Merhaba
Ben cuma günü ameliyat oldum su an yani 4.günüm..kisiden kisiye degissede sana kendi izlenimlerimi aktarabilirim.
Narkozdan uyanmak benim icin ölüm kal gibi birseydi..asiri bir titreme tuttu yaklasik birbucuk saat surdu ceneme bile hakim olamiyordum birbirine vuruyordu dislerim..yatak sallaniyordu titremenin siddetinden..ayrica ameliyathanede ilk uyandirdiklarinda maalesef kan kustum fazlaca mideme kan gitmis..
Neyse titremenin etkisi gecince burnumun acidigini hissettim agri kesici yaptilar hemen..sonra tabi elime telefonu aldim hemen nasil durumdayim diye baktim gayet iyi gorunuyordu ne morluk var ne sislik..sevinmistim..iki gun bu boyle devam etti..odem sifir morluk sifir..ama agri full..
Derken 3.gun goz kenarimdan morarmaya basladi ve yuzume ödem cöktü.
Su an 4.günüm ve ayni köstebege benziyorum yuzumdeki sisliklerden oturu burnuma dahi odaklanamiyorum ve gecmezse diye korkmaya basladim.
Agri desen ayni devam arveles hap ile duruyorum..etkisi gectigi an burun ucumda kesikin oldugu yer cok aciyor ve agri yapiyor...
Gelelim sonuca ;
Su an icin agrilardan ve yuzumdeki beni kostebege benzeten odemlerden dolayi pismanim..tabi iki uc gun sonra odemler inerde fikrim degisirmi bilemem..
Sanada tavsiyem iyi dusun iyi arastir oyle karar ver cok asiri bi zorunlulugun yoksa cok kotu durmuyorsa burnun bence uzak dur ameliyattan
Her ne karar verirsen ver Allah herzaman yardimcin olsun..
Merhaba bende 7 numara astigmatim. Ameliyattan sonra gozluksuz nasil dayanabilicem onu dusunuyorum kara kara.Şuan yazdıklarını okudukça bile bi Ağrı çöktü üstüme ya ben bunlardan çok korkuyorum işte canım biraz tatlı ve aslında burnum gözlüklü ikiden bişey Yok ama gözlüksüz biraz büyük duruyor ama eğrilik falan Yok çevremdekiler gayet normal olduğunu söylüyorlar bende olma taraftarı değilim aslında ve yazdıklarından sonra çok teşekkür ederim açıkladığın için
GöMerhaba bende 7 numara astigmatim. Ameliyattan sonra gozluksuz nasil dayanabilicem onu dusunuyorum kara kara.
peki siz kapalı mı oldunuz sorunu neydiMerhaba ben de cuma günü ameliyat oldum ameliyat sonrası hiç bir sorun yaşamadım narkoz etkilemedi gayet güzel uyandım zaten ameliyat esnasında sıcak üfleyen bir boruyla sucak tuttular hatta çok sucak diye kapattırdın :)) sonra odama geldim sıfır ağrım vardı her şey gayet güzel tek sorun tamponlardan dolayı rahat nefes alamamak ama olacak o kadar ertesi gün eve geldim yine ağrı sızı yoktu biraz şiş ve göz kapaklarımda morarma vardı o kadar yarın sabah tamponlarım alınacak bakalım noolacak. Bence kişiden kişiye ve doktordan doktora değişiyor herkesin durumu
Ben mersinde yaşıyorum psikolojik mi burnum gerçekten büyük mü çok tereddütteyim korkuyorum ama acı çekmeden güzellik de olmaz onu da biliyorum ve şuan ücretsiz izindeyim şubatta işe başlıyacağım ama doktora gidip bi kontrol olup fikir almak istiyorum size de çok teşekkür ederim yorumlarıınuz içinKendi surecimi kısaca anlatmaya çalışcm
Amelyat için erken cikmisim yukari hemsire beklersen ben gidim dedi koca insanim ama ameliyat hic hastane islerini bilmedigimden korku vardi tek basima 10 dk falan bekledim onceki ameliyat biraz gec bitcekmis. Kendimi teskin ediyorum, Mecbur ol kurtul dedim kendime.Yapi olarak biraz cesaretsiz biriyim ama orda çok da sağlam durdum. İceri aldilar yattm masaya narkoz nedir bilmem ne olcak die bekliyrm tabi :') bikac soru öğrenimin ne dediler 2 3 dk konuştuk gerisi yok..4 saat kalmışım bir ses geliyor ismimle seslenior hayal meyal biraz kalkamadm hemsire 5 dk daha yat dedi. İlk an onemli süreç orda basliyor. Odaya geçtik ailem herkes orda bir bulantim başladı kan kustum bir kez, sonrasinda doktor geldi iyisin diyor herkesyeni ciktik bismillah..devamlı buz koydum bir o göz bir bu göz, 3 saat geçsin yemek yersin dediler birde burunun altina sizintiya karşı bandaj gibi sargı bezi vardi, çok ağrı cekmedim hastanede, odaya cikista 3 saat sonrasında az corba içtim. Pipet en iyi yardimci ama gene zorlandim, sabaha kadar uyumadım buz torbasıyla ugrastim, damardan agri kesiciler verildi hep. Narkozu ben zor attim vücuttan bisey yiyemedim icin tansiyon düşüklüğü oldu, birkaç kez dusme tehlikesi oldu malesef. Ertesi gun eve geldik, ilaclari ictim etkisi bazen geçince dişlerim fena ağrırdı baya da zaman agrisini cektim dişlerin, tamponlar 7. Gun, atel 12. Gun alindi..tampona kadar sıkıntı bazilarinda 3 gün alinanda oluyor doktor isteğine göre. Sizintim oldu birkaçgün sargı beziyle tampon yaptim. Çok yere bakmadim eğilip kalkarken dikkat ettim.
Sislik morluk kaçınılmaz, sislik hala var işlem yapilan kısımda. Morluklar 7.8.günden sonra azaldi.
Doktorun iyi olması önemli devlette ameliyat oldum çok cüzi bir fiyata.Burayi bikac aydir takip ediyorum.Gercek anlamda saglik sorununuz varsa olun bence.
Yandan kemerim vardi nefes hic alamiyordum is sebebiyle vakitte bulamıyordum ameliyata daha erken olabilirdim yani. Sürece nasıl baktığınız önemli, ben memnunum 1ay geçti bile. Saglik sorunum giderildi görünüş daha düzgün. Zamanla daha iyi olucak biliyorum. Ağrılar sislikler dayanilmaz değil , ara ara agrida oluyor, nacizane tavsiyem doktorunuzu iyi arastirin çok düşünün, pahali doktor iyi doktor demek değil..
Uzun oldu biraz, aceleye getirmeyin
İnstagram ve youtubede videolar var hocalarin bakin isterseniz, hangi ildeydiniz
Hayır sadece uzunluk açısından şikayetçiyim ben sanırım ona da törpüleme diyorlar onu yaptıran var mı ? O nasıl bi işlem çok pimpirikliyim ya tampon çıkarken nasıl oluyor peki çok teşekkür ederim yorum içinBende anlatayım
Yıllaaardır nefret ettiğim burnumdan 3,5 ay önce kurtuldum. Çok mutluyum mükemmel bir karar vermişim
Arkadaş narkozdan etkilenmiş mesela narkoz seviyesi cidden önemli ama titreme sebebi ameliyatın buz gibi olmasından olabilir de :) Bir arkadaşta sıcak tutuluyordu demiş mesela.
Ben her iki ameliyatımdan çıktığımda da (birde safra kesesi ameliyatı) donarak öleceğim sandım acı macı hissetmiyordum soğuktan
Doktor sadece ameliyattan sonra 2 saat ağrın olacak ama ağrı kesici vereceğiz dedi. Öylede oldu. Ama ben 24 saat byounca hastanenin verdiği buz toplarıyla 20 dkda bir buz kompresi yaptım. Hiç şişme olmadı bende. Çok hafif 3.gün göz kenarlarım kızardı. Ama içersindeki silikon tamponlar sebebiyle burundan nefes alamayacaksın. Zaten dikişlerden ve oluşan kabuklardan dolayı burnun tıkalı olacak. Doktor açmak için bir karışım veriyor evde hazırlayabilirsin spreye koyuyorsun yada okyanus suyu sprey şeklinde ismini unuttum ondan veriyor.
Cilt tipi önemli; kalın cilt yağlı cilt ince cilt ödem tutma konusunda değişiklik gösteriyor ama bunu doktor söylüyor.
Gözlük ameliyattan sonra 3ay yasaktı benim ama bir sene veren doktor da var.
Bu arada benim burun ucumda problem vardı eğer yamukluk eğrilik veya köprü kırdırma işlemin varsa daha fazla morluk oluşabilir . Geçiyor hiç merak etme :)
Ne kadar süre kullanmayacaksınızMerhaba bende 7 numara astigmatim. Ameliyattan sonra gozluksuz nasil dayanabilicem onu dusunuyorum kara kara.
Benim ameliyatim 19 subatta daha. Gozluksuz napicam onu dusunuyorum. Doktor ne diyecek bakalim.Ne kadar süre kullanmayacaksınız
Hayır sadece uzunluk açısından şikayetçiyim ben sanırım ona da törpüleme diyorlar onu yaptıran var mı ? O nasıl bi işlem çok pimpirikliyim ya tampon çıkarken nasıl oluyor peki çok teşekkür ederim yorum için
Lens kullanamıyor musunuz?Benim ameliyatim 19 subatta daha. Gozluksuz napicam onu dusunuyorum. Doktor ne diyecek bakalim.
Nerede yaşıyorsunuz pekiBende burun ucunda destek kemik denen bir kıkırdak yokmuş burnumda hafif bir köprü oluşmaya başlamıştı ki bu da genetik, doktor babamı görünce oo iyi ki yaptırmaya karar verdiniz dedi :)
En önemli tavsiyem sakın video falan izlemeyin aklınıza sokmuş gibi olacağım ama sakın sakın. Eşim izlemişti de benden daha çok korktu canım yanacak diye.
Bir kere doktor doktor gezip emin olun derim. Ben öyle yaptım aşırı sıcak kanlı ve sadece benim ne istediğimi dinleyen bir doktordu. Başka doktorlar robot gibi şöyle ucunu keseriz kaldırırız kavis yaparız gibi tepkiler verdi, sanki fabrikadan mal çıkarıyor. Benim de törpülenme oldu ve kemik destek şekli verildi . AA bu arada unutmadan üç boyutlu görebiliyorsun nasıl şekil alacağını burnunun . Yaşasın teknoloji :) Birebir aynısı olmuyor ama sen burnun dudağın arasındaki açının 100 mü 110 derece mi olacağına karar verebiliyorsun. İşte kalkıklıkla alakalı..
O zaman bence senin de fazla sıkıntın olmayacak, burun köprüsü kırılan arkadaşlarımın acılı olmuştu. Cilt tipine göre şişme olabilir ama zaten atel takıyorlar bir hafta. Sırt üstü yatacaksın kenarlarına destek yastık koy dönmemek için.
Bir hafta silikon tampon konuyor. Silikon olduğu için bişi varmış gibi hissetmiyorsun ama burnun tıkalı olacak doğal olarak.
Çıkarırrken aşırı gerildim ama hiç birşey hissetmedim ve hatta rahatladım. Oh azıcık nefes aldım diye :)
Lens kullanamıyor musunuz?
Siz nerede yaşıyorsunuz ya ben Mersin’de yaşıyorum vasfi Çelik çok met ettiler ama gidip daha görüşmedim bi an önce olup yada olmamak kararı almam gerekiyor düşünmekten nasıl olacak düşüncesinden yoruldum uykularım kaçıyor resmenBende burun ucunda destek kemik denen bir kıkırdak yokmuş burnumda hafif bir köprü oluşmaya başlamıştı ki bu da genetik, doktor babamı görünce oo iyi ki yaptırmaya karar verdiniz dedi :)
En önemli tavsiyem sakın video falan izlemeyin aklınıza sokmuş gibi olacağım ama sakın sakın. Eşim izlemişti de benden daha çok korktu canım yanacak diye.
Bir kere doktor doktor gezip emin olun derim. Ben öyle yaptım aşırı sıcak kanlı ve sadece benim ne istediğimi dinleyen bir doktordu. Başka doktorlar robot gibi şöyle ucunu keseriz kaldırırız kavis yaparız gibi tepkiler verdi, sanki fabrikadan mal çıkarıyor. Benim de törpülenme oldu ve kemik destek şekli verildi . AA bu arada unutmadan üç boyutlu görebiliyorsun nasıl şekil alacağını burnunun . Yaşasın teknoloji :) Birebir aynısı olmuyor ama sen burnun dudağın arasındaki açının 100 mü 110 derece mi olacağına karar verebiliyorsun. İşte kalkıklıkla alakalı..
O zaman bence senin de fazla sıkıntın olmayacak, burun köprüsü kırılan arkadaşlarımın acılı olmuştu. Cilt tipine göre şişme olabilir ama zaten atel takıyorlar bir hafta. Sırt üstü yatacaksın kenarlarına destek yastık koy dönmemek için.
Bir hafta silikon tampon konuyor. Silikon olduğu için bişi varmış gibi hissetmiyorsun ama burnun tıkalı olacak doğal olarak.
Çıkarırrken aşırı gerildim ama hiç birşey hissetmedim ve hatta rahatladım. Oh azıcık nefes aldım diye :)
Hayir gozumun lensi bile yok mix astigmat deniyor. Hepsinden var karisik. Gozluk camim bile ozel yapiliyor.Lens kullanamıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?