burun estetigi sonrasi cikinti ve tuhaf görünüm :(

İki kez neden olmustun cnm?
ilk ameliyatta beceriksiz dr yanlış birşeyler yapmış .. burnumun yan tarafındaki kemik kaynamadı. zamanla çökme yaptı. 2.ameliyata karar verdim bu da açık ameliyat olarak yapıldı.Dr kemiği oturttum demesine rağmen o da yapamadı. Sonradan törpüleriz yandaki çıkıntıyı dedi ancak o acıya şişliklere ve morlukları dayanma gücüm yok açıkcası

üzüldüm cnm. Benzer şeyler benimde basıma geldi :/ ben de artık bunda yine sorun cıkarsa 3.ye olmam diye düşnüyorum. Ben de yoruldum her acıdan. Bıktım. Yalnız benim ilk ameliyatta da şimdi ikincisinde de sol burun sırtı yanı kemikler var ya. Göz pınarından asagısı. Hala şişik. Hala diğer tarafa doğru geniş kalıyor.ilk ameliyat sonrasıda böyleydi ve böyle kalmıstı. Benimki de oturmuyor gibi sol tarafım. Anlamadım bir türlü niye hep orası. sen de öyleymiydi.?

birebir aynısını tarif ettin.. bende de sorun aynı ve burun eğriliğine sebep oluyor.

birebir aynısını tarif ettin.. bende de sorun aynı ve burun eğriliğine sebep oluyor.
Niye bir türlü orası oturmuyor. Benimde iki oldu daralttım dedi burun catısını kenarlardan . Ama cok bişi farketmemiş. Doktorun bi sebep söyledimi ısrarla oturmamasına

cok tesekkür ederim, doktorumdan ricam yüzüme uyumlu olmasiydi, bana göre öyle de oldu, hic tanimadigim biriyle selamlastik sira beklerken ben söyleyene kadar anlamadi ameliyat oldugumu. gercekten de bu önemli ben mesela cok burun inceledim kusursuzca yakindi hepsi, ama yüz hatlarima uymayacagini bildigim icin gostermedim doktoruma. yüzümü eklemek istemedigim ve cikintiyi gostermek icin burnumu ekledim.

iyi ki buraya yazmisim cok korktum, burnum kötüye gidiyor diye, cevap verenler objektif olarak cevap verdi. cikintinin gecmesi icin dua ediyorum, kaldi ki gecmedi törpüleme gibi bi islem oldugunu ve basit oldugunu ogrenmem bile yetti.
olumsuz sonuc alan arkadaslara da dua edicem hayirlisiyla 2. 3. operasyonlari güzel gecsin diye. (yeni olanlar da 2. operasyona ihtiyaci olmadan atlatsin bu süreci insallah)
bu kadar zor bir surec olacagini hic dusunmemistim ameliyattan cikmak ayri, iyilesmek ayri, görüntünün düzelmesi ayri, bir ton dert varmis ya.

Dimi ameliyat olana kadar sadece ameliyat zormus gibi geliyordu ama en kolay kısmı oymuş. Benim 35 gün oldu ufacık bi elim değse o gün depresyona giriyorum resmen eğrildi mi yamuldu mu vs.. resmen hayatın burnun üzerine kuruluyor:) insallah hepimiz güzel sonuçlar alırız

kesinlikle sonrasi daha zor bi surec, gecende tisortu giyerken azicik takilir gibi oldu aklim cikti mesela. umarim ya hepimizin sonucu cok güzel olsun insallah.

Benim de sol taraftaki burun kemiği saga göre daha belirgin neden öyle oluyor acaba ya. Aynı çıkıntı bende de var. Burun yapısıyla mi alakalı ? Bir de bunun çaresi yok mu yani neden duzeltemiyorlar

Benim de sol taraftaki burun kemiği saga göre daha belirgin neden öyle oluyor acaba ya. Aynı çıkıntı bende de var. Burun yapısıyla mi alakalı ? Bir de bunun çaresi yok mu yani neden duzeltemiyorlar
Bu durum bende sol tarafta nefes problemi de yaptı sanki. Orda sis bişey var. O kemik çıkıntısı mi oluyor. Senin törpüleme sonrası nefesinde bı değişiklik oldu mu?

Valla ben de anlamadım ki cnm . İkidir amelşyat oldum orası aynı. Sanki burun catısı ordan kapanmıyor gibi. Cok sinir bozucu. Önden cok sorun değil. Ama yandan carprazlarma bakınca cok kötü duruyor. Sen de farketmişsindir kendinde.Anlamadım belki diğer tarafım cok oyulmustum alınmıstır. Belki ordadır sorun. Bunu da düşünüyorum.

Bu durum bende sol tarafta nefes problemi de yaptı sanki. Orda sis bişey var. O kemik çıkıntısı mi oluyor. Senin törpüleme sonrası nefesinde bı değişiklik oldu mu?
Ben de nefes problemi yoktu.Yani arada tıkanıyordu ama kısa süreli. Doktorda normal de de tukanır zaten bazen insan burnu demişti. Törpüleme sonrasında da nefes sorunum olmadı hiç. Tanponlar cıktıgından beri hiç tıkanmadı burnum. Sadece görüntü olarak sinir bozucu ve sanki basarılı olmamıs gibi belirtiler var. Umarım haksız cıkarım

kizlar bu konuyu acali 1 ay oldu ve o cikintida en az bi ufalma dahi yok. üstüne hemen altinda çökükluk var dokturuma 3. ay kontrolumde soylicem, psikolojimi alt üst etti her fotoda belirgin. sol tarafi resmen kusursuzken sağ taraf neden böyle anlamiyorum. en erken tarihte lokal veya genel anestezi altında ameliyat yapmasini isticem doktorumdan.
4. ay cok erken olur mu?
lokalle olursa ne kadar sürede kendime gebilirim acaba?

Dikişlerin bulunduğu taraf orasi olabilir ve dikişler eriyince orasi da gec inecektir belki. Bunu sormuş muydunuz yani dikişi ameliyati hangi tarafınızdan yaptığını

Dikişlerin bulunduğu taraf orasi olabilir ve dikişler eriyince orasi da gec inecektir belki. Bunu sormuş muydunuz yani dikişi ameliyati hangi tarafınızdan yaptığını
sormadim ama burnumu temizlerken solda dikis farkettim onu sormustum kendi kendine atacak demisti. o zaman soldan mi ameliyat etmis oluyor?

Geçmiş olsun. Büyük bir sorun yok gibi. 3-4 ay içinde daha iyi görünür.
tesekkur ederim ama elime cöküklük de gelmeye basladi korkuyorum 1aydir da hic kuculmedi. doktorum kabul eder umarim bu hata varsa.

Hayır onlar görünen ve eriyebilen burun deliklerinin içindeki mukozanın dikildiği dikişler. Bir de içeride septumu güçlendirmek ve destek olmak için septumun alt kesimlerinden alınıp burun ucuna bakan kısma eklenen ufak kıkırdakları septuma sabitlemek için kullanılan ve 3-4 ay sürede eriyen dikişler var. Işte bu içteki dikişlerin çıkıntısı doktorunun ameliyat yaptığı tarafta olabilir. Eğer öyleyse sayet bir kac ay icinde eriyecek ve diğer tarafla esitlenecektir. Canını sıkma hiç ve uç kısma dokunarak iyileşme sürecini bozma.

anladim umarim öyledir ve esitlenir. basarisiz bi ameliyat olsa nefeste skintin olurdu dedi bi kac kisi ama caprazdan bakınca sag taraf burun ucum ve sirtim ayni ama sol taraf kusursuz iniyor. cikintinin altinin bosluk gibi olması normal mi? asil o korkutuyor beni, böyle tümsek sonra cukur var.
doktora 2 kez gittim cok acelecisin, 6 ay dolsun cok degisecek dedi.
keske olmasaydim diyorum bazen bütün kötü olasiliklar cikacak gibi geliyor.

Burun kemerini alırken veya kemik yamuklugunu düzeltirken üst taraftaki kemikten de bir miktar alıyorlar. Şimdi bir evin çatısını düşün çatı burun kemikleri olsun, çatının üst kısmından bir miktar alinca çatı yanlardan tutulduğu icin kendi kendine ustlerden birlesemiyor ve çatının kesilen kısmı açık kalmis oluyor. (Burun ameliyatlarinda bu açıklığın kalması durumuna açık çatı deformitesi deniyor.) Eğer catiyi kapatmak istiyorsak ne yaparız? Iki kenari da evin duvarlarına bağlandıklari kısimdan keser sonra bu iki çatı kenarını yukarıdan orta hatta birleştirip çatının alt kenarlarını evin duvarlarına sabitleriz yeniden. Tabi bunu buruna uyarlarsak kemiklerin kırılıp orta hatta birleştirilip alt kenarıninda kırıldığı yere sabitlenmesi gibi birsey oluyor. Bu yüzden ameliyat sonrası ilk bir hafta burun atelde kaliyor ki hem ustte hem de altta birbirine kemikler kaynasin. Şimdi senin asıl soruna gelirsek kemik iyileşmesinde kırık hattında bazi dokular oluşuyor bunlar başta yumusak olup sonra sertlesiyor. Bazen kemik iyileşmesinde bu sertlikler tümsek gibi çıkıntı yaratabiliyor. Bu çıkıntılar zamanla azaliyor ama çok ufak da olsa parmakla hissedilebiliyor ama hissedilse bile görüntüye etki edeceğini düşünmüyorum bir süre sonra. Tabi en iyi cevabi sana doktorun verir ama umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun tekrardan.

o kadar güzel anlatmissin ki, umarim benim problemim de bundan kaynaklidir. 1 ay daha bekleyip doktoruma ayrintili bicimde soracagim. bir daha ameliyat olmak asiri korkutuyor beni. ele gelmesine de takinti yapmam ama fotografta ve aynada belli oldugu ve altinda cöküntü oldugu icin korkuyorum. cok tesekkür ederim tekrardan cevaplarin icin, olayi anlamama yardimci oldun. gecmis olsun dilegin icin de tesekkürler.

Merhaba son durumunuz nedir? Benim de sizinkine benzer bir problemim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…