizim zorlamalarımızla kilosu ideal bağışıklığı iyi gibi ama ben kendi isteğiyle yesin istiyorum.
Bir de yemekten ziyade iştahını artıracak veya besin değeri yüksek,faydalı,bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bir karışım veya vitamin var mı önerebileceğiniz,kullandım faydasını gördüm dediğiniz?
Yapabileceğim her şeyi yapmak istiyorum bu konuda. Yemek çok yemese bile bir macun olur yapıp vereyim alamadığı vitaminleri alsın.
Gece gece bu dert oldu. Cevaplarınız doğrultusunda yarın bir şeyler yapacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi geceler
Düzenleme: 1gün içinde yediği şeyleri de yazayım
Sabah kahvaltı: Yumurta mutlaka olur ( Haşlama,rafadan,yağda,omlet)
Peynir,zeytin,bal,reçel,tam buğday ekmeği,süt) Bunları yediriyorum genelde. Arada yanına tost veya pankek yapıyorum. Patates kızartması nadir yaparım.
Ara öğün:Evde yaptığım kek varsa veya 1 elma yedirmeye çalışırım.
Öğle yemeği: Genelde sadece 1 kase çorba içer. Yemek yemek istemez. Arada çorba veya sadece yemek yediririm.
Akşam:Çorba,sebze veya et yemeği,pilavı salatası olur mutlaka ama az yer. Yoğurt olmazsa olmaz yediririm.
Çay saatinde ceviz,fındık,badem,kuru üzüm yer. Yanına ıhlamur veya nane limon kaynatıp içiriyorum.
Yatmadan 1 saat önce de meyve yeriz.
Bu yazdıklarım bizim rutinimiz oldu. Tabi ben demesem veya hazırlayıp çağırmasam asla aklına yemek gelmiyor.
Beterin beteri varmış cidden sizde durum daha farklı.Ben kabullenmeyi seçtim. Buradaki bir çok kişi de iyi beslendiğini üstelememem gerektiğini söylemiş. Öğlen öğününü atladığım zaman akşam güzel yendiğini fark ettim. Bu ara öğlen karnını çok doyurmuyorumBenim kizim sizinkinden de kotu maalesef. 13 aya kadar zaten kati gida agzina bile sokmadi. Sonra yavas yavas kati gidalara basladik ama 4 yasina kadar emmekte diretti. Hazir formulde asla kabul etmedi. 5 farkli marka denedim. 4 sene boyunca kendimi inek gibi hissettim. Her gun saatlerce sut pompaladim.
Simdi neredeyse 5 yasinda. Yumurta, peynir, zeytin, hayatta yemez. Her sabah bir muz ezip kakao ve tarcin ile icine bir yumurta kiriyorum. Krep gibi pisiriyorum. Ancak oyle yer.
Ceviz, badem, kaju, kuru meyveye bayilir. Cig meyve sebze de sever. Ama et, balik, tavuk yedirmek bir iskence. Senelerce demir takviyesi, vitamin takviyesi, ve kronik hastaliklarla ugrastik. Kilosu hep yasina gore azdi. Kan degerleri hep korkutucuydu istahsizligindan dolayi. Corbaya daha bir sene once falan ancak evet demeye basladi. Sut, yogurt sever ama her ogun vermiyoruz cunku demir emilimini engelliyor. Her sabah zorla bal ve propolis karisimi ve pekmez veriyorum. Polen veremiyoruz cunku allerjik bunyeli. Kiymayi, tavugu blenderden gecirip saklamasam asla yemez. Pizza, hamburger, nugget gibi diger cocuklarin bayildigi seyleri agzina sokmaz. Ama eline verin, butun gun cig kirmizi biber, badem, ceviz, domates, elma, cilek yiyip otursun. Tabiiki yeterli olmuyor vucudunun ihtiyaci olan herseye. Dogustan vegan resmen.
Her ogunde hayvan proteinini bir sekilde saklamak zorundayim demir ihtiyaci icin. Ac birakin diyen doktor cok oldu. Ama gunlerce yemek yemese umurunda bile degil. Bir cozum bulursaniz bana da anlatin lutfen.
Cok tesekkurler. Sizinki yine iyiymis. Oglen fazla yedirmeyip aksama acilan istahindan faydalanabilmenize sevindim. Bize de doktorlar ara ogun vermeyin, ogun atlayin falan dediler ve yaptik ama pek orali degil bizimki. Biraz daha buyuyunce duzelir diye umuyoruz. Sizinkinin kilosu ve boyu normalse, kan degerleri iyiyse, endiselenmeyin derim :) Size de bol sans!Beterin beteri varmış cidden sizde durum daha farklı.Ben kabullenmeyi seçtim. Buradaki bir çok kişi de iyi beslendiğini üstelememem gerektiğini söylemiş. Öğlen öğününü atladığım zaman akşam güzel yendiğini fark ettim. Bu ara öğlen karnını çok doyurmuyorum
Şimdilik böyle bir çözüm buldum. İnşallah yemediği şeyleri de yemeye başlar çocuğunuz.
Evet maalesef. 8. aydan beri demir takviyesi aliyor. Demir degerleri yukseliyor, takviyeyi biraktiriyorlar, uc ay sonra kandegerleri onceki haline dusmus oluyorDemir vitamini eksik olan çocuklar iştahsız oluyor