BURUN TIKANIKLIĞI

Kalben_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
82
19
28
Herkese merhabalar.1 Hafta önce grip atlattım.Iyilestim fakat burun tıkanıklığım geçmiyor.Baska hiç bir şikayetim yok.Randevu aldım gideceğim ama korkum oluştu.Ve geçmediği için burun spreyini kullanıyorum.Onu da fazla kullanmak zararlıymis Bugün itibariyle bırakıyorum ama korkuyorum acaba onu kullandığım için geçmiyor olabilir mi?İlk defa bu kadar uzun sürdu
1 haftadan fazla burun spreyini kullanan var mı Bi sorun yaşadınız mı?

Herkese merhabalar.1 Hafta önce grip atlattım.Iyilestim fakat burun tıkanıklığım geçmiyor.Baska hiç bir şikayetim yok.Randevu aldım gideceğim ama korkum oluştu.Ve geçmediği için burun spreyini kullanıyorum.Onu da fazla kullanmak zararlıymis Bugün itibariyle bırakıyorum ama korkuyorum acaba onu kullandığım için geçmiyor olabilir mi?İlk defa bu kadar uzun sürdu
O burun spreyleri piyasadan toplatıldı kullanmayın

Kıyafetlerin yakasına damlatılan nefes açıcı damlalar var okaliptüslu veya mentollü eczanelerde satılıyor onlarin doktora gidene kadar belki faydası olur

Gerçekten mi daha bu hafta başı çocuklar hastaydı doktor yazdı sprey ben almadım ama çocuklarım sevmiyor diye kıyafetlerin yakasına damlatılan damlalardan kullandım ama alabilirdim de hala yaziyorlar
Baya haber çıktı. Piyasadan toplatıldı. Hangisidir nedir bilmem ama ben kullanmıyorum artık

Son düzenleme:
Alerji hastasıyım sürekli kullanıyorum korkmayın birdey olmaz spreyle de toplantılmadi merak etmeyin
Sağlık Bakanlığı kemik erimesinde kullanılan bazı burun spreylerini toplatıyor. Bu karar, Avrupa İlaç Ajansı'nın kararı doğrultusunda alındı. Bu kapsamda belirlenen 5 burun spreyinin tüm partileri toplatılacak.
Avrupa İlaç Ajansı, burun spreylerinin uzun süreli kullanımda gelişebilecek risklere dikkat çekti.

Bu nedenle kemik erimesi tedavisinde kullanılan, ''kal-si-to-nin'' içeren tüm burun spreylerinin ruhsatlarının askıya alınması ve piyasadan kaldırılması kararı alınmıştı.

Şimdi bu ürünlerin tüm partileri eczane, ecza deposu ve hastane gibi sağlık kurumları düzeyinde geri çekilecek.

İşte toplatılacak burun spreyleri

Miacalcic Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Tonocalcin Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Biocalcin Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Calsynar Çok Dozlu Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Nylex NazalSprey 200IU/Püskürtme

Sağlık Bakanlığı kemik erimesinde kullanılan bazı burun spreylerini toplatıyor. Bu karar, Avrupa İlaç Ajansı'nın kararı doğrultusunda alındı. Bu kapsamda belirlenen 5 burun spreyinin tüm partileri toplatılacak.
Avrupa İlaç Ajansı, burun spreylerinin uzun süreli kullanımda gelişebilecek risklere dikkat çekti.

Bu nedenle kemik erimesi tedavisinde kullanılan, ''kal-si-to-nin'' içeren tüm burun spreylerinin ruhsatlarının askıya alınması ve piyasadan kaldırılması kararı alınmıştı.

Şimdi bu ürünlerin tüm partileri eczane, ecza deposu ve hastane gibi sağlık kurumları düzeyinde geri çekilecek.

İşte toplatılacak burun spreyleri

Miacalcic Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Tonocalcin Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Biocalcin Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Calsynar Çok Dozlu Nazal Sprey 200IU/Püskürtme

Nylex NazalSprey 200IU/Püskürtme
Hanım efendinin bahsettiği bunlardan hiç iri değil yanliz

Eşimde geniz eti problemi var.
Önerilen kullanim suresi 5 gün olarak hatirliyorum. . Daha uzun kullanimda burunda mukozasinda kuruma, hatta spreysiz arada nefes alabiliyorken, sprey kullanmaya başladıktan sonra tamamen tikaniyor ve şişlik oluşuyor.
Onun yerine serum fizyoljik veya evde uygun miktarda hazirlanan tuzlu su kullaniyor.

Burun spreylerinin yuzlerce cesidi var. Ilac gibi olan otrivine benzeri ise onlarin bes gun gibi sureleri var. Fazlasini kullanmamalisiniz. Bazisi kortizonlu mesela. Burun spreyinden kastiniz okyanus suyu deniz suyu tarzi mesela sterimar ise onu uzun sure gunde iki alti defa kullanmanin sakincasi yok. Mesela bebeklerde her gun burun temizlii yapiliyor. Bence siz doktorunuzla gorusun. Burda doktor olanlar tibbi bilgi versin. Ben kullandim bir sey olmuyor diyenlerinki ile kisa sure kullandim beni mahvetti diyenlerinki farkli sprey olabilir. Bakin toplatilma karari alinan sprey bambaska bir seymis gormus olduk.

X