burnumdan soluyorum!!!!!

bende olsam bu durumdan hoşnut olmazdım belki ama şu da bi gerçek ki benim nişanlımın ailesi normal yapılacak olan şeyleri yapamayacak bi durumdalar. yani ev almayı bırak şurda bi düğün bile yapamıyorlar. öyle böyle diye diye düğün tarihini ileri atmaya uğraşıyorlar. şu an senin bulunduğun durumu da düşününce ne mutlu sana ki kendi evin olacak, ya da ben orda oturmam dersen bile verirsin orayı kiraya kendin kira da oturursun. keşke bizim de öyle bi imkanımız olsa da kira derdi düşünmesek

evet benim ailemde de suç var.ama bana ısrar etmeyip adam gibi yaza evlenseydik bunların hiçbiri başıma gelmicekti.

Senin için evi olmayan herkes borç batağında huzursuz bir yaşam sürüyor galiba. Hep uç örnekler veriyorsun okudum da. O zaman ben de gelecekten uç bir kesit vereyim;
Müthiş bir ev alıp dekorasyonunu kendin yapıp o evde oturacaksın. Eşin çalışacak, akşam eve gelecek, sen onu huzurla karşılayacaksın ve mutlulukla yaptığın yemekleri yiyip film izleyeceksiniz. Diğer gün -Allah korusun tabi- eşinin başına kötü bir olay gelecek, çalışacak durumu olmayacak, evde kalacak. E malum sen de çalışmıyorsun. O zaman huzurla eşine bakamayacak, mutlulukla konuşamayacaksın. Ne de olsa borca sürükleneceksiniz. Aşkla hiç bir şey olmaz. Parayla halletmeye çalışacaksınız ama para da yok. Ne yapacaksın. E boşan gitsin, üzülüp çile çekmek için mi evlendin?..

Tabki maddi olanaklarının olmasını istemen hakkın; ama hakkın olmayan bir şeyi de bilmeni isterim, kimseyi küçümseyemezsin. Hele AŞKı, asla... !

Son düzenleme:
Kimsenin kayınbabası kimseye ev falan almak zorunda değil. Bu arada güneş alan etrafı binayla çevrili olmayan bi ev bulabilirseniz haber veriniz. O evde oturmak zorunda değilsiniz bu kadar sinirlenmenize gerek yok, her evlenenin evi olması gerek değil neticede yeni evli ve kirada oturan çokta mutlu tanıdıklarım var.

Sizin yorumunuzda yazıyor, bizimkilerin evi olmayan adama kız vermeme durumları var diye, bunu ben mi uydurdum?

Ayrıca ben çalışmayan kadınları hakir görmüyorum ki, hamileyim muhtemelen artık ben de çalışmayacağım. Ben size insanların nasıl ev sahibi olduklarını anlatmaya çalıştım, evlenir evlenmez 2 eve zaten sahip olmadıklarını, buna şükretmeyen insanın gerçekten şu hayatta şükredebileceği pek çok şey olmadığını da...

Sen oyle kayin babayi opte basina koy! SIZE EV ALIYOR EV! EVI BIRAK BAZILARI ALTIN ESYA GELINLIK BILE ALMIYORLAR. Adam heveslenmis begenmis. Nevar yani otur 1 2 sene sat sonra. Yada 2ci evini alip onu kiraya ver. Nevar adaminda gonlunu yapsaniz. Insanlar senelerce calisip ev almak icin ugrasiyorlar sana havadan bedava iniyor yok yemek kokuyo yok dipdibe. Simariksin kusura bakma! Adamin parasi. Istese hic almaz.

Neye şükredecekmiş bırakın yahu. Konu sahibini çekemediğiniz için kötü yorumlar yapıyorsunuz.

Arkadaş kendini garanti altına almak istiyor ne var bunda? Evlilik çocuk oyuncağı değil biraz gerçekçi olun. Aşk meşk yalan bunlar.

Diyelim evlendiler, kocası iflas etse daha zenginiyle bile değiştirir demi? Bence bir sakıncası yok yani...

böyle güzel güzel atarlanıp yazmıssınız ama
sormazlarmı size madem bu kadar atıp tutuyorsun
senin işin ne diye
kocan senle ne diye evleniyor diye
o begenmediğiniz boyacı da simitçide, sizden konum olarak daha üstte kusura bakmayında elleri ekmek tutuyor
kuru sıkıdan atmıyorlar

bende eşimde iş güç sahibi insanlarız
bir gün demedim eşime evimiz olmadan evlenmem diye,yemin olsun aklıma bile gelmedi
insanlar ev araba için evleneceklerse zaten hatayı orda yapıyorlar demektir

Şu son kısımları yeni okudum. Evet konu sahibi konuyu baya saptırmış ve yersiz laflar sarfetmiş. Şu an sinirden mi bunları sarfetmiş yoksa hayat tarzı mı bu bilemiyorum ama cidden ailesi ve kendisi maddi sebebplerle bu evliliği istiyorlarsa çok üzücü, ilerde maddiyatın bitip maneviyatın arandığı yerde bu hatasını kendsi de çok iyi anlayacak.

Öte yandan babanın ev vaadine, kızın bunu kabul etmesine hem anlam veremedim, hem de kız açısından pek karlı görmedim. Öncelikle benim hayat görüşüm bir şeylere emeksiz sahip olmayı pek mantıklı bulmaz. Böyle bir söz hiç verilmemli ve beklenmemeliydi, bana göre. Tabii bu demek değil ki durumu olan aileler çocuklarını dımdızlak evlendirsinler. Yine de ev cidden büyük bir şey, ben öncelikle altında ezileceğimi düşünerek kabul etmezdim. Tabi karşınızdaki insanın kişiliğine başınıza kalkılma, yerli yersiz kendilerinde söz söyleme, dediğini yaptırma hakkını görmek gibi. Kayınpederin başlıca suçu bu sözü tek başına vermek, karşılarında bu beklentiyi uyandırmak. evet karşısında maddiyatçı insanlar varsa sözünü mutlak surette yerine getirmesini beklerler. Çok kınayamıyorum bir yerde, insanların bkış açısı farklı herkes kendi bakış açısına göre yaşıyor. Önemli olan bunların karşılıklı uyuşması. Kız tarafı varolan maddiyat doğrultusunda erkeğin en azından bir evi olmasını şart koşabiliyor. Erkek tarafı da aynı doğrultuda görüşe sahipse burada bize söylenecek laf da kalmıyor, saygı duymak kalıyor. Eğer böyle bir görüş birliği varsa kayınpederin anlaşıp sözleştikten sonra ya kimseye sorma gereği duymadan kendince ebn uygun evi alması, ya da sorup görüş birliği sağladıktan sonra bir şey alması normal olan. Ama sorup fikir aldıktan sonra tersine gitmesi hiç yakışık alan bir durum değil. Konu sahibinin buna kızmasını çok ama çok normal karşılıyorum, özellikle kendi ailesi de işin içindeyken.

Son düzenleme:
Bazen diyorum ben mi çok aptalmışımda yurtdışına 1+0 bir eve tek valizle gelin gittim.
Gencim,çalışırım, ekmeğimi taştan çıkarırım evimide, arabamıda paşalar gibi alırım dedim.
4 yıl oldu hala evim yok ama sınıf atladım bu sefer 1+1 evde oturuyorum
Tabi farklı farklı insanlar var, kimi karşındakine kimi kendine güvenir.
Kimi yetinir kimi tükürür.
Velhasıl konu sahibi; İstemediğiniz bir ev alınması tabikide hoşbirşey değil.
Ama yorumlarınızı, konuşma tarzınızı ve ailenizi baz alırsak
Sizinde daha önce belirtmiş olduğunuz gibi ''herkes hakkettiğini yaşar!''.

yurtdışına 1 + 0 a geldim ben de tek valizle, şimdi 1+1 deyim inşallah evimiz de olur zamanla. bizim ailemiz sokakta bulmuş bizi konusahibinin fikrine göre napalım.

bu zekanızı kkda harcamayın yazık olur. ticarete atılın, hisse senedi alın ne bileyim yapın bir şeyler

çok kar edeceğinize eminim

Konuyu kapatıyorum çünkü konu sahibesi konusunu silmiş ki, bilirsiniz konu, mesaj vb. silmek yasak ve ceza alma sebebidir.
Ayrıca yorumcuların konu sahibesiyle veya diğer yorumcularla polemiğe girmesi de yasaktır.

Kapatırken yorum yazmadan çıkmak olmaz, genç kardeşlerim, evlilik biraz şans işidir, fakir diye evlenirsiniz, piyango vurur ultra zengin olur, zengin diye evlenirsiniz dibin dibini bulur amma önemli olan evlendiğiniz kişi adam gibi adamsa, imza attığınız günden itibaren iyi günde kötü günde el ele olmaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…