• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

büyük bi hata yaptım

bence bu durumda sizden en fazla taksit yaptırmamış olmanız halinde ödemeniz gereken ilk taksidin %15i kadar vade farkı alabilirler. hem peşin ödemeden yararlanıp 10bin eksik vereceksiniz, ama gecikti diye 8bin fark ödeyeceksiniz. olmaz ki öyle şey. mantiken çok yanlış. ilk taksit 7000 küsür ise onın %15inden fazlasını almamaları lazım. bence kimle görüşebiliyorsanız görüşün ve vermeyin o parayı.
çok sağolun yorumunuz için evet hatta 8 taksitte gecikmede ilk taksidin %3 ü alınır yazıyor.sorun şu ki ben taksitli yatırmaya kalksam gecikme faizi çok uyguna gelecek nu seferde taksit yaptırdığım için 10 bin lirayı geçik fazladan para ödeyeceğim.

Yıllık 62bin liralık ne okuyorsunuz onu da merak ettim tıp mı? Bir de 1 gün için bu kadar çok olmamalı yönetmelik tekrar okuyun

çok sağolun yorumunuz için evet hatta 8 taksitte gecikmede ilk taksidin %3 ü alınır yazıyor.sorun şu ki ben taksitli yatırmaya kalksam gecikme faizi çok uyguna gelecek nu seferde taksit yaptırdığım için 10 bin lirayı geçik fazladan para ödeyeceğim.

yönetmeliğe ya da sözleşmeye iyice bi bakın. bi de tüketici hakem heyetine danışın derim, ya da bir avukata.

memur maaşı senelik 52 bine öğrenci okutmaya yetmez.. aldığı maaş anca zaten o kadar yapar... babanızında 52 bin tl yi al öde demesi ne garip.. büyük meblalar insan gider taksit peşin imkanlara bakar kendi yatırır.

yönetmeliğe ya da sözleşmeye iyice bi bakın. bi de tüketici hakem heyetine danışın derim, ya da bir avukata.
internetten arıyorum ama yönetmelikte bu konuyla ilgili bi şey
memur maaşı senelik 52 bine öğrenci okutmaya yetmez.. aldığı maaş anca zaten o kadar yapar... babanızında 52 bin tl yi al öde demesi ne garip.. büyük meblalar insan gider taksit peşin imkanlara bakar kendi yatırır.

ailem çocuğumuza ev bırakmak yerine meslek bırakalım düşüncesinde insanlar.ücreti banka üzerinden babam ödedi ben öğrenci işlerini aradığımda öğrendim

memur derken daire başkanı da memur, şube müdürü, idari amir de. bazı uzmanlar 6-7 de alıyor. olabiliyor yani kız memur demiş geçmiş. ayrıca ailesi razı gelmişken niye bunu eleştiriyorsunuz ki?

sanırım özel okul deyince sizde bi önyargı oluştu hayatım boyunca sorumsuz biri olmadım ilk kez böyle bi şey yaşadım ve çok üzgünüm devlette bi fen lisesi mezunuyum neredeyse sınavı fulleyerek kazanmıştım bunları söylememin sebebi önyargınız yanlış anlaşılmasın
Madem fullediniz %15 i 8 binse sanırım.toplam meblağ 53 bin falan eder neden böyle bir uniyi tercih ettiniz

memur derken daire başkanı da memur, şube müdürü, idari amir de. bazı uzmanlar 6-7 de alıyor. olabiliyor yani kız memur demiş geçmiş. ayrıca ailesi razı gelmişken niye bunu eleştiriyorsunuz ki?

eleştirmyorum soruyorum.. yaani dmek istediğim aileninde kendisinin takip etmesi..harç tarihi miktarı vs.

bence gecikmeden babanıza söyleyin başta kızarda yapacak bişey yok deyip kabullenir..gidip konuşsun yazık günah 1 günde o kadar para verilmez.. konuşulunca ikna olurlar..dekontta yattığı tarih belli.

Madem fullediniz %15 i 8 binse sanırım.toplam meblağ 53 bin falan eder neden böyle bir uniyi tercih ettiniz
liseyi giriş sınavını kastetmiştim amacım sorumsuz biri olmadığımı anlatmaktı.okul ücretiyle ilgili bi sorunumuz yok istediğim bölüm olduğu için tercih ettim sorunum 1 günlük gecikmeden dolayı yüksek bi ücret ödeyecek olmak

Kıbrıs’ta işler nasıldır bilmem ama böyle bir gecikme faizi olmaz. 1 gün gecikme ile 8 bin liralık ödeme kimseye çıkmaz.
Dilekçe yazın, öğrenci işlerinin kapısında yatın, durumu toparlarsınız inşallah...

Hiç anlamadığım fen lisesi mezunusunuz,
Sanırım fen lisesini kazanırken sınavı neredeyse full çektiniz, de sonrasında ne oldu da yolunuz Kıbrıs a düştü? Fl kalitesi mi düştü, siz mi aksilik yaşadınız?

Bunu da sormazdım ama konuda söyleyen sizsiniz..

Kıbrıs’ta işler nasıldır bilmem ama böyle bir gecikme faizi olmaz. 1 gün gecikme ile 8 bin liralık ödeme kimseye çıkmaz.
Dilekçe yazın, öğrenci işlerinin kapısında yatın, durumu toparlarsınız inşallah...

Hiç anlamadığım fen lisesi mezunusunuz,
Sanırım fen lisesini kazanırken sınavı neredeyse full çektiniz, de sonrasında ne oldu da yolunuz Kıbrıs a düştü? Fl kalitesi mi düştü, siz mi aksilik yaşadınız?

Bunu da sormazdım ama konuda söyleyen sizsiniz..
bi sürü sebebi var ama kıbrısa türkiyede istediğim bölüm tutmadığı için gittim.sıralamam kötü değildi ama devlette diş kazanacak kadar iyi de değildi

bi sürü sebebi var ama kıbrısa türkiyede istediğim bölüm tutmadığı için gittim.sıralamam kötü değildi ama devlette diş kazanacak kadar iyi de değildi

ben sizi anlıyorum, 53 bin türkiyede diş okumak için yeterli olmuyor maalesef yani ben kazanırken öyleydi fiyatlar şuan tahmin edemiyorum. ki 20 binden düşük sıralama yaptığın an zaten türkiyede devlette diş okuma şansın olmaz. kıbrıs idealist öğrenciler için bence iyi tercih. başarılar. :)

merhaba sizden fikir almak istiyorum.Özel bir üniversitede okuyorum.okul ücretini ödemek için son gün 10 eylüldü ama benim babama geç söylememden dolayı 11 eylülde yatırdık öğrenci işlerini aradığımda son ödeme tarihi geçtiği için %15 vade farkı ödememiz gerektiğini söyledi ekstra olarak.Bu da yaklaşık 8 bin lira ediyor memur bir ailenin çocuğuyum okul ücreti zaten pahalı bi de benim hatam yüzünden fazladan bu parayı ödememiz gerecek babama söyleyemedim öğrendiğimden beri çok kötüyüm yapabileceğim bi şey var mıdır bilgisi olan var mı ya da babama nasıl söylemeliyim şimdiden teşekkürler.
Genele o oran aylık işler ,günlük değil..Günlük olursa 266 filan ediyor..Rakamı tam sorun..Olmaz öyle iş

Merak etmeyin çözülür.
Eğer bölüm başkanı olan hocanız dersinize girdiyse, sizi tanıyorsa gidin onunla da konuşun.
Bazen hatır gönül de işe yarar.
Bölümünüz çok güzel, başarı ile tamamlamanız dileği ile.

teşekkür ederim başka bir konu için girdim özelde okuduğum için kendimi savunurken buldum:)
ben sizi anlıyorum, 53 bin türkiyede diş okumak için yeterli olmuyor maalesef yani ben kazanırken öyleydi fiyatlar şuan tahmin edemiyorum. ki 20 binden düşük sıralama yaptığın an zaten türkiyede devlette diş okuma şansın olmaz. kıbrıs idealist öğrenciler için bence iyi tercih. başarılar. :)

Back