Bursa Op. Dr. Özer Kutlu 'ya Gidenler......

:sm_cool: canım bu sabah yine test yaptım ve POZİTİFFFF hihoyyyt ay çok güsell bi duygu.
bakalım benimde aklıma geldi gittiğimde rica edeyim belki yazar
2 gün önce rüyamda test yaptırıyorum özer bey dio ki ya 4 üz yada 3 üz dio kafamçokkarıştı Allahım diyorum nasıl bakıcam ben onlara inş rüyadır ama yine de hayırlısı ikiz olsa fena değil aklinialirimsmile kaydirigubbakcemile3
bu arada dün hafif çizgiydi yani çok silikti ama bugün tam normal çizgi ve bulantılarım arttı 2-3 gündür acayip bulantım oluyor

pembecim inş sonuçlar iyidir de beraber büyütürüs bebişlerii kaydirigubbakcemile5

merhaba arkadaşlar sizleri bir şey soracağım.bende 3-4 kere zübede doğum evine gidenlerdenim..Özer beye değilde orda bulanan 2 doktora gittim..şunu sormak istiyorum..Özer Beyin baştan muayenesinemi gittiniz yoksa hastanedemi baktırdınız..bebek için uğraşıyoruz ve şu an benim eşimde problem olduğu için tüp bebeğe yönlendirdiler..kendimle ilgili bir prolem varmı yokmu bilmiyorum..o yüzden direk tüp bebek merkezine gitmek istemedim..sigortalı olduğum için devlet hastanelerini tercih ediyorum..en azından bazı tahliller için para vermiyorum..zübeydede nihat kurtuluş doktora gittim geçenlerde..öyle rastgele seçtim doktoru yani araştırmadım..kan tahlili yapıldı ve usg çektirdim.tabi polikistik over sendromu varmış..bunuda öğrenmiş oldum..benim öğrenmek istediğim tüplerim açıkmı,kapalımı bilmiyorum bu gibi şeyleri doktora direk istediğimi söylesem yaparlarmı yada illa muayenelerinemi gitmek lazım..Özer Bey sanırım yanlış bilmiyorsam Bursa tüp bebek merkezindede çalışıyor..Çünkü eşimde problem var deyince bizimle biraz ilgiyi kesiyorlar ve tüp bebek yapan yere gidin diyorlar..bende direk oraya gitmek istemiyorum.daha kapıdan içeriye girer girmez para döküyorsunuz..sigortalıyım ve bundan faydalanmak istiyorum..bunları devlet hastaneleri yapmıyormu?

hunnycim tekrar tebrik ederim canım a.s.
kursum var şimdi istemem falan diyordun ama bak miniğin sana güzel bir cevap verdi.

anne ben ne zaman istersem o zaman gelirim var mı bir diyeceğin dedi adeta
hadi hayırlı olsun canım, Allah tamamına erdirsin inşallah.

evet kan testi de yaptır da kesinleşir en azından.
ona göre belki düşük önleyici bişeyler başlar özer bey.
bulantıların da erken başlamış. benimki 6. haftada falan başlamıştı ama herkesin bünyesi bir değil tabi.

aman canım ağzını hayra aç, üçüz dördüz ne yaptın :1shok: ohaoldumsmile
ben 1 tanesiyle baş edemezken 3 üz ve dördüz akannehir hiç düşünemem
ama tabi sen ikiz istiyorum diyorsun olur belki. Allah gönlüne göre versin canım ne diyeyim. hadi bakalım güzel haberlerle gelirsin inşallah :Saruboceq:.

serap merhaba canım hoşgeldin.
bizde de benzer sorunlar vardı canım, biraz uğraştan sonra
çok şükür kavuştum bebeğime inşallah sen de kavuşacaksın.

evet canım özer bey tüp bebek tedavisi de yapıyor.
ama sen hiç tedaviye başladın mı yani aşılama falan yapıldı mı bilmiyorum.
eşinin değrleri çok mu düşük. aşılamaya yetecek kadarsa eğer önce aşılama yapılır
daha sonra olmazsa tüp bebeğe geçilir.
eşimde problem var deyince niye ilgiyi kesiyorlar ki ben anlamadım.
yani kadın doğumcular eşinin tedavisine bakmaz evet ama en azından ne yapılması gerektiğini söylemeleri lazım. eşin ürolojiye gidip muayne oldu mu hiç mesela.
benim eşimin de sperm hareketliğliği ve morfoloji değerleri düşüktü. kendisi çok sigara içiyor malesef bu da çok etkiliyor. ürolojiye gidip muayne oldu varikosel olup olmadığına bakıldı. vitamin falan başlattı doktor, ben de evde bitkisel bişeyler yaptım keçiboynuzu kürü falan. bende de pko vardı. ileri düzeyde değildi ama ben de insülin direnci için şeker hapı kullandım. hamilelğimde de düşük olmaması için 6 ay kadar şeker hapı kullandım. epey işime yaramıştı. adetlerim düzene girdi. biraz kilo vermiştim mesela.
senin kilo durumun nedir. fazla kiloların varsa önce mutlaka kilo ver canım. belki şeker hapı sen de başlamışsındır. adet düzenin nasıl bilmiyorum onun da düzene girmesi lazım. bir taraftan da eşinin tedavi olması lazım. rahim filmi çektirdin mi mesela. belki dr senden rahim filmi de isteyecektir. meşakkatli bir yol ama olsun bebeğine kavuşmak adına değer yani.
biz de ilk etapta özer beye aşılama yapması için gitmiştik. daha önce ben de orda burda oyalandım. ama sonra özer beyi bulduk ve bana çok uğurlu geldi sağolsun. aşılamaya bile gerek kalmadan hemen o ay hamile kalmıştım.
aşılama için hastaneden rapor falan çıkarırız ilaçları raporla alırsın falan demişti. biz ama önce mauynehanesine gitmiştik. derdini daha ayrınyılı anlatmak ve daha fazla zaman ayırması açısından önce muaynehanesine gitmek daha mantıklı tabi. ama mesela hunny arkadaşımız önce hastaneye gidip tanıştı orada da gayet ilgili davranmış. bize de hastanede çok yardımcı oluyordu sağolsun. infertilite ve riskli gebelikler konusunda da uzman kendisi. bence senin için çok uygun bir doktor olacaktır ama tabi seçim senin.
özer bey hastasına sonuna kadar sahip çıkar, zor dönemde riskli durumlarda yanında olur kesinlikle yarı yolda bırakmaz. yani en azından ben şimdiye kadar hiç öyle bişey duymadım ve paragöz bir doktor da değildir kesinlikle.
yani canım daha ne diyeyim çok fazla bişey yazınca da insanlar tepki gösteriyor bu doktor sana ne veriyor bu kadar da böylesine reklam yapıyorsun diye ama ben sadece yaşadığım tecrübeleri ve izlenimlerimi yazıyorum. o da birisi sorarsa yani. durduk yere özer bey şöyledir böyledir demiyorum yani sen de şimdi sordun diye anlattım bu kadar ama anlatmaya başlayınca da bitiremiyor insan çok olumlu özellikleri var yani ama bana göre tabi sen ne düşünürsün bilemem. ama bir git tanış görüş derdini anlat derim. memnun kalmazsan tercih senindir canım. Allah yardımcın olsun ne diyeyim :teselli:

Son düzenleme:

İlayda sağol canım yazdıkların için seni zaten uzun zamandır takip ediyordum..tedavi olarak hiç aşılamaya başlamadık..şöyle diyeyim ..ilk önce gebe kalamadığım için (2 yıllık evliyim ama yaş 30 oldu) bahar hastanesinde kadın doğumcuya gittim..tabi her kes gibi kan testi istendi ve ayrıyeten eşimde sperm değerleri istedi.benim proklatin değerim yüksek çıktı..doktinex hapı verdi.eşimin değerleri iyi değildi..spermler bozuk,morfoloji %1,haraketlilik yok..doktor bakınca değerler beklediğimiz gibi çıkmadı dedi ve aşılama için bu değerler yetmiyor siz tüp bebek yaptırın dedi..tabi ben çok berbat bir durumdaydım..ama doktordan şunu beklerdim..en azından diyebilirdi eşini bir üroloji doktoruna göster ve varikosel varmı yokmu diye bizi yönlendiribilirdi..inanırmısın burdaki çoğu arkadaşlara teşekkür ederim.o kadar çok şeyler öğrendimki..arkadaşların yazılarını okudum ve onların tavsiyesiyle eşimle birlikte ürolloji doktoruna gittik.değerleri gösterdik.eşimin hormon değerleri normaldi,hem elle muayene hemde ultrayona baktı eşimde varikosel yoktu..onun demeside bunun hiç bir ilacı yok dedi siz tüp bebek yaptrın dedi..tabi ben gene burdaki arkadaşların yazdıklarıyla eşime ilk önce incir,3 ay keçi boynuzu+evicap+çinko takviyesi, ve 3 ay havuç suyu içirdim ve sigarayı bıraktı.bu yakınlarda tekrar sperm testi yaptıracağız .bakalım değerler ne alemde..bunlar eşimle ilgili olanlar..
Bana gelince..kendimle ilgili hiç bir şey bilmiyorum..bana hiç bir tedavi yapılmadı..tüpler açıkmı,yumurtlalıklar çalışıyormu hiç birşey bilmiyorum..bende ara kanamalar başladı..( 6 aydır bu şekilde..hala devam ediyor) bu yüzden gene bahar hastanesine gittim.ama doktor sadece apranax verdi ve vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırın dedi..( bahar hastanesindede tüp bebek yapılıyor) bende kendimle ilgi bazı şeyleri bilmiyorum dedim.bana sadece tüp bebek merkezine gitiğinde bu tür şeyleri yaptırabilirsin dedi.bende bunun üzerine zübeyde bir doktora gittim.derdimi anlatım..önce vajınadan baktı temiz dedi..bana sadece folıc plus verdi.inanırmısın doktora ben söyledim proklaktin hormonun yüksek olduğunu,o da sece kan değerinde prolaktıne baktı diğer değelere bakmadı.bende başka bir doktora gittim zübeydede.en azında usg çektirdi ve diğer doktor gibi sadece prolaktin değerime bakmadı.diğer hormon değerlerinde baktı..ve sonuç olarak POLİKİSTİK OVER çıktı..ve bana diane 35 verdi bunu 3 ay kullan dedi.( tabi bu arada bende soğan suyunu ve incir kürünü denedim )..rahim filmi çektirdinmi diye sormusun.benden kimse bunu istemedi..özel hastaneni doktoru bile tüp bebek merkezinde yaptır diyor.aslında özer beye gitmek istedim.en azından zübeyde baktırırdım ama randevu alamadım bir türlü.maşallah bütün saatleri dolu oluyor..adetlerim düzenlidir.kilo problemi yok ama evlendiğimde 47 kiloydum şimdi 55 lerde geziyorum ama birden aldım kiloyu ve veremiyorum.buda galiba polikistik overin bir sonucu ..bende çok oyalandım..daha hiç bir yol alamadım..burdaki ardaşlar bahsediyorlar doktor şunları verdi ,şunu yaptı diye ben daha hiçbirşeye başlayamadım..dediğin gibi çok uzun bir süreç..tavsilerin ve yazdıkların için çok sağoll..

serapcım, canım inanki seni çok iyi anlıyorum.
zamanında bu konuları çok araştırıp çok kafa yormuştum kafamçokkarıştı.
eşim çok umursamıyordu, olursa olur olmazsa da olmaz, senin kadar hayat felsefesi yapamam ben bu durumu diyordu ama ben hiç vazgeçmedim, hiç yılmadım. sonuna kadar mücadele ettim :mymeka:. sen de sakın yılma, mücadelenden vazgeçme vereliniortak.

doğru bir doktora denk gelmemişsin malesef. daha doğrusu senin derdine derman olacak bir dr çıkmamaış karşına desem daha doğru olur.
özer bey sana bu konuda yardımcı olabilecek bir doktor. tüp bebek tedavisi de yaptığı için infertilite konusunda artık iyice uzmanlaşmış.

canım hastanede randevu alamıyorum, hemen doluyor diyorsun mademki eğer durumun varsa eşinle birlikte muaynehanesine gidip bir görüşün. şuana kadar sana ve eşine yapılan test ve tahlilleri de götürün. rahim filmi çektirmeni isteyecektir büyük ihtimalle de onu da zübeydede çekmiyorlarmış burada pembe diye bir arkadaş var bahar hast. de çektiricem demişti. özer beye gidiyor o da.tedaviye başlayacak sanırım.

son olarak eşine tekrar bir spermiyogram yaptırın. değerleri yükselmiş olabilir.
evet benim eşimde evicap, çinko tablet ve keçiboynuzu kürü kullandı bir süre. havuç suyu falan içmemişti. evet havuç suyu da A vitamini yönünden çok zengin spermler üzerinde olumlu etkisi oluyor diye okumuştum. bir de arısütü, polen falan kullananları duydum. yani eşinin değerleri sıfır değilimiş canım ben artacağına inanıyorum, bak varikosel de yokmuş ne güzel.
gidin özer beyle konuşun, belki aşılama için yeterli gelir değerler, hastaneden de ilaç raporu falan çıkarır en azından ilaçların bir kısmını sgk üzerinden alırsınız. aşılama da çok tutmuyor diye biliyorum. ama tabi eşinin değerleri yükseldiyse. eğer incelemediysen bu sitede erkek infertilitesi ve pko ile ilgili başlıkları da incele canım, çok işine yarayacak bilgilere ulaşabilirsin. spermiyogramı da bursa tüp bebek merk de yaptırın. bize eşimin bir dr arkadaşı en doğru sonucu orada alırsınız demişti aklınızda olsun.

sendeki pko için de muhtemelen insülin direncine karşı bir ilaç başlanabilir, yumurtlama durumun takip edilir. hormon tahlili falan yapılmışmıydı daha önce prolaktine falan bakıldı diyorsun o zaman fsh lh değerlerine falan da bakılmıştır. yumurta rezervin falan iyiyse sorun olmaz. yaşın gayet normal o konuda endişe etme.
canım bak benim bu sitede hiçbir sorunu olmadığı halde, daha önce hamile kalıp düşük yapıp sonra tekrar neredeyse 2 yıl hamile kalamayıp aşılamayla da hamile kalamayan, birkaç tüp bebek denemesinden sonra hamile kalan arkadaşlarım var. o yüzden üzülme bence biraz uğraşlı olsa da sonunda hamile kalacağına inanıyorum. Allah yardımcın olsun. inşallah en yakın zamanda güzel haberler vermek nasip olur.

Son düzenleme:

canım hadi bakalım hayırlısı inş. çok sevindim bak düşünmüyorum derken o sana gelmiş bil allah seni ve bebeğiniz tüm olumsuzluklardan ve nazarlardan sakınsın inşallah. bana gelince durum öyle çokta iyi değil eşimin sonuçları iyi fakat benim fsh yüksekmiş sanırım bidahaki aya tekrardan hormon testlerim yapılacak şimdilik hiç bir şey vermedi bu ay zaten korunacağız film çektirip radyasyon aldığım için özer bey tahlilden sonra yumurta takibine başlıcaz falan dedi hakkımda hayırlısı napalım canım ama baya canım sıkıldı bu duruma düşünmeyeyim diyorum ama oda olmuyo allah yardımcım olur inş.

hunny arkadaşım öncelikle seni tebrik ediyorum.sana çok çok çok güzel bir hamilelik dönemi geçirmeni diliyorum kendine çok iyi bak ve bu günlerinin tadını çıkar....

pembe cim sanada canını sıkmamanı ve Özer bey ne diyorsa harfiyen yerine getirmeni isterim..senin moralin ne kadar yüksek olursa okadar güzel geçer herşey tamammı...Allah korusun daha kötü şeyler yaşayanlar var..seninki çözülmicek bir sorun değil arkadaşım sadece sabır gerekiyor biraz okadar...görüşmek üzere...

ilaydammmmmmmm arkadaşım nasılsın ??? bu aralar yine yoğunluktan pek vakit bulup yazamıyorum...iyisinizdir inş. bizler iyiyiz hep koşturmaca işte...Egecikte iyi ama yaramazlıklar çoğalmaya başladı..:)))))) arkadaşım görüşmek üzere...

canım benim nerelerdesin sen ya
özledim valla seni, arada 1-2 satır da olsa yaz canım ya
sensiz olmaz bu sayfa biliyorsun
bu arad doğum günü fotolarınız çok güzeldi ya
bayıldım valla, mailde de yazdım okudun mu bilmiyorum da
Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah
Ege ciğime de sağlıklı mutlu nice yıllar dilerim
yaramaz oldu öyle mi annesi, olsun o kadar olacak tabi
sen benim maviş cadıyı görsen, diğer topikte uzun uzun anlatıyorum da şimdi burda anlatmıyayım. ama hepsi yaramaz bunların canım.

bir ara zamanım olunca ege ye 2 yaş takvimi yapayım da özelden göndereyim
yapıştırırsın. 1 yaşda takılı kalmasın benim yaramaz tosun paşam alkisalkisalkis.

ayy canım benim yaa valla takvim için çok sevinirim.şimdiden çok sağol arkadaşım...maillerini okumazmıyım hiç okudum güzelim ve o içten samimi güzelmi güzel temennilerin için çok çok teşekkür ederim.aslında daha resim var ama aktaramadım henüz bilgisayara...yalnız pastamız mükemmeldi ılaydacım sende oraya yaptırabilirsin..canım benim fırsat buldukça girip yazıcam biliyorsun evdede internet olmadığından zor oluyor..çok öpüyorum sizi prensesimide kokla benim için...

canım inş. çözülmüyecek sorunlar değildirde bir an önce çözülür özer bey nederse yapıcaz artık bu ay beklemedeyiz bidahaki aya artık canım sabır sabır diyorum zaten elden bişi gelmiyorki canım görüşürüz sende bebişine iyi bak
a.s.

hunny arkadaşım öncelikle seni tebrik ediyorum.sana çok çok çok güzel bir hamilelik dönemi geçirmeni diliyorum kendine çok iyi bak ve bu günlerinin tadını çıkar....

teşekkür ederim canım inş iyi geçer bulantılarım var biraz biraz bide ağrılarım oluyo arasıra özer bey normal dedi ama işte düşük yapınca insan tedirgin oluyo. inş buda aynı sonuçlanmass eyvahedigeldismile Allah ım isteyen herkese hayırlısıyla ersinn.

takvimin çok güzel olmuş canım. yakışmış.
öğrenmişsin sen de bak takvim yapmayı. hayırlı olsun

evet canım ya çok beğendim fotoları da pastayı da
birara özelden yazışalım da pasta hakkında daha detaylı bilgi alırım senden
yeni fotoları da yükledikçe gönderirsin canım.
olsun canım böyle ara sıra da yazsan iyi oluyor. gönüller bir olsun tatlım olumunekankayizsmile

canım ne oldu ya, bir görünüp kayboldun
bulantınmı oldu yoksa yine

eee ne oldu, anlatmadın, gittiniz mi özer beye
kan tahlili falan yaptırdın mı,
gebelik takipleri için bişey dedi mi,
yani özer beye mi devam edeceksin
ilk hamilelğinde düşük yaptığın için bebek aspirini, progestan falan önerdi mi özer bey
ay bişey anlatmadan çıkmışsın hunny ya, merakta bırakma bizi :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…