Arkadaslar, bende bu konudan cok faydalanmıstımdugun yeri ararken ve dugunum bademlide shellin yanındaki yolüstünde oldu. dugunu atlatmıs biri olarak buradan mekan arayan kısılere deneyimlerimi ve mekanla ilgi goruslerimi anlatmak istiyorum.
YOLÜSTÜNDEN UZAK DURUN!!
Kız evi naz evi derler. Bunların ki kavga ve kaprismiş. Çok sürmez diyorlar. Damat ve ailesine yazık olmuş. Oysa damat çok bilgili ve kültürlüymüş. Ailesi de çok muhterem. Gelin hanımı kızımız ve ailesine gelince, bu yaşananalardan sonra.. yine de mutlu olsunlar dileklerini mekan sahipleri bu genç çifte aracılığım ile ilettiler..
Selam kızlar,
Muytlu gününüzü kır düğünleri yaparak geçirin. Arkadaşlarım tavsiye etmişti bende oğlumun sünnetini geçen yaz sonuna doğru kır düğünü gibi yaptım çok güzeldi. Maddi durumum ortada olduğu için hafta içi 3750 ye 400 kişiilk pastalı düğün yaptım Mudanya yolundaki YOLÜSTÜ denen yerde. Yeni açıldığı için fiyatları çok uygun. muhakkak görmelisiniz..
Geçen yıl yolüstünde ben sünnet yaptım pastalı. Hafta sonlarına pastalı birtek orası veriyor sanırım. Adamlar dört elle sarılıyorlar işlerine. biz ve arkadaşlarım memnun kalmıştık. Umarım bu yıl da böyledir burası. gidip görüşmek lazım. ..
Ben çok geç üye oldum. ben yolüstü kafenin müşterilerindenim. Burası yeni açıldı, sahipleri de Bursa'da çok saygın yeri olan aydın ve kültürlü insanlar. Üstelik kendi yerleri. Geçen yıl ki sünnet düğünümü de çok güzel yaptılar. Sizler, tutucu diyerek yolüstü kafenin yanındaki yerle burayı karıştırıyorsunuz sanırım. Çünkü, yolüstünün yanında da kır düğünü yapan bir başka yer daha var, arkadaşlar oradakiler için tutucu diyorlardı.
ebtuna çok önce evlenmiş. Heybeli de güzel bir yer veilk açılan yerlerden. Ancak çok dik yokuşu var ve çok basamaklı . Biz beğenmiştik, ne var ki, tekerlekli sandalyeye mahkum amcam için zor olacağını düşünüp oradan vazgeçtiydik.. en iyisi dediğim gibi gidip bu yerleri gezip görmek..
Ayy, bazı yerlerin fiyatları gerçekten pahalı. Ancak mudanya yolundaki YOLÜSTÜ'nün fiyatını görmemişsin. Bu mesajdan sonra yolumun üzerinde olduğu için gidip sordum. Her şey dahil (süslemeler, piyanist, pasta vb.) tavuklu çorbalı yemekli menüyü 25 TL ye bıraktılar iyi mi? Geçtiğimiz hafta sonunun (5 nisan 2009) fiyatı. Geçen yıl ben pastalı sünnet yapmıştım. Yine de yaptıkları yemekli düğünlerin resimlerine de baktım, belediye başkanları falan orada nikah kıymış. YOLÜSTÜ bu fiyatlarla orada iyi iş yapacak gibi görünüyor. Görmenizi tavsiye ederim.
temmuzda kapalı salonlarda misafirlerinizi pişirmek mi istiyorsunuz? Çoğunda klima bile çalıştırmıyorlar, elektrik masrafları yüzünden. Kızlar kır düğünlerinden vazgeçmeyin derim. Yine de siz bilirsiniz..
burda da sanki bilmiyormus gibi miş'li yazılar var "iyi ikram yapıyorlarMIŞ" insan kendi yaptıgı yeri mış'lımı anlatır; ayrıca son mesajlarındada mekan sahiplerini tanıdıgını yazıyor; eee hani arkadas tavsiyesiydi...ayrıca inasan arkadaslarından "kültürlü insanlarMIŞ" diye bahsedermi? ınceleyin lutfen 01 eylül 2009 tarihgine kadar olan mesajlarını inceleyin arkadaslar lutfen.Mudanya yolu kır düğünleri için ideal bir yer. Yeni açılan YOLÜSTÜ diye bir yer var. Arkadaşım 300 kişilik çok güzel bir düğünü (yemekli üstelik) 5000'e getirmişti. Yeni olduğu için iyi ikram yapıyorlarmış. kısaca temiz bir mekan diyorlar, Sahipleri de çok kültürlü insanlarmış.. gidin bir görüşün,
Arkadaslar, bende bu konudan cok faydalanmıstımdugun yeri ararken ve dugunum bademlide shellin yanındaki yolüstünde oldu. dugunu atlatmıs biri olarak buradan mekan arayan kısılere deneyimlerimi ve mekanla ilgi goruslerimi anlatmak istiyorum.
YOLÜSTÜNDEN UZAK DURUN!!
2-Ankaradan gelecek misafirlerin geceyi geçirmeleri için otel ayarlanması ve ücretinin mekan sahibi tarafından ödenmesi (ya da düğün için ödenen ücretin bunu da kapsaması)
3-Otel olayı olmazsa geceyi sabaha eğlence tarzında mekanda geçirmek mekanın çok düşük bir ücretle kendilerine tahsisi. Çünkü bazı davetliler sabah erkenden ankaraya döneceklerinden ve otel için harcama yapmak istemiyorlarmış. Tüm piyanist ve ikramlarla beraber bu iş için mekan sahibine gece boyunca önerilen ücret 100 TL (sonradan piyaniste 500 TL verilmek üzere piyanistle anlaşıldığı ortaya çıktı)
4-ışletmeci eğitimi görmüş olduğunu söylediği gelin hanımın düğünden sonra organizatör olarak işletmede istihdam edilmesi yönünde gerekli kolaylığın sağlanması. Planda bursa'da yaşamak varmış. Çocuk ve ailesi bursali imiş.
5-Mekan sahipleri damadın ailesini (anne ve babasını) çok sevmişler. Çok muhterem insanlar olduklarını ve dost olduklarını söylüyorlar. Ancak kız tarafı problemli imiş. zaten kız tarafının bu muhterem aileye (çocuğun anne ve babasına) yaptıkları kaprisi gözlemlemişler. (düğün boyunca dünürler yan yana gelmemişler, sinirle erken terketmiş kızın ailesi düğünü)
6-Gelinin babası şefle tartışmış. Gerekçesi tam net değilmiş. Sonradan öğrenildiğine göre, mutfakta görevli şefi, gelinin babasına ait aracın başından ayrılmayacak şekilde bekçilik yapmak üzere görevlendirme yapmaya çalışmış olmasıymış. Çünkü özel otopark görevlisi istiyormuş.
7-Fotoğraf hizmeti, yapılan sözleşme gereği işletmenin anlaşma içinde olduğu fotoğraf stüdyosu tarafından yapılıyormuş. ancak kız tarafı tüm çekimlerin kendilerine işyeri sahibinin bir ikramı olarak bedelsiz verilmesini zorlamış. Oysa fiyat konusundaki anlaşmalarla bunlar çok önce belirlenmiş olduğundan düğün sahiplerinin anlaşma dışına çıkarak kazanım sağlamaya çalıştığı mekan sahipleri tarafından hoş karşılanmamış.
6-anlaşmada barkovizyon konusu hiç geçmemişken son anda işletme barkovizyon yayınına (bedava olacak şekilde) zorlanmış. oysa mekan sahibi her hizmetin bir bedeli var diyor. Barkovizyon ücretini ödeselerdi daha iyi hizmet verilirdi diyor.
7-Yapılan anlaşmalarla alınan kararlardan düğün saatinden 2 saat önce mekan düzeninde ve (masalar düzeninde) değişikliklerin istenmesi ve bunun da gelin hanımdan telefonda direktifler alınarak yapılmaya çalışılması organizasyonu aksatmıştır. Bu değişikliklerinden birisi de kızın ve ailesinin diğer masalardan farklı büyüklükte ve renkte masada oturması gerektiğine yönelik çaba imiş. Onların diğer davetlilerden farkı ancak böyle ortaya konabilirmiş. Dolayısı ile mekan sahipleri gelin hanımdan aldığ direktifler doğrultusunda sadece kendi anne ve babasına ait masayı 10'ar kişilik hazırlamış diğerlerini 6 şar kişilik hazırlamış.
Daha çok yazılacak şey varmış bu düğün için.
Kız evi naz evi derler. Bunların ki kavga ve kaprismiş. Çok sürmez diyorlar. Damat ve ailesine yazık olmuş. Oysa damat çok bilgili ve kültürlüymüş. Ailesi de çok muhterem. Gelin hanımı kızımız ve ailesine gelince, bu yaşananalardan sonra.. yine de mutlu olsunlar dileklerini mekan sahipleri bu genç çifte aracılığım ile ilettiler..
YOLÜSTÜNDEN UZAK DURUN!!
2-Ankaradan gelecek misafirlerin geceyi geçirmeleri için otel ayarlanması ve ücretinin mekan sahibi tarafından ödenmesi (ya da düğün için ödenen ücretin bunu da kapsaması)
3-Otel olayı olmazsa geceyi sabaha eğlence tarzında mekanda geçirmek mekanın çok düşük bir ücretle kendilerine tahsisi. Çünkü bazı davetliler sabah erkenden ankaraya döneceklerinden ve otel için harcama yapmak istemiyorlarmış. Tüm piyanist ve ikramlarla beraber bu iş için mekan sahibine gece boyunca önerilen ücret 100 TL (sonradan piyaniste 500 TL verilmek üzere piyanistle anlaşıldığı ortaya çıktı)
4-İşletmeci eğitimi görmüş olduğunu söylediği gelin hanımın düğünden sonra organizatör olarak işletmede istihdam edilmesi yönünde gerekli kolaylığın sağlanması. Planda bursa'da yaşamak varmış. Çocuk ve ailesi bursali imiş.
5-Mekan sahipleri damadın ailesini (anne ve babasını) çok sevmişler. Çok muhterem insanlar olduklarını ve dost olduklarını söylüyorlar. Ancak kız tarafı problemli imiş. zaten kız tarafının bu muhterem aileye (çocuğun anne ve babasına) yaptıkları kaprisi gözlemlemişler. (düğün boyunca dünürler yan yana gelmemişler, sinirle erken terketmiş kızın ailesi düğünü)
6-Gelinin babası şefle tartışmış. Gerekçesi tam net değilmiş. Sonradan öğrenildiğine göre, mutfakta görevli şefi, gelinin babasına ait aracın başından ayrılmayacak şekilde bekçilik yapmak üzere görevlendirme yapmaya çalışmış olmasıymış. Çünkü özel otopark görevlisi istiyormuş.
7-Fotoğraf hizmeti, yapılan sözleşme gereği işletmenin anlaşma içinde olduğu fotoğraf stüdyosu tarafından yapılıyormuş. ancak kız tarafı tüm çekimlerin kendilerine işyeri sahibinin bir ikramı olarak bedelsiz verilmesini zorlamış. Oysa fiyat konusundaki anlaşmalarla bunlar çok önce belirlenmiş olduğundan düğün sahiplerinin anlaşma dışına çıkarak kazanım sağlamaya çalıştığı mekan sahipleri tarafından hoş karşılanmamış.
6-anlaşmada barkovizyon konusu hiç geçmemişken son anda işletme barkovizyon yayınına (bedava olacak şekilde) zorlanmış. oysa mekan sahibi her hizmetin bir bedeli var diyor. Barkovizyon ücretini ödeselerdi daha iyi hizmet verilirdi diyor.
7-Yapılan anlaşmalarla alınan kararlardan düğün saatinden 2 saat önce mekan düzeninde ve (masalar düzeninde) değişikliklerin istenmesi ve bunun da gelin hanımdan telefonda direktifler alınarak yapılmaya çalışılması organizasyonu aksatmıştır. Bu değişikliklerinden birisi de kızın ve ailesinin diğer masalardan farklı büyüklükte ve renkte masada oturması gerektiğine yönelik çaba imiş. Onların diğer davetlilerden farkı ancak böyle ortaya konabilirmiş. Dolayısı ile mekan sahipleri gelin hanımdan aldığı direktifler doğrultusunda sadece kendi anne ve babasına ait masayı 10'ar kişilik hazırlamış diğerlerini 6 şar kişilik hazırlamış.
Daha çok yazılacak şey varmış bu düğün için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?