- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi pirayegibi
-
süt iznimi kullanabilirimÖnce dağlıkla kucağınıza alın dobra düşünün
İzin almasanız da idare edilebilir bir işiniz var mı
Yani süt izni vs kullandırırlar mı
3,5 aylıkken işe döndüm günde 11 saat ayrı idik süt izni vs de hikaye idi sadece süt sağıyordum işte
Oğluma bakıcı baktı ve pişman olmadım ama herkesin şartları farklı
süt iznimi kullanabilirim
o konu da sıkıntı çıkarmazlar bana ama
bebeğim çok küçük geliyor bana
belki de şuan güvenebilecek birilerini bulamadığım için
aslında buldum sayılır ama evimize çok uzak bide bebeği oraya götürmemiz gerekecek
iş yerlerimize o kadar ters ki
oraya taşınmayı bile düşünüyoruz son çare olarak
maddi olarak durumumuz iyi
yani eşimin geliri ile idare edebiliriz
bende sanki izne ayrılmazsam pişman olacağım gibi geliyor
kafamda oturtmadan iş yerimle konuşmayayım dedimAyrıl o Zaman iş yeri sıkıntı yapmayacaksa
Bir de tam güven vs çok kolay değilsin bakıcı bebeğe sizin evde baksın düzen vs için önemli
Onun evine karışamazsınız ama kendi evinizi çocuğa göre dizayn edersiniz zira hep Bebek kalmayacak
süt iznimi kullanabilirim
o konu da sıkıntı çıkarmazlar bana ama
bebeğim çok küçük geliyor bana
belki de şuan güvenebilecek birilerini bulamadığım için
aslında buldum sayılır ama evimize çok uzak bide bebeği oraya götürmemiz gerekecek
iş yerlerimize o kadar ters ki
oraya taşınmayı bile düşünüyoruz son çare olarak
maddi olarak durumumuz iyi
yani eşimin geliri ile idare edebiliriz
bende sanki izne ayrılmazsam pişman olacağım gibi geliyor
ahhh annem olsaa hiç bu kadar kendime dert etmem kiben bebeğe bakacak anne kv varsa bebeğim küçük ayrılamıyorum bıdıbıdısını dinlemeyi sevmiyorum. ama bu kadar küçük bebeğin de bakıcıya bırakılması taraftarı olmadığım ve senin de bebeğe bakacak anne veya kv seçeneğin olmadığı için en azından 6 ay ücretsiz izin alman, bebeğin en azından katı gıdaya kadar geçirebilmen en uygunu gibi görünüyor. hele de maddi olarak sıkıntın olmayacaksa.
canım kamudayımMaddi olarak bir sıkıntınız yokmuş. Ben sıkıntı yaşayacağımı bildiğim halde 2. doğumumdan sonra işten ayrıldım. Kızım 3 yaşında şu anda 7 aydır da çalışıyorum. Bence işten ayrılın kreşe gidebileceği yaşa gelince tekrar iş hayatına dönersiniz. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.
planlı bir gebelikPlanlı gebelik mi bilmiyorum ama keşke doktoradan sonra bebis düşünseydin. .
Bakıcı evine gelmeli ..yaz kış çocuğu nasıl götürüp getireceksin ..senin için problem olmayabilir ama çocuk açısından büyük sıkıntı ..halam da bir donem bakıcının evine götürüyordu kızını fakat olmadı ,başka birini bulmak zorunda kaldı .hem çocuğun bir düzeni olmuyor hem acaba nasıl bakılıyor ,kimler girip çıkıyor eve diye bir sürü sorun ..
3 ay bir bebeği bakıcıya bırakmak için cooooook erken. Bebeginizin büyüdüğünü goremedikten sonra, ona sagladiginiz hiçbir imkanın bir değeri yok. Her şeyden önce anneye ihtiyacı var 3 aylıkken
bende bırakamayacağımbakıcı evinde baktırmayın kesinlikle.
kamudayım demişsiniz 2 sene ücretsiz izin hakkınız var diye biliyorum yanlış mı?
canım kamudayım
bırakırsam çok zor aynı şartlarda işe sahip olmam
Anlıyorum ,haklısın da ..planlı bir gebelik
doktora çok pis birşey ne zaman biteceği belli bile değil
aslında hamile kalmayı yakın bir arkadaşım hamileyken genç sayılabilecek bir yaşta annesini kaybedince karar verdim
ölüm bu ne zaman kime geleceği belli olmaz ama annem yanımdayken olsun istediğim için
mantığımdan daha çok duygusal olarak verdiğim bir karardı
bide eşim başkalarının çocuklarını deliler gibi sevip ilgilenirken onu bu şeyden mahrum bırakmak istemedim (evliliğimizin 3. yılı doldu)
bende bakıcının eve gelmesinden yanayım
ama galiba iş yerimi zorlayarak ücretsiz izin alacağım en azından 6 ay
bende bırakamayacağım
çünkü çok küçük
bütün şartlarımı zorlayıp hiç olmazsa 6 ay ücretsiz izin almaya çalışacağım
kamudayım ama üniversite de
biliyorsunuz ki üniversiteler özerk yapılar
bazen kamu gibi olmuyor malesef
bazı kararlar bazı insanlara bağlı oluyor
Allah babanın mekanını cennet eylesin ve sizlere de sabır versinAnlıyorum ,haklısın da ..
Ben babamı kaybettim ..çocuklarımı çok severdi ..farklı şehirlerde yaşıyorduk ,son iki yıl hoc gelemedi evime ,hep ben gittim ..normalde hep gelirdi ,o dönünce de ben giderdim :) beni çok severdi ,çocuklarımı da öyle ..ayrı kalmak istemezdi ..bir arada olmadığımız nadir zamanlarda da görüntülü konuşurduk :) o yüzden düşünceni çok haklı buldum ..ebeveynleri bu mutluluktan mahrum etmemek gerek ..çocuk ,farklı bir dünyaya açılan kapı gibi ..
Çok zorlanicaksin ama gecicek. .Allah yardımcın olsun. .ücretsiz izinden sonra kafan daha rahat olur ..şuanda çok düşünme ..sağlıkla kucağına alırsın inşallah ..
evet canım akademik personelimAkademik personelsin sanırım? Benim eşimin iş arkadaşı (9-10 aylık sanırım ya da yaşına yeni girdi, bir kızı var) 6 ay ücretsiz izin kullandı ki akademik personeller de 657 sayılı kanundan yararlanıyorlar. Onların kanunu farklı ama 657 gibi diyeyim. 2 yıl ücretsiz izin hakkı vardı kızın, 6 ayını kullandı doktora eğitimi devam ettiği için. Şu anda da annesi yanında, kıza bir de araba almışlar, fırsat buldukça gidip geliyor gün içerisinde. Senin böyle bir fırsatın yok mu? Hocaların anlayış göstermiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?