- 22 Aralık 2015
- 71
- 19
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bir foto ekleyebilir misin canım ? benim tüm burnum normal derili fakat ucu kalınmış..o ödem kalır ve inmezse diye çok korkuyorum..senin de benim gibi miydi acaba?Burun ucum ince diyeni sansli goruyorum benimkide kucucuk oldu top gibi ucu bugun 52 gunum yamukluk yok sisler hic inmiyo gibi bende kontrole gidicem bende en kisa zamanda eski burnumdan eser yok sanki baska bi burun takılmis gibi bu kadar zaman gecti az bucuk sekli gordugum gibi mi
canım burnun estetikli gibi durmuyor? doğal burnun mu bu senin?Bakin kizlar burun ucu çok ince dusuyormus gibi
canım burnun estetikli gibi durmuyor? doğal burnun mu bu senin?
Merhaba herkese, bende 10 şubatta ameliyat oldum bekir bey'e. Bir arkadaşım vasıtasıyla karşılaştım bekir sivri ile ve başka doktor araştırmasıda yapmadım. Uzun bir süre paylaşımlarını ve hasta yorumlarını takip ettim. Güven kısmı gerçekten çok zor bu yüzden tecrübemi paylaşmak istiyorum. Bekir beye ameliyat olmak isteyenlere yol olur. Karar kısmı zor oldu. çoğu kez git gel yaşadım ancak sonunda cesaret edip bu yola çıktım. Aklımda hep eskisinden ne kadar kötü olabilir ki düşüncesiyle. Bekir bey çok net biri. Burnunuzu görüyor ve yapabileceklerini söylüyor. Sonuçta bu insan işi hata payıda olabilir. Doktor bey bunun uyarısınıda yapıyor. Boş vaatler yok yani. Biz doğal bir uvzumuzun bile kusurlu olduğunu düşünerek ameliyat oluyoruz. Her insan işininde kusursuz olmayacağını düşünmek gerek. Bende bu yüzden beklentimi yüksek tutmamaya çalıştım.
Ameliyat ve ameliyat sonrası fiziksel olarak fazla ağrım olmadı. Sadece biraz sızlama. Birde üst damağım-dişlerim ağrıdı biraz. Tabiki ilk bir hafta koku tat nefes alma açısından zor geçti. Özellikle uyku çok problem oldu. Ancak 1 hafta sonra atel ve tamponlar çıkınca tekrar nefes alabildiğime şükrettim Fiziksel açıdan değilde psikolojik olarak bu süreci atlatmak daha zor bence. Burnumu ilk alçılı gördüğümde burun ucum burun kanatlarıma göre çok yukarıda duruyordu bu gerçekten moralimi bozdu burnum çok kalkık oldu diye. Ancak bu atel ve tamponlardan kaynaklı yani ilk kendinizi öyle görünce benim gibi ağlamayın hemen :) Ameliyattan ilk çıktığımda yüzümde hiç şişlik ya da morarma yoktu ancak ameliyattan sonraki gün yüzüm ve gözlerim şişti hatta ilginç bi şekilde sol yanağımda şişti. Morarma değil ama göz altlarımda sarımsı yeşilimsi bereler oldu göz kapaklarımın üstüne kan oturdu biraz. Vücut yapısına göre herkes farklı etkileniyor. İlk hafta gerçekten çok mutsuzdum ama bir yandan da kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Geçicek hepsi merak etmeyin. Alçım çıktığında bi kere ayna tuttular bakayım diye alışık olmadığım için burnum tuhaf geldi bana sonra hemen bantladı doktor anlamadım bile nasıl olduğunu yani.. Şuan hala bantlı. Pazartesi günü bantlarımda çıktığında tam sonucu görmüş olacağım. Bantlı hali hoş duruyor. Ama hala tam emin değilim tabi. Bunun için sonra tekrar yazacağım umarım güzel haber veririm:)
Burnumun yapısına gelecek olursam. Burun ameliyatlarında genelde kemerli ve burun ucu düşük burunlar daha çok düzeltiliyor. Benim burnumun problemi önden çok geniş olması ucu ve burun kanatlarımın çok etli olmasıydı. Beni korkutan birazda buydu. Doktor beyin hastalarını takip ediyordum ama benim gibi fazla örnek göremedim. Zaten doktor beyde diğer burunlara kıyasla burnumun işinin daha zor olduğunu, başka doktorların bu ameliyatı yapmayı kabul etmeyebileceklerini söyledi. Ben elimde fotoğraf doktor bey bu burnu istiyorum diyerekte gitmedim çünkü burnuma nasıl bir şeklin gidebileceğinden kendim bile emin değildim. Fotoğrafta göstereceğim burunun benim yüzüme gideceğinin garantiside yok sonuçta. Doktor bey örneklerle bana yapabileceklerini gösterdi bende ona bıraktım yapması gerekeni. Velhasıl kurtardı beni kocaman burnumdan :) Sonucu hala tam görmüş değilim. Ama biliyorum ki eskisinden daha iyi oldu. Benimde size tavsiyem doktor bey tabiki elinden geleni en iyi şekilde profesyonelce yapıyor, mutlu olmak, üzülmemek için beklentinizin ne olduğunu düşünün. Naçizane görüşüm herkese saygılar:)
Not: burnum biraz otursun fotoğrafta ekleyeceğim inşallah:)
Gecmis olsun. Harika olmus burnun bayilllldimmmMerhaba
Ben de 6 şubatta Bekir Bey'e ameliyat oldum. Geçirdiğim süreci kısaca aktarayım ameliyat olmayı düşünenlere yardımcı olur belki :) Ameliyat süreci gerçekten çok kolaydı ne olduğunu anlamadan geçti. Ameliyat sonrasında yüzümde hiç bir morluk veya şişlik yoktu. Ama 2 saat sonrasında morluklar ve şişlikler baya belirginleşti. Yüzüm ve göz altlarım şişti göz kapaklarıma kan oturdu. 3. Gün sonunda hızla iyileşmeye başladı. 5. Gün dışarıya çıkmaya başlamıştım zaten. Ameliyattan bir hafta sonra plastik alçım çıktı dikişlerim alındı. O kısım da ağrısız ve acısız geçti. O esnada Bekir bey ayna tuttu ve gerçekten şiş olmasina rağmen eskisinden çok daha iyiydi. Bantladı burnu ve 1 hafta o şekilde kaldı. Bantlarimda çıktıktan sonra artık nefes almaya başlamıştım gerçekten. Şimdi ise bence güzel olacak ama burnum hala şiş durumda zaten burun ucu ve direğindeki şişliğin 2 ayda azalacağını söylemişti. Ben çok memnunum şu an için yandan guzel duruyor ama onden bakınca şiş olmasından dolayı büyük duruyor ve burun deliklerim büyük gözüküyor. Oda burun içindeki şişliklerden dolayı sanırım. Ama geçeceğini ve zamanla şekil alacağını düşünüyorum. Bekir bey ilgili ve samimi bir doktor. Şu an için ameliyat olduğuma hiç pişman değilim inşallahta olmam :) Resim yüklüyorum umarım karar vermenizde yardımcı olabilirim :)
Merhaba
Ben de 6 şubatta Bekir Bey'e ameliyat oldum. Geçirdiğim süreci kısaca aktarayım ameliyat olmayı düşünenlere yardımcı olur belki :) Ameliyat süreci gerçekten çok kolaydı ne olduğunu anlamadan geçti. Ameliyat sonrasında yüzümde hiç bir morluk veya şişlik yoktu. Ama 2 saat sonrasında morluklar ve şişlikler baya belirginleşti. Yüzüm ve göz altlarım şişti göz kapaklarıma kan oturdu. 3. Gün sonunda hızla iyileşmeye başladı. 5. Gün dışarıya çıkmaya başlamıştım zaten. Ameliyattan bir hafta sonra plastik alçım çıktı dikişlerim alındı. O kısım da ağrısız ve acısız geçti. O esnada Bekir bey ayna tuttu ve gerçekten şiş olmasina rağmen eskisinden çok daha iyiydi. Bantladı burnu ve 1 hafta o şekilde kaldı. Bantlarimda çıktıktan sonra artık nefes almaya başlamıştım gerçekten. Şimdi ise bence güzel olacak ama burnum hala şiş durumda zaten burun ucu ve direğindeki şişliğin 2 ayda azalacağını söylemişti. Ben çok memnunum şu an için yandan guzel duruyor ama onden bakınca şiş olmasından dolayı büyük duruyor ve burun deliklerim büyük gözüküyor. Oda burun içindeki şişliklerden dolayı sanırım. Ama geçeceğini ve zamanla şekil alacağını düşünüyorum. Bekir bey ilgili ve samimi bir doktor. Şu an için ameliyat olduğuma hiç pişman değilim inşallahta olmam :) Resim yüklüyorum umarım karar vermenizde yardımcı olabilirim :)
Çok gecmis olsun. Cok basarili gozukuyor =) bitanecikse onden foto koyabilir misiniz?
Gerci eski burnunuzda çok sorunlu degilmis bence guzel gunlerde kullanin mi denir fotolari gorunce bile heycanlaniyorum kendim olsam kalp krizi geciririm herhalde meraktan heycandan.
Gecmis olsun. Harika olmus burnun bayilllldimmm
Cok gecmis olsun umarim sevecegin kendini mutlu hissedecegin burnun olmustur. Yazdiklarin benim icin cok onemli. Cunku benim de ucu ve kanatlari etli bir burnum var genis duruyor hatta gulerken daha da genis duruyor ve bu durum beni cok mutsuz ediyor. Ilerde burnunun fotograflarini paylasmani cok isterim :) bir kac da sorum olacak sana. Doktorla gorumeye gidip ameliyat karari verdikten ne kadar sure sonra ameliyat oldun ? Cunku bazi doktorlar icin 1 sene bekleyenleri duydum.. ve ucretlendirme nasil oldu ? (Hastane disinda sadece ameliyat ucreti) simdiden cok tesekkur ederim
Gecmis olsun canim.. burnunu begenmene sevindim. Benim hala cok garip duruyo banti actigim ilk gun ve sonrasi aglamaktan helak oldum diyebilirim. Burnum hala tuhaf duruyo kucuk kalkik top gibi ameliyattan cok korkuyodum ama su an 2.yi dusunuyorum insallah düzelir biraz olsun iner yapayliktan kurtulurAsistanı arayıp sormuştum 20 gün öncesinden ameliyat ya da muayene için randevu alabileceğimi söylemişti. Ben yurtdışında okuduğum için doktor beye ön mueyene olamadım bunun yerine 20 aralık tarihi gibi whatsapp üzerinden fotoğraflarımı yolladım asistana, asistanda doktor beye gösterdi. Daha sonra ailemle konuşup ameliyata kesin karar verdiğimde asistanla yine whatsapp üzerinden 10 ocak gibi iletişime geçip kesin tarihi belirlemek istediğimi ancak öncesinde muayene olmak istediğimide belirttim. Sömestırda 3 haftalık tatilim olduğu için muayene ile ameliyatın arasını açamazdım çünkü iyileşme süreci vardı birde o yüzden 9 şubatı muayene 10 şubatı ameliyat tarihi olarak aldım. Arada gün yoktu yani hepsi birden oldu bitti :)
Bu tarihleri konuştuktan sonra 500 tl kapora yatırdım ve tarih kesinleşti.
Ameliyatımı Kadıköyde Acıbadem Cerrahi Tıp Merkezinde oldum ve Ameliyatın ücreti olan 6000tl'yi ameliyat öncesinde doktor beye nakit olarak elden teslim ettik.
Doktor beye muayeneye gittiğimde bana aynaya baktığında mutsuz musun demişti. Bende evet dedim. İşte o zaman o burun yapılmalı demişti doktor beyde.:)
Seni çok iyi anlıyorum aklının köşesinden bir türlü gitmeyen o takıntıyı çok iyi biliyorum. Güzellikten ziyade istediğim gerçekten yüzümde eğreti durmayan normal bir burundu. Ve sonucu söyleme vakti:))) Çok şükür sonuçtan her geçen gün daha da memnun kalıyorum. Şuan şiş hali olmasına rağmen çok mutluyum bandı ilk çıkardığımda gerçekten çok tuhaf geldi burnum dedim olmadı galiba... üzül üzül sonra her geçen gün biraz daha oturmaya başladı ve sanırım benimde gözüm alışmaya başladı. Gerçekten artık o aynaya baktığımda kafama taktığım şeyin olmaması mükemmel birşey Evet riskli bir iş, herkesin beklentisi de farklı bazıları mutlu oluyor bazıları hayal kırıklığı yaşıyor. Rabbim benim yüzümü güldürdü çok şükür. İnşallah sende birgün o içinde seni üzüp duran takıntından kurtulur ve istediğin gibi bir burna sahip olursun.
Fotoğraf için not: sonrası fotoğraf için bantımı ilk çıkardığım zaman çektiğim fotoğrafı koydum yani bu demek değil burnumun tam sonucu bu. 1-3 ve 6. Aylardada tekrar paylaşırım fotoğraflarımı:)
15. Günüm sislikleri takmıyorum gecicek nasilsa ama neyden korktuysam o olmus burun deliklerim gorunmesin demistim ama su an karsidan bakinca tamami gorunuyo asimetri var deliklerimde sanki burun ucumu yukari takmis gbi duruyo bana o kadar guven vermişti ki her yerden takip ediyodum sana cok ozenicem merak etme demisti cok emin girmistim. Sonuc husran.. kotu burunlari koymuyo bi yere ve inanilmaz sekilde basindan atip gecistiriyo. Ben kimseyi kotulemek istemiyorum herkesin kendi karari ve kendi beklentileri. Doktorla muhattap dahi olamiyosunuz sanirim asistani tıp mezunu herseyi o cevapliyo... dalga gecer gibi konusuyo burnum bariz yamuk olmasina ragmen degil diyo ozelden atiyorum canimKaçıncı günün ?fotoğraf paylaşabilir misiniz