emet bi ara bende eşimi götürmedim kontrollere sonra kızımı özledim ben dedi geldi :) benide çok geriyordu :) ama son kontrolden sonra anladı artık doktorun ne kadarönemli olduğunu. bebeğimin mesanesi çok dolu olduğu için böbrege baskı yapıyormuş bunu duyunca çok üzüldük bugün tekrar gideceğiz kontrole. (daha önce yoktu böyle bi sorun büyüdükçe bana benzyor sanırım zira anasıda pek tutar. ) ayrıtılı bir şekilde bütün iç organlarına bakacak özer bey inşallah bir sorun çıkmaz. :Saruboceq:
ben 14. haftan sonra gittim özer beye oyüzden bilmiyorum ilk üç ay ne sıklıkla çağırıyor.ayda bir gidiyordum bende ilaydanın dediği gibi bir risk yoksa çok gerekli değil bencede sık gitmek 32. haftadan sonrada 2 haftada bir çağırıyor. bi soru olduğunda zaten çağırıyor aman doluymuş kalabalıkmış sana yansıtmaz bunları zaten uzun uzun inceler sağolsun.
Bu arada bugün sezeryan günümüzde belli olacak.
cnm beni anladığını biliyorum ve çok tşk ediyorum
yine ben sormuştum bu soruyu bana yanıt vermiştin
gerçekten benim için çok önemli ilk 3 ay nasıll yapıcam bilmiyorum açıkça bide şimdi özellerini kapatıyorlar hastanede nasıl yapıcaklar bilmiyorum daha hamile kalmadan bunları düşünüyorum nasıl olucak bakalım hayırlısı beklemekten başka bi çaremiz yok şimdilik
özer beyden memnunum hamileliktede onunla devam etmek istiyorum ama yine diyorum 3 ay ki kontrolleri çok önemli
yaaa çok tşk ederim arkadaşım seninle konuşunca rahatlıyorum
ayrıca bidaha eşimle gitmicem muayeneye :)))) o beni yanılgıya düşürüyo doktor konusunda biraz atışıyoruz kendisiyle de:))))
teşekkür ederim ilaydacığım iyi dileklerin için. bende biraz rahatladım şuan tek isteğim kızımın sağlıklı olması . Allah kısmet ederse yarın sezeryan olacağım özer bey saat 8 de hastanede ol dediğinde kalbim yerinden çıkacak zannettim. İnşallah herşey yolunsa gider kızım kucağımda çıkarım ameliyathaneden. bizim için dua edin. Allah bütün hamilelerin yardımcısı olsun. Allah isteyen herkesi hayırlı evlat sahibi yapar inşallah:Saruboceq:
teşekkür ederim önerilerin için yanıma iki tane gecelik bir tanede pjama alıyorum bende ilk gün doğumda giyerim diye 10 tl lik kapalı çarşıdan aldım bir tane baya bol olsun dediler banada çünkü zaten sonra giymem diye ucuz bişiy aldım. :) diğerleri zevkime göre sonrada giyerim eşimi şimdiden ögütledim sütüm gelmezse pompa alacak hemen. ama mama aklıma gelmedi bak onuda söylerim ben bebek bezi 20 tane falan koydum bak bunu bilmiyordum paketide açtım ama tekrarmı alacağım şimdi.... neyse olmazssa onuda alırgeleir artık sevgili eşim acaba biboron ve emzik koysammı kararsızım ben mamayı kaşıkla veriyoruz sanınırım ilk zamanlar.
aslında merak ettiğim bebeğin ilk giyeceği kıyafatler yani doğumhaneye verilecek olan illa beyaz zıbıın takımlarımı olacak ki ben organik almıştımda hem yandan açılıyor hemde allttan çıtçıtlı aslında daha kullanışlı bilemedim ben ikisine koydum gerçi 3 takım koydum abarttımmı bilmiyorum. ara ara heycan basıyor sonra garip şekilde hissizleşiyorum. (yemeğide yaktım tam oldu şimdi) inşllah herşey yolunda gider.
lavmanı ben yapamıyorum daha öncede denedim beceremedim fitil bile kullanamıyorum:)
sonda olayı feci bişiy düşünmemeye çalışıyorum. umarım zorlanmam pazarlık yapayım özer beyle bu konuda dedim olmadı.
teşekkür ederim tekrar dualarınızı eksik etmeyin.olumunekankayizsmile
selam kızlar doğuma gidecekleri Allah Hayırlısıyla kurtarsın inşallah Allah kimseyi o yolda eğlendirmesin.
Bişey sorcam kızlar bu özer bey iyi bir doktor sanırım sayfaların hepsini okuyamadım ama hangi hastahanede acaba. Ben jimerde gülin hanıma gitmiştim gitmez olaydım hayatımı mahvetti. zaten artık jimerde değil. Ben tekrar hamile kalmayı istiyorum ama öncesinde doktora gitmem lazım bebeğimi doğumdan 1 ay sonra kaybettim bu şubat ayında. kalp damar tersliği varmış araştırdım anne karnında anlaşılıyormuş ne doktorum anladı nede jimer hastahanesindeki çocuk doktoru kalbinde delik olan ve kalp damarları ters olan bebeğimi sapasağlam diye taburcu ettiler doğumdan sonra hastahaneden. ben kendim anladım düşünün yani kızlar..
onun için hamile kalmadan önce kendimie iyi bi doktor bulup hep ona gitmek istiyorum özer bey iyi bir doktormu nerde görev yapıyor..
nihan çok geçmiş olsuın, başın sağolsun yaşadıkların kolay değil evet
Allah sabır versin, birdaha yaşatmasın
özer bey çok iyi bir doktordur evet gerek ben gerekse şimdiye dek tavsiye ettğim herkes çok memnun kaldı. özellikle riskli gebeliklerde de çok tecrübeli kendisi
zübeydehanım doğumevinin doktoru canım. tavsiye ederim
ayrıca bir tavsiye daha sana, inşallah yakın zamanda tekrar hamile kalırsın
ve hamile kaldığında belirli haftalarda ayrıntılı ultrasona gir bence
ben de kızımdan önce bir düşük yaşamıştım ve tekrar yaşamaktan çok korktum
bilson diye bir yer var bursa da görüntüleme merkezi. ultrason falan çekiyorlar
ben hamileyken 3 kez ayrıntılı ultrasona girdim. radyoloji uzmanları inceliyor. özellikle ismail beyi tavsiye ederim orada. bebeğin kalbini, böbreğini, beynini, bütün organlarını tepeden tırnağa inceliyor. en ufak bir sorun olduğunda anlaşılıyor zaten. keşke sen de öyle bişey yaptırsaydın. bazen kadın doğumcular farkedemeyebiliyor bu tür şeyleri. aklında olsun istedim. ücret olarak biraz pahalı ama senin yaşadığın sorun yanında para pul gözün görmez zaten. inşallah gönlüne göre bir doktor bulursun ve sağlıkla bebeğine kavuşursun.
ah canım bilseydim eğer çektirirdim hamileyken ama doktorum herşey mükemmel demişti ama şimdi ne kadar cihaz varsa hepsine gircem tekrar hamile kalırsam Allahın izniyle para önemli değil Allah razı olsun söylediğin için
canım birşey daha sorcam kusura bakma zübeyde hanım doğum evini bir ara kötülüyorlardı birde ben sezeryan olcam mecburen iyi ilgileniyorlarmı acaba hstanedekiler
anladım çok sağol verdiğin bilgiler için Allah tekrar nasip ederse mutlaka uygulayacağım Allah evladına uzun ömürler versin
teşekkür ederim ilaydacığım iyi dileklerin için. bende biraz rahatladım şuan tek isteğim kızımın sağlıklı olması . Allah kısmet ederse yarın sezeryan olacağım özer bey saat 8 de hastanede ol dediğinde kalbim yerinden çıkacak zannettim. İnşallah herşey yolunsa gider kızım kucağımda çıkarım ameliyathaneden. bizim için dua edin. Allah bütün hamilelerin yardımcısı olsun. Allah isteyen herkesi hayırlı evlat sahibi yapar inşallah:Saruboceq:
merhaba arkadaşlar, herkese selam.
kızım doğdu ikimizde iyiyiz şükürler olsun : ) çok fazla giremiyorum topiğe ama arada açıp bakıyorum, problemlerimiz olduğunda kusmalarımız fazla biraz birde gaz sorunumuz başladı. bana iyi bir çocuk doktoru önerebilirmisiniz acaba. aile hekimimiz dörtçelik çocuk hastanesine gitmemizi önerdi nefroloji bölümüne..
ayrıca doğumuma giremesede beni yalnız bırakmayıp iki gün boyunca izinli olmasına rağmen hastaneye gelen doktorum özer kutlu'ya çok teşekkür ediyorum. doğuma girmeden önce kendi doktorumu görmek bana cesaret verdi. detayları sonra anlatacağım.
tekrar görüşmek üzere :)