Burun Ameliyatı Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

biraz önce doktordan geldim, bandajlar tamamen çıktı. bugün hoşuma gitti şişliği azalmış ilk hali ile alakası yok. nasıl mutluyum anlatamam kaç gündür moralim çok bozuktu. dümdüz nerdeyse burnum ki halen şişlik var. şişliklerin tamamen inmasi 3 ay ile 6 ay arası sürer dedi. burun içi temizliğimi yaptı. en zoru sinüsleri temizlemesi neyse nefes almamda rahatladı. haftaya cuma tekrar kontrol. kemik kırmadan bukadar düzeleceğini tahmin etmiyordum şaşırdım. siz de söylemiştiniz şişlikten öle gözüküyor diye ama panik oluyor işte insan birden görünce.

canım sen kapalımı oldun açıkmı ne kadar surdu ameliyatın?

11 gün sonra bende hayırlısıyla ameliyatımı olcam inşallah sonuçtan memnun kalırım pişman olmaktan her ne kadar korksamda kararımdan vazgeçmedim umarım her şey güzel olur çok fazla sıkıntı yaşamadan atlatırım bende :KK43:(

kızlar narkozdan ve ameliyattan korkmayın, ameliyat öncesi annem ve eşim asansörden beni yolcu ederlerken ağlamak üzereydim sanki bir daha göremeyecekmişim onları gibi , sonra gözlem odasına aldılar beni etrafımda bir sürü hastalar vardı..anestezi doktorum ve kendi doktorum geldi yanıma. doktorum nasılsın dediğinde korkuyorum dedim..o sırada damar yolu açıyorlardı doktorumda bak işte o damar yolundan ameliyat başlayacak ve bitecek tek hissettiğin şuan ki damar yolunun açılışı olacak , içerde görüşürüz dedi. bir iğne yaptılar başım döndü gülme krizi geldi hatta doktora söyledim merak etme normal dedi sonrasını hatırlamıyorum. ameliyathanei göremedim bile. ayıldığımda da üşüme falan yoktu ayılma odası yazıyordu doktorum yanmdaydı biraz başım döndü yine sonra yukarı odama çıkarttılar hemşireler zaten hep yanımdaydılar. kızlar asıl ameliyat sonrası 2.gün zor o yüzden narkozu dert etmeyin ama bir konuda uyarmak istiyorum sizi ben 49 kg.um bu yüzden kendime geldkten sonra oda da 3 kez tansiyon düşmesi yaşadım. normalde zaten tansiyonum düşüktür, anestezi sonrası zayıf kilolularda bu problem yaşanıyormuş. herkes için hayırlısı olur işallah.

Bayan2012 tecrubrlerini paylastigin icin cok tesekkurler kime ameliyat oldun hangi hastanede? Selamlar

canım sen kapalımı oldun açıkmı ne kadar surdu ameliyatın?

Ameliyatım 3 saat sürdü açık ameliyat oldum, sinüs, burun eti ve septum deviasyonu ameliyatlarını bir arada oldum. Deviasyonu disaridanda belli oluyordu o yüzden eğriliği açıp kılırdak koydu ve o taraftaki kemik çıkıntısını torpuledi. Öyle hokka gibi bir burun olmadı ama düz oldu zaten bastan böyle konuşmuştuk doktorumla

korkulcak hicbirşey yokk merak etme anlamıcaksın bile bı bakmssın bitmiş.şimdiden gecmiş olsun. hangı doktora oluyosunn.
20nisanda oldum amleyıtaımı yani daha 2.günüm bugun.ama çok fazla şişlik var gözlerimi açamıyorum resmen sizce normalmi kızlar:s burnum baya problemlymş çok uğraştırmış korkuorum bu şişliklerin geçmesi uzun sürerse okulada gidemem napıcam ben varmı tavsiyeniz:KK43: bu arada dr um mesut özcan.

Dun sabah ameliyat oldum ben de morluk ve sislikten gozlerimi zor aciyorum ama normaldir bunlari bilerek girdik ameliyata bi kac gune yavas yavas azalip kaybolucak

Dun sabah ameliyat oldum ben de morluk ve sislikten gozlerimi zor aciyorum ama normaldir bunlari bilerek girdik ameliyata bi kac gune yavas yavas azalip kaybolucak

sendedemi aynı problem var esranil,ya ben okudum bazılarının hiç şişlk olmamış falan..bnm çok fazla oldu hani ters giden bişimi var acaba die düşünmedim değil.peki bişi yapıomusun şişlkler için,doktorum bana sadece bi krem verdi.

20nisanda oldum amleyıtaımı yani daha 2.günüm bugun.ama çok fazla şişlik var gözlerimi açamıyorum resmen sizce normalmi kızlar:s burnum baya problemlymş çok uğraştırmış korkuorum bu şişliklerin geçmesi uzun sürerse okulada gidemem napıcam ben varmı tavsiyeniz:KK43: bu arada dr um mesut özcan.

sen ne güzel atlattın canım şişlikler geçer burnun problemliymiş sen diyosun zorlamış demekki doktoru o kadar şiş olur tabiki merak etme hafifliyecek şişliklerin ve tamamen kaybolacak korkma tatlım ne güzel atlattın şimdi sabır et şişliklerinde geçicek :))

sendedemi aynı problem var esranil,ya ben okudum bazılarının hiç şişlk olmamış falan..bnm çok fazla oldu hani ters giden bişimi var acaba die düşünmedim değil.peki bişi yapıomusun şişlkler için,doktorum bana sadece bi krem verdi.

Bence bunye meselesi cnm korkma sen ne zaman oldun ameliyatini benim bugun 2. gun yarina azalir sabret bakalim bugun doktorumla konustum buz koymayi ihmal etme 2 gune iner dedi cok gecmis olsun cnm

kızlar albümüme bir bakar mısınız ?
sizce ben kendime kompleks mi yapıyorum burnumu :KK43:
burnum nasıl sizce ?

Zannetmem, yani şöyle ben doktoruma dedim ki kavisli bir burun istiyorum ama kavis sizi uğraştıracaksa, zor olacaksa, sonradan bana problem çıkartacaksa dedim, olur mu hiç dedi, her işlem aynıdır burunda dedi, zor olma gibi bir durumu yok dedi. Yani canım çoğunun işine gelmiyor, açıp bir iki işlem yapıp kapatıyorlar, benim ilk ameliyatımda kemiğim kırıldığı halde ikinci ameliyatımda burun kanatlarımla oynandı, yanlar ve üstler törpülendi, geniş olan ve yamuk olan yerler düzelti, ilkinde hiç ağrım olmamıştı, ikincisinde sızım oldu, doktoruma dedim ki, ilkinde hiç ağrım olmamıştı, şimdi neden sızlıyor acaba, ilkinde pek bir ellenmemiş burnuna dedi. :KK43: şimdi ilkinde iyiki pek bir ellememiş burnuma diyorum çünkü ellediği yerlerde problem kaldı hep.

ilk ameliyatınızı kime olmuştunuz peki??

geçmiş olsun, canım ben de morluk şişlik hiç olmadı çünkü kemik kırmadı ama ameliyat öncesi söylemişti kemik kırarsam morluk ve şişlik olur sende olmayacak merak etme demişti. normal bir durum merak etme canım yapılan işleme göre değişiyor.

ben de inanılmaz korkuyodum ameliyattan, narkozdan filan..günler öncesinden iştahım kesildi, zayıfladım..çocuğuma bile onu son gördüğüm günlermiş gibi filan bakıyodum..acayip bi ruh haline bürünmüştüm korkudan..ona rağmen oldum ameliyat ve çok güzel geçti..zaten bana sakinleştirici vericez dediler..damar yolumu açtılar..gerisini hatırlamıyorum inanın..ameliyathaneye gidişimi bile bilmiyorum..uyanırken de ameliyathanede değil, uyanmak için bi oda vardı hastanede, orda uyandım, çok üşüyeceğim uyanırken diye korkmuştum, ama hayır, beni güzelce sarmış sarmalamışlar ve uyanma odasına almışlar..sıcacık..hatta narkozun etkileri geçerken rüya görmeye başladım..rüyamın ortasında da uyandım :)) hiç korkmayın kızlar..işin en kolay tarafı bize düşüyo o sırada..uyuyoruz ve uyanıyoruz..o sırada neler neler yapıyo dr.umuz..en zor kısım onun...ameliyat sonrasında da ağrım filan hiç olmadı..sadece bir gece ağrır belki diye korkudan 1 tane ilaç içtim..ama gereksizmiş..genelde de çok ağrılı olan arkadaşlar yok bildiğim kadarıyla..1-2 istisna olabilir tabi..

kime ameliyat oldunuz acaba?

X