Bursa Op. Dr. Özer Kutlu 'ya Gidenler......

ayy canım benim yaa valla takvim için çok sevinirim.şimdiden çok sağol arkadaşım...maillerini okumazmıyım hiç okudum güzelim ve o içten samimi güzelmi güzel temennilerin için çok çok teşekkür ederim.aslında daha resim var ama aktaramadım henüz bilgisayara...yalnız pastamız mükemmeldi İlaydacım sende oraya yaptırabilirsin..canım benim fırsat buldukça girip yazıcam biliyorsun evdede internet olmadığından zor oluyor..çok öpüyorum sizi prensesimide kokla benim için...

bende şimdi bizim topicte sordum seni ilaydaya nasılsın sesin soluğun yok egecim oğlun bi yaşına girmiş hayırlı olsunn darısı bizim kızlarımızakaydirigubbakcemile5

canım ne oldu ya, bir görünüp kayboldun
bulantınmı oldu yoksa yine

eee ne oldu, anlatmadın, gittiniz mi özer beye
kan tahlili falan yaptırdın mı,
gebelik takipleri için bişey dedi mi,
yani özer beye mi devam edeceksin
ilk hamilelğinde düşük yaptığın için bebek aspirini, progestan falan önerdi mi özer bey
ay bişey anlatmadan çıkmışsın hunny ya, merakta bırakma bizi :sm_confused:

fisfisfis ay canım kusura bakma anlatamadımm da annemle birlikte girdim yanına ben salıya randevu almıştım hemen onu iptal ettik giriş yaptı o gün için tahlil verdi onları yaptırdım sonuçlar için salı gidicem bakalım ne dicek bilmiyorumm inş iyidir sonuçlar. şimdilik bişey vermedi birde benim kan grubum negatif eşimin pozitif bunları filan kaydetti.gerçi düşükten sonra ne olur ne olmas aşı olmuştum kan uyuşmazlığı için..

tabiii ki özer beye devam edicemm hihoyyyt sırnaşık şey

ya normal mi bilmiyorum ama çok uyuyorummCADIARZU sabah rüyamda bile miğdem bulanıyodu çıkarıyodumm :sinifsinif:
ben öncekinde hiç bişey anlamamıştımm hiç bişey yoktu inş bunda da daha fazla olmas da geçerr :Saruboceq:
ama herşeye rağmen çok çok güsel bi duygu boshayallersmile :CüvCüv:

fisfisfis ay canım kusura bakma anlatamadımm da annemle birlikte girdim yanına ben salıya randevu almıştım hemen onu iptal ettik giriş yaptı o gün için tahlil verdi onları yaptırdım sonuçlar için salı gidicem bakalım ne dicek bilmiyorumm inş iyidir sonuçlar. şimdilik bişey vermedi birde benim kan grubum negatif eşimin pozitif bunları filan kaydetti.gerçi düşükten sonra ne olur ne olmas aşı olmuştum kan uyuşmazlığı için..

tabiii ki özer beye devam edicemm hihoyyyt sırnaşık şey

ya normal mi bilmiyorum ama çok uyuyorummCADIARZU sabah rüyamda bile miğdem bulanıyodu çıkarıyodumm :sinifsinif:
ben öncekinde hiç bişey anlamamıştımm hiç bişey yoktu inş bunda da daha fazla olmas da geçerr :Saruboceq:
ama herşeye rağmen çok çok güsel bi duygu boshayallersmile :CüvCüv:

evet canım, özer bey hastanede de çok ilgilidir gerçekten
biz de ne zaman gitsek hep ilgilendi hakkını yemem bu konuda asla
öyle özelinde güler yüzlü ilgili, hastanede yüzüne bile bakmayan doktorlardan değil yani biliyorum. sen de görmüşsün bak.
sadece tek dezavantajı hastane çok kalabalık, yeteri kadar zaman ayıramıyor ve muayne odalarında usg yok, farklı biryerde ve onun için de ayrı randevu mu alıyorsun ne. ben de tam bilmiyorum :sm_confused:.

bişey yoktur canım ya, içini ferah tut. kan uyuşmazlığı için iğne falan yapıyorlar diye duymuştum. salı günü tahlillerin sonuçlansın bakalım gerekeni yapar özer bey vereliniortak.

benim ilk 4 ay çok bulantım olmuştu. 16. haftadan sonra azalmaya başladı ve sonra tamamen bitti. bi de benmimki reflu tarzındaydı ay o da çok kötü ya. hiç bişey yiyemiyordum. yediğini çıkarmak da bişey ben çıkarmıyordum da zaten çıkaracak bişey de yemiyordum. zor ya ilk aylar. 5 aydan itibaren rahatladım. ben çok kilo almadığım için çok ağırlaşmamıştım da o yüzden doğuma 3-4 gün kalana kadar da gezmiştim. sen de zayıfsın çok kilo almazsın belki. şu bulantılar geçsin de rahat edersin merak etme :teselli:.

hunnycim ayrıca çok uyumak da normal canım.
ben de öyleydim. erkenden uykum gelirdi
akşam 9 sabah 9 uyuduğumu bilirim.
hormonlarla ilgili bir durum sanırım. bi de bebeğin organ gelişimi devam ediyor
metabolizma hızlı. bişey yapmasan bile sanki bütü gün taş taşımışsın gibi çok yorgun hissediyorsun kendini. folik asit falan başladınmı, onu başla mutlaka. bebekdeki nöral tüp defektlerin mi ne önlüyor. omurga gelişmi için çok önemli. ben daha hamile kalmadan önce başlamıştım. 3 ay kullandım. 3 aydan sonra multivitamin başlanıyor. daha önce ben de senin gibi düşük yaptığım için bebek aspirini ve progesteron ilacı falan da kullanmıştım ben. bakalım sana da verir belki öyle bişeyler. sen salı gittiğinde daha önce düşük yaptığını hatırlat tekrar canım. hastası çok olduğu için unutabilir. not aldı diyorsun gerçi ama sen yine de işini sağlama al ve tekrar hatırlat vereliniortak

arkadaşlar herkes çok yoğun sanırım topiğe uğrayan yok çok gerilerde kalmış bende başa alayım dedim :)))

arkadaşlar herkes çok yoğun sanırım topiğe uğrayan yok çok gerilerde kalmış bende başa alayım dedim :)))

evet canım bu ara pek gelen giden yok.
sen nasılsın, tedaviye başladınız mı
tekrar görüşebildin mi özer beyle
ben sana özelden mesaj yazmıştım okudun mu
bir de o yöntemi dene bakalım, o şekilde fsh ını düşürenler varmış
denemekten bişey çıkmaz bence. inşallah hakkında hayırlısı olur.

hunny de gelmemiş. en son salı günü tahlil sonuçlarımı alıp
özer beye gidicem tekrar diyordu. umarım herşey yolundadır.

mafoldumben bebeğim yine düştü...mafoldumben
ptesi gece ağrım başladı sabahı tahlil sonuçları için gidecektim zaten hemen gittim saat 9-10 gibi ordaydım bekle bekle ağrılarım arttı ama kimseye bişey diyemiyosun kalabalık herkes işim acil dio özer beyin de acil işi çıkmış öğlen yoktu saat 1 buçukta geldi neyse girdim yanına ağrılar olabilir dedi ama artarsa ara dedi bende normal ağrı die üstünde durmadım meğer düşüyomuş mafoldumben neyse ordan çıktım kursuma gittim akşam eve geldim sürekli yattım ağrılar kesilmiyodu gece lavaboya gittim kan gelmiş mafoldumben girmedem çıktım hemen zübeyde hanıma gittik yolda heğ ağlıyorum yine aynısı olacak die neyse acile girdik ağlamaktan derdimi anlatamıyorum doktor hanım hemen içeri aldı ultrasonla baktı göremedi zaten sabah özer beyde görememişti kan testini tekrarlayalım demişti. kan sonuçları çıkmış çok düşük dedi 136 çıkmış düşüğü önlemek için hap verdi eczane den alıp ewe döndük saat 1 oldu. tabi uyumak mümkün değil hem ağrıdan hem moral bozukluğu zorda olsa sabahı yaptık ( çarşamba günü ) eşim işe gitmek zorundaydı annemi aradım dişçide randevusu vardı dişini çektirip gelecekti yanıma işi uzun sürüyomuş kayınvalidemi aradım daha hamileliğimden haberleri bile yoktu mafoldumben ağlayarak anlattım telefonda kadıncağız apartopar geldi ben kalkamıyorum yatıyorum hemen arkasından annemde geldi 3 dişini çekmişler konuşamıyo mafoldumben geldimi herşey üstüste geliyo...

özer bey in muaynanesini aradım ama orda yoktu ctesi burda dedi sekreteri. saat beş gibi lavaboya gittiğimde düştüğünü gördüm mafoldumben jimere gitmeye karar verdik gülün hanım kuzeniminde doktoru oluyo ve çok iyi olduğunu duydum aradık müsaitim dedi ve hemen gittik muayne ettikten sonra düştüğünü söyledi ve bazı tahliller istedi bende 3-4 gün önce yaptırdığım tahlillerimi gösterdim herşey normal görünüyo dedi sonraki gebeliğini baştan takibini yapıcas gerekirse yatarak geçireceksin dedi mafoldumben

işte arkadaşlar benim hamileliğim yine bu şekilde sonuçlandı öncekin de de 5. haftadan sonra kanamam başlamıştı 7. haftada ( 10 günlük kanamadan sonra ) düştü bu da 5. haftadan sonra kanamam başladı ve hemen sabahı düştü

Allah ım bundan sonra böyle bişey yaşatmas inş Allah kimsenin başına vermesin mafoldumben

ptesi gece ağrım başladı sabahı tahlil sonuçları için gidecektim zaten hemen gittim saat 9-10 gibi ordaydım bekle bekle ağrılarım arttı ama kimseye bişey diyemiyosun kalabalık herkes işim acil dio özer beyin de acil işi çıkmış öğlen yoktu saat 1 buçukta geldi neyse girdim yanına ağrılar olabilir dedi ama artarsa ara dedi bende normal ağrı die üstünde durmadım meğer düşüyomuş mafoldumben neyse ordan çıktım kursuma gittim akşam eve geldim sürekli yattım ağrılar kesilmiyodu gece lavaboya gittim kan gelmiş mafoldumben girmedem çıktım hemen zübeyde hanıma gittik yolda heğ ağlıyorum yine aynısı olacak die neyse acile girdik ağlamaktan derdimi anlatamıyorum doktor hanım hemen içeri aldı ultrasonla baktı göremedi zaten sabah özer beyde görememişti kan testini tekrarlayalım demişti. kan sonuçları çıkmış çok düşük dedi 136 çıkmış düşüğü önlemek için hap verdi eczane den alıp ewe döndük saat 1 oldu. tabi uyumak mümkün değil hem ağrıdan hem moral bozukluğu zorda olsa sabahı yaptık ( çarşamba günü ) eşim işe gitmek zorundaydı annemi aradım dişçide randevusu vardı dişini çektirip gelecekti yanıma işi uzun sürüyomuş kayınvalidemi aradım daha hamileliğimden haberleri bile yoktu mafoldumben ağlayarak anlattım telefonda kadıncağız apartopar geldi ben kalkamıyorum yatıyorum hemen arkasından annemde geldi 3 dişini çekmişler konuşamıyo mafoldumben geldimi herşey üstüste geliyo...

özer bey in muaynanesini aradım ama orda yoktu ctesi burda dedi sekreteri. saat beş gibi lavaboya gittiğimde düştüğünü gördüm mafoldumben jimere gitmeye karar verdik gülün hanım kuzeniminde doktoru oluyo ve çok iyi olduğunu duydum aradık müsaitim dedi ve hemen gittik muayne ettikten sonra düştüğünü söyledi ve bazı tahliller istedi bende 3-4 gün önce yaptırdığım tahlillerimi gösterdim herşey normal görünüyo dedi sonraki gebeliğini baştan takibini yapıcas gerekirse yatarak geçireceksin dedi mafoldumben

işte arkadaşlar benim hamileliğim yine bu şekilde sonuçlandı öncekin de de 5. haftadan sonra kanamam başlamıştı 7. haftada ( 10 günlük kanamadan sonra ) düştü bu da 5. haftadan sonra kanamam başladı ve hemen sabahı düştü

Allah ım bundan sonra böyle bişey yaşatmas inş Allah kimsenin başına vermesin mafoldumben

çok geçmiş olsun canım çok zor bi durum inan bana bende 3 ayımı hep ağlayarak geçirdim hep düşük tehlikesi yaşadım hep kanamam oldu sürekli yattım sadece wc için kalkıyodum yemeyi bile yatakta yedim bunun nasıl bi duygu olduğunu biliyorum her kanamadan sonra acaba düştümü diye hoppa hastaneye gidiyoduk rabbim ne verirse hayırlısını versin sadece yazmak istedim yazdıklarını görünce üzüldüm inş bidaha tekrarlanmaz

çok geçmiş olsun canım çok zor bi durum inan bana bende 3 ayımı hep ağlayarak geçirdim hep düşük tehlikesi yaşadım hep kanamam oldu sürekli yattım sadece wc için kalkıyodum yemeyi bile yatakta yedim bunun nasıl bi duygu olduğunu biliyorum her kanamadan sonra acaba düştümü diye hoppa hastaneye gidiyoduk rabbim ne verirse hayırlısını versin sadece yazmak istedim yazdıklarını görünce üzüldüm inş bidaha tekrarlanmaz

saol canım iyi dileklerin için inş bidaha bööle bişey tekrarlanmass

çooook üzüldüm hunnycim ya
okuyunca inanamadım resmen,
çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın canım
ne denebilir ki bu durumda. ben 1 tane düşük yapmıştım
ve günlerce kendime gelememiştim. o yüzden seni çok iyi anlıyorum.

özer beye ulaşamamış olman da çok büyük bir talihsizlik olmuş
ama ilk başta söylediği doğru canım, hamileliğin ilk haftalarında bu tür ağrıların olması normal. bende de olmuştu. ama tabi kişiden kişiye değişir.
demek gülin hanıma gittin, tabi canım sonuçta hangi doktorun olacağı önemli değil. önemli olan seni memnun eden, derdine derman olan bir doktor olması.
özer bey riskli gebeliklerde uzmandır, ulaşabilseydin yardımcı olurdu eminim işte şansızlık olmuş. jimere gülin hanıma gidenler de memnun ama. hatta sitede benim arkadaşım var mopsy isminde o da gülin hanımın hastası çok memnun. sadece sgk lı hastalara bakmıyormuş diye duymuştum. ama tabi derdine çare olsun, sorunun ne olduğunu tespit etsin de insan maddi boyutu da düşünemiyor böyle durumlarda.

canım 2 düşükten sonra bunun sebebi araştırılıyor diye biliyorum. gerekli testleri yaptır bence. sende kan pıhtılaşması olabilir hunnycim ya ya da eşinle aranızdaki kan uyuşmazlığı ile ilgili bir sebep de olabilir. bence sen tekrar hamile kalmadan önce bu düşüklerin sebebini araştıracak bir doktora git. gerekli testleri yaptır. inşallah hakkında hayırlısı olur canım. inan çok üzüldüm. tekrar çok geçmiş olsun :teselli:

canım özer beyle tekrar görüşmedik adet görünce tahlilimi yaptırayımda sonra görüşücem mesajında geldi canım ilgin için teşekkür ederim aldım kullanmaya başladım bile hayıt ı inş. iyi gelir bakalım beklemedeyiz ama hunny de çok üzüldüm yaaa canım nasılda heyecanlanmıştı hakkında hayırlısısenağlama

canım benim çok üzüldüm yaa çokçok geçmiş olsun allah yeniden karnına kondursun sağlıklı hamilelik geçirmeyi nasip etsin tez zamanda inş. kendini çok yıpratma canım senağlama :çok üzgünüm::a015: böyle durumlarda söylecek sözde bitiyo canım eldende bişi gelmiyo sen kendine iyi bak şimdi bir an önce toparlanmaya calış arkadaşım

selam kızlar nasılsınız

huny gerçekten çok üzüldüm geçmiş olsun cnm yaşayan bilir demesi kolay ama üzülme inş en kısa zamanda sağlıklı uzun ömürlüsünü hayırlısıyla RABBİM nasip eder

kan pıhtılaşmasına bağlı olarak düşük yapıyor olabilirsin bunu göz önünde bulundurdu mu dr

yada genetik tanı yaptırdınız mı düştüğüne mi yanarsın çektiğin acılaramı değilmi

İLAYDACIM nasılsın ne var ne yok maviş gözlü melek kızımız nasıl

TUBACIM sen nerelerdesin nasılın artık hiç görüşemez olduk önceden özelden görüşüyorduk şimdi seninde çok vaktin yok benimde

sağolun arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. özer bey tahlil istemişti zaten 4 tüp kan aldılar hani guatr, troid vs bakılmış ama bi sorun bulunmamış aynı sonuçları gülin hanıma da gösterdim bi sorun görünmüyor dedi genetik tanı için de özelden yaptırılıyo die duydum ve eşimle ikimizin 1 milyara yakın tutarmış devlet karşılamıyomuş bakalım hayırlısı ne yapıcağımı da bilmiyorum ama uzun bi süre çocuk düşünmek istemiyorum artık hamile olduğuma sevineceğimi de sanmıyorum aynı şeyleri tekrar baştan yaşamaktan korkuyorum. Allah yazmıştır ama kısmet bakalım. hakkımızda hayırlısı olsun... Allah kimsenin başına vermesin...

selam kızlar nasılsınız

huny gerçekten çok üzüldüm geçmiş olsun cnm yaşayan bilir demesi kolay ama üzülme inş en kısa zamanda sağlıklı uzun ömürlüsünü hayırlısıyla RABBİM nasip eder

kan pıhtılaşmasına bağlı olarak düşük yapıyor olabilirsin bunu göz önünde bulundurdu mu dr

yada genetik tanı yaptırdınız mı düştüğüne mi yanarsın çektiğin acılaramı değilmi

İLAYDACIM nasılsın ne var ne yok maviş gözlü melek kızımız nasıl

TUBACIM sen nerelerdesin nasılın artık hiç görüşemez olduk önceden özelden görüşüyorduk şimdi seninde çok vaktin yok benimde

hoşgeldin canım, uzun zamandır yoktun özlettin kendini a.s.
ben bebişle uğraşıyorum, şu ara epey zorlu geçiyor. diş çıkarma artı bi de grip eşittir uykusuz ve yorgun günler ve geceler.

sen nasılsın canım. işe devam. yoğun geçiyor sanırım senin de günlerin. arada gel, uzak kalma bu kadar. evet tuba da çok uzun zaman oldu gelmiyor ya. ben de merak ettim. özelden de yazdım ama onun oğlu da fırsat vermiyor sanırım.:sm_confused:

canım özer beyle tekrar görüşmedik adet görünce tahlilimi yaptırayımda sonra görüşücem mesajında geldi canım ilgin için teşekkür ederim aldım kullanmaya başladım bile hayıt ı inş. iyi gelir bakalım beklemedeyiz ama hunny de çok üzüldüm yaaa canım nasılda heyecanlanmıştı hakkında hayırlısısenağlama

rica ederim canım. ben de bu siteden okuyup kullanmıştım çok kısa bir süre
ama düzenli kullanmak gerek. seninle de paylaşmak istedim o yüzden.

tamam canım gelişmelerden haberdar et bizleri de vereliniortak

sağolun arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. özer bey tahlil istemişti zaten 4 tüp kan aldılar hani guatr, troid vs bakılmış ama bi sorun bulunmamış aynı sonuçları gülin hanıma da gösterdim bi sorun görünmüyor dedi genetik tanı için de özelden yaptırılıyo die duydum ve eşimle ikimizin 1 milyara yakın tutarmış devlet karşılamıyomuş bakalım hayırlısı ne yapıcağımı da bilmiyorum ama uzun bi süre çocuk düşünmek istemiyorum artık hamile olduğuma sevineceğimi de sanmıyorum aynı şeyleri tekrar baştan yaşamaktan korkuyorum. Allah yazmıştır ama kısmet bakalım. hakkımızda hayırlısı olsun... Allah kimsenin başına vermesin...

canım benim seni çok iyi anlıyorum. yaşamayan bilemez tabi ama kendini koyverme hemen. çocuk düşünmüyorum falan deme. ama tekrar hamile kalmadan önce düşüklerin bir sebebi var mı onu araştırın bence. özer beyin istediği tahliller sanırım gebelik öncesi veya gebelikte yaptırılan rutin testler. mumunun bahsettiği kan pıhtılaşması veya genetik tanı evet özel testler sgk karşılamıyor diye biliyorum ben de ama gerekliyse yaptır canım. sonuçta tekrar aynı şeyleri yaşayıp üzülmektense baştan önleminizi alırsınız. kan pıhtılaşması falan varsa gebelik süresince düzenli olarak bir iğne ya da ilaç kullanıyorsun diye biliyorum. kan sulandırıcı. ama tabi önce nedeni tespit edilmeli.

en azından hamile kalabiliyorsun bu da güzel. yıllarca uğraraşıp hamile kalamayanlar da var canım. senin yaşadıkların da hiç kolay değil. insanın psikolojisi bozuluyor ama zamana bırak. zamanla acıların hafifleyecek ve tekrar isteyeceksin bir bebeğin olsun. daha yaşın çok genç. eminim çok sağlıklı çocuklar doğuracaksın. sadece biraz zaman, sabır ve sağlık açısından gerekenlerin yapılması. ihtiyacın olan bunlar canım. Allah yardımcın olsun :teselli:

Son düzenleme:
arkadaşlar merak ettiğim bişi var bu ay adetten sonra yumurta kontrolü yapıcaz demişti özer bey tabiki bunun içinde 1 ayda defalarca gitmem gerekecek acaba muayehaneye her gittiğimde bende muayene ücreti alıcakmı daha önce bunu yaptıran yada bununla ilgili bilsisi olan varsa bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim

arkadaşlar merak ettiğim bişi var bu ay adetten sonra yumurta kontrolü yapıcaz demişti özer bey tabiki bunun içinde 1 ayda defalarca gitmem gerekecek acaba muayehaneye her gittiğimde bende muayene ücreti alıcakmı daha önce bunu yaptıran yada bununla ilgili bilsisi olan varsa bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim

pembecim, benim bildiğim her gittiğinde muayne parası vermezsin canım
yani mesela gebelik takiplerinde son haftalarda bir ay içinde birkaç kez gitmen gerekiyor
ve o durumda sadece 1 kez muayne parası alınıyor
ama yumurta takibinde nasıl olur onu bilmiyorum
ben daha önce yaptırmıştım ama özer beye değil farklı bir doktora gidiyordum
o da eşimin arkadaşıydı, kendi aralarında anlaşıyorlardı
ama mesela aşılama yapıldığında onun paket bşr fiyatı var
ben yaptırmadım ama özer beye aşılama yaptıran bir arkadaşım bahsetmişti
işte diyelim 300-500 herneyse aşılama için o ücreti alıyormuş başka da bir fiyat almıyormuş ama ilaçlar sana ait tabi, onun için de hastaneden rapor çıkartıp indirimli alıyormuşsun ilaçları da. acaba yumurta takibinde de böyle sadece 1 kez belirli bir ücret alıp bir daha almıyormu acaba. ama şöyle her seferinde muayne ücreti almaz canım. telefon edip sekreterine sor istersen. bilmiyorum telefonda bir açıklama yapar mı. ona göre hazırlıklı gelmemiz açısından soruyorum falan dersin. iyi bir hanım ters karşılamaz sanmıyorum. standart bir fiyat vardır herhalde. belki de tek bir sefer muayne ücreti alıyordur. ama dediğin şekilde her seferinde almaz. çünkü gün aşırı falan gidiyorsun yumurta takibi için. her seferinde alırsa çok pahalıya gelir ki o şekilde olmaz bence vereliniortak

ılaydacım bencede her defasında almamsı lazım ama bakalım adet ıme daha var nasılsa testımı yaptırınca arar sorarım olmazsa ınŞ. Benı 1 ay daha bÖyle bekletmezde bır an Önce tedavıye falan baŞlar canım beklemek Çok sıkıcı ama ben yınede bıtkısel bıŞıler baŞladım belkıde faydası olur

X