Merhaba,
Ben 1,5 hafta önce burun estetiği operasyonu geçirdim, ameliyat olmadan önce doktor seçimi konusunda herkes gibi araştırmalar yaptım, sonunda Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Teyfun Aköz'de karar kıldım. Herşeyden önce bana göre doktor ile hasta arasındaki ilişki aldığınız pozitif elektriğe dayalıdır, doktorun size güven veriyor olması oldukça önemli. Tayfun Bey de bana o güveni verdiği için operasyon konusunda kararımı vermiş bulundum.
Karar vermek birinci adım tabi ki, ama ameliyat sonrası yaşananlarla ilgili de paylaşımda bulunmak istedim.
Ameliyatınızdan sonraki 3-4 gün biraz sancılı geçiyor, lakin burnunuzun üstünde alçı, içinde ise tamponlar oluyor. Tamponlar nefes almanızı zorlaştırıyor, müdaheleden dolayı da burnunuzun içi yara oluyor. Bu dönemde bol bol deniz suyu ile burnunuzu rahatlatabilirsiniz. Ayrıca doktorum bana "genta" isimli göz damlasını verdi (göz damlası evet,ama inanın çok işe yarıyor). Tamponların çıkması acısız bir işlem, hatta rahatlatıcı. Ama alçıların çıkması operasyondan bir hafta sonrayı buluyor. Tamponlar çıktıktan sonra birkaç saat rahat nefes alsanız da buna kanmayın, çünkü bu birkaç saati takiben burnunuzun içi şişiyor ve nefes almak gene zorlaşıyor. Alçınız çıktıktan sonra ise iyileşme süreci hız kazanıyor. Hatta burnunuzdaki şişliklerin inmeye başladığını farkedeceksiniz. Zaten bu dönemde burnunuzun üstü bolca kaşınıyor. :) Benim alçılarım cuma günü çıktı, şu an bandaj var burnumun üstünde, deniz suyuna günde 3 kez olmak üzere devam ediyorum.
Morluklara gelince, benim çok morluğum olmadı, gözkapaklarım ve tuhaf bir şekilde çenemde biraz morartı oldu ama çabuk geçti, fakat eğer fazla morluğunuz olursa, eczanelerde morlukların hızlıca geçmesi için kremler satılıuyor; bu kremleri kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak operasyon sonrasında iyileşme süreci acısız ama biraz sancılı geçiyor. Güzel burnunuzu görünce de çektiklerime değdi diyorsunuz.
Umarım verdiğim bilgiler aydınlatıcı olmuştur, sevgiler..