burnumdan soluyorum!!!!!

artık bu saçma yorumlara bi nokta koymam gerektiğini düşünüyorum..

siz değil misiniz burda dakka başı konu açıp yok kv altınlara sulandı yok kp para istedi bilmem ne..? kusura bakmayın da herkesin layık olduğu şeyler var hayatta..ben 22 yaşımda evi barkı olmayan işsiz güçsüz bi adamla evlenip iki gün sonra burda bu konuları açan arkadaşlar gibi ağlamaktansa HİÇ EVLENMEM DAHA İYİ..

insanlar beni böyle düşündüğüm için maddiyatçı bulabilirler..ama alakası yok, ben sadece gerçekçiyim..BAZI ARKADAŞLAR ÖNCEKİ KONUMA BAKMIŞLAR.onu da şöyle söyleyim..

BİZ KİMSEDEN EV FALAN İSTEMEDİK..bize kendileri ev alıcaz dediler, biz de sadece dediklerini yapmalarını istedik sonuçta bu işler dalga geçilecek lakayıt baştan savılacak şeyler değil, bi şey söylendiyse yapılmak zorunda.

evet kimsenin alacağı bişeye muhtaç değilim.o evde oturmicam da..çünkü beni kimse sokakta bulmadı kimse böyle baştan savma davranamaz.beni de ailemi de oraya götürüp biz beğenmedik dediğimiz halde dalga geçer gibi gidip alamaz..

sevgi tabi ki çok önemli bişey.ama hayatın bi de gerçekçi bi kısmı var.10 sene sonra hanginiz kocanıza deliler gibi aşıktınız?

haline şükret diyenler de ayrı..kirada oturuyolarmış bilmem ne..evi olmayan adamla evlenmeseydiniz o zaman arkadaşım, bak burda isyan ediyosunuz bilmem kaç yıldır kiradayım kredi ödüyorum diye..çok mutlusunuz dimi (!) borç harç içinde hala deli gibi aşıksınız kocanıza..yok ya..

evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir?

Son düzenleme:
Birilerinden bir şeyler umarak evlilik yoluna girilmez arkadaş kendi ayaklarınız yere sağlam bassın ondan sonra adım atın bazı şeylere. Ha aileye muhtaç olarak bir yola başlıyorsan da onların imkanlarının elverdiği şeyleri kabullenmek gerekiyor. Daha önceki konularınızı da hatırlıyorum sizin aileniz illa ev olsun yoksa olmaz bu iş diyip duruyordu bu yüzden kayınpederinizin yaptığını çok da anormal karşılamadım açıkçası . Adam da alın size ev işte ,ev ev fiyip duruyordunuz demiş adeta. Başka biri olsa sizin ailenizin tavırlarına karşılık 5 kuruş bile vermezdi siz ev bulduğunuza dua edin bence diyeceğim ama sizdeki mantıkla adama beddua edersiniz ailecek.

Son düzenleme:

aboooooo :))) gülüyorum artık sadece gözün dönmüş senin yavrucum ev ev diye bak sen ne yap biliyor musun evlenme vallahi yazık kız çocuğa kıyma ona valla garibim benim bide asıktır o şimdi sana üzüldüm Allah yar ve yardımcısı olsun yazık valla yazık daha 22 yasındasın çalıs kazanda öyle al evini kıymet bilirsin en azından :)) senin gibilere semra gibileri lazım

kimse ondan imkanlarının ötesinde bişey istemedi, verebileceği para neydiyse verirdi biz de gidip gönlümüze göre bişey alırdık.önceki yorumları okumadan yazdığınız için canınızın istediği gibi anlamışsınız.biz adamı borca sokup ev alalım demedik heralde.

senin anlama sorunun var heralde? git istemediğin yerde yaşa bakalım böyle boş boş atıp tutabilecek misin?

kızım sen bu düşünceyle evlensen ne olur be.
neymiş herkes layığını bulurmuş.
sen de buldun o zaman, seni iplemeyen bi kayınbaba var karşında. bu muydu layığın.

iki düşünüp bi konuşacaksın
yok öyle herkese laf atmak.

gerçekçiymiş de, kimse sokakta bulmamış ta.
biz kaya kovuğundan çıkmadık herhalde.
biz de anamızın kıymetlisiyiz.

bi de sonunda iliştirdiğin ''sevgi tabi ki çok önemli çok bişey'' lafın var ya, çok güzel sırıtıyor onu da söyleyim sana.

sevgi çok önemliyse sen böyle düşünemezsin tamam mı.

boyacıyla, inşaatçıyla evlenen kadınların suçu ne o zaman? boyacıya mı layık ?
kimin ne olacağını bilemezsin hayatta.
kayınbaban sana istinyeden bi villa alsa bile bi yangına bakar, küllerine dalarsın sonra.

bi de bilmiş bilmiş konuşmazlar mı arkadaş.neymiş gerçekçiymiş.
düşmez kalkmaz bir allah, insanoğlunun ne olacağı belli mi hayatta.
şükürsüz seni.

simdi nisanlimla ev bakmaya gidiyoruz
kesinlikle begenmiyoruz
kayinpeder bozuluyor bu ise
ama ailem kayinpederin begenmesine
bizimde toy oldugumuzu dusunerek
eve bakmaya gidiyorlar ve onlarda begenmiyorlar
sonuc itibariyle ev alinmayacak cunku begenilmedi!

e o ev neden aliniyor peki begenilmediyse?
ustelik aile buyukleride girdiyse isin icine

ya gicikligina aliniyor
yada o evi kayinpeder kendisi yarin bir gun satmak icin aliyor

benim kayinbabam bana ev alsa begenmedigim halde
kiraya verir kendim begendigim yere cikarim

Benim karşımdaki çok şükür insan gibi insan sevgilimin güzel bir işi de var benim de olacak inşallah evi yok diye ayrılmalı mıyım doğru insanı bulmuşken hem de evi de çalışırız ikimiz alırız diye düşünüyorum mesela. Benim bir erkekte öncelikli olarak aradıklarım düzgün bir karaktere, vicdana, ahlak alayışına sahip ve çalışkan olmasıdır bunları da çok şükür bulduğumu düşünüyorum zamanla evi de alırız şimdi olmasa da 5 yıl sonra alırız ama karşımızdaki adamın karakterini, dürüstlüğünü, insanlığını parayla satın alamayız. Ayrıca o evi de nişanlınız almamış ki babası almış yani nişanlınızın ev alacak kadar bir parası yok demek ki bu mantıkla neden nişanlınızı tercih ettiniz diye sormazlar mı adama? Bir de mesela kendiniz de destek olup çalışmayı neden denemiyorsunuz zor geliyor di mi gidip çalışmak böyle havadan koca parası, kayınpederin aldığı ev filan daha tatlı hoş şeyler.

Son düzenleme:

ay öyle mi :)) hayatta herkes kendi tercihlerinden sorumludur şekerim, o boyacıyla evlenenlerin sorunu benim değil :) herkes iyi kötü her şeyin bedelini kendisi öder..
evet düşmez kalkmaz bi allah.o zaman gidip simitçiyle evlenelim belki bigün zengin olur diye..çok merak ediyorum ya gerçekten kendi hayatında da bu kadar şükürcü müsün?
sen ister komik bul ister ciddiye al ister alma.dünyanın her yerinde sosyal sınıflar var.bi doktorun gidip temizlikçiyle evlendiğini gördün mü?ya da bi avukatın boyacıyla :))

üzgünüm ama gerçek bu..haa ayrıca ne demişler sen eşşeğini sağlama bağla sonra allaha emanet et..
neyse konumuz bu değildi ama bence asıl komik olan sensin. hayat bu kadar toz pembe olsaydı keşke.

senin anlama sorunun var heralde? git istemediğin yerde yaşa bakalım böyle boş boş atıp tutabilecek misin?

martta evlenicem nasipse gayette istemediğim bir yerde ankara da yasıyorum ve doğubeyazıta gidicem nişanlım özel harekat polisi :))) bilip bilmeden konusma istemediğin bir yerde yaşa diyerek ev bark yemek kokusu falan değil terörün kol gezdiği yerlere gidicem... ama ne biliyomusun değer verdiğim saygı duyduğum bir adamla sevdiğim adamla olcam onunla uyucam onunla uyancam.. herkesten uzak hiç bilmediğim yerlere o olduğu için gidicem :))) ben sükret mükret demiyorum eve ister sükret ister s..k..r et banane sevdiğimle yasıycam diye sükret

aslında kendi sorduğunuz şeyi kendiniz çürütmüşsünüz.evet nişanlımın alacak parası yok, zaten ben onunla para pul için evlenmiyorum..

ayrıca da nişanlım çalıştırmıyo beni, ben yırtındım çalışmak için.

Su yazdiklarini cani gönülden destekliyorum arkadasim. Aynen ya icim sisti bu ne ya harbiden yazma tarzi bile bana 15 yasindaymissin gibi geldi.

Konu sahibi arkadasa:
Sükür et sükürrrrr... Begenmemis olabilirsin ama o senin elinde.
Insan harabe bi evi bile saraya cevirebilir. Senin elinde gelmiyorsa o evi saraya cevirmek sorun sende!

Kayinpederine ve kayinvaliden sana bi iyilik yapmis begenmemek gibi bi lüksün yok senin mecburiyetleri yok cünkü. Herkes kendi cabalariyla ev aliyo siz hazira konuyorsunuz.

PEs yani biraz sükür etmesini ögren.

büyük harfle yazmanıza gerek yok okuyabiliyoruz çok şükür
siz kendi ailenize bile gıcık kapıyorsunuz ev ev dediler diye merhaba demeden evi aldı mı diye soruyorlarmış
daha neyin maddiyatında değiliz diyorsunuz gerçekler bal gibi ortada
ev alıcaz diyebilirler sizin günde 50 kere hani nerde ev almadılar mı diye sormanıza ne demeli peki
layık layık diyorsunuz da bu kadar plan programa daha iyi nişanlı ve daha paralı kp bulabilirsiniz
mantıklı düşünürseniz ayrılmanız hayrınıza

bence çok haklısın madem bir güzellik yapıyor ev alıyor size Yine bütçesinin yettiğini alsın ama senin istediğini alsın

Ama bence nişanlınla aranı bozma bundan dolayı amaaa KP den uzak dur yaptığı hiç hoş değil diktatör biri belliki

pazar alışverişine bile karışır canım

Hatırlarsan kendi baban bir yüzüğün parasını vermemek için diretmişti, hani nişanda kızın yüzüğünü erkek alır erkeğin yüzüğünü kız alırdı da senin baban ben yüzük müzük almam demişti ya. Evet, sen gerçekten de babaevinden daha iyi, daha yüksek şartlarda yaşayabilmek için evlenmek istiyorsun ancak bu kafayla nasıl mutlu olursun, onu bilemiyorum.

o,o evi kendine almış aslında canım size değil...

şimdi parası var ev almak istiyor e oğlu evleniyor kiraya mı çıksın?

ben ev aldım beğenmediler bende kiraya verdim diye anlatmazsa bende mlkctk değilim

senın bu peder çok uyanık dikkatli ol.

onlardan birşey bekleme

aynen anlattığın gibi bir evde kirada oturdum tutarken hiç farketmedim
bildiğin zindan gibi
kapkaranlık evden yemek kokusu çıkmıyor hiç bir yerden hava almıyor
pazar günü kahvaltı edicez mesela ışık açık
ara kat bilmem ne ama güneş almadığı için ısınmıyor
kaç kiracı değiştirdi
böyle evler ne kiraya verilir ne satın alınılır
ben burda art niyet aarıyorum
madem o evi alacaksın niye millete fikir soruyorsun...
ananıı babanı bile katmış işe..
bana da evlenirken hiçbişey alınmadı ev de dahil
ama ben bile bunu şımarıklık olarak görmedim

Evlilikte tabiiki maddiyat cok önemli. Ama simdi sen saniyormusunki, istedigin gibi bir evde oturdugunda ve maddi sikintin olmadiginda cok rahat edeceksin?
Huzurun olmasi gerek rahat edebilmen icin.
Ama simdiden büyük bir huzursuzluk kaplamis sizi ailece. Kayinpederini resmen düsman ilan ediyorsunuz.
Sana burda yazi yazanlarin cogu senelerdir evli ve evet, dedigin gibi, herkes bir sekilde maddi sIkIntI cekmis, ama bu sebeplerden dolayi bizde burdan akil fikir veriyoruz sonucta.
Hem hayatin ne getirecegi belli olmaz, yani bugün zengin biriyle evleniyorsun diye, tüm hayatinda o rahatlikla gececek diye birsey yok.
Böyle düsünüyorsan ilerde cok üzülürsün, evliligin ve hayatin gercekleriyle tanistikca en cok sen ezilirsin altinda. Henüz nisanlisin ve nisanlilikta genelde cok sevilirsin, ama evlendikten sonra bu yasadiginiz huzursuzluklar mutlaka esini ve seni karsi karsiya getirecektir, simdi sana ve ailene karsi sabirli ve anlayisli olan nisanlin herseyi bir bir basina kalkabilir, esinin ailesiyle büyük sorunlar yasayabilirsin.
Bu yüzden biraz daha ilimli olman gerekiyor. Ama yok, ben istedigimi yaptiririm dersin, buda senin bilecegin seyler, senin hayatin, herseyi sen yasayacaksin.
Sen buraya derdini yazdin ve bizde fikirlerimizi yazdik...

sen o zaman bu nişanlıyı tercih etme.
baksana babasına şimdi bile laf geçiremiyo, sonuçta o evde siz oturmacakmıydınız.

sosyal sınıf senin beyninde var.
insanları önce ''insan'' olarak görmeyi öğren sen.
sokaktaki simitçi senden daha akıllıdır eminim ki.

ben senin gibileri ciddiye almıyorum, komik de bulmuyorum. acıyorum size. insanları sınıflandırdığınız o beyinciğiniz var ya ''aslında en alt seviyede''

doktor temizlikçiyle evlenir miymiş. saçma sapan örneklerle gelme benim karşıma.
üzgünüm ama gerçek olan ne biliyor musun ''sen bu kafayla gidersen mutluluğu rüyanda görürsün''

her şey para, mal mülk değil bu hayatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…