- 14 Eylül 2018
- 30
- 22
- 3
- 27
- Konu Sahibi seymamatte
çok tatlısınızkendi aramızda para toplasak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çok tatlısınızkendi aramızda para toplasak
sanırım özel okul deyince sizde bi önyargı oluştu hayatım boyunca sorumsuz biri olmadım ilk kez böyle bi şey yaşadım ve çok üzgünüm devlette bi fen lisesi mezunuyum neredeyse sınavı fulleyerek kazanmıştım bunları söylememin sebebi önyargınız yanlış anlaşılmasınben sizin gibi sorumsuz insanların
okumak için okuduğunu düşünüyorum
son gününe kadar en az 1 hafta zaman tanıyorlar ve ağustos başında belli oluyor ücretler
ben ebeveyn in yerinde olsam seni haftasonları işe sokarım cuma öğleden sonra dahil çalış para kolay mı kazanıyorlar
ayrıca okul ne yapsın
sen sorumsuz gibi davranıp 1 aydır haber vermemişsin
okul fark atıyor diye üzülüyorsun
bence gerçekten bu okulu okuyunca çalışabilir misinizonu sorgulayın
ben sizin gibi sorumsuz insanların
okumak için okuduğunu düşünüyorum
son gününe kadar en az 1 hafta zaman tanıyorlar ve ağustos başında belli oluyor ücretler
ben ebeveyn in yerinde olsam seni haftasonları işe sokarım cuma öğleden sonra dahil çalış para kolay mı kazanıyorlar
ayrıca okul ne yapsın
sen sorumsuz gibi davranıp 1 aydır haber vermemişsin
okul fark atıyor diye üzülüyorsun
bence gerçekten bu okulu okuyunca çalışabilir misinizonu sorgulayın
o ayın taksidi üzerinden faiz uygulanıyor biz taksitle daha fazla para ödemeyelim diye peşin ödedik dolayısıyla bütün para üzerinden %15 alındığı için çok büyük bi meblağ çıktıBen de vakıf üniversitesi mezunuyum, geç yatırmada 200-500 tl arası değişen bir geciktirme ücreti vardı bizde. Emin misiniz 8bin tl civarı olduğuna? Aşırının aşırısı çok bir mebla, bir yanlışınız olmasın? Okulunuzun internet sitesinde de yazar geciktirme ücretleri, ne zamana kadar ücret ödenebileceği vs.
Merakımdan kıbrısatki özel üniversiteleri araştırdım en yüksek ücretlinin %15i 8.000 yapmıyor yanlış hesap yapmış olabilir misinokul ücretini karşılayabilecek durumumuz var ailem de eğitime çok önem veriyor ama bu boşu boşuna bi para ve sadece bir gün gecikme yüzünden
Merakımdan kıbrısatki özel üniversiteleri araştırdım en yüksek ücretlinin %15i 8.000 yapmıyor yanlış hesap yapmış olabilir misin
ya umarım öyledir
üzüldüm çok ya rakam çok yüksek
bizim bir dönemlik ücretimiz neredeyse
o ayın taksidi üzerinden faiz uygulanıyor biz taksitle daha fazla para ödemeyelim diye peşin ödedik dolayısıyla bütün para üzerinden %15 alındığı için çok büyük bi meblağ çıktı
bir kere bu çok büyük haksızlık siz durumu doğru anladıysanızo ayın taksidi üzerinden faiz uygulanıyor biz taksitle daha fazla para ödemeyelim diye peşin ödedik dolayısıyla bütün para üzerinden %15 alındığı için çok büyük bi meblağ çıktı
aynen 52 bin peşin ödemede 8 taksitte 62 bin istiyolar o yüzden taksit istememiştik.yani 8 taksit yapsak sadece ilk ay üzerinden vade farkı olacaktı ama totalde daha fazla para ödeyecektikyani senelik 53 bin.
ay ay da ödenebiliyorsa aylık taksidi 4bin küsür ediyor. eğer aylık ödüyor olsaydınız sadece 4binin %15ini mi ödeyecektiniz? sonraki aylarda vade farkı vs ödemeyecektiniz. doğru mu anladım?
ben de öyle anladım ve eğer öyleyse çok büyük bir saçmalık var ortadayani senelik 53 bin.
ay ay da ödenebiliyorsa aylık taksidi 4bin küsür ediyor. eğer aylık ödüyor olsaydınız sadece 4binin %15ini mi ödeyecektiniz? sonraki aylarda vade farkı vs ödemeyecektiniz. doğru mu anladım?
aynen 52 bin peşin ödemede 8 taksitte 62 bin istiyolar o yüzden taksit istememiştik
gecikme faizinden bağımsız olarak taksit yaptırdığımız anda fiyat 10 bin lira artıyordu.en fazla 8 taksit var diyelim ilk ayın ödemesi 7 bin küsur lira oluyor bu 7 binin üzerinden gecikme faizi alınıyor yani gecikme faizini daha az ödemiş oluyoruz ama taksit yaptırdığımız için cebimizden daha fazla para çıkmış oluyorhala anlamadım. diyelim ki siz taksitle ödeyecek olsaydınız. ilk taksi kaçırsaydınız. ne kadar vade farkı ödeyecektiniz?
öderim tabi ama şuan için bu para havaya verilmiş gibi geliyor o yüzden kötüyümay ben konudan saptım azıcık da şey tıp mı okuyorsun?? 53 bin yıllık için çok gibi geldi de.
eğer tıp okuyorsan kat kat fazlasını kazanırsın ailene bir şekilde ödersin o yüzden dert etmeden söyle bence.
ama tıp değilse o paraya vallahi yazık yani bir yıllık 53 binlik bölüm tuhaf
ben de öyle anladım ve eğer öyleyse çok büyük bir saçmalık var ortada
ya da yanlış anlama
akademik hayatı boyunca ödemesi gereken tutarı yatırsa ne olacak?
uygulama dönemlik olarak yönetmelikte belirtildiyse zaten o şekilde tahsil etmek zorundalar.
gecikme faizinden bağımsız olarak taksit yaptırdığımız anda fiyat 10 bin lira artıyordu.en fazla 8 taksit var diyelim ilk ayın ödemesi 7 bin küsur lira oluyor bu 7 binin üzerinden gecikme faizi alınıyor yani gecikme faizini daha az ödemiş oluyoruz ama taksit yaptırdığımız için cebimizden daha fazla para çıkmış oluyor