Büyük oğlumun yemek yemeyi sevmemesi

İlaç hiç vermiyorum. Nezle olursa nane limon,ıhlamur,meyve ile geçiriyoruz genelde. Geçen sene kreşe gitti sürekli gripti. Doğduğundan beridir tekrarlayan laranjit öykümüz oldu 4 yaşına kadar. Bu sene de malum virüs kol geziyor,hasta olmasından korkuyorum

daha ne yesin maşallahhh , yemesi gereken heryi yiyormuş çocuk

salata diyorsun 7 yaşında daha çocuk benım kızım 11 yaşında kendisi yeni başladı salata yemeye
2,5 yaşındaki oğlum salataya bayılır. Oturur 1 tam domates 2 salatalık yer
Abisi de bizim tabağına koymamızla iki kaşık kadar alır. Kendine bıraksam benim oğlan 15 yaşında felan ancak yer salata. Onun da vitaminini alsın istiyorum kıyamıyorum

bence takviye, vitamin gibi konuları buradan yada başka yerlerden tavsiye ile çözmeyin. yaşı kaç olursa olsun bu tip mevzular doktor kontrolünde çözülmeli. birine yarayan bir takviye başkası için faydalı olmayabilir.

Anladim ilaç vermemeniz gayet guzel.larenjit öykünüz var madem demekki boğazları hassas yavrunuzun.araliklarla ıhlamur,nane limon verin birde paketli ürünlerden uzak durun.bu arada Instagram'da dogalsaglik ile alakalı gruplar var.birde çocuklarına propolis bal arı polen verip hiç hasta olmadı bu karışımı kullandığım yıl diyen anneler var.ben kullanmadım ama isterseniz size özelden atabilirim takip ettiğim yerleri.guveniyorsaniz alırsınız.çocugunuza yemeği siz sakin yedirmeyin kendi yesin bu arada.oninla yemek konusunu iktidar savaşı haline getirmeyin rahat olun.

Bu saydıklarımı benim diretmemle yarımşar porsiyon yiyor. Ben diretmesem aç kalkıyor sofradan kıyamıyorum. Balık haftada en az 1 kez yeriz kış aylarında.
Ne güzel ilgileniyorsunuz oğlunuza.. Allah bağışlasın evladınızı.. Ama bence yarım porsiyon bile yese gayet makul gibi geliyor.. Küçükken çok diretip can sıkıcı olmamak gerektiğini düşünüyorum Allahın izniyle bir şekilde büyüyor çocuklar ama sizi tam anlamıyla anlamıyor da olabilirim çünkü ben şuan hamileyim daha bebeğimi doğurmadım ne hissediyorsunuz bilmiyorum ben de böyle yapacak mıyım acaba
Ama bakın size bir örnek vereyim benim ablam küçükken asla yemiyormuş sizin bahsettiğiniz şeyleri yese annem herhalde dünyanın en mutlu insanı olurdu.. Ve ablam çok zayıf bir bebek ve çocukluk dönemi geçirdi.. Annem diyor ki açlıktan nefesi kokuyordu ama yine de yediremiyordum Çok da inatmış yani katiyen yemiyormuş.. Şimdi kocaman olduk bizi nerde görseler ablama hep derler ki annen seni yedirmek için neler yapardı ama asla yemezdin çok kötü huyun vardı sen nasıl büyüdün böyle diyorlar Ama yani gören herkes aynı şeyi söylüyor.. Ve size enteresan birşey söyleyeyim, ablam hayatında ilk kez lise 3. Sınıfta grip olmuştu.. Kolay kolay asla hasta olmuyor nasıl bir bağışıklıksa.. Yani demem o ki çok sıkmayın canınızı..

Ben yemiyorum bu kadar şey düşün 75 kilodayım. Daha ne yesin

Benim kizim sizinkinden de kotu maalesef. 13 aya kadar zaten kati gida agzina bile sokmadi. Sonra yavas yavas kati gidalara basladik ama 4 yasina kadar emmekte diretti. Hazir formulde asla kabul etmedi. 5 farkli marka denedim. 4 sene boyunca kendimi inek gibi hissettim. Her gun saatlerce sut pompaladim.

Simdi neredeyse 5 yasinda. Yumurta, peynir, zeytin, hayatta yemez. Her sabah bir muz ezip kakao ve tarcin ile icine bir yumurta kiriyorum. Krep gibi pisiriyorum. Ancak oyle yer.

Ceviz, badem, kaju, kuru meyveye bayilir. Cig meyve sebze de sever. Ama et, balik, tavuk yedirmek bir iskence. Senelerce demir takviyesi, vitamin takviyesi, ve kronik hastaliklarla ugrastik. Kilosu hep yasina gore azdi. Kan degerleri hep korkutucuydu istahsizligindan dolayi. Corbaya daha bir sene once falan ancak evet demeye basladi. Sut, yogurt sever ama her ogun vermiyoruz cunku demir emilimini engelliyor. Her sabah zorla bal ve propolis karisimi ve pekmez veriyorum. Polen veremiyoruz cunku allerjik bunyeli. Kiymayi, tavugu blenderden gecirip saklamasam asla yemez. Pizza, hamburger, nugget gibi diger cocuklarin bayildigi seyleri agzina sokmaz. Ama eline verin, butun gun cig kirmizi biber, badem, ceviz, domates, elma, cilek yiyip otursun. Tabiiki yeterli olmuyor vucudunun ihtiyaci olan herseye. Dogustan vegan resmen.

Her ogunde hayvan proteinini bir sekilde saklamak zorundayim demir ihtiyaci icin. Ac birakin diyen doktor cok oldu. Ama gunlerce yemek yemese umurunda bile degil. Bir cozum bulursaniz bana da anlatin lutfen.

Beterin beteri varmış cidden sizde durum daha farklı.Ben kabullenmeyi seçtim. Buradaki bir çok kişi de iyi beslendiğini üstelememem gerektiğini söylemiş. Öğlen öğününü atladığım zaman akşam güzel yendiğini fark ettim. Bu ara öğlen karnını çok doyurmuyorum
Şimdilik böyle bir çözüm buldum. İnşallah yemediği şeyleri de yemeye başlar çocuğunuz.

Cok tesekkurler. Sizinki yine iyiymis. Oglen fazla yedirmeyip aksama acilan istahindan faydalanabilmenize sevindim. Bize de doktorlar ara ogun vermeyin, ogun atlayin falan dediler ve yaptik ama pek orali degil bizimki. Biraz daha buyuyunce duzelir diye umuyoruz. Sizinkinin kilosu ve boyu normalse, kan degerleri iyiyse, endiselenmeyin derim :) Size de bol sans!

Demir vitamini eksik olan çocuklar iştahsız oluyor
Evet maalesef. 8. aydan beri demir takviyesi aliyor. Demir degerleri yukseliyor, takviyeyi biraktiriyorlar, uc ay sonra kandegerleri onceki haline dusmus oluyor Sonra tekrar basliyoruz. O demir baliklardan bile aldim bir tane. Suda kaynatiyorsunuz ve demiri suya geciyor. Az gelismis ulkelerde falan kullaniyorlar genelde. Ama bizimkinin demir degerleri normale ciksa bile istahsiz. Yani acikcasi yemek yemeyi pek sevmeyen ve cok secici bir karakter. Ama dogdugundan beri oyle. Herseyi denedik, degistiremedik. Her ogun 1.5 saat suruyor. Her gun uc sefer iskence.

Sofrayı kurun eşiniz siz kimse artık oturun yemeye yemek vakti hadi buyrun diyin gelen gelir gelmeyen kendi bilir bacım bu kadar yemek saatinde yemeyen başının çaresine bakacağına inanıyor demekki raht birakin 1 hafta yemicek 1 gün yicek elbette kimse açlıktan ölmez. Sadece makarna yiyor diye de vitaminsiz kalmaz rahat olun vicdan muhasebesi yapmayın içinizde. Kendi çocuğumdan biliyorum 4 gün tuvalette ne yapılması gerektiğini düzeni anlattım yönlendirdim 5. Gün hicbir şey demedim emin olun çok akıllılar ve kullanıyorlar... kullandırmayın kendinizi çocuk dahi olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…