• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp

Ben ortada 2 ay daha sabradilecek kadar bir sorun olmadığını düşünmüyorum. Keşke bu kadar katlanmasaydınız bile. Kaynınız hop bir yurda kV de haydi evine naş naş. Kimseyi bir iki ay daha çekmek zorunda değilsiniz kesinlikle. Kaynınıza da bir suç bulamadım anası ne ki danası ne olsun yani

Merhaba kk guclu kadinlari. En son actigim konuda bosanmak istedigimi soylemistim. Bunun uzerine uzun uzun dusundum ve aslinda buna gerek olmadigini, eşimle mutlu oldugumu ve esimin degistigine kanaat getirip bu fikrimden vazgectim. Esim degisti diyorum cunku artik esim de annesi ve kardesine tahammul edememeye basladi. Ikisi de cocuk gibi esimi cok yoruyorlar. Artik esim de onlara karsi onlari uzecek seyler soylemeye basladi. Oyle ki kardesine seni evimde istemiyorum git bile dedi. Neyse her ne kadar esim oyle konussa da anne ogul abi kardes sonuçta bir sekilde tatliya baglandi ama esim onlara karsi tahammulsuz ozellikle kardesine. Simdi beni buraya yazmaya iten, az onceki olayi anlatiyorum.
Esim ve kaynim masada yemek yemisti, esim tabagini aldi yikadi lavabonun icine koydu, kaynim oldugu gibi birakti masada. Benim de hassas noktamdir, herkes yedigini ictigini sudan geçirip lavaboya koysun gerisini ben hallederim, yemek artıkları tabakta kurumasin. Yaklasik 6 aydir herkes yiyor iciyor birakiyor, ben hizmetci gibi herkesin yediğini ictigini topluyorum. Arkadaslarima anlattim birak yapma kalsin senin gorevin olmuş dediler, ben de rahat 1 aydir hic dokunmuyorum. Lavaboya geldiyse sudan gecirip makineye atiyorum ama masada birakildiysa ya da odada sehpada felansa hic dokunmuyorum. Allah var esim bu konuda saygi gosterir, tabagini ortalikta birakmaz.
neyse biz esimle mutfakta kahve iciyorduk. Kv geldi. Ayy annem bu tabagi niye almadin dedi. Esim de ben ne bileyim anne ben yemedim dedi. Yok sana demiyorum dedi. (bana diyor. Yani aman oglum sen kardesinin tabagini birak, el kizi toplar demek istiyor.) Ben de dedim ki "ben yemedim ki" dedim. Basladi kv. Aa olur mu oyle sey. Ayip ayip. Esinin tabagini aliyosun bunu niye almadin. Ben gocunmam ben alirim. Vs vs soyledi. Ben de dedim ki esimin tabagini ben almadim esim sudan geçirmiş lavaboya koymus, ben hep birlikte oturup yediysek masayı bu zamana kadar hep topladim, ben de gocunmam, asil senin yaptigin ayip, bu zamana kadar hep topladim, 1 kere toplamayinca gozune nasil batti dedim ve masayı terkedip odama gectim aglamaya basladim. Pesimden esim geldi beni teselli etti. Ona da icimdeki herseyi soyledim. 2 ay daha sabrediyorum bundan sonra ayni evde hayatta kalmam dedim. Ya arkadaslar aksama kadar disarda calisiyorum, aldigimiz maasla borçlarıni oduyoruz. 8.5 aydir evimizde misafir ediyoruz. Her sabah herkesten once kalkip kahvalti hazirliyorum hepsine. Tuvaleti sadece ben temizliyorum. Evimin eşyalarını bana sormadan cope atiyor. Esimle aramiza giriyor, bizi hep kiskaniyor. Huzurumuzu bozdu, duzenimizi bozdu, esimin psikolojisini bozdu, hastalik sahibi etti. Esimin babannesi bile aradikca diyor ki kv me "sen butun gun evdesin, cocuklara hizmet et, onlar butun gun calisiyolar, yoruluyolar, gelin (benden icin) zayiflamis, yedir icir diyor. O da yapiyorum anne diyor. YALAN! aksama kadar evde oturuyor, yalandan evi supuruyor, silme yok, aksam bizi tek cesit basit bir yemekle karsiliyor, ben cok yoruldum diyip uyuyana kadar uzaniyor, bir de benden hizmet bekliyor. Hasta olsam esimin zoruyla nane limon yapar, kendiliginden hic kalkmaz. Yaziklar olsun. Verdigim bileziklere, verdigim emeklere, eşimle kalmayan huzurumuza aciyorum. Kv ye hakkimi kesinlikle helal etmiyorum, haram olsun. Simdi size soruyorum, baskasinin evinde evin kurallarina uymamak, yenileni icileni ev sahibi toplasin diye beklemek, toplamayinca da ayip ayip niye topladin demek mi ayip, yoksa benim yaptigim mi?
aynısından bende de var maalesef
çocuklarıma bakıyor
ben çalışıyorum,
ama evin hanımı o
ben hizmetçisiyim
her iş bende
yemek içmek temizlik
bir de sölenir beğenmez
dul kadın diye alttan ala ala ben de sabır kalmadı

valla yine çok çok iyi dayanmışsınız.üstelik çalışıyorsunuz.ana sınıfına giden oğlumla biz mantı bile yapıyoruz. Kızıma yaptırdığım herşeyi oğluma da yaptırıyorum. İleride sıkıntı yaşamasın sevdiği kadınla ve yumurta bile kıramayan adamlar gibi olmasın diye.hadi herşeyi geçtim karısını hizmetçi gibi görmesin kendi görevi olduğunu da bilsin diye.ama inanın çoğu büyüklerimiz sizin kv biz gibi.Allah sabrınızı artırsın. Birde borç meselesine hiç giremiyorum
Valla bravo size cok iyi yapiyosunuz. Amin.

Yani kısa süreli olsa neyse yada hadi 1-2 ay olsun ama bildigin eve yerleşmiş .Çalışmıyoranladığım ,usengec olduğunu düşünüyorum .Valla eşine şöyle ve dediğim gibi tuvaletten ogurerek çik herkes duysun .Sevmem böyle şeyleri ama uyanık ve çok rahat bir insan .
Calismiyor ve evet usengec.. kendi agziyla soyler erindim yapmadim usendim yapmadim diye. Inanin 8 aydir oguruyorum yalandan yapmiyorum gercektenn oguruyorum.

Eee sen de kendi çamaşırlarını ütüleyip onlarınkilere dokunmuyorsun değil mi?
Esimin gomleklerini utuluyorum arada 1 2 kactiysa kayniminkini de. Simdi eve gelip esimin dolabina baktim yikanmis gömlekleri dolaba asmış kiris kiris. Valla hic dokunmicam esim sorarsa da aa ben onlari annen utuledi asti saniyodum, kiris kiris dolaba mi yerlestirmis dicem. Ver hayatım ben utulerim elime yapismaz dicem.

Ya niye bazı insanlar bu kadar iyi ve vericiyken diğerleri bu kadar nankör ve kötü oluyor. Bir kaç konunu biliyordum ama diğerlerine de baktım çıldırdım.
1. Sen ne kadar güçlü olursan koca kişisi ailesine fedakar olur.
2. Bu kadar fedakarlık iyilik değil enayilik.
3. Değer görmek istiyorsan rica etmeyeceksin kendin alacaksın bu da yaptığın fedakarlıkları artık yapmayarak olur.
4. İki ay kalmış madem bu iki ayı eşinle tartışmadan geçir bu kadar özelinize şahit olmasınlar.
Bu arada hiç annen baban kardeşin arkadaşın yok muydu seni uyaran yapma diyen. Niye bu kadar vericisin, bir yıllık evlilikte 10 ay misafirlik mi olur. İnsan kendi annesine bazen tahammül edemiyor. Erkeklerin keyfi iyi bir iş yaptıkları yok. Olan kadınlara oluyor. Bir otele falan mı yerleştirseniz acaba.
Annem babam isteksiz verdiler, ben istedigim icin oldu bu evlilik. Esimden yana sikintim yok ama tek sikintim bu. Annem babam da sevdiler damatlarini ama basimiza bu is cikti.

Anlayamadığım nokta eşiniz kardeşine" bu tabak niye burda senin hizmetçin mi var" diyemiyor mu? Ya da annesi size laf söylerken "ayıp olan bu tabağın burda bırakılması" diyemiyor mu? Kusura bakmayın ama kuralları sınırları çizemeyen bi eşiniz var, size laf söyletip söyletip teselli etmesi de bi anlam ifade etmez bana göre.
Yok diyemiyor haklısınız, ama eskiye baktigimda en azindan annesini savunmuyor, sessiz kaliyor, bu bana yeter. Ben kendimi savunurum.

Merhaba kk guclu kadinlari. En son actigim konuda bosanmak istedigimi soylemistim. Bunun uzerine uzun uzun dusundum ve aslinda buna gerek olmadigini, eşimle mutlu oldugumu ve esimin degistigine kanaat getirip bu fikrimden vazgectim. Esim degisti diyorum cunku artik esim de annesi ve kardesine tahammul edememeye basladi. Ikisi de cocuk gibi esimi cok yoruyorlar. Artik esim de onlara karsi onlari uzecek seyler soylemeye basladi. Oyle ki kardesine seni evimde istemiyorum git bile dedi. Neyse her ne kadar esim oyle konussa da anne ogul abi kardes sonuçta bir sekilde tatliya baglandi ama esim onlara karsi tahammulsuz ozellikle kardesine. Simdi beni buraya yazmaya iten, az onceki olayi anlatiyorum.
Esim ve kaynim masada yemek yemisti, esim tabagini aldi yikadi lavabonun icine koydu, kaynim oldugu gibi birakti masada. Benim de hassas noktamdir, herkes yedigini ictigini sudan geçirip lavaboya koysun gerisini ben hallederim, yemek artıkları tabakta kurumasin. Yaklasik 6 aydir herkes yiyor iciyor birakiyor, ben hizmetci gibi herkesin yediğini ictigini topluyorum. Arkadaslarima anlattim birak yapma kalsin senin gorevin olmuş dediler, ben de rahat 1 aydir hic dokunmuyorum. Lavaboya geldiyse sudan gecirip makineye atiyorum ama masada birakildiysa ya da odada sehpada felansa hic dokunmuyorum. Allah var esim bu konuda saygi gosterir, tabagini ortalikta birakmaz.
neyse biz esimle mutfakta kahve iciyorduk. Kv geldi. Ayy annem bu tabagi niye almadin dedi. Esim de ben ne bileyim anne ben yemedim dedi. Yok sana demiyorum dedi. (bana diyor. Yani aman oglum sen kardesinin tabagini birak, el kizi toplar demek istiyor.) Ben de dedim ki "ben yemedim ki" dedim. Basladi kv. Aa olur mu oyle sey. Ayip ayip. Esinin tabagini aliyosun bunu niye almadin. Ben gocunmam ben alirim. Vs vs soyledi. Ben de dedim ki esimin tabagini ben almadim esim sudan geçirmiş lavaboya koymus, ben hep birlikte oturup yediysek masayı bu zamana kadar hep topladim, ben de gocunmam, asil senin yaptigin ayip, bu zamana kadar hep topladim, 1 kere toplamayinca gozune nasil batti dedim ve masayı terkedip odama gectim aglamaya basladim. Pesimden esim geldi beni teselli etti. Ona da icimdeki herseyi soyledim. 2 ay daha sabrediyorum bundan sonra ayni evde hayatta kalmam dedim. Ya arkadaslar aksama kadar disarda calisiyorum, aldigimiz maasla borçlarıni oduyoruz. 8.5 aydir evimizde misafir ediyoruz. Her sabah herkesten once kalkip kahvalti hazirliyorum hepsine. Tuvaleti sadece ben temizliyorum. Evimin eşyalarını bana sormadan cope atiyor. Esimle aramiza giriyor, bizi hep kiskaniyor. Huzurumuzu bozdu, duzenimizi bozdu, esimin psikolojisini bozdu, hastalik sahibi etti. Esimin babannesi bile aradikca diyor ki kv me "sen butun gun evdesin, cocuklara hizmet et, onlar butun gun calisiyolar, yoruluyolar, gelin (benden icin) zayiflamis, yedir icir diyor. O da yapiyorum anne diyor. YALAN! aksama kadar evde oturuyor, yalandan evi supuruyor, silme yok, aksam bizi tek cesit basit bir yemekle karsiliyor, ben cok yoruldum diyip uyuyana kadar uzaniyor, bir de benden hizmet bekliyor. Hasta olsam esimin zoruyla nane limon yapar, kendiliginden hic kalkmaz. Yaziklar olsun. Verdigim bileziklere, verdigim emeklere, eşimle kalmayan huzurumuza aciyorum. Kv ye hakkimi kesinlikle helal etmiyorum, haram olsun. Simdi size soruyorum, baskasinin evinde evin kurallarina uymamak, yenileni icileni ev sahibi toplasin diye beklemek, toplamayinca da ayip ayip niye topladin demek mi ayip, yoksa benim yaptigim mi?
Zaten cevabını vermişsin aynen devam. Kadın terbiyesiz biraz, gelip sana niye diğer oğlumun tabağını kaldırmadın diye hesap soruyor. Kendi kaldırsın madem rahatsız oluyorsa. Bu arada sana ayıp diyerek çok net tepkini koymuşsun.

Sinirlerin bozulmuş, kolay değil. 2.5 ay kalmış sabredin.

Faranjit hastasiyim camasir suyu iyi gelmiyor diyorum yine yapmiyor. Onun yaninda esime rica ediyorum bu seferde erkegin eline camasir suyu yakismaz diyor. Hasta ve halsizken bile ben yaptim dusunun. Utu yapilacaksa masayi hazirlar benim gelmemi bekler, makineye camasir atar yikanir biter kurutmaligi acar benim gelmemi bekler, bulasiklar yikanir makinenin kapagini acar yine benim isten gelmemi bekler, gelsin de yerlestirsin diye.
Yapma bulaşıkları da kaldırma 2 gün başım ağrıyor de tabagini kaldır geç içeri yat. 3. Gün hala yapmıyorsa eve temizlikçi çağır

Ahh o bileziklerw bende yaniyorum esyami kendim aldik bide ustune mikroplara altinimi verdim zehir zikkim olsun b.k yesinler bide iyi gelin aldik diye gururlanirlar

Back