Bursa Op. Dr. Özer Kutlu 'ya Gidenler......

ay canım çok üzüldüm ya, inşallah çok önemli bir sorun değildir
gerçi artık doğsa da sorun olmaz canım
özer bey risk görürse hemen yatış ister ve alır bebeği
diyorum ya sana ben 38+4 de doğum yaptım hem de planlı olarak yani seninkinin de zamanı gelmiş, haftasonu oradaysa doğumu gerçekleştirir değilse de en geç önümüzdeki pazartesi alır bence. hadi hayırlısı olsun canım. sağlıcakla kavuşursun inşallah bebeğine. kendini hiç sıkma hiç kasma. gayet rahat ol. özer bey işini bilir merak etme sen. güzel haberlerini bekliyoruz canım.

tabiki anlıyorum canım, sen rahat ol
tecrübelerimizi paylaşmak için buradayız zaten.
özer bey hastasını riske atmaz merak etme
valla canım özeli kapatıp hastanede ne olacak sorusunu ben de bilmiyorum inan
doktorların çoğu bu dertten muzdarip zaten. hem onlar hem de bizler için hayırlı olur inşallah ne diyeyim. ama şu var özer bey hastanede de çok ilgileniyor sağolsun. acil nöbeti varsa acile çağırıyor, polk. de ise oraya çağırıyor. öyle saatlerce de bekletmiyordu çok minnetarım kendisine her bakımdan.

aaa eşin niye strese sokuyor ki seni. sen memnunsan, rahatsan ve doktoruna güveniyorsan eşin bence çok karışmamalı. valla ben o konuda çok şanslıydım benim eşim hiç karışmıyordu sağolsun. ben de ona hep ilgisizsin sen diye kızarım ama çok ilgili olup karışması da iyi değil ya. insanın kafası karışıyor. ama her zaman eşim de özer bey den minnetle bahseder. hatta özer bey hastaneden ayrılmadan sen bir tane daha doğur diye takılır bana arasıra. bazen böyle hamilelik ve doğumla ilgili muhabbet açıldığında ama bizim doktorumuz çok iyiydi diye benden önce savunmaya geçer. bence senin eşin de zamanla özer beyin çok doğru bir tercih olduğunu anlayacaktır merak etme.

myline geçmiş olsun cnm inş önemli bişey olmadan bebğine kavuşursun ve tşk ederim

ilaydacım sana çok tşk ederim eşimin karışmasının nedeni ilki düşük olunca (ve ilkinde pek ilgilenmemişti beyimimz:)))) ve şimdide gebelik biraz gecikince özer beyde çok sakin bi dokotr bende öyleyim ama eşim biran önce olmasını istiyo bu ay git bidahaki aya gel leri pek sevmiyo ama bu işte biliyosunuz sabır işi

inş bende biran önce meleğime kavuşurum bizimde bu soru işaretlerimiz biter artık doğuca günü bekleriz sadece çok özlüyorum ogünü çok bekliyorum allah her isteyene nasip etsin:))))

teşekkür ederim arkadaşlar şuan idrar boşaltımını tamamlamış bi sorun yok böbrektede yok allaha şükr ama yinede doğumdan sonra takip edilmesi gerekirmiş.
ilaydacım eve yarın arayacağım sezeryan günü vercek inşallah bi aksilik olmazsa, hafta sonu burada değil malesef 20 si ile 22 arasına verek tarihi merakla bekliyorum.
emetcim inşallah en yakın zamanda allah sanada sağlıklı ve hayırlı bir evlat verir. sakın stres yapma hamile kalamamakta çok etken stres unutma.

dün gelip yazmıştım hepsi silinmiş ya

neyse mylinecım sorununuzun hallolmasına çok sevindim
çok az kalmış doğuma artık, inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini
herşey gönlünce olur inşallah, güzel haberlerini bekliyorum :1hug:

aemetcim, eşin de ben gibi sabırsızmış desene, ama bu işler sabır gerektiriyor biliyorsun
yani doktorların da yapacağı şeyler belli yani o yüzden birdahaki ay tekrar görüşelim sözü özer beye mahsus bir laf değil, başka doktora gitseniz de benzer şeylerle karşılaşabilirsiniz. çünkü sorunumuz yok diyorsun, daha önce hamile de kalmışsın yine kalacaksın inşallah. sadece stres yapma. ya da işleri hızlandırmak adına tedaviye başlarsınız. ama onun da garantisi yok inan. ben yumurta takip tedavisi gördüm birkaç ay farklı bir doktorda. herşey çok iyiyken bile olmadı neden mi çünkü çok sabırsızlanıyordum, biranönce olsun istiyordum ve bu yüzden de çok stresliydim. ama ümidi kestiğim beklemediğim daha ileri tedavilere niyetlendiğim aylarda hamile kalmıştım o yüzden biraz sabır vereliniortak

teşekkür ederim ilaydacığım iyi dileklerin için. bende biraz rahatladım şuan tek isteğim kızımın sağlıklı olması . Allah kısmet ederse yarın sezeryan olacağım özer bey saat 8 de hastanede ol dediğinde kalbim yerinden çıkacak zannettim. İnşallah herşey yolunsa gider kızım kucağımda çıkarım ameliyathaneden. bizim için dua edin. Allah bütün hamilelerin yardımcısı olsun. Allah isteyen herkesi hayırlı evlat sahibi yapar inşallah:Saruboceq:

ay çok sevindim canım, demek yarın ha
inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına
önce Allah'a tabiki sonra özer beye güven sen
özer bey işini bilir, hiç korkma rahat ol.
biraz ağrın olur ameliyat sonrası ama sonucunda mis kokulu bebeğine kavuşacaksın kolay değil tabi :teselli:

mylinecım yanında boydan elbise denilen uzun geceliğin olsun mutlaka
ben götürmemiştim, hastaneden ameliyat kıyafeti verirler sandım, tabi unutmuşum oranın devlet hastanesi olduğunu. son anda eşim gidip kantinden uyduruk bişey alıp gelmişti yani normal zamanda asla giymeyeceğim bişeydi ama mecbur kalınca ne yapayım giymek zorunda kalmıştım. ama insan o an bişey düşünemiyor biran önce bebeğimi kucağıma alayım da ne olursa olsun diyorsun.

1 paket açılmamış bebek bezi bulunsun yanında çünkü hastaneden istiyorlar ve açılmış paket olunca almıyorlar, kullandıktan sonra da kalanları vermiyorlar. bilgin olsun.

ayrıca ilk gün hemen sütün gelmeyebilir. inşallah gelir tabi de benim gelmemişti mesela. yanımızda bişey de yoktu mama vs. bir iki kullanımlık hastaneden vermişlerdi sonra gidip aldık mecburen. ben sütümün gelmiyeceğini hiç düşünmedim. zaten gelse de ilk günler az geliyor sonradan emzirdikçe çoğalıyor. o yüzden küçük bir kutu da olsa mama bulundur yanında inşallah gerek kalmaz ama sen yine de tedbirli ol.

başka aklıma gelenler. ben mesela lavman denilen yöntemi evde yapıp gitmiştim. rahat oldu yapabiliyorsan sen de öyle yap. eczaneden isteyin, sabah annen, kardeşin ya da eşin yardımcı olsun eczacı anlatır zaten bağırsakları boşaltmak için gerekli bişey. yapamam dersen de orada yapıyorlar zaten endişe etme.
sonda takılırken çok rahat ol sakın kendini sıkma ben kendimi çok sıktım çok korktum ilk defa taktırıyordum çünkü ve üst üste 2 kere sonda patladı biliyormusun :1shok: oradaki ebeler de şaşırdı , gereksiz yere çok bağırdım. yine de anlayışlı davrandı hemşireler valla. öyle söylendiği gibi zübeydenin hemşireleri hastaları azarlıyor aşağlıyor diye bişey var da ben yaşamadım, benim yanımdakiler de yaşamadı gerçi ama biraz bilinçli olduğunu belli et, çok mahsun durma, çok da bilmişlik de taslama. bişey söyeleseler bile polemiğe girme sakın. gerçi özer beyin hastalarına yaklaşım çok faklı gerçekten. bana bunu söylediklerinde acaba mı demiştim ama öyle gerçekten. özer beyin hastanede çok saygınlığı var.

ay bakarmısın ne öğütler veriyorum. ama bana da bunları söyleyenler oldu işe yarıyor gerçekten. ay canım seni daha fazla strese sokmıyayım senin soracağın bişeyler olursa da sor yani çekinme. hayırlı doğumlar diliyorum sana a.s.

ay ben kağnı hızıyla yazarken mylinecım sen çıkmışsın bile
umarım tekrar girip bakarsın belki yazdıklarım işine yarar
şimdiden geçmiş olsun, hayırlı olsun :içelim:

teşekkür ederim önerilerin için yanıma iki tane gecelik bir tanede pjama alıyorum bende ilk gün doğumda giyerim diye 10 tl lik kapalı çarşıdan aldım bir tane baya bol olsun dediler banada çünkü zaten sonra giymem diye ucuz bişiy aldım. :) diğerleri zevkime göre sonrada giyerim eşimi şimdiden ögütledim sütüm gelmezse pompa alacak hemen. ama mama aklıma gelmedi bak onuda söylerim ben bebek bezi 20 tane falan koydum bak bunu bilmiyordum paketide açtım ama tekrarmı alacağım şimdi.... neyse olmazssa onuda alırgeleir artık sevgili eşim acaba biboron ve emzik koysammı kararsızım ben mamayı kaşıkla veriyoruz sanınırım ilk zamanlar.
aslında merak ettiğim bebeğin ilk giyeceği kıyafatler yani doğumhaneye verilecek olan illa beyaz zıbıın takımlarımı olacak ki ben organik almıştımda hem yandan açılıyor hemde allttan çıtçıtlı aslında daha kullanışlı bilemedim ben ikisine koydum gerçi 3 takım koydum abarttımmı bilmiyorum. ara ara heycan basıyor sonra garip şekilde hissizleşiyorum. (yemeğide yaktım tam oldu şimdi) inşllah herşey yolunda gider.
lavmanı ben yapamıyorum daha öncede denedim beceremedim fitil bile kullanamıyorum:)
sonda olayı feci bişiy düşünmemeye çalışıyorum. umarım zorlanmam pazarlık yapayım özer beyle bu konuda dedim olmadı.
teşekkür ederim tekrar dualarınızı eksik etmeyin.olumunekankayizsmile

evet canım sen zaten biliyormuşsun bak
benim gibi tedbirsiz değilsin yani
doğumda giyeceğin gecelik kan lekesi olabilir, sonra giymeyebilirsin evet
ben mesela giymiyorum yıkadım güzelce leke falan da yok, hatıra kalması açısından saklamayı düşünüyorum
evet canım bebek bezi açılmış ve taneyle kabul etmediler bizden
ben de yanıma senin gibi 20-30 adet kadar almıştım bütün paketi götürmiyeyim 2 gün için dedim, ama malesef açılmamış paket istemişler eltimden ve eşim kantine gidip almıştı.

bebek kıyafeti konusunda bişey demiyorlar, yani sadece temiz bir battaniye getirin demişler bebeği teslim ederlerken. zıbın getirin onu getirin bunu getirin diye bişey dememişler. biz sonra odada kendimiz giydirmiştik bebeği. daha doğrusu ben zaten kalkamadım ilk gün eşim yaptı herşeyi sağolsun. özel oda olduğu için mi öyle oldu bilmiyorum. yani diğer odadaki bebekler için durum nedir bilmiyorum.
ama sadece alttan çıtçıtlı ince badyler ve üzerine battaniye bile alsan yeter bana kalırsa çünkü çok sıcak onlar da bunalır yani. fazla koymakta zarar yok, kullanmadığını getirirsin ama eksik olunca daha zor.

demek lavmanı yapamam diyorsun, o zaman hastanede yaptırırsın sorun değil. sondadan ben de çok korkuyordum o yüzden de çok kastım kendimi ama korkulacak bişey değil gerçekten sadece ebeler takarken rahat ol, ve oraya odaklanma başka şeyler güzel şeyler düşün o zaman anlamadan işlem olup biter yani.

biberon al bence her ihtimale karşı bulunsun yanında. iyice kaynat kullanmadan önce. zaten yapmışsındır sen bilinçli bir annesin de ben yine de hatırlatayım dedim. bebeklerin ilk dönemlerde bağışıklığı çok düşük oluyor o yüzden dikkatli olmak lazım. ama bir o kadar da senin kendine dikkat etmen lazım. senin sütünü alacağı için bebek sendeki en ufak değişiklik ona da geçer hemen o yüzden sen de kendine çok dikkat et. özellikle yediğine içtiğine. gaz yapacak şeyler yememeye dikkat et. süte geçebiliyor çünkü.

ay canım ne yemeği ya, yarın doğum yapacaksın bi de yemekle falan mı uğraşıyorsun. bırak eşin yapsın, ya da aile büyükleri falan yok mu sana yardım edecek. olmadı hazır bişeyler alın. sen artık otur dinlen. bebek gelince dinlenmek için şimdiki kadar zaman olmuyor. hadi Allah yardımcın olsun. hayırlısıyla yaparsın inşallah doğumunu dularımız seninle canım :Saruboceq:

Son düzenleme:
selam kızlar doğuma gidecekleri Allah Hayırlısıyla kurtarsın inşallah Allah kimseyi o yolda eğlendirmesin.

Bişey sorcam kızlar bu özer bey iyi bir doktor sanırım sayfaların hepsini okuyamadım ama hangi hastahanede acaba. Ben jimerde gülin hanıma gitmiştim gitmez olaydım hayatımı mahvetti. zaten artık jimerde değil. Ben tekrar hamile kalmayı istiyorum ama öncesinde doktora gitmem lazım bebeğimi doğumdan 1 ay sonra kaybettim bu şubat ayında. kalp damar tersliği varmış araştırdım anne karnında anlaşılıyormuş ne doktorum anladı nede jimer hastahanesindeki çocuk doktoru kalbinde delik olan ve kalp damarları ters olan bebeğimi sapasağlam diye taburcu ettiler doğumdan sonra hastahaneden. ben kendim anladım düşünün yani kızlar..

onun için hamile kalmadan önce kendimie iyi bi doktor bulup hep ona gitmek istiyorum özer bey iyi bir doktormu nerde görev yapıyor..

nihan çok geçmiş olsuın, başın sağolsun yaşadıkların kolay değil evet
Allah sabır versin, birdaha yaşatmasın

özer bey çok iyi bir doktordur evet gerek ben gerekse şimdiye dek tavsiye ettğim herkes çok memnun kaldı. özellikle riskli gebeliklerde de çok tecrübeli kendisi
zübeydehanım doğumevinin doktoru canım. tavsiye ederim

ayrıca bir tavsiye daha sana, inşallah yakın zamanda tekrar hamile kalırsın
ve hamile kaldığında belirli haftalarda ayrıntılı ultrasona gir bence

ben de kızımdan önce bir düşük yaşamıştım ve tekrar yaşamaktan çok korktum
bilson diye bir yer var bursa da görüntüleme merkezi. ultrason falan çekiyorlar
ben hamileyken 3 kez ayrıntılı ultrasona girdim. radyoloji uzmanları inceliyor. özellikle ismail beyi tavsiye ederim orada. bebeğin kalbini, böbreğini, beynini, bütün organlarını tepeden tırnağa inceliyor. en ufak bir sorun olduğunda anlaşılıyor zaten. keşke sen de öyle bişey yaptırsaydın. bazen kadın doğumcular farkedemeyebiliyor bu tür şeyleri. aklında olsun istedim. ücret olarak biraz pahalı ama senin yaşadığın sorun yanında para pul gözün görmez zaten. inşallah gönlüne göre bir doktor bulursun ve sağlıkla bebeğine kavuşursun.

ah canım bilseydim eğer çektirirdim hamileyken ama doktorum herşey mükemmel demişti ama şimdi ne kadar cihaz varsa hepsine gircem tekrar hamile kalırsam Allahın izniyle para önemli değil Allah razı olsun söylediğin için
canım birşey daha sorcam kusura bakma zübeyde hanım doğum evini bir ara kötülüyorlardı birde ben sezeryan olcam mecburen iyi ilgileniyorlarmı acaba hstanedekiler

sen de haklısın insan doktoruna güveniyor ama demekki % 100 güvenmemek gerekir
inşallah tekrar hamile kaldığında özellikle 20 inci ve 30 uncu haftada mutlaka bilsona git derim. ben hatta 13 üncü haftada da gitmiştim. çok evhamlıyımdır ben. özer bey de gülerdi benim bu huylarıma yani onun da hoşuna gidiyordu sanırım. sonuçta özer beye ne kadar güveniyor olsam da bilsondaki cihazlar gerçekten çok mükemmel ve radyoloji uzmanının değerlendirmesi gerekiyor. yoksa özer bey işinde çok profesyonel çok tecrübeli bir doktor.

zübeydehanım konusuna gelince valla ben de son güne kadar o hastanede doğum yapmak konusunda çok kararsız ve karamsar kalmıştım. ama sağolsun doktorum sayesinde hiçbir problem yaşamadım, gayet de ilgi, alaka gösterdi personel. ben de epidural sezeryan olmuştum canım. özellikle çok iyi ve tecrübeli bir anestezi uzmanına denk gelmiştim. bu işler ekip işi biliyorsun ve benim şansıma çok güzel bir ekip denk geldi. zaten özer beyin hastası olunca personel de çok ilgilendi. ama tabi memnuniyet ve beklentiler kişiden kişiye değişir. o hastanede doğum yapacaksan çok fazla bir beklentin olmayacak o zaman hayal kırıklığı da yaşamamış oluyorsun. ama şöyle bişey de var özer bey dışarda farklı bir özel hastaneye gelip de doğumunu yaptırıyor diye biliyorum. sadece ücret konusunda bir bilgim yok. ama o durumda doktora ayrı hastaneye ayrı ücret ödüyorsun sanırım.

anladım çok sağol verdiğin bilgiler için Allah tekrar nasip ederse mutlaka uygulayacağım Allah evladına uzun ömürler versin

anladım çok sağol verdiğin bilgiler için Allah tekrar nasip ederse mutlaka uygulayacağım Allah evladına uzun ömürler versin

rica ederim canım, merak ettiğin başka bişey olursa çekinmeden sorabilirsin vereliniortak

amanin canım Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler nasip etsin :Saruboceq:

cnm allah analı babalı büyütsün muhtemelen doğmuştur meleğin çok güzel bi duygu allah herkese nasip etsin çok sevindim

merhaba arkadaşlar, herkese selam.
kızım doğdu ikimizde iyiyiz şükürler olsun : ) çok fazla giremiyorum topiğe ama arada açıp bakıyorum, problemlerimiz olduğunda kusmalarımız fazla biraz birde gaz sorunumuz başladı. bana iyi bir çocuk doktoru önerebilirmisiniz acaba. aile hekimimiz dörtçelik çocuk hastanesine gitmemizi önerdi nefroloji bölümüne..
ayrıca doğumuma giremesede beni yalnız bırakmayıp iki gün boyunca izinli olmasına rağmen hastaneye gelen doktorum özer kutlu'ya çok teşekkür ediyorum. doğuma girmeden önce kendi doktorumu görmek bana cesaret verdi. detayları sonra anlatacağım.
tekrar görüşmek üzere :)

merhaba cnm geçmiş olsun ne mutlu bebeğinle sana bir ömür boyu mutlulklar

arkadaşlar bende dün doktora gittim tedaviye başladık hayırlısı bakalım inş. en kısa zamanda bende meleğime kavuşurum :dance:

merhaba arkadaşlar
bişey sorucam eski sayfalara baktımda bir sürü özer kutlu hastaları varmış hiçbiri yok şimdi noldu bu kadar insana bi ilayda bide myline var evet onlarda yeterince bilgilendiriyorlar ancak kalbalık olunca daha güzel oluyo muhabbet ve bilgi aktarımı
neyse bugünlük bendende bukadar görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…