burnumdan soluyorum!!!!!

siz evli misiniz?
kendi eviniz var mı?

yoksa ev alacağınız zaman, paranız ve imkanlarınız olduğu halde, 25 sene evli olup da evi olmayanları düşünüp,, önünüze ilk çıkan evi alın da göreyim..
----------------------------------
ev alacaksınız..

paranız da var makul ölçülerde..

1000 tane ev gezerim gerekirse, istediğim olsun diye..

o an aklıma bile gelmez 30 senelik ayşe teyzenin kirada oturduğu şahsen.

gerçekleri konuşun kızlar..

arkadaş da olmuşken istediğimiz olsaydı demiş..kirada oturanları düşünememiş doğal olarak::::::::::::::::)))

Son düzenleme:
Adam size ev almak zorunda olmadığı halde almaya yeltenmiş.
Madem beğenmedin, al baba sen bu evi kiraya ver, biz kendimize başka yerden bakıcaz dersin.
Biraz da şükredin be.

olay ben değilim. benim medeni durumum yada evimin olup olmaması değil. ama size bir örnek vereyim. benim babacım 40 yıl çalıştı. emekli oldu anca ev alabildi. bu bir armağan bundan güzel birrşey varmı. hangi baba oğluna ev alabiliyor... adam onu almış,onu istemiş. bunun sonunda ölüm yokki. satarsın alırsın bir ev. istediğin gibi. ne güzel hiç yoktan bir ev veriliyor daha evlewnmemiş gencecik insanlara birazda bu pencereden baksak olaylara. ya olmasaydı. bunada şükür. bu gencecik yaşta bir evimiz var. tapusuda bizim üstüne. ha ev bize göre bile olmazsa,ne güzel aç değiliz açıkta değiliz. bir dayanağımız var. olması satarız.. bu şekilde düşünürdüm ben.
ben sizden farklı düşünüyorum. böyle bir hediye bence çok büyük bir hediye. babadan..
ha oturmaya zorlarlarsa orada adam haksız derim. böyle bir zorlamada yok okuduğum kadarıyla.. bunun çözümü var. satarsın.kiraya verirsin. ne güzel bir gelir işte.

Son düzenleme:
Arkadaşım sonuna kadar haklısın seni çook iyi anlıyorum bende kayınbabamın bize verdiği evde tam 1,5 sene oturdum . innsan evini sevmezse huzur bile bulamıyor. o eve bişeey almak gelmıyo içinden. çok şükür o evı kayınbabamın kendısıne verip gönlümün razı oldugu bı ev aldık . imkanın varsa hiiç oturma . kirada otur daha iyi. şimdiki aklım olsa hiç oturmazkiraya çıkardım. en azından evini seversen içindede huzurlu yaşarsın.

" evi beğendik alıcaz ama sevgilimin babasının parayı ödemesini bekliyoruz babası evi göreli 4-5 gün oldu annemler her allahın günü hani ev noldu alınmıyo mu, ev yoksa nişan yok bu iş ev olmadan olmaz diyip duruyolar.eve geliyorum meraba demeden önce bunu söylemeye başlıyolar gıcık oluyorum. "

demişsiniz eski konunuzda

kp haklı bence ailenin bu tavrını gördüyse sürekli ev ev ev den bahseden bi insana bende gıcıklık olsun diye böyle kimseye sormadan ev alırdım

al buyur oturuyorsan otur beğenmiyorsan çık kiraya derdim valla

,

Deniz Güneş bak ilk defa farklı düşündüğümüz bir konu oldu :)
Ben senin söylemek istediğin bence de sahte duygusallığa katılıyorum.
Yani adamcağız ev almış daha ne yapsın türünde vs düşünmüyorum.
Eminim imkanı olan evladını seven her anne baba bunu yapmak ister ve bundan guru duyar.
Bana samimi gelmeyen konu sahibinin ısrarı evet kpedere kızmış ve haklı.
O zaman diyecek ki ben babanın evini istemiyorum benim düşüncelerimi dikkate almayarak ev alıyor.
Bana saygı duymuyor biz dişimizi sıkar kendi evimizi alırız veya paşa paşa kirada otururuz babanın ağız kokusunu çekmeyiz.
Çünkü konu sahibi hmmm çok gururlu böyle ezerim ezdirmem hallerinde ya hani pislik yapmış ya kayınpeder.
Bunun cezası budur.
Ama hanım kızımız evden vazgeçmiyor :) Sanki babasının parasıymış gibi o ev satılacak benim istediğim ev alınacak o halde evlenirim diyor.
Kimin parasıyla kime trip atıyorsun demezler mi insana?
Diyelim kayınpeder düşüncesiz kaba saba kötü biri ee gelinin de gerçek yüzü çıktı işte ortaya ?
Ne farkı kaldı kayınpederden.. Hatta daha çirkin bir duruma düştü.
Ben nişanlısının yerinde olsam evlenmeyi bir kere daha düşünürdüm

Tabiiki insan ev alacagi zaman begendigi bir taneyi bulana kadar arar. Okadar para veriliyor sonucta, icindede bir ömür gecirmek istiyorsun.
Ama konu o degilki. Kendi paralariyla almiyorlar, kayinpederi aliyor.
Adamda begenmis evi, neden begendiyse artik. Belkide gercekten giciklik olsun diye yapti, onuda bilemiyoruz.
Daha cok "baslarini sokacak bir yer olsun yeter" diyede düsünmüs olabilir. Sirf oglu kira ödemekten kurtulsun diyede düsünmüs olabilir.
Parayi kim ödüyorsa, onun kararidir. Tabii ev aslinda oglu ve gelinin oldugu icin keske onlarinda fikrine saygi gösterseymis, ama göstermiyor iste.
Adam dört dörtlük düsünceli birisi olmadigi icin, onca verdigi parayi hic´e mi sayalim?
Hicde yapmayabilir. Ne haliniz varsa görün de diyebilir. Sonucta oda o evi alacak kadar parayi bir günde kazanmamistir herhalde, degerini biliyordur.
Ama calismayan insanlar anlamaz, mücadele etmeden birseyler elde eden insanlar herseyi sorun yapar.
Bende buna karsiyim. Biraz anlayis. Biraz sükür etmeyide bilmek gerekiyor bu hayatta.

Son düzenleme:
Yalnız müstakbel damat beyimizde çok sabırlı çıkmış,büyük konuşmayayım ama çoktan tak sepeti muhabbetine girmiştim

Bunu şimdi gördüm .
Herşey ortaya Çıkıyor adam nefret etmiş demek ki..
Almış bir tane ev alın da olsun bu iş demiş.
Özendiğini bile sanmıyorum adamın sırf almak için aldı muhtemelen
.

Bunu şimdi gördüm .
.

aynen bende bu şekilde düşündüm

zaten ev alacak insan bu şekilde davranmaz ki belli ki ortada bişeyler dönüyor

kız ve ailesi evlilik = ev konusunda imalı konuştuysa oğlunun hatırına alıvermiş işte bi ev

ben olsam içecek bile almazdım da neyse

ne şanslı insanlar var ya,bunu eyleme dökmeyi bırakın düşünüp teklif etmeleri bile güzel..

biz evlenirken k.pederim "ee artık 2 maaş oldunuz bize de kredi çekip bir ev alırsınız" demişti

intihar etmek,kendimi boğmak istiyorum şu anda

bizimkiler de altınlardan nasıl nasiplensek diye düşünüyolardı..

Hahahah
hani siz ve aileniz mal düşkünü değildiniz bir önceki konunuzda hiç böyle şeyler yazılmamış ama
utanmasanız daha neler istiyeceksiniz anlamıyorum ya
bir insan şımarmak için böyle eften püften sebeplerle uğraşmazki
Barbie'nin çok güzell pembe panjurlu bembeyaz şatosunu satıyorlar çok ünlü oyuncak mağazasında üç tarafınıda su dolu leğenlerle
çevreleyin..
alın sıze eşsiz manzara ve müthiş bir şato.
Bu arada siz evlenmek değil gerçekten 'EV''lenmek istiyorsunuz

Son düzenleme:

Baştan böyle ilişkilere giriyorlar.
Sonra kayınvalide beni niye sevmiyor kayınpeder beni niye sevmiyor.
Kocam aileme görmemiş dedi,kocam aile paragöz dedi..
Vs vs..
İnsanların ağızlarına laf verirseniz böyle olacak sonuç anormal değil yani.
Ben ilk mesajını okuduğumda şimdi yazdıklarımın tam tersini yazacaktım ilk bir kaç cümleye kadar.
Ama baktım ki adam sanki mecbur gelin hanıma borç takmış,kredi çekmiş sanki hanım kızımızdan evi almak zorunda elimahkum.
Bu kadar hafife almayın yahu insanlar yıllarca çalıştıkları emekleri..
Seni yemek kokan apartmana layık gören adama vereceğin cevap senin evine kalmadık lafıdır
Ve ya benim babam alır evimizi lafıdır ?
Var mı bunu söyleyebilecek bir durum ,yok o zaman sıkar dişini oturursun.
Nişanlısı gerçekten gökten inmiş bir melek bence :)

valla cnm sende doğru demişsin bazen buyazılanları görünce ya ben çok aptalmışım yada körkütükaşık bnde üni mezunuyumbnde çok rahat büyüdüm annem babasız olduğumuz için bidediğimizi iki etmezdi ayağıma yemeğimizi getirirdi buşeki,lde yaşarken kayınvalidem kayınpederim ve ikiz kayınlarımlaoturmayı kabul ettim çünkü eşimle evlenmek istiyordum çünkü onu seviyordum onunla olıyım hiçbi zorluk gözümde yoktu halada öyle 4 sene bitio ve yazın kısmetse kendi evime geçicem hee hç zorlanmadım mı elbette zorlandım ama öyle bir sevgi varki herşeyi yaptırtıyor...

Bunu şimdi gördüm .
.

üfürük ben de biraz saflık var bu kadarını düşünemezdim.....bizde aileler bize takı bile takmamıştı......üzerinde dahi durmadık...zaten sonradan bize daha fazla yardımları olmuştu........hem ailenin eline bakıp hem de bunları sorgulamak buradan çok abest görünüyor....ev kötüyse kötü....öyle uygun görmüşler ...ev oğluna da ait değil

sen hala burda mısın
senin kolunda serum acilde yatıyor olman lazımdı

birde benim anlamadığım yemek yapılan her apt. yemek kokmaz mı :26:

sen hala burda mısın
senin kolunda serum acilde yatıyor olman lazımdı

birde benim anlamadığım yemek yapılan her apt. yemek kokmaz mı :26:

binaların havalandırma sistemine ve tabi evde kullanılan davlumbazlara bağlı arkadaşım.Her apartman kokmaz. mesela bizim apartmanın yanında bir apartman var aynı kişinin. içine girince ilk 2 kat mütemadiyen yemek kokar ve hepte birbirine karışmıştır kokular.Ama daha üst katlarda öyle bir koku yok. muhtemelen davlumbaz artısı bu... bizim apartmanda ise hiç böyle bir koku ile karşılaşmadık çok şükür.Gerçi koksa ne olur bilemedim çok önemli birşey değil bence sonuçta kendi evin kokmuyorsa kapını kapattığında kokuyla filan bir alakan kalmıyor.Kokudan ziyade içine sinmemiş daire sanırsam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…