- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi hermionegrangerrr
-
Borç kimin borcu, onların... maddi sıkıntıları da onları ilgilendiriyor..siz bence kimse için fedakarlık yapmak zorunda değilsiniz.madem durumları iyi bırakın onlar dusunsunlerarkadaslar merhabalar direkt konuya girecegim. onceki konumda bahsetmistim kv bizim eve yerlesmek gibi bi fikri var diye esim ozaman bizi deniyodur olmaz oyle sey zaten falan diyodu
Neyse gelelim simdiki konuma gecen gun esimi arayip kendi evinin esimde olan anahtarini istedi emlakciya verecekmis kiraya versinler diye kaynim evlenecek esi yok kvnin . bende esime dedim aylardir sana soyluyorum ev ustune ev olmaz kabul etmiyorum diye . neyse esim geldi aylardir olmaz oyle sey kalmaz diyen esim agiz degismis kaynim evleniyo diye borclanmislar o borclari kv odicekmis o yuzden evini kiraya verip bizde kalacakmis parada onlara and gidecek ( ki Ben kimseden bes kurus istemiyorum benden Uzak allaha yakin )
Asil konum Ben o gun dusunmeden benim kendi bileziklerimle yaz basinda alinan arabayi esime sat arabayi ver parayi evimden uzak olsunlar dedim sonra esime beni annenle muhattap etme git annenle konus kabul etmiyorum ayni evi dedim .sonra esim gidince aklima geldiki kaynim nikah yapcak dugun bile degil kiza bunlar bes bilezik tekiyolar teki dort bin ayrtiyetten tugra kolyesi seti derken bide kizin durumuda iyi onun tarafindanda takisi iyi olur bunlari kiskancligimdan degil allah daha cok versinki kendi borclarini odesinler .
Biz dugunumuzu kendimiz yaptik herseyi kendimiz yaptik ac kaldigimizda bile o gun tesadufen bize ugrayan kv. kaynim bi ekmek alip getirmediler 20 aylik oglum var daha bi tane bile bir coraplarini gormedim torundur yegendir diye simdi sorum esim bu arabayi benden habersiz satabilirmi zoruma gidiyo Ben takilari saklamak yerine onlarin yuzunden araba aldirdim surekli iki sene boyunca kaynimin ve kv keyfi borclarina istedikleri icin simdide onlar icin satmak istemiyorum kis ustu bebegim varken satilmamasi icin hukuken ne gibi yaptirim yapabilirim yardimci olursaniz cok cok mutlu olurum .
Not: bu arada yine bilgi olsun diye soyluyorum kaynim 4 bin nisanlisi 3 bin e yakin maas aliyolar Ben calismiyorum bebekten bakacak kimse yok esim 2500 maas aliyo ev kredisi oduyo haksizliga bakin.
Ben zaten onlarin sikintilarini dert etmiyomki her zorluklarinda bize kosmalarina sikiliyorum ki her zorluklarida bi keyfin sonunda geliyo biz okadar sikinti cekerken kimseye kosmuyoruz amaBorç kimin borcu, onların... maddi sıkıntıları da onları ilgilendiriyor..siz bence kimse için fedakarlık yapmak zorunda değilsiniz.madem durumları iyi bırakın onlar dusunsunler
Valla esime soyleyecegimi soyledim annesi calisabilirde cok yasli degil saglik sorunuda yok benim aileminde durumu iyi degil hatta annemde fitik var ameliyat oldu dahada kotu oldu ona ragmen calisiyo babamda keza oyle ayni yastalar kv ile istese calisir ogrenci servislerinde hosteslik bile yapabilir ki parasizda degil okadar amac zzaten borcta degilki bahane o bizim eve yerlesmek icinValla ya ben bu oğlan analarını anlamıyorum. İlla bi yere kapak atacaklar. Eli ayağı tutuyorsa, bi sağlık sorunu yoksa kendi evinde dursa ne olur. Ev mi batıyo?
Eşin sizin izniniz olmadan arabayı satabilir şayet ruhsat onun üzerineyse. Ama eşinizle bi daha konuşun. Boş bulunup söylediğinizi söyleyin. Bir çocukla arabasız zor olur gerçekten. Diğer kardeşlere söyleyin. Ama şöyle söyleyin; işte annemin zor durumda olması beni üzüyo, kadıncağız kaç senelik düzenini bozuyo, bu saatten sonra sığıntı gibi ne yapacak, ev ev üstüne zor, herkesin bi düzeni var deyin. Atıyorum 2000-3000 herkes bütçesine göre yardım etsin, düğünü olan kaynınızı kast ederek x abide zaten düğün sonrası borcunu öder bize deyin. Zaten kimse evinde kalmasını istemiyorsa en azından düşünürler.
Bizimde başımızda var böyle bişey. Benimde eşimin kızkardeşinin düğünü olcak daha bugün eşim hesaptan 5000 çekip vermiş babasına. Bana söyleme gereği duymadı bile. Çok üzüldüm.Ki para veremezsin falan diyen birisi hiç olmadım. Tesadüfen öğrendim. Bu arada ikisininde aylık toplam geliri 10000 civarı. Ama anne babalar efelik taslayacak ya. Ben yaptım fedakarlık yaptım vs... işte ne yapalım atsan atılmaz satsan satılmaz
Sehir disinda suan gelsin konuscam zaten bu kadar tavizi veren benim her dedigine sustum ama iyi davranmadim aramadim sormadim anlasin diye ama artik susmicam az once kaynimin diger evli olanin facesine and baktim ohh karisiyla mutlu mesut cunku onlar kabul etmiyo geziyolar hayatlarini yasiyolar bizse diken ustundeyizDüşündüm taşındım aynı evi de kabul etmiyorum, dingonun ahırı değil burası, takılarımı da vermiyorum, mal mıyım ben kendi hakkımı vereyim, onların evine 7000 benim evime 2,500 giriyo, onların tasası bana düşmez, aile babası gibi davran, tavrını takın, yoksa ben yokum, çok pişman olacaksın de... taviz üstüne taviz veriyosun, çok pişman olacaksın... kaynanada da burası sadece oğlunun evi değil, benimde evim, elden ayaktan düşmeden asla birlikte oturmucam, planlarını ona göre yap de.... kaynana gelin melek olsa kanatları birbirine çarpar... olmaz o iş
Aaa olurmu beni kim deli etcek yaa biz dugun salonu secerken bile sikinti yasadik sokak ortasinda kufur etti evlatliktan redetmekle tehdit etti benim istedigim oluyo diye ki evlerimizle 15 dk mesafesi vardi kimse gelmezmis bahane buydu simdi onlarin oturcaklari yerle nikah yerine bile istemede kizin ailesi karar verdi hic sormadilar bile siz ne diyosunuz diye giki cikmadi oakdar zoruma gittiki esim tabi ozamanda annesini tuttu ne olmus oyle olmussa ona goremadem onlar icin butun caba diger cocugu geliniyle yaşasın????
Sehir disinda suan gelsin konuscam zaten bu kadar tavizi veren benim her dedigine sustum ama iyi davranmadim aramadim sormadim anlasin diye ama artik susmicam az once kaynimin diger evli olanin facesine and baktim ohh karisiyla mutlu mesut cunku onlar kabul etmiyo geziyolar hayatlarini yasiyolar bizse diken ustundeyiz
Kredi konusunda bilgi vereyim size. 2 kez kredi çektim. Eşimin imzası istenmedi.Arabayi sattirmam gerekirse anahtarlarini vermem satmak icin ihtiyaci olacak ruhsata anahtara krediyide zaten esin imzasi olmadan vermiyomus bankalar diye biliyorum.
Ya bide bi kac ay oncr kaynim alkollu araba kullanup kaza yapti ceza gelince bizden bilezik istediler verdirmedim kredi ceksin odesin borcunu dedim ozaman kaynim kredi cekemiyodu simdiyse cekmis ozaman kucuk kardesine cektirdi her ay odicem dedi daha bi ayini bile odemedi
Seni çok saf zannediyorlar bence gelin 3 bn kaynin 4 bin alıyorsa çeksin krediyi yapsınlar madem düğünlerini utanmıyorlar m. Kocan 2bucuk maaş alıyor zaten bebek var onun harcamaları çok oluyor . E yeme içme bide üstüne. Senin esin çok pısırık geldi bana . Bence sen Kv ye açık açık şöyle. Onlar rahat edecek diye ben ev üstüne ev olmam de.. çok oturmak istiyorsa gitsin onlarla otursun. Şerh koydur arabayaarkadaslar merhabalar direkt konuya girecegim. onceki konumda bahsetmistim kv bizim eve yerlesmek gibi bi fikri var diye esim ozaman bizi deniyodur olmaz oyle sey zaten falan diyodu
Neyse gelelim simdiki konuma gecen gun esimi arayip kendi evinin esimde olan anahtarini istedi emlakciya verecekmis kiraya versinler diye kaynim evlenecek esi yok kvnin . bende esime dedim aylardir sana soyluyorum ev ustune ev olmaz kabul etmiyorum diye . neyse esim geldi aylardir olmaz oyle sey kalmaz diyen esim agiz degismis kaynim evleniyo diye borclanmislar o borclari kv odicekmis o yuzden evini kiraya verip bizde kalacakmis parada onlara and gidecek ( ki Ben kimseden bes kurus istemiyorum benden Uzak allaha yakin )
Asil konum Ben o gun dusunmeden benim kendi bileziklerimle yaz basinda alinan arabayi esime sat arabayi ver parayi evimden uzak olsunlar dedim sonra esime beni annenle muhattap etme git annenle konus kabul etmiyorum ayni evi dedim .sonra esim gidince aklima geldiki kaynim nikah yapcak dugun bile degil kiza bunlar bes bilezik tekiyolar teki dort bin ayrtiyetten tugra kolyesi seti derken bide kizin durumuda iyi onun tarafindanda takisi iyi olur bunlari kiskancligimdan degil allah daha cok versinki kendi borclarini odesinler .
Biz dugunumuzu kendimiz yaptik herseyi kendimiz yaptik ac kaldigimizda bile o gun tesadufen bize ugrayan kv. kaynim bi ekmek alip getirmediler 20 aylik oglum var daha bi tane bile bir coraplarini gormedim torundur yegendir diye simdi sorum esim bu arabayi benden habersiz satabilirmi zoruma gidiyo Ben takilari saklamak yerine onlarin yuzunden araba aldirdim surekli iki sene boyunca kaynimin ve kv keyfi borclarina istedikleri icin simdide onlar icin satmak istemiyorum kis ustu bebegim varken satilmamasi icin hukuken ne gibi yaptirim yapabilirim yardimci olursaniz cok cok mutlu olurum .
Not: bu arada yine bilgi olsun diye soyluyorum kaynim 4 bin nisanlisi 3 bin e yakin maas aliyolar Ben calismiyorum bebekten bakacak kimse yok esim 2500 maas aliyo ev kredisi oduyo haksizliga bakin.
Zaten dugunde olmicak nikah salon masrafida yok ben herseyi esim yapti kimseden bisey istemesin diye herseyin uygun fiyatlisini aldim salon parasini dugunde takilan parayla ucu ucuna odedik kucuk altinlarla kalan esya borclarimizi odedik kimse bize ne haldesiniz diye sormadi zaten odemelerini istemedigim icin kendim odedim ama nezaketen bile sormadilar simdi kaynimin evliligini bizim ustumuze yikmaya calisiyolar
Ya bana kızmayın ama agzınız diliniz yok mu sizin? Yok eşim küsmesin yok kv küsmesin ama sizin agzınıza etsnler bu mu ya bırak küsen küssün gden gtsin insanlra bu kdr mecbur bırkmayın allah askına kızıyorum ya biraz hakkınızı savunun sessiz kalmyın ezdrmeyn. Vala ben herkesin hakkından geliyorum laf altında da kalmıyorum marifet diye anlatmyorum ama susarsam tepeme etcekler bliyorum az cenenizi acın kadınsınz sz ya bırakın mllet ne hali varsa gorsunarkadaslar merhabalar direkt konuya girecegim. onceki konumda bahsetmistim kv bizim eve yerlesmek gibi bi fikri var diye esim ozaman bizi deniyodur olmaz oyle sey zaten falan diyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?