burnumdan soluyorum!!!!!

evi bi görseniz, ev 1 senedir satılık bizden başka alan enayi yok.

anladım oturmak zorunda degılsın tabı ,eskide olsa yenıde olsa ev almak ölü yatırım değil oturmak istememen normal beğenmemiş olabilirsin ama en azından kira gelirin olur senın oturacagın evın kırasını karsılar şimdiden ters düşmeyin eşinin ailesiyle

Madem sırf sana pislik(!) olsun diye böyle birşey yapmış kayınpederin.
Sizde delikanlılık yapın oturmayın o evde gidin kendi evinizi alın.
Kimseylede yüz göz olmayın.
Güneş görmeyen yemek kokan o iğrenç ev size layık değil bence de adam evini kiraya versin yesin o parayı.
Sizde size layık evinizde kendi paranızla emeğinizle oturun.

Siz pislik görmemişsiniz konu sahibi
Kayınpederin öyle bir pislik yapardı ki hayattan soğurdun.
Nasıl aileler var evlatlarının iliklerini kurutuyor yuvalarını yıkıyorlar.
Sizinki şımarıklık onun ki kör inat bence gelin-kayınpeder muhteşem bir uyum içindesiniz.

Ortada bir miktar para var, o bütçeye uygun alınabilecek evler var, hatta beğenilen ev için eldeki para yetmezse üstünü tamamlayabilecek ayrı bir bütçe de var. Ana bütçenin sahibi olan kayınpeder, evde oturması gereken insanlara danışmadan bir ev alıyor ki o evi asıl ev sahipleri yaşamak için uygun bulmamış, onlar da başka bir yeri beğendiklerini söylüyorlar. Siz de tutturmuşsunuz onu bulamayan da var, yok efendim haline şükret. Siz her karşılaştığınız sorunlarda Polyannacılık mı oynuyorsunuz? Her sıkıntıda her sorunda benden daha kötü durumlarda olanı var diyebiliyorsanız ayakta alkışlıyorum sizi :46: :46: :46:

Siz şimdi onu bulamayanlar da var dediniz diye konu sahibinin gidip paşa paşa o eve yerleşmesini mi bekliyorsunuz?

aynen

öyle isyan etmiyorum ,elimdekiyle yetinmsini biliyorum o yüzden mutluyum allaha şükür
bazı durumlarda inatlaşmanın kimseye yararı olmaz

ya aklımı kaçıracağım biride küfür etmemek için zor duruyorum demiş..
PELUS relax biraz relax

istemediğim evde bende oturmak istemezdim.yanlış anlamazsan bişey sormak istiyorum.sanki baba oğul biraz birbirinden kopuk gibi biri ben ev alıyorum ister beğenin ister beğenmeyin öbürü niye parayı bana vermiyorsun üstüne ben katıp beğendiğimi alayım gibi yani durum böylemi.
yoksa babasının karşısına geçip babacığım çok saol bizi düşünüyosun ama bu içime sinmedi ben şu kadar para biriktirdim al bunuda üstüne koyalım gidelim bi emlakçıya beraber beğenelim demiş mi?
adam kendine göre haklı ben ev aldım beğenmiyorlar diye düşünüyor sizde haklısınız beğenmiyorsunuz.yada siz illada ev istedinizmi

Madem sırf sana pislik(!) olsun diye böyle birşey yapmış kayınpederin.
Sizde delikanlılık yapın oturmayın o evde gidin kendi evinizi alın.
Kimseylede yüz göz olmayın.
Güneş görmeyen yemek kokan o iğrenç ev size layık değil bence de adam evini kiraya versin yesin o parayı.
Sizde size layık evinizde kendi paranızla emeğinizle oturun.

Siz pislik görmemişsiniz konu sahibi
Kayınpederin öyle bir pislik yapardı ki hayattan soğurdun.
Nasıl aileler var evlatlarının iliklerini kurutuyor yuvalarını yıkıyorlar.
Sizinki şımarıklık onun ki kör inat bence gelin-kayınpeder muhteşem bir uyum içindesiniz.

arkadaşım kusura bakma ama, bizim istemediğimizi bile bile gidip o evi almasının altında hiçbi şekilde iyi bi niyet göremiyorum ben.isterse 500 milyar verip almış olsun, ben istemediğim yerde oturmam.sizin bi bayan olarak yaşadığı evin bi kadın için ne kadar önemli olduğunu anlamanız gerekirdi diye düşünüyorum.bu sonuçta insanın bütün enerjisini, psikolojisini etkileyen bi durum.evet benden kötü durumda olanlar olabilir, allah yardımcıları olsun.benim derdim babasının bizim mutsuz olacağımızı bilerek zorla böyle bişey dayatması.tabi ki herkes oğluna ev almıyo,kimisi elini cebine götürmüyo, hatta destek olmayı bırak köstek olanlar da var bunu ben de biliyorum.ama parayı onun veriyo olması ona benim nerde yaşayacağımı seçme hakkını vermez..

zaten söyledim nişanlıma.babana da söyle dedim.o ev satılıp yeni ev alınmadan nikah tarihi alınmıcak.bu kadar basit.kimse bana istemediğim bişeyi dayatamaz..

siz ne derseniz deyin, burada alınan şey bir hediyedir, ve hediyeyi alınan kişi değil alan kişi seçer.

arkadaşım dolma kalem mi bu :27:
evden bahsediliyor burda La Havle yaaaa :19:
hayatta bir kere alıncak birşey.. açıkca belirtilmiş defalarca bu evi istemiyoruz diye.
adamın gerçekten niyeti iyi olsa o parayı verir beğendikleri evi almalarını söyler.
ya da hiç burnunu sokmaz, ama amaç iyilik yapmak değil kii, akılda ne çakallıklar var..... :20:

Beğenmediyseniz kiraya çıkarsınız.
Bundan sonra daha da üstüne giderseniz belli ki tatsızlık çıkacak.
Ailenizde beğenmediğini söylediği halde inatla gidip alması enteresan.
Yine de ev evdir.
Bende evlenirken kendi evime çıkabilseydim, verdiğim kiralarla + bir ev daha alırdım.

siz ne derseniz deyin, burada alınan şey bir hediyedir, ve hediyeyi alınan kişi değil alan kişi seçer.

Alınan herşey hediye ise o zaman bu kıza yüzük de bakılmasın bilezik de... Nasıl olsa erkek tarafı alacak ya bunları, kendileri alsınlar bu kıza sormasınlar sonuçta alınan kişi değil alan kişi seçer değil mi? Şunu da merak ediyorum, siz birisine bi hediye alırken hediyeyi neye göre seçiyorsunuz? Ben bunu çok beğendim bunu hediye edeyim ona mı diyorsunuz, yoksa bu aldığımı o çok beğenecek bunu mu alayım diyorsunuz? Kullanacak kişi mi önemli yoksa alacak kişinin memnuniyeti mi??

istemediğim evde bende oturmak istemezdim.yanlış anlamazsan bişey sormak istiyorum.sanki baba oğul biraz birbirinden kopuk gibi biri ben ev alıyorum ister beğenin ister beğenmeyin öbürü niye parayı bana vermiyorsun üstüne ben katıp beğendiğimi alayım gibi yani durum böylemi.
yoksa babasının karşısına geçip babacığım çok saol bizi düşünüyosun ama bu içime sinmedi ben şu kadar para biriktirdim al bunuda üstüne koyalım gidelim bi emlakçıya beraber beğenelim demiş mi?
adam kendine göre haklı ben ev aldım beğenmiyorlar diye düşünüyor sizde haklısınız beğenmiyorsunuz.yada siz illada ev istedinizmi

hayır kendileri dedi ev alıcaz diye biz öyle bişey teklif etmedik.evet biraz kopuklar durum yazdığınız gibi..nişanlım babasına üstüne ben para koyuyum dediğinde kabul etmedi..

Sende haklısın sevmediğin bir evde oturamazsın ama belki babası bütçesine göre bir ev almıştır canım bence yinede sen yapıcı ol o evi kiraya versen başka evde otursan babası ile aran hep limoni olur buda hoş olmaz bence bir defalık sen alttan al evlilik hiç kolay değil inanki.. 3 maymunu oynamak gerekir çoğu zaman ayrıca kirada oturan o kadar insan varki belki senin beğenmediğin o ev onların olsa mutluluktan uçarlar bide olaya bu açıdan bak derim üzme kendini umarım herşey istediğin gibi olur...

evet gerçekten nasıl bir nimete sahip olduğunuzun farkında bile değilsiniz. Tamam beğenmemiş olabilirsiniz, yaşayacağınız yeri seçmek sizin hakkınız. size sorulmadan ev alınması hoş değil ama bunalıma girmeye meyilliyim falan demişsiniz. Demek ki ailesi size hiç yardım etmese bayağ br depresyondan çıkamayacaktınız. hazır alınmış bir eviniz olacak kötü mü?. zamanla alışırsınız. bu zamanda kira derdi çekmeyeceksiniz veya büyük bir borca girmeyeceksiniz. ilerde çocuklarınız bile rahat edecek.

ya aklımı kaçıracağım biride küfür etmemek için zor duruyorum demiş..
PELUS relax biraz relax

ya arkadaşım şu dünyada iyilik yapacaksan da kötülük yapacaksan da adam gibi yap. düşmanım bile mert olsun. pislik yapıyorsa bile adam gibi yapsın, bu adam gibi sinsi sinsi iş çevirmesin.
şu hale bak, şimdi bu adamın yaptığı iyilik mi? hiç yoktan berbat bi evi aldı, gelini de oğlunuda huzursuz etti, tartışmalarına sebep oldu.
iyilik yapacak adam verir parayı ellerine..
yok yapmıcaksan hiç karışma..
şimdi bu adamın yaptığını anlatsan birine belki dicekki, burdaki bazı arkadaşlar gibi, aaaa adam size ev almış ayol daha ne..
işde ben buna kızıyorum, belli işde adam pislik yapmak istiyor bal gibi kötülük bu. be adam pislik yapacaksan bile ADAM gibi yap be.
bunun gibi sinsi düşmandansa akıllı ama mert bi düşmanı tercih ederim..

arkadaşım dolma kalem mi bu :27:
evden bahsediliyor burda La Havle yaaaa :19:
hayatta bir kere alıncak birşey.. açıkca belirtilmiş defalarca bu evi istemiyoruz diye.
adamın gerçekten niyeti iyi olsa o parayı verir beğendikleri evi almalarını söyler.
ya da hiç burnunu sokmaz, ama amaç iyilik yapmak değil kii, akılda ne çakallıklar var..... :20:

hayatta bir kere alınacak diye niye bir kaide olsun, millet evi olmadan evleniyor ev alıyor, bu arkadaşlar da pekala aynısını yapabilir, hatta ek kira gelirleri olduğundan daha rahat yapabilirler. adam o evi kelepir görmüştür, param iyi kullanılsın, çarçur etmesinler diye kendisi onu seçmiştir.

şu bir derdim vara açılan konuların çoğunluğu nişan alışverişi krizi, evlendikten sonra altınlara el koyulması vs tarzındayken siz 0 karşılık beklenerek yapılan bir yardıma beddua etmeyi tercih ediyorsunuz. ne diyeyim umarım umduğunuz gibi bir kayın aileye çatarsınız da beddualara küfürlere çok gerek kalmaz.

Alınan herşey hediye ise o zaman bu kıza yüzük de bakılmasın bilezik de... Nasıl olsa erkek tarafı alacak ya bunları, kendileri alsınlar bu kıza sormasınlar sonuçta alınan kişi değil alan kişi seçer değil mi? Şunu da merak ediyorum, siz birisine bi hediye alırken hediyeyi neye göre seçiyorsunuz? Ben bunu çok beğendim bunu hediye edeyim ona mı diyorsunuz, yoksa bu aldığımı o çok beğenecek bunu mu alayım diyorsunuz? Kullanacak kişi mi önemli yoksa alacak kişinin memnuniyeti mi??

yüzük bilezik hediye değil her geline alınan geleneksel bir göreve giriyor, bunu hemen hemen bütün erkek tarafı yapar, siz ev almayı bunlarla kıyaslıyorsanız sanırım evli değilsiniz ya da bu süreçlerden geçmediniz.

Dua edin eviniz var...Her yeni evlenene nasip olmuyor bu...

Bir süre oturun, sonra satar içinize sinen bir evi alırsınız...

Tabi tapu eşinin üzerineyse?

zaten aralarının kopuk olduğunu anlamıştım.sanki biraz iyi niyet bira inat gibi geldi .işte ev aldım ben iyiliğimi yaptım ama oturmazsanızda kendi keyfiniz gibi.bende ev hanımıyım evimşn sadece 1 cephesi güneş alıyor.arka cephede kaomşuyla dip dibeyiz sadece 2 metre var yani ikimizinde balkonu orda olduğu halde balkonda oturamıyoruz rahatsız oluyoruz.onlar balkona sigara içmeye çıktıklarında sanki bizim odada içiliyor o kadar yakınız yani ama inanki hiç sorun etmedim .çünkü kirada oturmak gerçekten zordur ay sonunu getiremek ...
bence sizde sakin olun ve kapris yapmayın sözlerinizden onu anladım nikah tarihini ona göre alırız demenizden belli amabi akşam nişanlınızla gidin güzelcene derdinizi anlatın ve memnun kalmadığınızı samimiyetle ifade edin eminim oğlunu gelinini düşüne bir baba size yardım eder.ya kiraya verin sizin ev kiranız ordan sağlansın yada sabredin satığ beraber beğendiğinizi alın.yoksa dışarıdan görünen durum:
gelin hanıma ev aldık beğenmedi kiraya çıktılar ...yazık damada ikisinin arasında kalıyor...gibi

Bu ev satılmadan nikah tarihi alınmayacak.. :53:

Kayın pederiniz de alın ne olur diye yalvarırdı size.

O inat sen inat, o dayatıyorsa şuan sende dayatıyorsun.

Madem içine sinmedi o ev, kendiniz başınızın çaresine bakın. O eve dokunmadan kiraya çıkın.

ya arkadaşım şu dünyada iyilik yapacaksan da kötülük yapacaksan da adam gibi yap. düşmanım bile mert olsun. pislik yapıyorsa bile adam gibi yapsın, bu adam gibi sinsi sinsi iş çevirmesin.
şu hale bak, şimdi bu adamın yaptığı iyilik mi? hiç yoktan berbat bi evi aldı, gelini de oğlunuda huzursuz etti, tartışmalarına sebep oldu.
iyilik yapacak adam verir parayı ellerine..
yok yapmıcaksan hiç karışma..
şimdi bu adamın yaptığını anlatsan birine belki dicekki, burdaki bazı arkadaşlar gibi, aaaa adam size ev almış ayol daha ne..
işde ben buna kızıyorum, belli işde adam pislik yapmak istiyor bal gibi kötülük bu. be adam pislik yapacaksan bile ADAM gibi yap be.
bunun gibi sinsi düşmandansa akıllı ama mert bi düşmanı tercih ederim..

adam pislk yapmak istese ev almaz ne haliniz varsa görün der..
mecburmu değil para kimin adamın eee kime ne??

arkadaşım kusura bakma ama, bizim istemediğimizi bile bile gidip o evi almasının altında hiçbi şekilde iyi bi niyet göremiyorum ben.isterse 500 milyar verip almış olsun, ben istemediğim yerde oturmam.sizin bi bayan olarak yaşadığı evin bi kadın için ne kadar önemli olduğunu anlamanız gerekirdi diye düşünüyorum.bu sonuçta insanın bütün enerjisini, psikolojisini etkileyen bi durum.evet benden kötü durumda olanlar olabilir, allah yardımcıları olsun.benim derdim babasının bizim mutsuz olacağımızı bilerek zorla böyle bişey dayatması.tabi ki herkes oğluna ev almıyo,kimisi elini cebine götürmüyo, hatta destek olmayı bırak köstek olanlar da var bunu ben de biliyorum.ama parayı onun veriyo olması ona benim nerde yaşayacağımı seçme hakkını vermez..

zaten söyledim nişanlıma.babana da söyle dedim.o ev satılıp yeni ev alınmadan nikah tarihi alınmıcak.bu kadar basit.kimse bana istemediğim bişeyi dayatamaz..

Neden o ev satılmadan nikah yapmıyorsunuz ki ?
Adam size pislik yapıyor tabirinizle madem böyle gururlu onurlu bir gelin hanımsınız babanın evini istemiyorum kocacım dersiniz ?
Olmaz mı adamın parasına evine neden tenezzül ediyorsunuz ki..
işte tam bu noktada samimiyetinizi kaybediyorsunuz monoco prensesiyle evlendirmiyor ki adam oğlunu
gelin istemiyorsa oturmasın ben aldım evimi der kenara çekilir ..
sizin üzerinde zerre hakkınız olmayan bir parayla alınan ev için bu kadar restleşmeniz nişanlınızı zor duruma sokmanız.
evlilik tarihini tehlikeye atmanız cidden büyük cesaret
Kayınpederiniz size ev almaya yemin mi etti Allah'ın emri mi ?
Eğer duygularınızda samimi iseniz adamın parasına da muhtaç değilseniz kimse benim adıma karar veremez diyorsanız çıkın kiraya kendi imkanlarınızla

Çıkmıyorsunuz çünkü bedava ev tatlı,benim adıma kimse karar veremez falan bunlar işin hmmm gelin kaprisi.
Dua edin yumuşak başlı bir adama düşmüşsün yoksa yok baban evi istediğim gibi almazsa evlenmiyorum diyeceğim kocam da bana ev için mi evleniyorsun?
O zaman senin baban alsın evimizi demeyecek..
Helal olsun parmağınızda oynatıyorsunuz nişanlınızı gerçekten tebrik ederim.
Ben böyle bir erkeği ilk defa gördüm.

Haklısınız bence de..
Eğer siz sormadan gidip evi alsaydı, tapusunu da oğluna verseydi, tamam derdim. Adam bir iyilik yapmak istemiş.

Ama kayınpederiniz hem size "gidin bakın bakalım beğenecek misiniz?" diyor, hem de o ev alınacak diyor ve gidip alıyor.

İyilik böyle yapılmaz..

Bir sürü komplo teorisi üretebilirim bu hikayeden ama hiç birinde kayınpederiniz "iyilik meleği" olmaz benim gözümde...

Sizin yerinizde olsam, o evde oturmam başımın çaresine bakarım. Alsın evini başına çalsın.
Bu da asla nankörlük olmaz.

Back