büyük derdim...izin meselesi.

Allah babanın mekanını cennet eylesin ve sizlere de sabır versin
dayanılması çok zor bir acıdır tahmin edebiliyorum
annem ve babam 3 yıl boyunca bana hiç bebek neden yok diye sormadılar belki de soramadılar
ama hamile olduğumu duydukları zaman ki tepkileri gerçekten dünyalara değerdi
bunun için bile mutluyum
çok zorlanacağım belki haddinden fazla yorulup yıpranacağım
ama tek bildiğim birşey var asla pişman olmayacağım:emir_bebek:
rabbim sana ve evlatlarına da uzun ömürler versin inşaallah
Amin çok teşekkür ederim.

Çalıştığın ve hala devam eden bir eğitimin olduğu için sıkıştırmak istememislerdir. Benim de babam ilk hamile olduğumu duyduğunda çok üzülmüştü ,yaşım küçüktü . Sonra bebişleri kucağına alınca bütün dünyayı unuttu ..hayatım değişti derdi hep bana (güzel bir hayatı olmasına rağmen) ..

Umarım sen de busureci kolaylıkla atlatır , uzun yıllar çocuğun ve ailenle mutlu bir hayat yaşarsın ..Allah yardımcın olsun. .

6 ay ucretsiz izin alip sonra bebegi bakiciya birakmak cok yanlis. Birakacaksaniz daha kucukken birakin. Cunku buyumus olursa insanlari tanir. Sizi ister baskasini kabul etmez. Bunlari ayirt etmeden bakici bulup ona da bastan alistirilmali.
Hic bir cocuk doktoru 6 ay ucretsiz izni onermiyor. En azindan benim gorustuklerimin hepsi net sekilde karsi cikti.

Merhaba hanımlar
uzatmadan direk konuya gireceğim
Hormonlardan mı artık sorumluluklardan mı bilmiyorum ama bu doğum izni meselesi artık beni çok yoruyor
Resmi olarak doğumdan sonra ya 14 haftalık iznim kalıyor
ve bebeğim daha 3 aylık olmuş olacak
onu o kadar küçükken evde bırakıp çalışmaya başlamak istemiyorum
6 ay ücretsiz izin almak istiyorum ama iş yerim bunu verse dahi
doktora yapıyorum hocam muhtemelen okula gel git diyecek
bide zaten ilerletmem gereken bir de denemem var
ücretsiz izine ayrılsam bile her gün olmasa da okula gelip gitmek zorunda kalacağım
çok arada kaldım
bulunduğumuz yerde ne kayınvalidem ne de annem var
yani şimdilik güvenebileceğimiz bir bakıcı da bulamadık
heyet raporu ile idare edeyim desem onu da vicdanen kabul edemiyorum
çalışmadan alacağım bir para olacak
çok aradayım çok
lütfen bir fikir verin bana

Bende kızımda aynı durumdaydım, ustelık bızım 16 hafta ıznımızde yoktu (yurtdısındaydım) ıkı aylıktı bırakıp okula gıttım, ama sukur esımınde ısı cok yogun degıldı, sabah o bakardı aksam ben yada tam tersı, 5 aylıktı annem geldı ve temell dondum. zordu gercekten.
Rapor alabılıyrosan al ve hıcde vıcdan yapma, senın en dogal hakkın bence. ıns esın yaya annen yardım edebılırse en azından ıcın rahat eder bırakınca. hem yarımgun yada sut ıznı falanda var galıba, onlarıda sonuna kadar kullan. Allah hocana anlayıs versın tabı en once, doktoranı bır donem sonra versen hıcde bırsey olmaz ınsan zmn gecınce daha ıyı anlıyor bunu.
Sımdı ıkıncı bebgıme hamıleyım ve raporlu ızınlı butun ızınlerımı kullanmayı planlıyorum. Turkıyedeyız artık umarım daha kolay olur.
Sağlıcakla kucagına alırsın ıns, hıc vıcdan yapma raporlar konusunda tekrar soylıyım :)

hımm bilmiyordum.
olsun 6 ayda iyidir özelde öyle bir şansta yok.
hem ek gıdaya geçmiş olur.
bu konu benim çok sinirlendiğim bir mevzu. annesi, kv si bakacak durumda olmayan kadınların (kaldı ki onlar bile baksa ilk 6 ay anne sütü diye bangır bangır bağırırken bir yandan ) bu kadar az doğum izni olması ..
birde üçer üçer üreyin diye akıl veriyorlar.
ahh ahh hiç sormayın
bende acayip sinir oluyorum
yani en az doğum izni 6 ay olmalı
bu durumda anne hem bedenen hemde ruhen çok yıpranıyor

Beni şimdi taşlayacaklar ama 2 buçuk ay heyet raporu ile idare ettim ben doğum sonrası. Devlet 2 aylık bebeğini bırak işe git diyor ve ben bırakamadım maalesef. 6 buçuk ay kendim baktım şu an 9 aylık. 3 aylık bebek anne kokusuna muhtaçtır, ek gıdaya başlamamıştır ve her gün 3 öğün süt çıkaramazsınız göğsünüzden zamanla azalır süt. Ben mama yedirmedim. Hala da sütümü tek öğlen öğünü için sağıyorum kalanı ek gıda(yumurta,sebze,et vb) ek gıdaya başlamamış olsaydı ben de bunalıma girerdim, çocuk da sırf anası çalışsın diye anne sütünden mahrum olurdu. Devlet yeterince annenin yanında değil, bu kadar küçük bebekleri evde bırakıp gitmek bence hem anne, hem de bebek için çok trajik.
Heyet raporu diyorum.
bazıları heyet raporu işini o kadar kötü yorumluyor ki
ben parasında pulunda değilim
hatta heyet raporu alsam ben kendimi biliyorum o ay ki maaşımı evladımın boğazından bile geçirmem
ama eğer iş yerim bana yasal olan haklarımı kullandırmazsa benimde başka çarem kalmıyor inanın

Bende kızımda aynı durumdaydım, ustelık bızım 16 hafta ıznımızde yoktu (yurtdısındaydım) ıkı aylıktı bırakıp okula gıttım, ama sukur esımınde ısı cok yogun degıldı, sabah o bakardı aksam ben yada tam tersı, 5 aylıktı annem geldı ve temell dondum. zordu gercekten.
Rapor alabılıyrosan al ve hıcde vıcdan yapma, senın en dogal hakkın bence. ıns esın yaya annen yardım edebılırse en azından ıcın rahat eder bırakınca. hem yarımgun yada sut ıznı falanda var galıba, onlarıda sonuna kadar kullan. Allah hocana anlayıs versın tabı en once, doktoranı bır donem sonra versen hıcde bırsey olmaz ınsan zmn gecınce daha ıyı anlıyor bunu.
Sımdı ıkıncı bebgıme hamıleyım ve raporlu ızınlı butun ızınlerımı kullanmayı planlıyorum. Turkıyedeyız artık umarım daha kolay olur.
Sağlıcakla kucagına alırsın ıns, hıc vıcdan yapma raporlar konusunda tekrar soylıyım :)
canım eğer iş yerim bana sahip olduğum hakları kullandırmazsa
rapordan başka bir şeye çarem kalmıyor malesef
ama yine de öncesinde ben sahip olduğum haklar için zorlayacağım

6 ay ucretsiz izin alip sonra bebegi bakiciya birakmak cok yanlis. Birakacaksaniz daha kucukken birakin. Cunku buyumus olursa insanlari tanir. Sizi ister baskasini kabul etmez. Bunlari ayirt etmeden bakici bulup ona da bastan alistirilmali.
Hic bir cocuk doktoru 6 ay ucretsiz izni onermiyor. En azindan benim gorustuklerimin hepsi net sekilde karsi cikti.
3.5 aylıkken bırakın mı diyor peki doktorlar

Amin çok teşekkür ederim.

Çalıştığın ve hala devam eden bir eğitimin olduğu için sıkıştırmak istememislerdir. Benim de babam ilk hamile olduğumu duyduğunda çok üzülmüştü ,yaşım küçüktü . Sonra bebişleri kucağına alınca bütün dünyayı unuttu ..hayatım değişti derdi hep bana (güzel bir hayatı olmasına rağmen) ..

Umarım sen de busureci kolaylıkla atlatır , uzun yıllar çocuğun ve ailenle mutlu bir hayat yaşarsın ..Allah yardımcın olsun. .
hepimiz bütün insanlar mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşasın inşaallah:KK200:

3.5 aylıkken bırakın mı diyor peki doktorlar

kimse bu konuda net öneride bulunmuyor pek ama ben de küçükken bırakılması taraftarıyım

çocuk zaten birine bırakılacaksa düzeninin onunla oluşturması önemli

çünkü küçük olduğu için uyum süreci daha kolay ve o kişiyi de kabullenmesi olanaklı

örneğin 2 yaşındaki bir çocuk hiç tanımadığı birine müthiş tepki gösterir ve bilinçlidir tepkisi

mesela benimki küçüktü ve sabah teyzesi gelince ona gider akşam da ben gelince bana gelirdi ama hiç ağlamadan

düzeni öyle kabullenmişti

hiç ben kapıdan çıkarken ağlayan bir çocuğum olmadı zira saati gelince geleceğimi biliyordu

akşam saat yaklaşınca küçükken bile kapıya bakıyormuş ve bakıcı saat gibi derdi

iki yaşında da kreşe başladı o zamandan beri de anne baba işe çocuklar okula gider diyoruz ve bu aşamaya kadar da sıkıntısız zamanlar geçirdik

Bildiğim bir konu değil de Pirayecim, Allahım hayırlısıyla sağlıklı ve kolaylıkla kurtulmanı nasip etsşn inşallah demek için uğradım.:KK68:

kimse bu konuda net öneride bulunmuyor pek ama ben de küçükken bırakılması taraftarıyım

çocuk zaten birine bırakılacaksa düzeninin onunla oluşturması önemli

çünkü küçük olduğu için uyum süreci daha kolay ve o kişiyi de kabullenmesi olanaklı

örneğin 2 yaşındaki bir çocuk hiç tanımadığı birine müthiş tepki gösterir ve bilinçlidir tepkisi

mesela benimki küçüktü ve sabah teyzesi gelince ona gider akşam da ben gelince bana gelirdi ama hiç ağlamadan

düzeni öyle kabullenmişti

hiç ben kapıdan çıkarken ağlayan bir çocuğum olmadı zira saati gelince geleceğimi biliyordu

akşam saat yaklaşınca küçükken bile kapıya bakıyormuş ve bakıcı saat gibi derdi

iki yaşında da kreşe başladı o zamandan beri de anne baba işe çocuklar okula gider diyoruz ve bu aşamaya kadar da sıkıntısız zamanlar geçirdik
siz böyle anlattıkça öyle şanslı geliyorsunuz ki bana:KK36:
böyle sorunsuz halletmiş gibisiniz herşeyi
yada ben buradan öyle görüyorum:KK70:
ben zaten tez deneme me devam edeceğim için evladıma izne ayrılsam bile sürekli vakit ayıramayacağım
annemlerin bulunduğu yerde denemem
o zaman annem, babam bakacağı için sanki daha rahat alışabilir gibi me geliyor

Bildiğim bir konu değil de Pirayecim, Allahım hayırlısıyla sağlıklı ve kolaylıkla kurtulmanı nasip etsşn inşallah demek için uğradım.:KK68:
sağol canım benim
bazen insana iyi şeyler hissettirebilmek için konudan anlamaya gerek yok ki:KK19:
amin inşaaallah Rabbim tüm hamilelere sağlıkla evlatlarını kucaklarına almayı nasip eylesin
kocişim kocişim bitti bende artık oğluşum oğluşum oldum:confused::KK70:

siz böyle anlattıkça öyle şanslı geliyorsunuz ki bana:KK36:
böyle sorunsuz halletmiş gibisiniz herşeyi
yada ben buradan öyle görüyorum:KK70:
ben zaten tez deneme me devam edeceğim için evladıma izne ayrılsam bile sürekli vakit ayıramayacağım
annemlerin bulunduğu yerde denemem
o zaman annem, babam bakacağı için sanki daha rahat alışabilir gibi me geliyor

dışı seni yakar içi beni diyeyim

tez vs zaman alıcı işlerdir ama üniversite hele ki anladığım kadarı ile ders yükü vs de yok bu aşamada iyi bir çalışma sahasıdır

zira ben 8,5 18.30 çalışıyordum ve bir saatim de yolda geçiyordu

evden 8 de çıkıp akşam en erken 7 de geliyordum

ne süt izni ne öğle arası mesafeler de uzaktı

ama üniversitede idare ederler 10 dakika geç kaldınız vs diye çok kıl bir ortam yoksa sıkıntı olmaz

bence düzen her türlü sıkıntıyı çözer

kararlı ve azimli olmak da

sabah kalkıp memenin birini sağıp diğerini emzirip çıkardım evden

işte de ilk 3 ay günde 3 kere süt sağdım yani bebeğin 3-6 ayı arası

bunları ertesi gün içti vs vs

sonra 6-9 ay arası ikiye düştü 9 dan sonra 1 kere sağdım vs vs

aman ne olacak dememeli her şeyi düzenli yapmalısınız

eşiniz de size destek olmalı buradaki bir çok adam gibi aman bu neden burada ay neden tezgah kirli vs dememeli

benim bakıcım da iyiydi eve de yardım ederdi

eve çok geç geldiğim için aradaki 3 saati tamamen çocuğa odaklı geçirirdim yemek yediğim tabağı bile kaldırmazdım

kendim de erken yatardım

benim bebeğim sakinde gece uyanmaları da düzenli idi

mesela gece ağlamazdı herkes ağlamadan olur mu derdi olurdu

o mızıldanınca uyanır emzirirdim geri uyurduk

bu düzen arada bozulsa da aman bozuldu demeyip ertesi gün hiç bozulmamış gibi devam etmek önemli

dışı seni yakar içi beni diyeyim

tez vs zaman alıcı işlerdir ama üniversite hele ki anladığım kadarı ile ders yükü vs de yok bu aşamada iyi bir çalışma sahasıdır

zira ben 8,5 18.30 çalışıyordum ve bir saatim de yolda geçiyordu

evden 8 de çıkıp akşam en erken 7 de geliyordum

ne süt izni ne öğle arası mesafeler de uzaktı

ama üniversitede idare ederler 10 dakika geç kaldınız vs diye çok kıl bir ortam yoksa sıkıntı olmaz

bence düzen her türlü sıkıntıyı çözer

kararlı ve azimli olmak da

sabah kalkıp memenin birini sağıp diğerini emzirip çıkardım evden

işte de ilk 3 ay günde 3 kere süt sağdım yani bebeğin 3-6 ayı arası

bunları ertesi gün içti vs vs

sonra 6-9 ay arası ikiye düştü 9 dan sonra 1 kere sağdım vs vs

aman ne olacak dememeli her şeyi düzenli yapmalısınız

eşiniz de size destek olmalı buradaki bir çok adam gibi aman bu neden burada ay neden tezgah kirli vs dememeli

benim bakıcım da iyiydi eve de yardım ederdi

eve çok geç geldiğim için aradaki 3 saati tamamen çocuğa odaklı geçirirdim yemek yediğim tabağı bile kaldırmazdım

kendim de erken yatardım

benim bebeğim sakinde gece uyanmaları da düzenli idi

mesela gece ağlamazdı herkes ağlamadan olur mu derdi olurdu

o mızıldanınca uyanır emzirirdim geri uyurduk

bu düzen arada bozulsa da aman bozuldu demeyip ertesi gün hiç bozulmamış gibi devam etmek önemli
canım gerçekten öyle güzel anlatıyorsun ki
sanki sıkıntı etmeye değecek bir şey yok gibi
benim iş yerim evime araba ile 10 dakika
okulda öyle 10-20 dakika geç kalmak alışkanlık olmadığı sürece sıkıntı olmaz
eşimden yana oldukça şanslıyım
hiç bir gün öyle evimin her yeri tertemiz olmamıştır
adam alışkın zaten

sağol canım benim
bazen insana iyi şeyler hissettirebilmek için konudan anlamaya gerek yok ki:KK19:
amin inşaaallah Rabbim tüm hamilelere sağlıkla evlatlarını kucaklarına almayı nasip eylesin
kocişim kocişim bitti bende artık oğluşum oğluşum oldum:confused::KK70:
Amin inşallah canım benim.:KK68:
Oğlan mı geliyor?
Ay maşallah!:KK74:
Sağlıkla,huzurla gelsin inşallah.
Az kalmış,kıyamam...:KK54:

canım gerçekten öyle güzel anlatıyorsun ki
sanki sıkıntı etmeye değecek bir şey yok gibi
benim iş yerim evime araba ile 10 dakika
okulda öyle 10-20 dakika geç kalmak alışkanlık olmadığı sürece sıkıntı olmaz
eşimden yana oldukça şanslıyım
hiç bir gün öyle evimin her yeri tertemiz olmamıştır
adam alışkın zaten

yani ev ve iş 10 dakika

öğlen gelirsin rahatça zaten

arada acil bir şey olduğunda hasta vs olunca da gelirsin ki idare ederler ne olacak ki

ders vs olmadığı sürece odadasın zaten

kimse hocan ADB konuşursun arada

ama çocuk evde bakılmalı

sen şimdi hamilesin

hormonlar tavan

az yay kendini

hele bir doğsun

mesela evde kalmak da zor geliyor bazılarına

bizim arkadaş 2,5 aylıkken dönmüştü hem de bebek 3 hafta erken doğduğu halde

zira evde birçok kişi vardı ve sıyıracaktı evde oturmaktan

hele bir o günler gelsin güzelce bakarsın bebeğe

Back