Büyük oğlumun yemek yemeyi sevmemesi

Öncelikle yazdığınız güzel bilgiler,fikirler ve yaşanmışlığınızı paylaştığınız için teşekkür ederim🌷
Sevdiği yemek yok aslında. Neyi sorsam sevmiyorum der. Deneyeceği farklı yemeklere karşı fazla ön yargılı. Önceden yediği şeyi bile uzatsam bir geri çekilip bakar illa ki :/
Kan değerleri kötü değil bakıldı ama çok hassas bir çocuk hemen hastalanıyor. Biz üzerine düşüp yedirmezsek çok zayıflıyor ve güçsüzleşiyor. Mutfakla çok haşır neşir,yemekler,pastalar yaparız beraber. Bunun biraz katkısı oldu ama bir çocuk hiç mi şu yemeği seviyorum demez. Yemek yemekle alakası yok. Duanıza içten bir amidiyorum.Umarım biraz olsun iştahı artar🙂
Aynısından bende de var 6 yaşında asla sevmiyo yemek saati gelince sıkıntıya giriyo çocuk bizde yediriyoruz anca öyle kilo aldı normal seviyede kan değerleri normal et hiç yemezdi bu sene yiyo ama bi lokmayı kırk saat bekletiyo ağzında

Bence yiyor

Saatler de önemli

Yani 8 de o kahvaltıyı yapıp 10.30 da ara öğün yer ise öğlen 12.30
ancak çorba içer

Oğlumun arkadaşı vardı öğlen az yemek yiyor diyordu

Kadın saat 9 a kadar bir dünya şey yedirip 12 de sabah doğru düzgün bir şey yemeyenler kadar yemesini bekliyordu

Bir de biz yedirmezsek diyorsunuz da evde yemek saati vardır çocuk onu bekler

Akşam yemeği hazır gel dersin yer ayrıca neden yemek istesin

Yemek olayı benimle annem arasında bir iktidar savaşıydı. Öyle ki ben aç olsam bile yememek için direnirdim. Evlenene kadar da kahvaltı yapmadım hafta sonları hariç. Üzerine düşülen çocukların yediğini hiç görmedim. Bir de bahsettiğiniz yaşta ara öğüne gerek var mı sizce çok erken kalkmıyorsa?

Benim çocuklarım bir kaç yaş daha küçük.
doktorumuzla takviye için konuştuğumda çinko ve d3k2 önerdi.

Propolis kullanalım mı dedim, bilimsel bir dayanağı yok, zararı da yok. Fayda gördüğünü iddia eden çok var, bazı şeyler trend olduğu için çok on planda, kimi zaman balık yağı, kimi zaman propolis kimi zaman keçiboynuzu pekmezi oldu bu dedi :)

Çinko+c vit şurup
D3k2 damla kullanıyorlar
Propolis zararı yok dediği için, vermeye başladım, doktorun dediğine katılıyorum ama :)

6 yaşında yemekle arası olmayan bir kız çocuğunun annesiyim, dalga mı geçiyorsunuz demeye geldim. Daha ne yemeli mesela ? Meyve sebze kuruyemiş protein karbonhidrat hepsini yiyor. Siz yemeyen çocuk görmemişsiniz. Destan gibi yazmışsınız yediklerini afedersiniz ama gerçekten gıcık oldum bu konuya.

İyi geceler hanımlar.
7 yaşındaki oğlumun hiç iştahı yok ve yemek yemeyi sevmiyor :KK43: Hiç acıktım demez. Ben söylemesem aklına bile gelmiyor. Bizim zorlamalarımızla kilosu ideal bağışıklığı iyi gibi ama ben kendi isteğiyle yesin istiyorum.
Bir de yemekten ziyade iştahını artıracak veya besin değeri yüksek,faydalı,bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bir karışım veya vitamin var mı önerebileceğiniz,kullandım faydasını gördüm dediğiniz?
Yapabileceğim her şeyi yapmak istiyorum bu konuda. Yemek çok yemese bile bir macun olur yapıp vereyim alamadığı vitaminleri alsın.
Gece gece bu dert oldu. Cevaplarınız doğrultusunda yarın bir şeyler yapacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi geceler 🌕
Düzenleme: 1gün içinde yediği şeyleri de yazayım
Sabah kahvaltı: Yumurta mutlaka olur ( Haşlama,rafadan,yağda,omlet)
Peynir,zeytin,bal,reçel,tam buğday ekmeği,süt) Bunları yediriyorum genelde. Arada yanına tost veya pankek yapıyorum. Patates kızartması nadir yaparım.
Ara öğün:Evde yaptığım kek varsa veya 1 elma yedirmeye çalışırım.
Öğle yemeği: Genelde sadece 1 kase çorba içer. Yemek yemek istemez. Arada çorba veya sadece yemek yediririm.
Akşam:Çorba,sebze veya et yemeği,pilavı salatası olur mutlaka ama az yer. Yoğurt olmazsa olmaz yediririm.
Çay saatinde ceviz,fındık,badem,kuru üzüm yer. Yanına ıhlamur veya nane limon kaynatıp içiriyorum.
Yatmadan 1 saat önce de meyve yeriz.
Bu yazdıklarım bizim rutinimiz oldu. Tabi ben demesem veya hazırlayıp çağırmasam asla aklına yemek gelmiyor.
Senin ki gene yiyiormus şükret benim oglum pilav makarna çorba dısında ağzına yemek koymaz kafayı yemek uzereyim

Çocuk daha ne yesin ki?
Bana kalırsa gayet iyi yiyor.
Yani yemeyen çocuk bu değil. Gerçekten değil.
Benim kızım çok iştahlıdır bana kalırsa, ama yemek seçer. Babaanneme kalsa bu çocuk hiçbir şey yemiyor diye gerçekten oturup ağladığını bilirim. Çocuk aynı çocuk.
Bence bakış açınızı birsz değiştirin.

İyi geceler hanımlar.
7 yaşındaki oğlumun hiç iştahı yok ve yemek yemeyi sevmiyor :KK43: Hiç acıktım demez. Ben söylemesem aklına bile gelmiyor. Bizim zorlamalarımızla kilosu ideal bağışıklığı iyi gibi ama ben kendi isteğiyle yesin istiyorum.
Bir de yemekten ziyade iştahını artıracak veya besin değeri yüksek,faydalı,bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bir karışım veya vitamin var mı önerebileceğiniz,kullandım faydasını gördüm dediğiniz?
Yapabileceğim her şeyi yapmak istiyorum bu konuda. Yemek çok yemese bile bir macun olur yapıp vereyim alamadığı vitaminleri alsın.
Gece gece bu dert oldu. Cevaplarınız doğrultusunda yarın bir şeyler yapacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi geceler 🌕
Peynir,zeytin,bal,reçel,tam buğday ekmeği,süt) Bunları yediriyorum genelde. Arada yanına tost veya pankek yapıyorum. Patates kızartması nadir yaparım.
Öğle yemeği: Genelde sadece 1 kase çorba içer. Yemek yemek istemez. Arada çorba veya sadece yemek yediririm.
Akşam:Çorba,sebze veya et yemeği,pilavı salatası olur mutlaka ama az yer. Yoğurt olmazsa olmaz yediririm.
Çay saatinde ceviz,fındık,badem,kuru üzüm yer. Yanına ıhlamur veya nane limon kaynatıp içiriyorum.
Bu yazdıklarım bizim rutinimiz oldu. Tabi ben demesem veya hazırlayıp çağırmasam asla aklına yemek gelmiyor.

Ben sizin ifade seklinize dikkat ettim de...
Yediriyorum, içiriyorum...
7 yasinda 2. Sinif ogrencisi bir cocuktan bahsediyoruz
12 aylik bir bebek gibi hala yedirip iciriyorum diye konuşmanız bu konudaki israrlarinizi ortaya koyuyor.
Yeni nesil evde hareket alani oldukca kisitliyken gereksiz kalorinalimina gerek yok. Biz kendi ellerimizle yeme problemi olan cocuklar yetistiriyoruz.
Ben 7 yasinda sabah 8 aksam 8 disarida araliksiz bisiklet surup paten kayip kovalamaca oynarken bile şu saydiklariniz kadarini yemiyordum.
Lütfen rahat olun biraz, inanin cocugunuza yansiyacaktir.

*kv cocukken oglunu ilikli kemik sulariyla beslemis, ovunur anlatir
Su an saysaniz 4 cesitten fazla yemek yemeyen bir kocam var ve cesitlerden1i patates kizartmasi...

Bu yazdiklariniz yiyorsa gayet iyi bence. Kilosu normalse .çoktakilmayin. Bir de her seyi yiyip obez olmasındansa böyle daha iyi bence. Bir arkadaşım vardı yumurta yiyemiyirdu. Çocukken ailesi sürekli sabahları yumurta yapmış yemesi için zorlamış.
Ben çocukken iki lokma yer kalkardım. Ne ara ögunu vs. Annemin işi başından aşkındı. Ara öğünü düşünmezdi bilmezdi zaten. Biraz büyüyünce acıkırsan peynir ekmek ye dolaptan derdi. Su an yiyeceklerle hic sorunum yok istahim fazla.

Bu arada kilosu sınırda demenize anlam veremedim

Oğlumun boyu persentilde iki tık üstte kilosu iki tık altta

Vücut kitle endeksine yazınca acil doktora götürün yazıyordu sizinkiyle yaşıtken

Doktoru ise gülüyordu

Çocuğun gelişimi iyi boyu düzenli uzuyor gayet güçlü hareketli çocuğa boş kalori mi yükleyelim diye

Oğlum mesela çikolata yerine ceviz kayısı yerdi kilo alsın diye çikolata mı yedirelim

Protein ağırlıklı besleniyor o nedenle kilolu değil ama vücudu sağlam

Tek sorun boyu ve beli uyan kıyafet bulmak

Boyu olanın beli büyük beli olan kısa 😩😩😩😩

İyi geceler hanımlar.
Bu saydıklarınızu yiyorsa bence gayet iyi besleniyor çocuk.. Anne olunca sanırım hep daha fazlası isteniyor 😍 ama bence çok diretmeyin saydıklarınız gayet besleyici.. Sadece balık eksik gibi geldi.. Hafta bir iki kez de balık yedirin bence bu çağda çok önemli..

Yazdiginiz sey 37 yasindaki darkmorea bile yeter. Daha ne yesin? Bunlari yiyenin kan degerleri zaten normaldir,evham yapiyorsunuz bence.

Kendi istegiyle yemiyor konusuna gelince erkek cocuklar o konuda da biraz geriden geliyorlar cogu konuda oldugu gibi. Zamanla duzelir kendisi yer,hatta onunden almaya bile baslarsiniz :KK66: uzulmeyin

Gerçekten yemeyen görmemişsiniz bence 🤣 Çocuk sevmiyor yemek muhabbetini çünkü sürekli yemek var , ye ,ye ,ye ,ye bezmiş çocuk. Öncelikle öğleden önceki ara öğünü kaldırın. Açlık hissetsin ki yesin. Ayrıca 3-4 sene sonra ergenliğe girdiğinde ekmek arası makarna falan yiyecek,bu kadar endişelenmeyin.

Gayet güzel besleniyormus.Aklina gelmemesi çok büyük bir sorun degilki.Zaten bu besinleri rutin olarak alıyor demişsiniz.Ek bir bağışıklık güçlendirici,vitamine ihtiyaç yokki.Burdan tavsiye ile olmaz böyle işler.Cok aklınıza takılıyor ise bir kan değerlerine baktırın.Doktor gerek görürse verir zaten.Cocuk en doğal şekilde kaynağından alıyor vitaminleri zaten.Beslenme rutinini çok beğendim .Verildigi halde yemeyen,reddeden çocuklar var.Sukur ki öyle değilmiş .Kafanıza takmayın bence .Sağlıkla büyüsün inşallah..

Daha ne yiyecek konu sahibi gayet güzel yiyor çocuğunuz hiç sıkıntı etmeyin lütfen..yedikleri sağlıklı olsun bu çok önemli.birde çocuğunuz neden sık hastalanıyor ona kafam takıldı? Yani hastalanabilir aslında ama acaba çok ilacmi veriyorsunuz? Nezle tarzı hastaliklarmi?

İyi geceler hanımlar.
Aç bırakın

Bu saydıklarınızu yiyorsa bence gayet iyi besleniyor çocuk.. Anne olunca sanırım hep daha fazlası isteniyor 😍 ama bence çok diretmeyin saydıklarınız gayet besleyici.. Sadece balık eksik gibi geldi.. Hafta bir iki kez de balık yedirin bence bu çağda çok önemli..
Bu saydıklarımı benim diretmemle yarımşar porsiyon yiyor. Ben diretmesem aç kalkıyor sofradan kıyamıyorum. Balık haftada en az 1 kez yeriz kış aylarında.

X