Burnum kırıldı

Sema99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2021
87
16
38
25
Merhabalar burnuma darbe alma sonucu burnum kırılmış aranızda bu durumu yaşayan varmı ?
Acile gittiğimde röntgen çekildi 1 hafta 10 gün buz uygulamam gerektiğini ve KBB den randevu almamı söyledi ama bu kadar beklemeyip hemen gitsem mi bilemiyorum Ankara içi güvenilir bir KBB doktoruna ihtiyacım var çünkü ameliat gerekebilirmiş yardımcı olursanız sevinirim..

Merhabalar burnuma darbe alma sonucu burnum kırılmış aranızda bu durumu yaşayan varmı ?
Acile gittiğimde röntgen çekildi 1 hafta 10 gün buz uygulamam gerektiğini ve KBB den randevu almamı söyledi ama bu kadar beklemeyip hemen gitsem mi bilemiyorum Ankara içi güvenilir bir KBB doktoruna ihtiyacım var çünkü ameliat gerekebilirmiş yardımcı olursanız sevinirim..
İçine sinmediyse bence tekrar başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim.

Merhaba bende 20 gün kadar önce düştüm. Burnumu 4 yerinden kırdım 1 hafta önce de ameliyat oldum Ankara’da. Burun üstünde ve ya içinde yara varsa iyileşmesini bekler doktor öyle ameliyat eder canım

Doktorunuzdan memnun kaldınız mı estetik amaçlıda düzeltme yapıldı mı bir postta kırılan parçayı alıp öyle kapatıldığını okudum ve biraz endişelendim sizede çok geçmiş olsun 🙏🙏🙏

İçine sinmediyse bence tekrar başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim.
Evet biraz sinmedi acilden gittim hiç muayene bile etmedi röntgen çektirmemi istedi kırılmış diyip gönderdi bogazımdan kan sızıntısı vardı hiç bir müdehale edilmedi ve hastaneye gidene kadar da baya kanama oldu 😒

Doktorunuzdan memnun kaldınız mı estetik amaçlıda düzeltme yapıldı mı bir postta kırılan parçayı alıp öyle kapatıldığını okudum ve biraz endişelendim sizede çok geçmiş olsun 🙏🙏🙏
Doktor çok önceden beri gittiğimiz bir doktordu. Daha önceleri koru hastanesinde çalışıyordu şimdi özel çalışıyor.
Estetik de oldum ama uzun süren zor işti çok kırığım vardı zaten büyük bir burnum var. Estetik açısını şimdi değerlendirmem çünkü hem 7. Günüm henüz hem kalın cilt yapılıyım ve aşırı şiştim. Doğru bir yorum olmaz şimdi yapacağım yorum.
Ama ilgi alaka konusunda çok iyidir kendisi 7. Günüm bitti 3 kez kontrole çağırdı hatta cumartesi tekrar gel bakalım dedi. Kendisi KBB anlamında çok bilgili estetik anlamında da umarım iyidir :)

3 gunu gecirmeyin bence sonra kemik kirik haliyle sekil aliyor direk ameliyat gerektiriyor vakit kaybetmeyin。

Doktor çok önceden beri gittiğimiz bir doktordu. Daha önceleri koru hastanesinde çalışıyordu şimdi özel çalışıyor.
Estetik de oldum ama uzun süren zor işti çok kırığım vardı zaten büyük bir burnum var. Estetik açısını şimdi değerlendirmem çünkü hem 7. Günüm henüz hem kalın cilt yapılıyım ve aşırı şiştim. Doğru bir yorum olmaz şimdi yapacağım yorum.
Ama ilgi alaka konusunda çok iyidir kendisi 7. Günüm bitti 3 kez kontrole çağırdı hatta cumartesi tekrar gel bakalım dedi. Kendisi KBB anlamında çok bilgili estetik anlamında da umarım iyidir :)
Anlattığınız için teşekkür ederim umarım sizi mutlu edicek bir burnunuz olur. Estetik için herhangi bir ücret ödediniz mi acaba ? Kırıklarda ücret alınmadığını duymuştum. Burnumun görünümünden hiç şikayetçi değildim ve açıkçası bu durumdan sonra olası bir ameliat veya alçı durumu biraz beni korkutuyor yanlış yere dogru bile burun kaynamaya yaparsa kötü olur die düşünüyorum 😒

3 gunu gecirmeyin bence sonra kemik kirik haliyle sekil aliyor direk ameliyat gerektiriyor vakit kaybetmeyin。
Evet bende bundan korkuyorum acilde ki doktorun bir hafta 10 gün buz uygulayıp KBB ye gidin demesine bir anlam veremedim internetten biraz araştırdığım da iki hafta sonrasında cerrahi işlem dışında müdehalenin zor oldugu yazıyor kafam çok karıştı doktor arayışındayım 😒

Buz koyma işi ödem için. Ödem olursa anlamıyorlar ama içiniz rahat etsin istiyorsanız beklemeyin gidin bir doktora muhakkak. Ben ücret ödedim tabi çünkü doktorumun özel muayenehanesi var bir hastaneye bağlı çalışmıyor ve ameliyata estetik de dahil oldu.
Siz muhtemelen 10 gün bu şekilde bekleyemezsiniz zaten içiniz rahat etmeyecek o zaman en erken tarihte gitmeye çalışın

Buz koyma işi ödem için. Ödem olursa anlamıyorlar ama içiniz rahat etsin istiyorsanız beklemeyin gidin bir doktora muhakkak. Ben ücret ödedim tabi çünkü doktorumun özel muayenehanesi var bir hastaneye bağlı çalışmıyor ve ameliyata estetik de dahil oldu.
Siz muhtemelen 10 gün bu şekilde bekleyemezsiniz zaten içiniz rahat etmeyecek o zaman en erken tarihte gitmeye çalışın
Evet şuan doktor arayışındayım henüz bulamadım olası bir ameliat durumunda tekrar bir doktor arayışına girmek istemediğim için araştırıyorum 😒

Teşekkür ederim bugün farklı bir hastaneye gittim bu seferde kırık yok diyip agrı kesici verip gönderdiler muayene olduğumdan beri agrısından duramıyorum 😒
Kırıldiysa morarir ve şişer benim öyle olmuştu. Ayrıca da röntgenden belli olur bana bütün doktorlar kırık demişti. Bir de zaman ilerledikçe şeklinde bozulma olur aynı zamanda da nefes alışverişini etkiler. Ama ameliyat olacaksan iyi araştır zor gerçekten.

Gerçekten kafam çok karışık eczanedekiler bile ödemlenmiş dedi doktorlarda aynı şekilde gittiğim doktorda daha kapıdan sorduğumda 6 ay müdehale etmiyoruz kırılan buruna sonra cerrahi işlem uyguluyoruz dedi bunu da anlayamadım kontrol ettikten sonrada kırık yok dedi

Gerçekten kafam çok karışık eczanedekiler bile ödemlenmiş dedi doktorlarda aynı şekilde gittiğim doktorda daha kapıdan sorduğumda 6 ay müdehale etmiyoruz kırılan buruna sonra cerrahi işlem uyguluyoruz dedi bunu da anlayamadım kontrol ettikten sonrada kırık yok dedi
Benim sürecimden bahsedeyim kısaca belki bir faydası olur. Ben karda düştüm yüz üstü ve yarım saati geçkin kanadı.ve burun resmen yamuldu
Ertesi gün KBB doktoruna gittim aksının kaydığını söyledi. Ve elle muayenesinde ön kemikte kırık terketti. Ama ödem olunca çok anlaşılmıyor o yüzden bant yaptık ödemi dağılsın diye
5 gün sonra ödem dağıldı biraz ama benim ameliyat olacağım kesinleşmişti çünkü burnum yamuldu resmen sağ delikten nefes az gidiyordu o yüzden hiç film falan çektirmedik.ama bizim tahminimiz ön kemikte bir kırıktı.
Ameliyata girdim doktor açtığında görmüş ki 4 kırığım var. Ön kemik,sağ ve sol yan kemikler,septum kırılmış kıkırdak fay hattı gibi yarılmış. Yani bizim beklediğimizden daha kötü bir senaryo vardı.
Ameliyat oldu 10 gün oldu şimdilik

Back